Kontakt oss

Vil fortsatt kjøpe før de selger

Publisert 4. september 2015 kjøpe bolig selge bolig

(Boligkjøperindeksen 2015:) Usikkerheten i den norske økonomien påvirker ikke norske boligkjøpere. Nesten 6 av 10 (58,2 %) boligkjøpere som eier bolig fra før vil kjøpe ny bolig før de selger. Det er samme andel som i høst før oljebremsen ble satt på i norsk økonomi.

Vil fortsatt kjøpe før de selger

Det viser en landsomfattende undersøkelse blant over 3000 norske boligsøkere som nå er på boligjakt.

De økonomiske utsiktene påvirker heller ikke prisnivået man ser boliger i. Flertallet jakter på boliger. Rogalendingene er mest opptatt av dyre boliger. Mens 48,4 prosent av boligkjøperne i Oslo og Akershus ønsker boliger i prisklassen over 4 millioner, søker 51,9 prosent av boligkjøperne i Rogaland etter boliger i denne prisklassen. Nær dobbelt så mange menn (9,6 prosent) som kvinner (5,2 prosent) søker også boliger verdt mer enn 7 millioner kroner. Flere boligkjøpere som jakter dyre boliger finner vi i Rogaland.

6 av 10 vil kjøpe før de selger

58,2 prosent av norske boligkjøpere vil kjøpe før de selger. Flere menn (49,3 prosent) enn kvinner (41,8 prosent) ønsker å kjøpe først. Det er marginale aldersforskjeller, med unntak av den yngste aldersgruppen hvor andelen av de som vil kjøpe først er vesentlig lavere - men her er det mange uten bolig fra før. Langt flere samboere og gifte ønsker å kjøpe før de selger, sammenlignet med enslige boligeiere. Andelen som ønsker å kjøpe først er marginalt høyere enn i høst, men økningen er ikke signifikant.

9 av 10 får enkelt finansieringsbevis i banken

Hele 86,1 prosent svarer at det er enkelt å få finansieringsbevis i banken. Andelen er marginalt høyere enn i høst. Andelen som mener det er enkelt å få finansieringsbevis er høyest i Hedmark (91,4 prosent) og lavest i Bergen (80 prosent).

Boligkjøperen våren 2015 er dermed relativt lik boligkjøperen høsten 2014 når det gjelder prisklasse og finansiering. Fortsatt kjøper de fleste før de har solgt, og det tyder ikke på at det har spredd seg uro inn i boligmarkedet, til tross for makroøkonomiske bekymringer.

Relaterte boligtips

Totalt 125 relaterte blogginnlegg

Viktige flyttetips

Det lønner seg å være godt forberedt når du skal flytte. Begynn derfor planleggingen i god tid. Skal du...