Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Store flotte grøntområder

Fasade - flott opparbeidet hage

Fasade

Fra hage

Stor og flott opparbeidet utearealer

Et rolig og barnevennlig område i naturskjønne omgivelser

Oversiktsbilde over bolig

Detaljbilde - fasade

Stavollen Idrettspark med to store fotballbaner like i nærheten

Fine bademuligheter i Melkeviken like ved eiendommen

Plantegning

Plantegning

Fana - Prakteiendom i vakre og naturskjønne omgivelser - boligen er vesentlig renovert og fremstår med høy standard

Fanahammeren 35

Vis på kart

Prisantydning

Kr 8 300 000,-

Fana - Prakteiendom i vakre og naturskjønne omgivelser - boligen er vesentlig renovert og fremstår med høy standard: Fana - Prakteiendom i vakre og naturskjønne omgivelser - boligen er vesentlig renovert og fremstår med høy standard

Last ned komplett salgsoppgave Lynrask verdivurdering
Visning
Privatvisning kan avtales med megler tlf. 91661534
Gi bud
Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
4
Prisantydning:
Kr 8 300 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
184 / 242 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Fanahammeren 35 er beliggende i et rolig og attraktivt boligområde, omringet av naturskjønne omgivelser og gode solforhold like ved Fanafjorden.

Eiendommen har nærhet til fine og varierte tur og bademuligheter i Melkeviken, samt flotte turstier ved blant annet Fanafjellet og Hordnesskogen.

Området byr på et bredt og variert tilbud av fritidsaktiviteter som blant annet Stavollen Idrettspark med to store fotballbaner, Bjarghallen og skytebane.

I nærheten vil du også finne Bergen Golfsenters Drivingrange. En kort kjøretur unna finner man Fanabarnehage og Kirkevoll skole. (1-10 klasse.) Like ved er det også nærhet til dagligvarebutikk som Coop Extra, videre er Lagunen Storsenter en kjøretur unna på 5 minutter - med et stort utvalg av servicefasiliteter. Her er det også Bybanestopp med jevnlige avganger som enkelt tar deg i retning Bergen sentrum og Flesland. Til Bergen sentrum er det ca. 20 minutter med bil. Alternativt er det også bussholdeplass like ved eiendommen.

Barnehager og skoler

Se vedlagte nabolagsprofil.

Adkomst

Fra Bergen sentrum: Kjør sørover retning lagunen. I andre rundkjøring ved Lagunen Storsenter tar du 2. avkjørsel til høyre og deretter rett frem i kommende rundkjøring. Følg veien rett fram forbi Stend Jordbruksskole og ta deretter avkjørsel til høyre og inn Fanahammeren. Følg videre til nr. 35. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 8 300 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1760

Soverom

4

Primærrom

184m2

Bruksareal

242m2

Tomt

2078m2

KR-kode

791844

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Fanahammeren 35, 5244 Fana

Gnr. 96, bnr. 17 i Bergen kommune.

Tomten

Eiet tomt på 2.078 kvm. Pent opparbeidet tomt og gårdsplass med flott plen, stier, prydbusker samt diverse bed og beplantning. Deler av tomten er naturtomt.

Parkering

Uthus/garasje samt biloppstillingsplass for flere biler på egen grunn.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 208 kvm

Totalt bruksareal: 242 kvm

Totalt primærrom: 184 kvm

Bruksareal:

Bolig 184 kvm

Bolig (opprinnelig del) 49 kvm

Bolig (over påbygg) 9 kvm

Primærrom:

Bolig:

1. etasje 126 kvm: Entré/gang, toalett, mellomgang, stue, vinterhage, gang/trapp, tv-stue, kontor, kjøkken/spisestue, vaskerom og bi-inngang

Bolig (opprinnelig del):

2. etasje 49 kvm: Trapp/gang, bad, 3 soverom

Bolig (over påbygg):

2. etasje 9 kvm: Trapp og loftsrom

Sekundærrom:

Uthus/garasje:

1. etasje 24 kvm:

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 11.03.2016 utført av Knut Farestvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i grunnmur av gråstein på opprinnelig del og betong på tilbygg. Reisverk av trekonstruksjoner/laftet plank på opprinnelig del som er etterisolert. Isolert bindingsverk av tre på tilbygg. Lektet og kledd med enkelfalset kledning. Etasjeskillere av trebjelkelag. Nye vinduer, kledning og taktekking fra 2010.

