Kontakt oss

Slik vasker dere hele huset på bare én time - og har det gøy mens dere gjør det!

Publisert 12. juli 2017

Synes du også det er kjedelig å vaske og rydde huset? Og er det vanskelig å få med den yngre generasjonen?

Slik vasker du huset

Da kan du prøve denne metoden, som kan gjøre vaskingen til en lek.

Slik gjør du:

  • Del dere i to lag, (hvis dere er en familie på fire). Én voksen og ett barn på hvert lag.
  • Sett på fengende musikk som alle liker.
  • Sett klokken på én times nedtelling, verken mer eller mindre.
  • Vask og rydd alt dere klarer på én time!

Start med en nedtelling og sett så i gang. Kom gjerne med oppmuntrende ord til hverandre underveis. "Kom igjen, nå er det en halv time igjen". "Bare ti minutter igjen!" etc.

Det dere ikke rekker på én time, det rekker dere ikke. Men de fleste blir overrasket over hvor mye de faktisk får gjort. Når klokken ringer, gjør dere ferdig det dere holder på med.

Det å ha en tidsbegrensning gjør at man får mye mer gjort på kort tid. Ellers er det fort gjort å skli ut og begynne med andre ting, som å lese post, rydde i gamle saker og lignende. Barna slipper å gå lei, og da vet alle at om en time er det overstått.

Hvis du ønsker å øke motivasjonen kan du gi barna et mindre beløp for å være med, eller legge et beløp til side som dere kan gjøre noen hyggelig sammen for som familie.

Avslutt gjerne med å gjøre noe hyggelig sammen. Det kan være å spille spill, gå en tur, lage mat sammen eller se en film. Ikke noe stort og ikke noe som koster noe, bare god gammeldags familietid.

gjør vasking til en lek Tips: Ha gjerne et par triks på lur for å gjøre det ekstra morsomt å gjøre rent. Man får mange praktiske hjelpemidler, som en elektrisk rengjørings-børste eller hva med disse filletøflene som gjør at barna kan skøyte rundt på gulvet og få unna gulvvasken på et blunk. De kan blant annet kjøpes på eBay.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Boligtips

Les nyttige tips og råd verdt å vite for deg som selger, kjøper eller eier bolig