Kontakt oss

Vi kan hjelpe deg med boligkjøpet!

Trude Larsen
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Tlf.: 950 37 330

Morten Ekfelt
Rådgiver/Eiendomsmegler
Tlf.: 932 56 370

Adresse:
Osterhaus gate 27
0183 Oslo

Førstegangskjøpere

Som førstegangskjøper kan det være vanskelig å komme seg inn på et krevende boligmarked. Vi hjelper deg med å se mulighetene der du ikke ser dem, slik at du får mest mulig ut av de pengene du har til rådighet.

Ja, jeg vil ha hjelp til å kjøpe bolig

Vivienne

Førstegangskjøper

“Det vanskeligste med å være førstegangskjøper var å velge ut de riktige visningene. Boligkjøpsrådgiver bidro til en realitetsorientering der jeg måtte prioritere to viktige kriterier som størrelse og beliggenhet ut ifra mitt budsjett. Jeg kom i mål mye raskere enn jeg trodde og til og med uten å makse budsjettet!”

Simen

Førstegangskjøper

"Det har føltes trygt å ha en lokalkjent og faglig kompetent person å støtte seg til i prosessen, ikke minst i den nervepirrende budrunden. Jeg anbefaler andre førstegangskjøpere å søke bistand hos Boligkjøpsrådgiver Krogsveen.”

Johanne

Ung student

“Jeg er kjempefornøyd med leiligheten og glad for at jeg tok kontakt med boligkjøpsrådgiver. Det har vært en stor hjelp! Jeg anbefaler gjerne både firmaet og tjenestene til alle mine venner og bekjente.”

Ofte stilte spørsmål

 • Hva er fordelen med å eie fremfor og leie bolig?
  Ved å kjøpe deg din egen bolig går dine månedlige avdrag til sparing i egen bolig. Sammen med eventuell prisstigning på boligen øker du din egenkapital samtidig som du bor trygt. Dersom du leier går alle pengene til utleier, og kontrakten kan sies opp med 3 års mellomrom eller mindre.
 • Er det lurt å få hjelp fra foreldre og hva er smartest?
  4 av 10 får hjelp fra foreldre for å komme seg inn på et stadig mer krevende boligmarked. Det er dessverre slik i dag at ikke alle klarer å komme seg inn på boligmarkedet på egen hånd, og da er det fint om foreldre som har anledning til det kan gi en hjelpende hånd. Det finnes flere løsninger for denne type avtale; foreldre kan ta opp lån og låne videre til deg, dere kan kjøpe og eie boligen sammen i en periode og kjøpe ut foreldrene dine når studiene er ferdige, foreldre kan hjelpe med egenkapitalen ved å gi forskudd på arv. Det viktigste her er å være profesjonelle og sette opp en kontrakt – viktig ikke å la seg styre av følelser. Og at du som får hjelp passer på å overholde dine betalingsforpliktelser.
 • Hva bør jeg tenke på dersom jeg skal kjøpe en bolig sammen med andre?
  Det er fullt mulig å kjøpe seg bolig sammen med andre enn familie eller kjæreste, og det finnes enkle juridiske løsninger som kan regulere dette på en grei måte. Det viktigste er å ha klare regler for hvilken andel av boligen man eier, har man samme tidsperspektiv, hva hvis én vil selge etc. Sett opp kontrakter som regulerer alle disse forholdene og tinglys eierandelene, så unngår man uenigheter og uklarheter.
 • Blir det ikke fryktelig dyrt å bruke boligkjøpsrådgiver?
  I forhold til hva du får igjen for å kjøpe riktig bolig og kjøpesummen på boligen, utgjør honoraret for rådgivningen en svært liten andel. Man kan velge å kjøpe en hel pakke til en fast pris, eller få hjelp til noen deler av prosessen mot et timehonorar. Boligkjøp er noe de fleste gjør veldig sjeldent og vi hjelper kjøperne slik at de foretar de rette valgene. Det kan bli dyrt å velge feil.
 • Hva gjør en boligkjøpsrådgiver for kunden?
  Boligkjøpsrådgiver følger deg hele veien fra behovsavklaring frem til overtakelse, og er en pådriver og faglig støttespiller i prosessen. Ikke minst får du en god samtalepartner når beslutninger skal tas. Noen ønsker at vi går på visning med eller for dem eller tar budrunden for dem, men noen vil jobbe litt mer selvstendig. Uansett er boligkjøpsrådgiver der hele tiden og sikrer at alt går riktig for seg.
 • Hvorfor søker folk bistand ved boligkjøp?
  Det kan være mange forskjellige årsaker til at folk ønsker bistand ved boligkjøp: Førstegangskjøpere som ofte har et veldig stramt budsjett, godt voksne boligkjøpere som er usikre og som ønsker en trygg kjøpsprosess, travle folk som ikke har tid til å ordne så mye selv. Vi har også kunder som bor i utlandet eller engelsktalende som trenger hjelp på grunn av språket, samt mennesker med spesielle behov, det kan være både rullestolbrukere og dyslektikere. Felles for alle er at de er usikre på hele eller deler av prosessen og ønsker seg en partsrådgiver som står på kjøpers side og som kan gi objektive råd gjennom hele prosessen.

Vi hjelper deg med

 • Å se muligheter i markedet innenfor dine økonomiske rammer
 • Å plukke ut aktuelle boliger som passer for deg, eventuelt delta på visning
 • Å se mulige tilpasninger og endringer i aktuelle kjøpsobjekter og formidle kontakt med fagfolk
 • Å avklare uklarheter i prospekt eller takst
 • Å gi råd om hvor mye du bør by og strategi i budrunden eller gjennomføre budrunde
 • Å påse at du inngår en kontrakt som sikrer dine interesser

Ja, jeg vil gjerne ha hjelp til å kjøpe bolig

Fyll inn telefonnummer vi kan nå deg på, samt postnummer - slik at vi best mulig kan hjelpe deg. Fyll gjerne inn tilleggsinformasjon også, men dette er ikke påkrevd. En av våre boligkjøpsrådgivere vil ta kontakt.

Oppgi tilleggsinformasjon (valgfritt)