Boliger som er eldre enn 1900 kan være verneverdige, det vil si at det kan foreligge begrensninger i forhold til om man ønsker å gjøre endringer som avviker fra byggets opprinnelse. I kommunens registre vil det være oppført eventuelle reguleringsbestemmelser knyttet til boligen. For mer informasjon om dette oppfordres det å ta kontakt med kommunen for mer utfyllende informasjon.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har det blitt gitt Tg2 på deler av rapporten i hovedsak på grunn av boligens alder.

Etasjeskillere:

Skjevheter og knirk observert. (normalt i.h.h. til alder)

Innvendige trapper:

Mangler rekkverk på 1 side. (sikkerhetskrav

Uthus/ garasje:

Eldre bygning i dels dårlig forfatning, behov for vedlikehold. Noe mit observert innvendig.

Tilstandsrapport følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Vi i Krogsveen er stolte av å presentere en sjelden husdrøm; en herskapelig eiendom på Fanahammeren som ble kåret til Norges vakreste hjem i magasinet BoligPluss i 2010. Boligen har ifølge historien huset både Bjørnstjerne Bjørnson, en statsminister og frøken Jæger.

Huset har i nyere tid blitt vesentlig rehabilitert, og det har blitt utvidet med et gjennomført og moderne tilbygg som samtidig står i stil med resten av huset. Gjennom restaureringsarbeidet er all tømmer og plank nummerert ved fjerning, for så å settes på plass igjen. Boligen som ble oppført rundt 1760, fremstår på gammelt ærverdig vis, men rør og elektrisk anlegg er helt nytt og holder dagens standard.

Det er en fantastisk atmosfære i huset på Fanahammeren med mange luftige og deilige rom. Huset er unikt og sjarmerende, men stort nok til å være funksjonelt. Den gamle, originale empire-stilen er beholdt og ivaretatt ved oppussingen. Overflatene er utført i lyse fargevalg på vegger og himling. Boligen innehar praktisk og god planløsning, med moderne kvaliteter som varmekabler i de fleste gulv i første etasje samt på bad i andre etasje, balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Like utenfor huset trår man ut på en trivelig gårdsplass, også denne er nylig renovert. Eiendommens øvrige uteareal består av en stor gressplen samt diverse bed og beplantning. Her er det også et stort uthus, som egner seg godt for lagring av utendørsartikler.

Av noen kvaliteter i boligen kan nevnes eldre tømmergulv/plank, tregulv, marmorfliser og keramiske fliser på gulv. Lyse og flotte fargevalg på vegger og himling. Luftig entré/gang som binder sammen opprinnelig bolig og nyere påbygg. Plassbygget kjøkkeninnredning som er tegnet av tidligere eier. Her er det rikelig med skapplass og gode innredningsløsninger. Stor og trivelig spiseplass med nydelig antikk kakkelovn.

Separat vaskerom med topp moderne fasiliteter, flislagt gulv med varmekabler. Her finner man også en 200 liters bereder og opplegg for vaskemaskin.

Stort hemsrom som fungerer perfekt som lekeloft eller kontor.

To lyse og luftige stuer hvor de gamle tømmerveggene har blitt tatt frem som gir boligen sitt særpreg og sjel. Her er det mange muligheter i forhold til innredning og nytteverdi. Her er det også en antikk kakkelovn som rommets midtpunkt.

Wc-rom med marmorfliser på gulv og varmekabler, vegghengt toalett og flott baderomsinnredning.

Kontor/gjesterom som vender ut mot gårdsplass/hage.

I andre etasje er det en flott gang som leder til 3 soverom og et nydelig bad.

Delikat bad som er delvis fliselagt (marmorfliser) og innredet med flott baderomsinnredning, dusjhjørne og innmurt badekar. Varmekabler i gulv.

Tre trivelige soverom hvor av det ene har flott antikk vedkamin.

Oppvarming

Vedfyring og elektrisk oppvarming. Antikk kakkelovn med ny innmat i stue og på kjøkken. Antikk vedovn på ett av soverommene. Varmekabler i de fleste gulv i første etasje samt på bad i andre etasje.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.05.2011. Denne gjelder tilbygg på boligen. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.

