Kontakt oss
Neste: Finansiering
1. Tenker på å kjøpe

Tenker på å kjøpe

Uansett om du er førstegangskjøper eller ser etter det perfekte stedet å tilbringe pensjonisttilværelsen, kan det være lurt å tenke litt på hva man er ute etter.

Et boligkjøp kan foregå langsomt og bedagelig eller det kan komme brått på. I alle tilfeller er det lurt å gjøre seg opp noen tanker på forhånd om hva som passer for deg, dine behov og din økonomi.  

Sannsynligvis den største handelen du gjør gjennom et liv 

Et nytt sted å bo er et stort og viktig kjøp for de aller fleste. Det er grunnen til at eiendomsmeglere benyttes til å koordinere salget. En eiendomsmegler gir både kjøper og selger trygghet gjennom å sørge for at kjøpet går riktig for seg og at alle parters interesser blir tatt vare på i henhold til de lover og forskrifter som finnes.

Video: Madeleine Thune & Beathe Gundersen forklarer det grunnleggende rundt hva en eiendomsmegler faktisk gjør.

Hva er formålet med kjøpet ditt? 

Det kan være lurt å starte med å spørre seg selv hvilke behov som ligger til grunn.  Hvem skal bo i boligen? Får du ofte besøk? Liker du å pusle i hagen eller er tiden kommet for å slappe mest mulig av? Er det aktuelt å leie ut hele eller deler av boligen? Svarene du får hjelper deg til å bli mer bevisst på hva du har behov for – og lurer du på noe kan du selvsagt kontakte en av våre meglere som vil hjelpe deg på vei.  

Video: Marie Marlén Frogner & Bård Johnson forklarer hva du må tenke på ved kjøp av bolig som skal leies ut.

Video: Marianne Dåsnes & Bjørnar Brynildsen forklarer hvilke fordelene du har ved å eie fremfor å leie.

Er kjøperforsikring en god ide for ditt behov? 

Avhengig av hva slags bolig du etterhvert finner ut at du ser etter, kan det være lurt å også tenke gjennom om boligkjøperforsikring er noe for deg.

Video: Dan Gunnar Søyland & Richard Arntsen forklarer hva kjøperforsikring er og hvorfor det kan være lurt å benytte.

Neste: Finansiering
1. Tenker på å kjøpe

Boligtips

Les nyttige tips og råd verdt å vite for deg som selger, kjøper eller eier bolig