Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 000 000,- for kr 4 000 000,-

Småbruk med 51 mål tomt

Flott solrik tomt med fine forhold for hest

Småbruk

Enkel adkomst til hovedvei opp til Ormåsen og ned til hovedvei retning Kongsberg, Drammen, Vestfossen eller Hokksund

Låve med god lagringsplass. 1.etg. har tidligere vært brukt til hester

Låve

Dobbel garasje med uinnredet loft/hems

Anneks

Enebolig

Entrè

Trapp opp til 2.etg.

Kjøkken med fin spiseplass

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad med nytt dusjkabinett og ny baderomsinnredning med servant

Stue med vedovn

Stue

Stue med utgang til stor terrasse

Stue

Stue

Stue med utgang til stor terrasse

Fin terrasse

Soverom 2 i 2.etg.

Soverom 1 i 2.etg.

Områdebilde

Eiendommen har i flere år blitt leid ut til hestehold.

Låven har tidligere blitt brukt til hester. Fint rom for lagring av utstyr

1.etg. har vært brukt til hestehold

Områdebilde

Jungerveien 212 - 1. Etasje - 3D Floor Plan

Jungerveien 212 - 2. Etasje - 3D Floor Plan

Jungerveien 212 - U. Etasje - 3D Floor Plan

Vestfossen/Ormåsen

Jungerveien 212

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 500 000,-

Vestfossen/Ormåsen: Idyllisk småbruk med 51 mål tomt. Enebolig, låve og dobbel garasje. Nær boligområde og kort vei til sentrum!

Boligtype:
Smaabruk, Selveiet
Soverom:
2
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 3 500 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
103 / 103 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen er beliggende på veien opp til et nyere boligområde på Ormåsen. Solrikt og med utsikt retning Drammen og mot Vestfossen. Gangavstand til ny nærbutikk, barneskole, barnehage og grendehus. Kort vei ned til Hokksund og Vestfossen sentrum med de fleste servicetilbud.

Kort vei å gå til turløyper som på vinterstid er flotte preparerte lysløyper. Løypenettet med turmuligheter som Darbu, Hoensvannet og Holtefjell. På sommerstid kan naturen by på flotte tur-, fiske- og jaktmuligheter. Kort vei til Junger med fine bademuligheter. Arbeidet med kunstgressbane og treningspark for egenvektstrening ved Ormåsen barneskole er i gang.

Kort vei til Fiksumvannet og Eikern. I enden av Eikern ligger koselige Eidsfoss med spisesteder og kunstgallerier, og midt i Eikern ligger Holtøya som en innbydende idyll. I sommerhalvåret går båten m/s Eikern i turisttrafikk mellom Vestfossen og Eidsfoss. Eiendommen har kort avstand til Fossesholm Herregård som er en av landets flotteste herregårdsanlegg og en kulturell perle for hele familien.

Det er over 200 lag og foreninger i Øvre Eiker. På Øvre Eiker Kommunes internettsider, www.ovre-eiker.kommune.no , finnes oversikt over alle registrerte lag og foreninger. Vestfossen har fin flerbrukshall, og flere kunstinstitusjoner som Morten Viskums kunstlaboratorie, Galleri Møllabekken og Arena. Det finnes flere aktive kor, Vestfossen Jente- og guttekorps, og aktiv revygruppe. Ny flott kirke i Vestfossen med kommunens beste konsertlokale. Vestfossen idrettslag er aktive med fotball, håndball, turn, tennis, allidrett og ski. Vestfossen skole har nyoppusset svømmeanlegg som er oppe 2 dager i uken for allmennheten. I tillegg finnes det i Hokksund tilbud om bla. kor, musikkorps, pistolklubb, speider, teater og tensing. I Hokksund er det også svømmehall, bibliotek, fotballbaner (gress og kunstgress med undervarme), friidrettsbane mm.

Kort avstand til bussholdeplass, med god bussforbindelse til Hokksund/Mjøndalen/Drammen.

Ca. 10 min. kjøring til Hokksund sentrum og ca. 10 min. Vestfossen sentrum med de aller fleste servicetilbud. Tog kan tas fra Vestfossen og Hokksund sentrum.

