Kontakt oss

Tapetsering kan øke boligens verdi

Publisert 3. februar 2015 inspirasjon oppussing

Under en pressevisning av årets tapetnyheter hos John O. Borge AS ble vi vist før og etter-bilder, der tapetsering av et helt rom eller bare en vegg åpenbart hever inntrykket av boligen. Det ble vist mange eksempler på at tapetsering lønner seg ved salg av bolig. Her forteller vi deg hvorfor og hvordan tapet kan øke boligens verdi. Og med alle de spreke og flotte nyhetene innen tapet er det bare å sette i gang!

Årets tapetnyheter 2015

Hvorfor øker boligens verdi med tapet?

Tapet luner og skaper en egen harmoni. Det er viktig å presisere at en tapet alene ikke nødvendigvis redder stilen, men en tapet er flott til å skape en helhet og det kan også skape en dybde og effekt i små rom. Har man et nøytralt rom, i hvit eller beige, vil en tapetsert vegg definitivt tilføre rommet det lille ekstra. I en lys gang kan en mønstrete tapet gjøre underverker for et godt førsteinntrykk, som jo er viktig å skape på visning.

Tapetnyheter_Falsterbro Hvem vil vel ikke legge merke til en slik tapet i en gang? Tenk hva det gjør med førsteinntrykket!

Mix og match med ulike farger og mønstre

Årets tapetnyheter inviterer til en mer dristig stil. Det har lenge vært en trend med tapeter med ornamenter, dette ligger på bestselgerlisten hos John O Borge AS. Det antas at disse tapetene fortsatt vil ligge på bestselgerlisten, men nå oppfordres vi til å våge mer. Der vi før holdt oss til å tapetsere én vegg med mønster, kan vi nå tillate oss å mikse forskjellige mønstre:

Tapetnyheter_Falsterbro kombinasjon En slik kombinasjon vil være utenkelig for mange, men de to tapetene sammen skaper en utrolig fin effekt og harmoni.

Tenk kontraster og ikke bare ton i ton også. Nyanser av en farge kan også være avgjørende for inntrykket, så sjekk ut forskjellige nyanser av samme tapet. Be om tapetprøver og se de opp mot hverandre.

Kobberfarger like populære

Trenden med metall, kobber, messing og metalliske effekter holder seg også i tapeter og tekstiler. Kobberfarger i bruk med årets farge oransje skaper en kjempefin effekt. Metall og kobber i kombinasjon med pasteller skaper også en spennende effekt, der det sarte treffer det mer industrielle.

Sort, grått og betong

Trenden urban elegance, med utstrakt bruk av sort, grått og betong holder seg også godt. Livvaktige brickwalls, drivved, betongvegger, jeanstekstil, stein og rustvegg er noen av de spennende tapetene du kan velge mellom i denne stilen. Nytt av året er at stilen nå i langt større grad skal kombineres med spreke fargevalg enten i en tapet eller i detaljene. Årets farge oransje passer også veldig godt sammen med disse tapetene.

Tapetnyheter_More Than Elements Tapetnyheter 2015_More Than Elements
Tapetnyheter_More Than Elements Tapetnyheter 2015_More Than Elements

Ikke glem detaljene!

En ny tapet i seg selv trenger ikke øke inntrykket av boligen, hemmeligheten ligger ofte i detaljene. Detaljer binder sammen interiøret med tapetet, så sørg for å skape en rød tråd i boligen. Her er noen tips til hvordan du kan binde sammen interiøret med tapetet:

  • Hent opp tapeten andre steder enn bare på veggen. Ofte finnes tapetet også i stoff, hva med å sy en pute med samme mønster? Eller du kan ramme inn en bit av tapeten, dette skaper en kjempeflott helthet og harmoni i boligen.
  • Suppler med små detaljer i samme fargetoner: smykker, ringer etc. som er plassert på små bord blir lagt merke til og skaper et spennende uttrykk. Ofte trenger man ikke investere i dyre interiørdetaljer for å skape en spennende effekt.
  • Tapetser en gammel kommode eller bare en av skuffene
  • Tapetser en knaggrekke
Ikke glem detaljene Ikke glem detaljene!
Inspirasjon Det lille ekstra ligger i detaljene

La deg inspirere på den nye nettsiden www.finndintapet.no!

Kilde og alle foto: John O. Borge AS

Relaterte boligtips

Totalt 28 relaterte blogginnlegg

Få en flott plen!

Førsteinntrykket av et hjem er viktig for potensielle kjøpere. En plen full av ugress og mose kan gi en...

Bygg lekestue selv!

Å få sitt eget, lille hus på tomta er en drøm for de aller fleste barn. Å bygge et  minihus er et...

Tips til tapetsering

Med tapet kan du på noen få timer forandre et roms karakter, enten du tapetserer én av veggene eller alle....