Kontakt oss

Bytt til en markiseduk for norske forhold

Publisert 12. mai 2015 inspirasjon vedlikehold

Er du lei av at markiseduken mangler spenst og er umulig å rengjøre? Da bør du forsøke den nye oppfinnelsen, Nanoduken – en markiseduk som passer perfekt i vårt værharde land.

markise_nanoduk_
markise_nanoduk_miljøbilde 1
markise_nanoduk_
markise_nanoduk_miljøbilde 1
markise_nanoduk_
markise_nanoduk_miljøbilde 1
markise_nanoduk_
markise_nanoduk_miljøbilde 1
markise_nanoduk_
markise_nanoduk_miljøbilde 1
markise_nanoduk_
markise_nanoduk_miljøbilde 1

Markiser er allemannseie i norske hus og hytter, men skiftende klima og manglende vedlikehold over tid gjør at markisene fort kan bli stygge. Fukt skaper skjemmende jordslag, og sola bleker fargene. På grunn av tunge regnbørsmengder kan enkelte markiseduker også miste spensten bare etter et par sommersesonger.

- Det er ikke særlig pent med en falmet og slapp markiseduk som er full av jordslag og strekkmerker. Vi har valgt å ta opp kampen mot de tradisjonelle ulempene, og lanserer nå det nyeste innen Nano impregnering. Markiseduken Nano Sunvas har de beste tekniske egenskaper tilgjengelig på markedet i dag, sier daglig leder Egil Aamodt hos Markisemannen.

Lang levetid – enkelt vedlikehold

Sammenlignet med en markiseduk i acryl, har Nano Sunvas 30% tynnere duk, og en strammere og tettere veving som sørger for at duken beholder både form og farge bedre. Du får en duk med et behagelig lysgjennomslipp, og en strammere og slettere overflate sørger for bedre opprullingsegenskaper.

Er selvrensende

Omfattende tester viser at Nano impregneringen hindrer jordslag i å feste seg på markiseduken og holder dermed duken ren og pen i mange år. Impregneringen sørger for en mye lengre levetid og et langt enklere vedlikehold i årene fremover.

- I tillegg er Nanoduken selvrensende, slik at hus- og hytteeiere kan nyte sommeren i stedet for å bruke tid på den håpløse oppgaven det er å skrubbe og vaske en markise. Og trenger du å vaske, er overflaten lett å gjøre ren, påpeker Aamodt. Det er faktisk ganske mange som skifter hele markisen når den gamle blir stygg. Det er ofte ikke nødvendig. Jeg vil heller anbefale folk å legge litt penger i en markiseduk av høy kvalitet slik at den varer i flere år, forteller Aamodt.

Foto: Markisemannen

Relaterte boligtips

Totalt 28 relaterte blogginnlegg

Få en flott plen!

Førsteinntrykket av et hjem er viktig for potensielle kjøpere. En plen full av ugress og mose kan gi en...

Bygg lekestue selv!

Å få sitt eget, lille hus på tomta er en drøm for de aller fleste barn. Å bygge et  minihus er et...

Tips til tapetsering

Med tapet kan du på noen få timer forandre et roms karakter, enten du tapetserer én av veggene eller alle....