Kontakt oss

Slik skaper du vårstemning på 1-2-3

Publisert 25. april 2018 inspirasjon

Sola har begynt å varme og det er vår i lufta! Klokka er stilt til sommertid og vi går årets aller beste tid i møte. Det betyr også at det er på tide å skape litt vårstemning hjemme.

vårsteming

Her får du 10 gode tips:

1. Start med å fjerne det som gir typiske vinter-assosiasjoner. Det kan være saueskinn, tykke pledd, puter i typiske vinterfarger etc. Pakk det bort til du trenger det igjen.

2. En vårrengjøring er med på å skape vårstemning. Det trenger ikke være så veldig omfattende, men det er fint å få tatt en skikkelig utlufting og få dratt frem sofaer og større møbler og få støvsugd godt bak. Nyvaskede vinduer og en grundig gulvvask med grønnsåpe gir også god vårfølelse. Sett på favorittmusikken, da går det som en lek.

3. Skap litt forandring. Det er ikke alltid så mye som skal til for at det føles nytt. Hva med å prøve å sette sofaen på en annen måte eller bytte rundt på noen av møblene?

4. Nye putetrekk og pledd i vårfarger gir også følelsen av ny stue. Tenk lyse farger, pasteller, blomster og plantemønstre. Kanskje kan du sy nye putetrekk av noe du har fra før, en gardin, sengetøy, en t-skjorte eller lignende.

5. Bytt ut mørke tunge vintergardiner, med lyse og lette gardiner.

6. Lag nye lysfat. De fleste av oss har ett eller flere lysfat, eller i hvert fall lys på bordet. Lag et vårlig lysfat i lyse farger, da får du raskt vårstemning.

7. Fyll rommene med planter og vårblomster! Gå gjerne ut og se hva du finner ute. Det begynner å bli flere fine vårgreiner å finne nå, eller ta en tur til blomsterbutikken.

8. Finn frem malekosten. Mye kan males og det kan være akkurat det som skal til for å skape litt forandring. Gamle krukker kan bli vårfine med maling i pastellfarger. En stol eller et bord kan også bli nye med litt maling.

9. Gjør uteplassen klar for våren. Gi terrassen en skikkelig vask og finn frem hagemøblene.

10. Plant vårblomster i krukker. Både stemor og tusenfryd, ranunkler og løkblomster tåler en frostnatt eller to. Sett gjerne krukkene litt lunt inn mot husveggen, da holder de lenger.

Aller viktigst. Ta deg en kaffekopp i vårsola og nytt at vi nå kan se frem til mange gode måneder med lysere og varmere dager og kvelder.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Relaterte boligtips

Totalt 58 relaterte blogginnlegg

10 tips til små bad

Det er ikke alle som har store overdådige spa-bad. De fleste av oss har mindre bad som må romme mange ulike...

Slik får du liv i hagen

Det er hyggelig å fore fuglene på vinteren og mer enn 400 000 nordmenn gjør det. Det skaper liv i hagen og...

Bygg lekestue selv!

Å få sitt eget, lille hus på tomta er en drøm for de aller fleste barn. Å bygge et  minihus er et...