01.03.1901 900110 ERKLÆRING/AVTALE

Tillatelse til å legge en vannkum m/ledn. over

skolens eiendom på visse vilkår

GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

03.02.1938 300497 SKJØNN

Best. om grunnavståelse i forb. med omleggingen av

bygdevegen Fanahammeren - Kirkeskiftet

GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

08.01.1982 488 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.

Rettighetshaver: 1201 / 96 / 149 / /

GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

Denne gjelder bnr. 149 som har rett til å legge vannledning og kloakkledning langs grensen ved eiendommene.

Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen er regulert til bebyggelse. Reguleringsplan for Fana. E 39 Svegatjørn - Rådalen, Detaljregulering.

Kommunedelplan for Bergen. Kommuneplanens arealdel 2010 - 2021. Arealplan-ID: 61990000.

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:

96/700 23659085-1 Tilbygg Enebolig Igangsettingstillatelse 23.09.2016

96/751 300643099 Enebolig Igangsettingstillatelse 05.10.2017

96/752 300643104 Enebolig Igangsettingstillatelse 05.10.2017

96/753 300643106 Enebolig Igangsettingstillatelse 10.10.2017

Hensynssoner i henhold til kommuneplan:

60910000 240 Kulturmiljøområde - Fana/Stend Bevaring kulturmiljø - berøringsgrad 92,8 %

60910000 231 10-m buffer rundt historiske veifar Bevaring kulturmiljø - berøringsgrad 5,8 %

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Eiendommen har egen fastmontert elbillader. Det har også blitt installert høyhastighets fiber-bredbånd.

Økonomi

Ligningsverdi

1.612.960,-

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 10.767,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 9.708,- pr år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.508.749,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Bergen
Bydel Fana
Grunnkrets Fanahammeren
Kirkesogn Fana

Steder i nærheten

Stend jordbrukskole 1.5 km
Fana kirke 2 km
Salbu 2 km
Fanaseter 3.7 km

Transport

Flyplass Bergen Flesland 9.5 km
Sentralstasjon Bergen 14.9 km
Trikkeholdeplass Lagunen 4.2 km
Bussholdeplass Fanahammeren snuplass 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Bergen Golfsenter Drivingrange 1.4 km
Idrettsanlegg Bjarghallen 2.7 km
Treningssenter EVO Nordås 5.5 km
Treningssenter Aktiv365 Sandsli 6.3 km

Steder av interesse

Skoler

Kirkevoll skole (1-10 kl.) 1.6 km
Skeie skole (1-7 kl.) 4.6 km
Stend vidaregåande skule 1.6 km
Nordahl Grieg videregående skole 5.3 km

Barnehager

Akasia Fana barnehage (0-6 år) 1.3 km
Kvernabekken Miljøbarnehage (0-6 år) 2.2 km
Akasia Råtun barnehage (0-6 år år) 3.9 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Lagunen Storsenter 4.2 km
Kjøpesenter Kilden Senter 5.5 km
Postkontor Coop Extra Fana 0.8 km
Postkontor Coop Obs! Lagunen 4.2 km
Apotek Vitusapotek Laguneparken 3.7 km
Apotek Apotek 1 Lagunen 4.2 km
Vinmonopol Lagunen Vinmonopol 4.2 km
Vinmonopol Nesttun Vinmonopol 7.2 km
Dagligvare Coop Extra Fana 0.8 km
Dagligvare Kiwi Krokeideveien 1.1 km
Kiosk/video Narvesen Lagunen Storsenter 4.2 km
Kiosk/video Mix Stallen Kiosk 5.1 km
Bensin Shell Laguneparken 3.9 km
Bensin Circle K Sandsli 6.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,4 %
Andel kvinner 49,6 %
Gj.snittalder menn 42 %
Gj.snittalder kvinner 44,6 %
Husholdninger med barn 30,3 %
Husholdninger uten barn 69,7 %
Gj.snitt byggeår 1964
Gj.snitt tomtestørrelse 1672
Område Personer Husholdninger
Kommune: Bergen 278556 132557
Grunnkrets: Fanahammeren 1040 432

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,4% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 5.000,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Fotopakke: kr 9.300,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Roger Glesnes
Megler
Les mer om megler

Lurer du på noe?