Kontakt oss

Dette er boligkjøperen 2016

Publisert 30. september 2016 kjøpe bolig selge bolig

Visste du at boligkjøperne i Buskerud er minst interessert i å pusse opp, eller at boligkjøperne i Oslo lite trolig kjøper en bolig som ikke er i nærheten av et kollektivknutepunkt. Dette og mere til får du vite ved å besøke Boligkjøperindeksen 2016 . Det er tredje året vi har hentet inn data om den norske boligkjøperen, men første gang vi har tilgjengeliggjort dataene for alle på en egen nettside.

Den norske boligkjøperen

Kunnskap om boligkjøperen er viktig for alle som jobber med kjøp og salg av bolig, men også for den som har tenkt å selge eller kjøpe bolig. Det forteller selger hva som er det optimale objektet, men også kjøper om hvilke objekter det trolig vil være mest konkurranse om.  

2369 boligkjøpere har svart på undersøkelsen, som gjennomføres blant de som har registrert seg i Krogsveen BoligsøkerRegister. Boligkjøperindeksen er unik, fordi den er den eneste i sitt slag fordi den tar temperaturen på de som akkurat nå er i markedet på jakt etter bolig.

«Vi har alltid vært opptatt å koble riktig kjøper med riktig bolig, og da har vi også opparbeidet kunnskap om kjøpers behov og ønsker. Gjennom Boligkjøperindeksen har vi fått enda mer unik kunnskap om boligkjøperen, og ikke minst en viktig kunnskap om forskjellene mellom kjøpere forskjellige steder i landet. Dette bidrar til at vi kan gjøre en enda bedre jobb for både kjøper og selger» Leif J. Laugen Adm.dir. Krogsveen

Her er noen hovedfunn om Boligkjøperen 2016:

- 57 prosent av de som eier bolig fra før planlegger i år å kjøpe før de har solgt, mens bare 25 prosent vil selge først. Det er i praksis identisk med i fjor.

- 1 av 4 boligkjøpere sier de ser etter dyrere bolig enn de ellers ville gjort på grunn av dagens lave rentenivå-

- 67 prosent uttrykker bekymring for utviklingen, og mener at prisene begynner å bli for høye, eller de er redde for at toppen er nådd og at det går mot et prisfall. Dette er en økning på 10 prosentpoeng sammenlignet med i fjor.

- Hele 85 prosent opplever at det er enkelt å få finansieringsbevis. 76 prosent sier de kan møte bankenes egenkapitalkrav på 15 prosent. Men her ser vi betydelige aldersmessige forskjeller. Nær halvparten – 46 prosent – av kjøperne under 29 år sier at de er nødt til å møte egenkapitalkravet på en annen måte.

- Årets boligkjøpere stiller høye krav til standard, og de vil helst slippe å pusse opp. Drøyt 84 prosent kan tenke seg enkel overflateoppussing som maling, sparkling eller beising, mens bare 20 prosent ønsker full rehabilitering som skifte av kledning, etterisolering eller bytte av tak.

- 66 prosent av boligkjøperne sier at de ønsker å kjøpe ny bolig innenfor den samme kommunen de allerede bor i. 13 prosent vurderer å flytte til en annen kommune innenfor samme fylke, mens bare drøyt 10 prosent ser for seg å flytte til et annet fylke.

– Den norske boligkjøperen kjøper og selger primært i samme lokalmarked - mellom 3 og 5 kilometer er en slags ”idealavstand” for hvor langt flest kan tenke seg å flytte

http://boligkjoperindeksen.krogsveen.no/ kan du lese mer om Boligkjøperen 2016 og også finne ut hvordan boligkjøperen ser ut i akkurat ditt område.  

Relaterte boligtips

Totalt 115 relaterte blogginnlegg

Viktige flyttetips

Det lønner seg å være godt forberedt når du skal flytte. Begynn derfor planleggingen i god tid. Skal du...

Skift bolig mens du kan

Vi lever stadig lengre i dette landet og dagens eldre ønsker å leve et aktivt liv. Mange er tidlig ute med å...