Kontakt oss

Leie bolig?

Når man skal leie bolig er det mange forhold man som leietaker bør tenke på. Er kontrakten lovlig, hvor lenge bør jeg leie, sikkerhetsstillelse, hva kan jeg forvente av utleier, hvor bør jeg bo i forhold til mitt budsjett etc. Vår rolle som mellommann er å finne riktige leietakere til de boligene vi leier ut på vegne av eier. Vi er opptatt av å finne en match og at du trives slik at du ønsker å bo der over tid. Vi kommer med våre anbefalinger av leietakere bl.a. gjennom dialog rundt behov, referansesjekk og kredittsjekk av dere som interessenter.

Leietaker

Leiekontrakt

Ved å leie bolig gjennom Krogsveen Boligutleie, så vet du som leietaker at alle kontrakter er kvalitetssikret. Du inngår en leieavtale som er utarbeidet av jurister og avtalen tar vare på begge parter i et leieforhold.

Leietid

Avtales i hvert tilfelle. Ved leie av bolig har man valget mellom å inngå en tidsbestemt leieavtale eller en leieavtale på ubestemt tid. I vanlig forbrukerforhold benyttes normalt kun tidsbestemte leieavtaler. Disse kan igjen være korttidskontrakter - under ett år - eller normale kontrakter på mellom 1-3 år.

Sikkerhetstillelse

Leietakere må stille sikkerhet for leieforholdet. Beløpet varierer mellom 3-6 måneders husleie.

Leiegaranti

Som leietaker gjennom Krogsveen har du anledning til å tegne en av markedets beste leiegarantier. Leiegaranti er et godt alternativ til depositum og binder ikke opp kontanter. Leiegaranti er ingen forsikring. Det betyr at dersom du blir skyldig i husleie eller påfører leiligheten skade, og garantiselskapet må utbetale det du skylder, må du som leietaker tilbakebetale alle utlegg til selskapet på lik linje som ved depositum.

Leiegaranti tegnes ved inngåelse av leiekontrakt og har en engangskostnad på 12 % av garantibeløpet og løper i inntil tre år. Leier får ikke tilbakeført garantikostnaden etter endt leieforhold.

Hendelser under leietiden

I de fleste tilfeller forvalter vi eiendommen og vil være en rådgiver hvis det er usikkerhet rundt hvem som har ansvaret for hendelser som dukker opp i løpet av et leieforhold. I de tilfellene vi ikke har forvaltning, avklares disse forholdene direkte mellom utleier og leietaker.

Funnet boligen du leter etter?

Meld din interesse på leiesøkerskjema ved å trykke her .

Hvor finner jeg en bolig som passer min behov og budsjett?

Ta kontakt med en av våre meglere for å få informasjon og tips om boliger Krogsveen har for utleie.

Boligtips

Les nyttige tips og råd verdt å vite for deg som selger, kjøper eller eier bolig
Når på året bør man selge?

Selg smart!

Halvparten av alle nordmenn tror de får best pris for boligen om de selger om våren. Men du kan oppnå...