Kontakt oss

Årets farge 2017 er rødt!

Publisert 16. november 2016 inspirasjon oppussing

Årets farge 2017 ble nylig lansert og nå skal vi sette farge på tilværelsen! I fjor falt valget på rosa, et motsvar til det maskinelle, kalde og grå. Rødt er en forlengelse av rosa, men med en langt sterkere puls. Tør du ta i bruk årets farge?

Årets farge 2017_Nostalgisk ro

Hvorfor rødt?

Tale O. Henningsen, kreativ leder i Fargerike, forteller at fargepalettene er basert på analyser av trendrapporter og interiørmesser som gjenspeiler tendenser vi ser over hele verden. De utvalgte rødfargene sier mye om hvordan vi ønsker å leve.

Trendforskerne og andre eksperter har konkludert med at folk nå søker seg mot en livsstil som er ekte, engasjert og fylt av lidenskap. Rødt er dramatikk, drivkraft og energi, det er en farge som oppleves som intens og kraftfull, som får hjertet til å hamre litt ekstra. Nå vil vi gjerne være 100 prosent til stede i det vi gjør, og da er rødt perfekt.

Rødt med mange nyanser

Rødt er en farge som har mange spennende kontraster i seg, og som på samme tid kan snakke til flere sider av oss. Vi vil gjøre mange ting, og la stilen vår utrykke de ulike sidene våre. De nye palettene har en rekke nyanser av rødt – farger som inspirerer oss og formidler helt spesielle stemninger. Her er kjølige farger som skaper ro, og dynamiske farger med mye varme i seg.

Fire fargepaletter i rødt

Fargerike har satt sammen fire paletter av rødt. I tillegg presenterer de 32 støttefarger som er delt inn i en varm og kjølig skala, og som passer til palettene.

Nostalgisk ro

Denne paletten er inspirert av det enkle livet på hytta og av naturens ro. Disse rødfargene er bleknet av sol og vind, og går aldri av moten. De passer sammen med det grønne i norsk natur.

Årets farge 2017 - Nostalgisk ro - Kløverblomst (vegg) og Bunadsrød (stol) Nostalgisk ro - Kløverblomst (vegg) og Bunadsrød (stol)
Årets farge 2017 - Markjordbær Nostalgisk ro - Markjordbær

Djerv lek

Er inspirert av rødfarger fra Cuba og Florida. De er eksotiske, friske, klare og varme. Paletten passer for dem som ikke er redd for litt oppmerksomhet.

Årets farge 2017 - Djerv lek_Granateple Djerv lek - Granateple
Årets farge 2017 -  Djerv lek_Hibiscus (fronter) Djerv lek - Hibiscus (fronter)

Østenfor sol

Er inspirert av Østens mystikk og av eventyrene fra Tusen og en natt. Dette er en palett med dype og kjølige rødfarger som innbyr til meditasjon og indre reiser.

Årets farge 2017 - Østenfor sol_Dyp rubin Østenfor sol - Dyp rubin
Årets farge 2017 - Østenfor sol_Hjerterdame Østenfor sol - Hjerterdame

Urban eleganse

Er inspirert av det vi kan kalle ”hotell-stilen”. Fargene er kjølige, mørke og litt sofistikerte. De gir en moden, eksklusiv stil.

Årets farge 2017 - Urban Eleganse_Cosmopolitan Urban eleganse - Cosmopolitan
Årets farge 2017 - Urban Eleganse_Jasper Urban eleganse - Jasper
Årets farge 2017 - Urban Eleganse_Rød fløyel Urban eleganse - Rød fløyel

Oppdragsforlaget.no  Svein Arne Strømsodd

Kilder:

Fargerike

Fargekart: Årets farge 2017

Alle foto: Fargerike

Relaterte boligtips

Totalt 28 relaterte blogginnlegg

Få en flott plen!

Førsteinntrykket av et hjem er viktig for potensielle kjøpere. En plen full av ugress og mose kan gi en...

Bygg lekestue selv!

Å få sitt eget, lille hus på tomta er en drøm for de aller fleste barn. Å bygge et  minihus er et...

Tips til tapetsering

Med tapet kan du på noen få timer forandre et roms karakter, enten du tapetserer én av veggene eller alle....