Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 200 000,- for kr 3 200 000,-

Drone (2)

Drone (5)

Drone (8)

Drone (7)

Hage (7)

Hage (1)

Drone (4)

Hovedbygning

Hage (3)

Drone (6)

Fasade (2)

Fasade (4)

Hage (4)

Fasade (6)

Fasade (3)

Fasade (1)

Hage (2)

Hage (6)

Drone (12)

Inne i låven

Hestebokser

Drone (10)

Hage (8)

Hage (10)

Hage (9)

Fasade (8)

Fasade (10)

Drone (1)

Annet (4)

Hage (5)

Annet (5)

Annet (3)

Entre (2)

Kjokken (1)

Koselig utsikt

Deilig stort kjøkken med spiseplass og en ærverdig gammel vedovn

Del av kjøkken

Romslig spiseplass på kjøkkenet

Del av kjøkken med usikt mot ridebanen

Del av kjøkken

Del av nytt flott bad ifra 2011

Bad med opplegg for vaskemaskin

Bad (3)

Soverom (1)

Stue (2)

Stue (1)

Stue (4)

Soverom (3)

Soverom (4)

Soverom (6)

Soverom (7)

Soverom (8)

Gang (2)

Soverom (2)

Entre

Oversiktbilde over tunet

Hestene på beitet

Detalj

Del av stabbur og hage/tun

Del av tunet

Dukkestue

Ridebanen og utsikt mot Øyeren

Del av tunet

Fasade (5)

Fasade (7)

Fasade (9)

Drone (11)

Naturperlen Gansvika (bilde er hentet i fra Romerikes Blad)

Høgas fort som ble bygget i 1903-1904 i tilfelle krig med Sverige

Plantegning 3D Fetveien_1 etg

Plantegning 3D Fetveien_2 etg

Kart

Fet/Gan "Nedre Torud" - SOLGT FØR VISNING - VISNING AVLYST! Småbruk m/bondeidyll og fantastisk sjarm og sjel. Låve m/fjøs, ridebane, stabbur mm. Nydelig beliggenhet med noe utsikt over Øyeren!

Fetveien 1558

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 500 000,-

Fet/Gan "Nedre Torud" - SOLGT FØR VISNING - VISNING AVLYST! Småbruk m/bondeidyll og fantastisk sjarm og sjel. Låve m/fjøs, ridebane, stabbur mm. Nydelig beliggenhet med noe utsikt over Øyeren!: Fet/Gan "Nedre Torud" - SOLGT FØR VISNING - VISNING AVLYST! Småbruk m/bondeidyll og fantastisk sjarm og sjel. Låve m/fjøs, ridebane, stabbur mm. Nydelig beliggenhet med noe utsikt over Øyeren!

Boligtype:
Smaabruk, Selveiet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 3 500 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
97 / 120 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Velkommen til idylliske Fetveien 1558 i Gan. Småbruket ligger i Gansdalen, like sør for Dalen kirke, og riksvei 22 går gjennom eiendommen. Kort vei til butikk. Til barne- og ungdomskolen på Dalen i Fet er det ca 4 km (går skolebuss) - gangvei bort til busstopp rett ved naboeiendom, til Fetsund ca 11 km og til Lillestrøm med vidergående skoler og høyskoler ca 19 km og til Oslo sentrum ca 37 km. Skolen har fotballklubb, bordtennis og svømmeklubb med folkebad. Gode turmuligheter for ski, ridning, sykling både i skog og på grusvei. Man kan også til sykle/ri/gå bort til naturperlen Gansvika med restaurant og sagbruksmuseum, brygger til båtfolket beliggende helt nede ved Øyeren som også har bademuligheter. Gansvika er en naturperle for den som ønsker en badetur i trivelig omgivelser. I tillegg kan en dagstur hit by på ny kunnskap om hendelser, som ligger gjemt bak historiens slør. (se link under). Når gradestokken strekker hals og sola skinner rund, kan det være nok i seg selv å ta en heldags i Gansvika som ligger lunt og skjermet fra Øyeren, og flere brygger frister båtfolket til å ta turen hit. Naturperlen ble i 2001 kåret til «Årets friluftsområde i Oslo og Akershus», i konkurranse med Frognerparken i Oslo og Kadettangen i Bærum. Daværende fylkesordfører Hildur Horn Øien mente Frognerparken er en perle, men, som hun sa: «Parken har likevel ikke det mangfoldet man finner i Gansvika.». En gresslette renner ut i en liten stripe finkornet sand, som igjen tar den badende ut i Øyeren. Midt imot ligger Tjuvholmen, ei lita øy som gir vika en skjermet beliggenhet og en lun havn. Direkte tog til Oslo og Gardermoen går ifra Lillestrøm, ellers togstasjon på Fetsund for lokaltog. Idylliske Fetveien 1558 består av hovedbygning, låve med fjøs og stabbur. Bebyggelsen ligger på oversiden, østsiden av riksveien med noe utsikt over Øyeren. Kort avstand til Fet golfklubb med 9-hulls bane.

