Kontakt oss

Solid prisvekst i markedet for sjøhytter

Publisert 29. juni 2017 kjøpe bolig selge bolig

Hyttemarkedet har generelt hatt en sterk prisutvikling de senere år. Prisene for fritidsboliger ved sjøen har steget med hele 8,5 prosent -  kun det siste året. Den typiske sjøhytta koster nå i snitt NOK 2,4 mill og det tar i snitt 3 måneder å selge. Etterspørselen er fremdeles stor.

Solid_prisvekst_sjøhytter

Dette viser tall som Eiendom Norge la frem 27. juni. Årlig utarbeides det en statistikk over hytter i kommuner langs kystlinjen og de 4 siste årene har vi hatt en jevn prisvekst. 

Vår hyttemegler Henrik Tangen i Bamble opplever fremdeles stor etterspørsel etter sjøhytter, og markedet har vært hett i hele år. Kjøperne er nå blitt noe mer selektive, men det finnes kjøpere til alle prisklasser. Å lykkes med et godt hyttesalg, handler om å prise eiendommen riktig og jobbe aktivt med interessentene. Krogsveens kunderegister brukes aktivt og kunder følges opp med en gang vi får en hytte for salg. Vi vet hvem som ønsker hvilke hytter, forteller eiendomsmegler Henrik Tangen.

I løpet av det siste året ble det solgt 2.280 sjøhytter, en oppgang på 1,8 prosent fra året før. I mai og juni 2017 ble det solgt 644 sjøhytter, noe som er tilnærmet likt som i tilsvarende periode i fjor.
De tradisjonelle sjøhyttekommuner som Hvaler, Larvik og Kragerø har hatt flest salg, noe som er naturlig når dette også er blant regionene med størst utbud av hytter for salg.

I snitt tar det 91 dager å selge en fritidsbolig ved sjøen. Det er en nedgang på 14 dager fra samme periode året før. Raskest gikk det å selge fritidsbolig på Nøtterøy med et snitt på 13 dager. Tregest gikk det i Egersund med et snitt på 196 dager.

I det siste året har Tvedestrand vært landets dyreste sjøhyttekommune. En gjennomsnittlig fritidsbolig i Tvedestrand koster kr. 5.282.059,-. Deretter følger Nøtterøy og Asker på henholdsvis kr. 4.978.000,- og kr. 4.850.000,-.

Det er flest hytter til salgs i Lindesnes, Kragerø og Lyngdal med henholdsvis 65, 49 og 44 objekter for salg. Så vurderer du hytte i sommer, er det fremdeles gode sjanser for å sikre seg hyttedrømmen. Prognoser for priser på hyttemarkedet viser en utflating – i takt med en moderasjon i prisutviklingen på boliger ellers i landet.

Kilde: Eiendom Norge, Eiendomsverdi og FINN:no

Relaterte boligtips

Totalt 126 relaterte blogginnlegg

Viktige flyttetips

Det lønner seg å være godt forberedt når du skal flytte. Begynn derfor planleggingen i god tid. Skal du...