Kontakt oss

Maling og sandpapir gir mest igjen for pengene

Publisert 14. desember 2011 Blogg

Skal du selge boligen din i løpet av de neste årene bør du bruke pengene dine på generell oppussing som maling og gulvsliping. Det kommer fram i en spørreundersøkelse gjort blant meglere tilknyttet Norges Eiendomsmeglerforbund.

Male før visning

Av de nærmere 700 eiendomsmeglerne over hele landet som har vært med i spørreundersøkelsen, kommer det klart fram hva som er det beste rådet for en som planlegger å selge boligen sin i løpet av de neste fem årene og har et budsjett på 200 000 kroner. Svarene kommer fram i Meglerinnsikt, som eren undersøkelse blant medlemmer i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Et malingstrøk gir mest igjen for pengene

Nøkkelen til å få mest mulig igjen for pengene ved å pusse opp før et salg ligger ifølge meglerne i å gjøre totalinntrykket best ved at overflatene er nyoppusset. Over 50 prosent av meglerne er soleklare på at maling og tilsvarende grep vil gi mest igjen for de investerte oppussingsmidlene.

-       Dette er grep som koster mindre, men gir størst visuell endring på totalinntrykket i motsetning til bad og kjøkken som koster mye. Totalinntrykket betyr mye når man skal vurdere å kjøpe en bolig, sier styreleder i Norges Eiendomsmeglerforbund, Christian Vammervold Dreyer.

 -       Det er da viktig at man gjør nøkterne farge- og materialvalg slik at man ikke ekskluderer for mange kjøpere, sier han videre.

Bad før kjøkken

Noe av forklaringen til at man skal prioritere overflatebehandling hvis man skal pusse opp før et salg, ligger nok i at man med 200 000 kroner kommer lengst med maling og sandpapir. Det vil trolig gi langt bedre resultat totalt sett for boligen, enn om man bruker opp hele beløpet på enten bad eller kjøkken. Skulle man likevel velge å gå for en av de to siste løsningene mener eiendomsmeglerne at det er dobbelt så viktig at man først pusser opp badet, så kjøkkenet.

-       Det har i de siste årene vært et økt fokus på feil og mangler i baderom, og det gjør at folk ser etter bad som er i orden. Er det feil og mangler ved bad vil dette være noe man trolig må gjøre noe med raskt når man oppdager det, og dette er ofte forbundet med store utgifter og tidkrevende prosesser, sier Christian Vammervold Dreyer.

Tett tak

Flere meglere mener også at det kan være vel anvendte penger å sørge for at taket er tett og ser bra ut. Folk frykter dårlige tak og ser potensielt store utgifter hvis det er noe galt med det man ”har over hodet”. Andre ting som man kanskje tror gir god effekt ved et salg, som balkong, vinduer og hage/uteareal, mener meglerne at man ikke skal prioritere når en skal ha mest igjen for pengene.

 Meglerinnsikt er en undersøkelse blant medlemmer i Norges Eiendomsmeglerforbund, og er en del av det felles nordiske samarbeidet Nordic Housing Insight. Undersøkelsen gir nyttig og viktig informasjon til alle aktører i boligmarkedet og er den eneste undersøkelsen av denne typen som gjøres på tvers av landegrensene.

Relaterte boligtips

Totalt 27 relaterte blogginnlegg

Lønnsom hybelutleie

Bor du i nærheten av et studiested og har mer plass enn du trenger kan veien til en hyggelig, skattefri...
tips til peis og fyring

Ti tips til peis

Bruker du peis, og fyrer du riktig? Husk at fyrer du feil forsvinner varmen ut av boligen istedenfor inn i...
Boligprisutvikling for 2013

Moderat økning i 2013

Boligprisene i 2013 vil vokse med 4 – 6 prosent, spår Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF). Dette er en...
hva er annuitetslån

Hva er et annuitetslån

Skal man kjøpe bolig må man få seg boliglån i banken. Da kan det lønne seg å vite noe om hva som menes...
prisutvikling i mai

Flat prisutvikling i mai

En relativt flat prisutvikling i mai er som forventet, og en konsekvens av at et økende antall boliger nå...
Når på året bør man selge?

Selg smart!

Halvparten av alle nordmenn tror de får best pris for boligen om de selger om våren. Men du kan oppnå...
Sjekkliste før visning

På visning - sjekkliste

Visningen er ofte eneste sjansen du har til å vurdere boligen du ønsker å kjøpe. Vær derfor nøye med å...
E-bud

Enklere med e-bud

Krogsveen er eneste megler som tilbyr muligheten for e-bud i våre budrunder. Allerede i 2007 så vi det...
Tips til kjøp av bolig

Skal du kjøpe bolig?

Å kjøpe egen bolig er en stor beslutning og det er lett å gå seg vill i jungelen av boliger til salgs. Man...