Kontakt oss

Interiørtips farger innendørs: Hvite vegger til salgs!

Publisert 17. februar 2016 inspirasjon kjøpe bolig selge bolig

Det er forskjell på å pusse opp boligen for å bo der selv, og å pusse opp før man skal selge. Selv om flere av oss begynner å eksperimentere med flere farger hjemme, er det fremdeles de hvite og lyse fargene som går igjen i boligene som ligger ute for salg.

Interiørtips - lyse farger når du skal selge

Blar du deg gjennom boligannonsene på nettet, vil du se en overflod av hvite vegger. Stue, kjøkken, soverom, bad – alt er hvitt. Dette speiler ikke tendensen med økt fargebruk i hjemmene. Men det er trolig fordi mange av boligene har fått et strøk maling eller to, før de har blitt lagt ut for salg. De er pusset opp for å selge, ikke for å bo.

Hvite flater selger

Som nevnt i tidligere bloggposter om årets farge rosa  og årets tapetnyheter  ser vi tendenser til at folk ønsker mer farger i hjemmet. Men det er en forskjell på å pusse opp for å bo selv og pusse opp for å selge. Lyse, hvite flater gir en større romfølelse og letter inntrykket av spesielt små rom. Hvite og lyse farger treffer også bredt og er et trygt valg.

Farger for å bo, men hvitt for å selge

Eiendomsmegler og direktør for marked og kommunikasjon i Krogsveen, Karsten Onsrud, bekrefter at mange maler boligen hvit før de skal selge, ofte i samråd med megleren.

– Det er for å få fram fordelene ved boligen og få inn mer lys, i tillegg til at det ser rent og pent ut, sier han.

Samtidig mener Onsrud at man kan prøve seg med farger også. Men da bør man være litt forsiktig.

«Kontrastfarger er jo blitt veldig populært, og har man en god farge på for eksempel én vegg, kan det slå positivt ut. Det kan gi mer liv til boligen samt et moderne preg. Kjøperne er jo også moderne, så det er mulig de ønsker flere farger.» Karsten Onsrud Direktør for marked og kommunikasjon, Krogsveen

Onsrud er samtidig forsiktig med å anbefale for skarpe farger, og tror at man må finne en balanse.

– Jo lenger ut i skalaen du går, jo større blir risikoen for at det kan slå feil an. Når potensielle kjøpere kommer inn i en bolig, kjenner de alltid etter med magen først – er dette et sted jeg vil bo? Hvis det første de ser er en farge de ikke liker, kan jo magefølelsen si nei med en gang, sier Onsrud.

Farger gjør boligen mer interessant

Birgitte Finckenhagen hos Butinox er enig i at det noen ganger kan lønne seg å male lyst før salg, men hun oppfordrer allikevel til å bruke litt farger.

– Hvite boliger kan ses på som et blankt lerret, som kan males i alle regnbuens farger. Veldig særegne stiler kan av og til føre til at kjøperne ikke ser potensiale i et hjem.

«Vi vil oppfordre til å sette litt farge på boligen. Det gjør rommene mer interessante, og får boligen til å føles som et hjem.» Birgitte Finckenhagen, Butinox

Samtidig er de enige i Butinox også, om at noe av det mest prangende og personlige med fordel kan males over.

– Når vi skal pusse opp for å selge, kan det være greit å tone ned noe av det mest særegne og personlige, sier Jenny Bull-Gustavsen, produktsjef for Butinox. Når vi selger skal vi vise den nye eieren at denne boligen er perfekt akkurat for kjøperens familie. La kjøperen se at boligen har et stort potensiale med en gang de kommer inn døra. De må få inntrykk av at de kan sette sitt eget preg på hjemmet, sier hun.

Kilder:
Mari Andersen Rosenberg Foto: Butinox, Beckers, Nordsjö

Foto: iStock

Relaterte boligtips

Totalt 28 relaterte blogginnlegg

Få en flott plen!

Førsteinntrykket av et hjem er viktig for potensielle kjøpere. En plen full av ugress og mose kan gi en...

Bygg lekestue selv!

Å få sitt eget, lille hus på tomta er en drøm for de aller fleste barn. Å bygge et  minihus er et...

Tips til tapetsering

Med tapet kan du på noen få timer forandre et roms karakter, enten du tapetserer én av veggene eller alle....