God kommunikasjon til Kongsberg og Drammen med tog eller buss. Ca. 20 min å kjøre til Drammen og ca. 15 min til Kongsberg. God bussforbindelse mot Hokksund. Lett adkomst til E134.

Barnehager og skoler

Barnehager/skoler:

Det finnes 6 kommunale barnehager og 12 private barnehager i Øvre Eiker kommune. For oversikt se www.ovre-eiker.kommune.no

Boligen hører til Ormåsen barneskole og ungdomsskolen er Vestfossen barne- og ungdomsskole i Vestfossen sentrum.

Eiker Videregående skole i Hokksund, se; www.eiker.vgs.no og diverse videregående skoler i Kongsberg og Drammen.

Adkomst

Følg veien fra Hokksund retning Kongsberg og ta av ved skilt Ormåsen. Her følges hovedveien (Jungerveien) oppover bakkene og eiendommen er beliggende da på høyre side av veien. Se også kartskisse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 500 000,-

Boligtype

Smaabruk

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1928

Soverom

2

Garasje

Ja

Primærrom

103m2

Bruksareal

103m2

Tomt

51778m2

KR-kode

19183

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Jungerveien 212, 3320 Vestfossen

Gnr. 61, bnr. 20 i Øvre Eiker kommune.

Tomten

Eiet tomt på ca 51.000 kvm. Jfr. vedlagte gårdskart så består dette arealet av ca 23,6 mål fulldyrket jord, 25,5 mål produktiv skog, 0,2 mål annet markslag og 2,4 mål bebygd/øvrige arealet rundt bebygd eiendom. Jorda er i dag leid ut og det dyrkes gras. Årlig leie er 150 kr/daa jfr selger. Skogen har lett atkomst og korte driftsveglengder. Boniteten er vekslende fra lav til god bonitet. Skogen består i hovedsak av hogstklasse II/III med mye lauv. Skogen ble avvirket ca 1987 og det vil være uttynning av vedtømmer som vil være det mest aktuelle.

Eier opplyser at det ligger røyser og at det er lagret annen forurensing på eiendommen. Dette er gammel redskap med mer. Eiendommen overtas slik som vist på visning.

Parkering

Dobbel garasje og ellers meget god plass for parkering på egen eiendom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er ikke tilknyttet kommunalt vann eller avløp. Felles vann med gnr. 61, bnr. 61 via vannforsyningssystem/borrebrønn fjell. Retten omfatter også felles vedlikeholdsplikt. Avløp via slamkum/septikk og spredergrøfter. Ingen pålegg om tilknytning til offentlig nett for vann og avløp i fremtiden, men ingen slike pålegg i dag. Tilsynet for små avløpsanlegg i Drammensregionen opplyser av anlegget på eiendommen ikke oppfyller dagens krav, men at det ikke er pålegg om endringer av anlegget. Kommunen har hjemmel for å kreve oppgradering av eksisterende avløpsanlegg.

Eier opplyser at eiendommen bør ta kostnaden med å borre etter eget brønnvann da det kan være begrenset kapasitet på felles anlegg.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 112 kvm

Totalt bruksareal: 103 kvm

Totalt primærrom: 103 kvm

Primærrom:

1.etg.: Entré, gang, stue, bad, kjøkken: 69 kvm

2.etg.: Gang, 2 soverom: 34 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.10.2018 utført av Hilleren Takst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Eiendommen består av våningshus, to landbruksbygninger og en garasje.

Våningshuset er oppført i 1928 på grunnmur av betong og teglstein. Yttervegger over grunnmur er antatt oppført i bindingsverk/reisverk av tre. Yttervegger kledd med stående trepanel. Saltak tekket med takstein. Jfr. tilstandsrapporten.

Garasje fra 2002 på 49 kvm og med høyeste punkt på a 2 meter. Ikke innredet loft. Garasjen er oppført på støpt plate med ringmur. Yttervegger i trekonstruksjoner med utvendig liggende og stående trepanel. Saltak tekket med takstein. To leddporter.