https://www.rb.no/kultur/gansvika/hogas-fort/badetur-med-historisk-sus/s/5-43-535400

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen. Fra eiendommen er det skolebussordning til Dalen barneskole og Østersund ungdomsskole. Det finnes videregående skoler i nærliggende områder, samt et fint utvalg av både private og kommunale barnehager.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 500 000,-

Boligtype

Smaabruk

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1860

Soverom

2

Primærrom

97m2

Bruksareal

120m2

Tomt

26638m2

KR-kode

6018133

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Fetveien 1558, 1903 Gan

Gnr. 64, bnr. 5 i Fet kommune.

Tomten

Eiet tomt på 26.638,5 kvm. Det beskjedne jordbruksarealet, ca 5,3 daa, ligger ovenfor bygningene er det blant annet etablert en ridebane. Da riksvei 22 ble anlagt, ble dyrket jord tilhørende denne eiendommen tatt, og det som ble igjen på nedsiden, vestsiden av veien, ble etterhvert tilgrodd. Skogen, ca 17,7 daa, e arealet på nedsiden av riksveien og en skogstripe oppover i lia øst for riksveien en snau kilomete sørøver. Tomt, hage og tun rundt bygningene, utgjør ca 3 daa. Det er lagt en gangsti av skiferheller langs bygningene fra sør helt frem til hovedbygningens inngang. Videre firkantede sitteplasser, også av skiferheller, ved hovedbygningens sørøstre gavn og nord i hagen. Avstanden til boligfelter og tettsteder er ikke stor. Boligen er plassert i et åpent landskap med god utsikt. Man finner også epletrær, rips, solbær og rabarbra busker på eiendommen.

Eiendommens arealer:

Fulldyrket jord daa 3,7

Skog av høy bonitet daa 9,0

Skog av middels bonitet daa 8,7

Åpen jorddekt fastmark daa 1,6

Bebygd, vann, bre daa 3,7

Sum arealer: daa 26,7

Parkering

På egen grunn.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig og privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet privat vannverk (Dalen) og kommunalt avløp (ble tilkoblet dette i 2011 da nytt bad ble etablert, ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 133 kvm

Totalt bruksareal: 120 kvm

Totalt primærrom: 97 kvm

Bruksareal:

Hovedhus/Våningshus 120 kvm:

1.etg: Bad/vaskerom, hall m/trapp, kjøkken, stue, innebygget veranda

2.etg: Gang, 2 soverom, kontor

Primærom:

1.etg: Bad/vaskerom, hall m/trapp, kjøkken, stue

2.etg: Gang, 2 soverom

Krypkjeller og kryploft.

Låve med fjøs .- byggeår ca 1860: ca arealer pga lav takhøyde: bruttoareal: 85 kvm

Stabbur - byggeår ca 1860: 1.etg: bruttoareal: 15 kvm. 2.etg: 15 kvm

Uthus med potetkjeller - byggeår ca 1900: sum bygning ca bruttoareal: 10 kvm

Utestall - byggår 2013: ca bruttoareal: 11 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.05.2018 utført av Per Kristian Låche. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Velkommen til en naturpurle kun kort avstand ifra Oslo og Lillestrøm by! Har du alltid drømt om et småbruk på landet? Drive med hest, nyte frisk luft og våkne til fuglesang, men samtidig uten å gi helt slipp på bylivet? Da kan Fetveien 1558 - "Nedre Torud" - være ditt drømmested. Her får du alt - nærhet til by, landlige omgivelser, flotte uteområder med mer. Rett og slett et idyllisk småbruk. Hovedbygningen ble tidligst nevnt i ca 1860. Senere restaurert flere ganger iht gammel takst, sist i 1982 da hele bygningen (vegger) ble isolert og ny tømmermannspanel på tømmeret utvendig. Det ble lagt nytt tak og undertak i 2012 og isolert. Nye 3-lags vinduer i hovedhus ifra 2016. Tregulv på gulv, vinyl på ett soverom, malte tak og brystning. Flliser på bad. Småbruket huser for tiden hester og det ble anlagt en ridebane ovenfor hovedbygningen i 2013. Beite ved siden av. Nytt elektrisk sikringskap innlagt 2009. Strøm tilført både stabbur, låve og fjøs. Det ble bygd stall i den ene delen av låven i 2012, støpt gulv og innredet med 3 hestebokser og 1 ponnyboks.

