Kontakt oss

Boligprisstatistikk

Sted

Sterk prisvekst i februar

+ 0,8 % Prisendring siste måned
+ 13,0 % Prisendring siste 12 måneder
kr 39 700 Kvadratmeterpris
38 dager Gjennomsnittlig formidlingstid
-5,3 % Endring antall solgte boliger, i fjor kontra i år

Stor etterspørsel og fortsatt få boliger til salgs har ført til en sterk prisutvikling også i februar. I følge Eiendom Norges boligprisstatistikk, har boligprisene steget med 0,8 prosent fra januar til februar, landet sett under ett. Prisutviklingen siste 12 måneder viser en sterk økning på 13,0 prosent på landsbasis.

Vi forventer en roligere prisutvikling i tiden som kommer. Økt ferdigstillelse av nybygg og myndighetenes tiltak for å begrense kredittveksten vil merkes på prisutviklingen fremover. Rentenivået er jokeren; så lenge det forblir på dagens lave nivå vil boligprisene høyst sannsynlig fortsatt stige noe. 

 Les vår prognose for prisutviklingen i 2017 her

Prisutvikling
Scroll for å se tidligere tall

* De oppgitte kvadratmeterprisene er et gjennomsnitt av de siste seks måneder.

Hver måned oppdateres boligprisstatistikken på denne siden. Enten du skal kjøpe eller selge bolig, så er det godt å vite hvordan prisutviklingen har vært. Legg inn ønsket område og sjekk gjennomsnittlig kvadratmeterpris.

Kilde: Eiendom Norge

Om Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Omfang: Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Areal: Til og med desember 2007 har vi brukt Boligareal (BOA) NS 3940 som arealmål i statistikken. Fra og med januar 2008 har flere og flere boliger blitt solgt og registrert med Primærromsareal. Dette arealmålet har nå så å si overtatt helt.

Du kan også melde deg på vårt nyhetsbrev og få nyheter om prisutviklingen i ditt område hver måned

Du kan også sjekke hva som er solgt i nabolaget, eller bestille en verdivurdering av din bolig. Våre lokalkjente meglere  hjelper deg.

Tallene er hentet fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi