Kontakt oss

Gode tips til smarte løsninger på liten plass

Publisert 7. juli 2017

Stadig flere bor på mindre plass, og aldri før har det vært viktigere med gode og praktiske løsninger. Heldigvis er det mye man kan gjøre.

Gode tips_2

Denne leiligheten er på bare 28 kvadratmeter, men den er full av gode løsninger. Mellom stue og soverommet er det blitt rom til en liten spiseplass. Et hyggelig sted å starte dagen med en kaffekopp . Hvis man får gjester kan klaffebordet, enkelt slås opp. Legg merke til puffen, som både blir brukt som ekstra sitteplass og oppbevaring.

Liten plass - smarte løsninger

Velg mindre møbler når du har liten plass, da vil det visuelt bli romsligere. Et stort brett med pynt er praktisk. Det gjør det enkelt å løfte bort alt som står på bordet hvis man trenger plassen. Liftgardiner kan være med på å gjøre veldig høye vinduer lavere, samtidig som det er enkelt å dra dem opp om man ønsker mer lys inn.

smarte løsninger - praktisk innredning

Selv om kjøkkenet ikke er stort, er det likevel god plass til det meste. De lukkede skapdørene er med på å gi et rolig uttrykk, og det at kjøkkenet er malt hvitt, gjør at det nesten går i ett med resten av rommet. Den store skjenken rommer mye uten å bli for ruvende.

Gode-tips_3-

En hems er svært praktisk i en liten leilighet, men man trenger ikke nødvendigvis sove på den. Her blir den brukt til oppbevaring. Sørg også for å utnytte plassen under sengen til oppbevaring. Store sengeskuffer kan gi plass til mye. Velg også gjerne et nattbord med skuff og skap, da får du plass til mye ekstra. Hyller, som denne over sengen, er både praktisk og dekorativ.

Ti tips til gode løsninger på liten plass

  1. Alle ting bør ha et hjem. Det er mye enklere å holde orden hvis alt har sin faste plass.
  2. Tenk kreative løsninger. Kanskje kan et speil bygges ut for å få plass til et skap bak, eller en kiste kan brukes som bord for å utnytte plassen til oppbevaring.
  3. Utnytt høyden. Hvis du har høyt til taket, kan det lønne seg å få laget en hems, skap eller hyller som utnytter plassen. Men ikke fyll opp leiligheten med skap heller.
  4. Bruk lyse farger og samme fargeskala i hele leiligheten, det gjør at den blir visuelt større.
  5. Vær nøye med hva du tar inn i leiligheten. Sørg for at det du har, enten er praktisk eller vakkert.
  6. Ha områder der det faktisk er god plass, som i stuen her. Det gir en god romfølelse.
  7. Bruk møbler med flere funksjoner. Velg en sofa som også kan brukes som en ekstra overnattingsplass, klaffebord som kan slås ut, og ekstrastoler som for eksempel kan slås sammen og henges som pynt på veggen.
  8. Utnytt plassen bak dører. Heng opp knagger eller et speil for eksempel.
  9. Riv vegger hvis mulig. Mange gamle leiligheter har små kjøkken som med fordel kan åpnes opp mot stuen.
  10. Tenk hotellsuite. 28 kvadratmeter kan høres lite ut for en leilighet, men er stort for en hotellsuite. Fokuser på helheten og skap ditt eget fristed.

Boligtips

Les nyttige tips og råd verdt å vite for deg som selger, kjøper eller eier bolig