Kontakt oss

Fra 2-roms til 3-roms – slik kan du endre planløsningen i leiligheten!

Publisert 2. januar 2017 kjøpe bolig oppussing selge bolig økonomi

Med dagens boligpriser  kan det være en dyd av nødvendighet å gjøre fysiske endringer i leiligheten man kjøper. For eksempel å få lagt inn et ekstra soverom for utleie eller for egen bruk. Og kreativitet lønner seg både når det gjelder bokvalitet og senere videresalg.  

Fra 2-roms til 3-roms_

Fra 2-roms til 3-roms; flytt kjøkkenet

Her er en leilighet på Sagene – kjøpt som 2-roms med “to” sammenhengende stuer og separat kjøkken. Denne kan lett bygges om til planløsningen til høyre.

 

Fra 2-roms til 3-roms_

        Fra 2-roms                              til                 3-roms

Da får man kjøkkenet i tilknytning til stua og to gode soverom. Man kunne også valgt å åpne helt opp mot den nye stua for å få en mer åpen kjøkken-stue løsning. Soverommet nærmest entreen kan leies ut, da dette rommet  nå ligger litt i utkanten av leiligheten med lett tilgang til bad og kjøkken.  

I tillegg til å være en mer funksjonell leilighet og med utleiemulighet,  vil denne endringen garantert gi mer inntekt ved videresalg.  

Folk som etterspør denne type leilighet sentralt i Oslo er mer opptatt av effektiv plassutnyttelse, enn av å ha to stuer.

Fra 1-roms til 2-roms

Her er det laget et lite kjøkken i den ene delen av stuen, samt et eget soverom. Et separat soverom blir som regel foretrukket fremfor et større kjøkken i en liten leilighet. Man kan lage mye god mat på et lite kjøkken også!

«Et separat soverom blir som regel foretrukket fremfor et større kjøkken i en liten leilighet. Man kan lage mye god mat på et lite kjøkken også!» Trude Larsen Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF, Boligkjøpsrådgiver Krogsveen
Fra ett roms til 2 roms

Fra 1-roms til 2-roms

Kostnader

Kostnader til disse endringene vil variere etter hva slags kjøkken man velger. Enten om man flytter det gamle eller kjøper nytt,  og selvsagt prisen på dette. Ikke vær redd for å gå på et slikt prosjekt selv om du ikke er handy selv , det behøver ikke bli så dyrt å bruke håndverker . Husk forresten alltid å inngå skriftlig kontrakt med håndverker! Tilkobling til vann er også en sak som spiller inn. Det enkleste er å legge kjøkkenet vegg i vegg med bad. I disse eksemplene blir det litt avstand fra bad til kjøkken. Vannrør må dermed legges i tak eller gulv – det rimeligste er tak.  Og det må etableres pumpe i tilknytning til utslagsvask i kjøkkenet dersom det ikke er mulig å få til tilstrekkelig fall for vannet. 

Boligkjøpsrådgiverne i  Krogsveen har kontakt med håndverkere slik at det kan innhentes kostnadsoverslag på endringene før budrunden. På den måten er du sikker på å ha nok penger  til å få gjennomført de planlagte endringene.

Ta kontakt dersom du vil ha hjelp til å vurdere hvordan du kan tilpasse en bolig til ditt behov.

Relaterte boligtips

Totalt 125 relaterte blogginnlegg

Viktige flyttetips

Det lønner seg å være godt forberedt når du skal flytte. Begynn derfor planleggingen i god tid. Skal du...