Boligen inneholder:

1.etg: flott bad i fra 2011, stort kjøkken med spiseplass og vedovn, stue med varmepumpe innstallet i 2014 og peisovn montert i 2012.

2.etg: Hall, 2 soverom, kontor.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Elektrisk. Peisovn montert 2012 i stue. Vedovn på kjøkken. Varmepumpe innstallert 2014. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca 1860.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen da dette ikke ble utstedt den gang huset ble bygget.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst 13 servitutter på eiendommen. Disse omhandler blant annet adkomst rett for naboer vei til sin boliger, rett for 64/31 til veg i søndre enden av tomten, rett for kommunen til å anlegge avløpsledninger, rett for 64/22 til parkering og ha liggende kloakk/vannledning over denne eindom, rett for 65/5 til å anlegge og ha liggendeavløpsledninger og privat vann ledninger over denne eiendom, rett for 64/15 til å ha sti over denne eiendom.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen er regulert til LNF område i henhold til kommuneplan 2014-2026 datert 22/6-2015 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Byggeår for boligen er ukjent i kommunen, men selger antyder ca 1860.

Eiendommen er SEFRAK-registrert (Sekretariatet for registrering av faste kulturminner).

Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting. Interessenter oppfordres til å ta direkte kontakt med Fet kommune på tlf. 63 88 61 00 ved ytterligere spørsmål.

Riksantikvaren opplyser at det ikke er uvanlig at boliger bygget frem til 1945 er Sefrak registret. Det påhviler ingen spesielle restriksjoner for denne boligen. De opplyser videre at man ved endringer av bolig må sende inn en byggemelding til kommunen på vanlig måte.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.743,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Eiendommen er tilknyttet privat vannverk.

Eiendomsskatten er kr 832,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 14.167 kwh. pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.500, og ca 5.000,- på resten av bygningsmassen som inkl spesial forsikring på hesteutstyr.

Boligen er tilknyttet Riks TV som leverandør av kabel-tv og har avgift på

ca kr 500 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Internett leverandør er Alfa media og har en avgift på ca kr. 500,- pr.mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.588.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Fet
Grunnkrets Østnes
Kirkesogn Dalen

Steder i nærheten

Fet rådhus 10.2 km
Heia industriområde 11.7 km
Karlsrud gård 11.8 km
Hov gård 11.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 49.9 km
Jernbanestasjon Svingen 10.9 km
Bussholdeplass Sand 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Dalen idrettsanlegg 2.9 km
Idrettsanlegg Dalen (skole) svømmeanlegg 2.9 km
Treningssenter Spenst Fetsund 11.2 km
Treningssenter Fresh Fitness Lillestrøm 19.3 km

Steder av interesse

Skoler

Dalen skole (1-7 kl.) 2.9 km
Østersund ungdomsskole (8-10 kl.) 10.3 km
Lillestrøm videregående skole 19 km
Sørumsand videregående skole 19.2 km

Barnehager

Førskolebarnehage - Dalen skole (5-6 år) 2.9 km
Nygård barnehage (0-4 år) 4.6 km
Østersund barnehage 10.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Lillestrøm Torv 19 km
Kjøpesenter Fokus Butikksenter 19.4 km
Postkontor Joker Gan 3.6 km
Postkontor Coop Extra Fetsund 11.3 km
Apotek Boots apotek Fetsund 11.4 km
Vinmonopol Fetsund Vinmonopol 11.3 km
Dagligvare Joker Gan 3.6 km
Dagligvare Spar Fetsund 11.1 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Fetsund 10.1 km
Bensin Shell/7-Eleven Fetsund 10.1 km
Bensin Circle K Fetsund 11.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 54,5 %
Andel kvinner 45,5 %
Gj.snittalder menn 42,9 år
Gj.snittalder kvinner 45,2 år
Husholdninger med barn 36,6 %
Husholdninger uten barn 63,4 %
Gj.snitt byggeår 1956
Gj.snitt tomtestørrelse 1047
Område Personer Husholdninger
Kommune: Fet 11555 4836
Grunnkrets: Østnes 220 93

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann.

Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 2 % av salgssummen.

Grunnhonorar: kr 15.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 16.000,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Valerie Colleou
Fagansvarlig / Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?