Kontakt oss

Oransje – årets interiørfarge

Publisert 15. januar 2015 inspirasjon

Årets farge er ORANSJE. De mange hvite interiørene med innslag av grått og beige – som så lenge har dominert norske hjem – får nå konkurranse av sterke og glade farger. Oransje tilfører rommet en selvsikker og leken utstråling. Oransje er en varm farge som setter deg i godt humør!

Årets interiørfarge - orange

De energiske og friske tonene er tydelig inspirert av de glade 1960- og 70-årene. Når de kombineres med matchende støttefarger, får de et tidsriktig og moderne preg. Her passer det også perfekt med store mønstre. Det var Fargerike som på slutten av fjoråret lanserte Årets farge 2015. Det ligger en grundig vurdering bak fargevalget: Analyser fra internasjonale trendbyråer, egne analyser av det norske markedet og omfattende undersøkelser av nordmenns fargevaner og -preferanser.

- Vi ser klart en tendens til sprekere fargevalg i folks hjem, både på vegger og i interiør. Men det tar ofte litt tid før slike trender setter seg helt, folk er gjerne litt avventende. Spesielt når man nå går fra mye hvitt og beige til noe så sprekt som oransje, vil nok folk tenke seg litt om før de maler hele stua oransje. Men vi har lenge sett en trend med at folk gjerne maler én vegg i en sprekere farge eller spriter opp med andre fargerike innslag i interiøret, sier Siren Helen Rundhovde, avdelingsleder og eiendomsmegler hos Krogsveen Fyllingsdalen.

Krogsveen_ Pop FR2518 (Fargerike) Pop FR2518 (Fargerike)

Hvorfor oransje?

Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike, svarer:

– Heldigvis er fargene tilbake som uttrykksform. Nå skal vi skape mer kreative, fargesterke og inspirerende interiører under mottoet ”feel good”. Samfunnstrendene går i retning av det energiske, sosiale og fargeglade. Å omgås utendørs under en oransje sol, drive fysisk aktivitet og få frisk luft gir oss både energi og positivitet. Vi vil dyrke friheten og følelsen av å leve gode liv. Oransje utfordrer det konforme og grå, fargen signaliser homo ludens – det lekende mennesket – samt fremskrittstro og lykkefølelse.

Krogsveen_Tapet South Sea T16021 Tangerine Thibault (Fargerike) Tapet South Sea T16021 Tangerine Thibault (Fargerike)

Flower Power og C-vitaminer!

Oransje er en av de viktigste klassiske fargene: Oransje har vært sterkt til stede i flere perioder opp gjennom tidene, og den kommer stadig tilbake i trendbildet. Oransje er i dag en høyaktuell farge vi kan regne med å se mye av, i lang tid fremover.

Fargen er også mer tydelig nå enn i Flower Power-epoken da kunstnere som Andy Warhol og Yves Saint Laurent brukte oransje med glede. Vi snakker om en farge som alltid har vært positivt ladet – solen, de glade 1960- og 70-årene, pop art, appelsiner og C-vitaminer. Fargekartet har også hentet inspirasjon fra gløden i modne multer og rust. Oransje er en vital og modig farge.

Det er få farger som er så enkel å kombinere med andre farger som oransje. Derfor er den også så anvendelig.

Årets Farge kommer i 12 vakre nyanser!

På fargekartet til Fargerike har vi trukket frem tolv vakre nyanser av oransje, sier Tale Henningsen. – De er inndelt tre paletter: Varm orange, Nøytral orange og Klar orange. 

Disse spenner fra varme toner med innslag av kobber og brunt, til mer nakne nyanser med innslag av rosa, over i energiske sjatteringer av klar oransje og korall. Her finnes det noe for enhver smak. Du kan gå for de litt mer forsiktige nude-tonene for å få et vakkert og feminint uttrykk, eller skape et energikick med lekne og friske orangetoner – valget er ditt!

Krogsveen_Santorini FR2520 (Fargerike) Santorini FR2520 (Fargerike)
Krogsveen_Lollipop FR1403 (Fargerike) Lollipop FR1403 (Fargerike)
Krogsveen_Gammelsvenska_087-20_Storeys (Fargerike) Gammelsvenska_087-20_Storeys (Fargerike)

Slå deg løs og fargelegg hjemmet ditt med flotte nyanser som gir deg en god og positiv følelse!

Lykke til!

Oppdragsforlaget.no Svein Arne Strømsodd

Kilder:

Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike

Relaterte boligtips

Totalt 28 relaterte blogginnlegg

Få en flott plen!

Førsteinntrykket av et hjem er viktig for potensielle kjøpere. En plen full av ugress og mose kan gi en...

Bygg lekestue selv!

Å få sitt eget, lille hus på tomta er en drøm for de aller fleste barn. Å bygge et  minihus er et...

Tips til tapetsering

Med tapet kan du på noen få timer forandre et roms karakter, enten du tapetserer én av veggene eller alle....