Kontakt oss

Hvilken fargepalett passer deg best?

Publisert 3. april 2018 inspirasjon

Det er lenge siden farger har vært så trendy som de er nå. Etter mange år med lyse og nesten fargeløse interiører, gjør fargene nå igjen sitt inntog og vi vil se mange fargerike hjem fremover. Men det betyr ikke at vi går tilbake til 90-talls stilen med røde, grønne og blå rom. Finn den paletten som akkurat du vil trives best med. Det er ikke alltid helt enkelt, for det er mye å velge mellom, og det å innrede seg med farger kan være litt av en utfordring.
Her får du de fire aktuelle fargepaletter og tips for å lykkes med dem.

Forside_blogg

Nordiske nyanser 

Nordisk

Dette er en klassisk, lys og lett fargepalett som holder seg aktuell år etter år. Den passer særlig godt til den nordiske stilen, med farger som gir assosiasjoner til natur, sand, stein, himmel og hav. Hold deg til en rolig fargepalett i ulike nyanser av blått og blågrønt, satt sammen med hvitt og beige. Bruk fargene på tekstiler, bilder, tepper og detaljer, og tilsett lyst nordisk tre som ask og bjørk. Hvite vegger er en klassisk kombinasjon, men du kan også ha vegger i lys blå eller lys grønn.

Boutique Chic

boutigque

Denne stilen er inspirert av unike små boutique hoteller som har en luksuriøs, men samtidig unik og personlig stil. Konseptet Boutique hotell ble skapt av hotelleier Steve Rubell i New York i 1984, da han sammenlighet The Morgans Hotel med en Boutique. Du skaper stilen ved å bruke mye sort og hvit satt sammen med dype farger som mørk lilla, mørk brun, mørk blå etc. tilsatt litt pangfarger for å få det unike uttrykket. Store kunstmalerier, designlamper og unike objekter understreker stilen. Det er også flott å ha mørke vegger til denne stilen eller et stormønstret tapet på en fondvegg.

Elegante Juveltoner

Juvel

Dype juveltoner som rubinrød, smaragdgrønn og safirblå, er en trend som bare fortsetter. Fløyel passer perfekt til denne fargepaletten, den får frem det beste i juveltonene. Du kan ha både hvite vegger som her, eller mørkere veggfarger alt etter hvilket uttrykk du ønsker. Bruk gjerne farger på tekstiler, hvor det er brukt farger på stoler, sofa og puter. Detaljer i messing og gull understreker stilen. Det samme gjør klassiske og elegante pyntegjenstander som kandelabrene på peishyllen.

Leken fargeglede 

fargeglede

Dette er en ungdommelig, uhøytidelig og leken palett. Her kan du mikse og matche farger og mønstre på kryss og tvers. Ta gjerne utgangspunkt i hvite vegger og lyse gulv, som her, og tilsett farge på tekstiler, møbler og tilbehør. Lekne og uhøytidelige elementer, som husken som er hengt opp i taket og trekassene som er brukt som reol, er med på å skape stilen. Dette er også en stil som det passer godt å bruke retroelementer i. Som skapet i tre og den gamle tv-en.

Foto: istock

Relaterte boligtips

Totalt 58 relaterte blogginnlegg

10 tips til små bad

Det er ikke alle som har store overdådige spa-bad. De fleste av oss har mindre bad som må romme mange ulike...

Slik får du liv i hagen

Det er hyggelig å fore fuglene på vinteren og mer enn 400 000 nordmenn gjør det. Det skaper liv i hagen og...

Bygg lekestue selv!

Å få sitt eget, lille hus på tomta er en drøm for de aller fleste barn. Å bygge et  minihus er et...