Kontakt oss

Frisk opp boligen før salg

Publisert 1. november 2013

Vi er nå inne i et tregere marked med stor konkurranse for boligselgerne, derfor er det lurt å gi boligen en liten ansiktsløftning før salg. Krogsveen gir deg enkle tips til hvordan du kan friske opp boligen før visning og fotografering.

Styling av bolig før salg

For noen kan det å bruke en stylist være vellinvesterte penger, men det trenger ikke være nødvendig å leie inn profesjonell hjelp for at boligen skal vise seg fra en bedre side på visning. 

Eiendomsmegler Marianne Dåsnes i Krogsveen har hjulpet mange boligselgere med styling av boligen. Hun er opptatt av at detaljer skal få leiligheten til å skille seg ut blant andre boliger til salgs. Under finner du hennes tips.

Rent

Den mest grunnleggende regelen er at det skal se rent ut, være rent og lukte rent på visning og i en boligannonse. Møkkete flekker, eller innestengt lukt jager bort godfølelsen fra potensielle kjøpere.

Slipp inn lys

Sørg for at lyset slipper inn vinduene som finnes i boligen. Har du mørke gardiner, lønner det seg å investere i lyse, luftige og gjerne gjennomsiktige gardiner. Bruk godt med lys fra lamper om boligen ikke får rikelig med lys fra vinduene.

Farger

Bruk farger i boligen som en rød tråd. Har du et bilde med sterke farger, bruk gjerne igjen denne fargen i andre gjenstander som puter, lys og frukt. For mange farger i et rom fører til at fargene sloss mot hverandre istedenfor å skape balanse og ro.

Minimalistisk

Et viktig tips er å fjerne ting. Rydd bort møbler, pynt, bøker og andre gjenstander. Fjern gjerne møbler om de tar stor plass og bytt de med mindre møbler. Store tepper kan også være lurt å ta bort for å få frem gulvet. Kjøkkenbenken bør inneholde minst mulig. Gjerne sett noen friske urter der, men ikke la benken inneholde for mange kjøkkenredskaper. I tillegg vil det ikke se bra ut på visning og på bildene i annonsen.  

Detaljer

Detaljer kan gi en god effekt, men for å fremheve detaljer er det da nødvendig at boligen ikke inneholder for mange møbler og gjenstander. Dette kan være et fargerikt bilde, en fin vase …

Blomster

Bruk gjerne blomster for å friske opp boligen og for å skape hyggelig stemning. Blomstene eller plantene bør da ikke være visne eller at blomstene ikke har blomster på seg.

Malingsstrøk

Det kan lønne seg å male enkelte vegger og rom hvis disse er veldig mørke. Bruk en lysere farge, slik at rommet føles større og mer luftig.

Les også:

Maling og sandpapir gir mest igjen for pengene

Gjør din bolig mer verdt

Boligtips

Les nyttige tips og råd verdt å vite for deg som selger, kjøper eller eier bolig