Uthus fra år 1975 på 17 kvm. Oppført i siporex og trekonstruksjon over grunnmur av betong med saltakskonstruksjon. Tak er tekket med shingel. Enkel standard.

Låve fra 1937 på 234 kvm. Uisolert låve/driftsbygning oppført i trekonstruksjoner over grunnmur av betong, teglstein og siporex, samt støpt fundament/gulv. Saltakskonstruksjon tekket med blikkplater. Yttervegger kledd med stående trepanel. Delvis gulv i 2.etg. 1. etasje er inndelt i lagringsrom og båser. Eldre bygg som er preget av generell aldersslitasje og påregnelig aldringssvekkelser. Låvebru i betong med sviktende fundament. Behov for å skifte ut enkelte tømmerbjelker i gulvet pga råte. Bygningen brukes i dag som lager.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og at det er generelt behov for vedlikehold på alle bygningene. Eneboligen har bla behov for oppgradering av drenering, bad bør sjekkes nærmere og evt utbedres , behov for å skifte ut bunnstokk som er angrepet av råte (info fra selger), eldre panel utvendig som bør skiftes, knirk og retningsavvik er størst i 2.etg. Bygningen preges av generell aldersslitasje for overflater og innredninger, og det bør påregnes lokale oppgraderinger/ utskiftninger. Utvendig panel på eneboligen er satt inn med linolje og det anbefales å fjerne panelen slik at ikke evt ny maling bobler/flasser av.

Det har vært tilsyn på pipe/ildsted i 2016. Eier har fjernet en ovn, men øvrige punkter er ikke utbedret. Se vedlagte rapport. Det blir opp til ny eier å evt utføre utbedring av avvikene i sin eiertid.

Informasjonen er hentet fra tilstandsrapporten og egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Eneboligen holder en normal standard, men har behov for tidsmessig fornying og vedlikehold. Innvendig pent oppusset i lyse farger.

Eier opplyser at følgende er utført i hans eiertid:

- Baderomsmøbler blir skiftet ut av rørlegger i 2018 (Nytt dusjkabinett, nytt underskap m/servant og tilkoblet nytt

vannrør til toalett)

- Nytt tak/takstein fra 2000

- Ny garasje fra 2004

- Nytt komplett el.anlegg installert av Elektroentreprenør Olaf Helge Ask AS fra 2004

- Veggpanel, takpanel i stue og bad i 2003

- Div malearbeid på kjøkken, bad og stuer i 2003

- Varmepumpe i stuen fra 2009

- Nye utvendige vinduer og terrassedør malt i år 2005 og 2008

- Dobbel balkongdør i tre med innfelt glass fra 2002

- Nytt rør fra krypkjeller til septiktank er rehabilitert med insituform-foring, utført av Ringerike Septikservice AS i 2008.

- Sikringsskap, nye ledninger, nye kontakter og varmekabel vannrør på låven i ca år 2012

- Nye lysarmaturer ved hestebokser, samt stor varmevifte i 2012

Overflater i eneboligen:

Belegg, fliser, tregulv eller tepper på gulv.

Malt strietapet, trepanel, malte flater eller tapet på vegger.

Himlinger har trepanel eller malte overflater.

Innhold:

1.etg.:

Entré, gang med trapp opp til 2.etg. og ned til kjeller.

Bad med fliser på gulv og panel på vegger. Ny servant i pen innredning, nytt dusjkabinett og tilkoblet nytt vannrør til toalett. Bad bør sjekkes nærmere etter en vannlekkasje i perioden boligen ble utleid. Opplegg for vaskemaskin på badet.

Romslig kjøkken med profilert innredning fra ca 2004, laminat benkeplate. Fliser over benk. Opplegg for oppvaskmaskin. Avtrekksvifte over komfyr. God spiseplass. Ingen hvitevarer medfølger.

Stue med utgang til ca 14 kvm terrasse.

2.etg.:

Gang og 2 store soverom.

I tillegg en enkel kjeller med 4 rom.

Oppvarming

Varmepumpe og vedovn i stue. Varme i gulv på bad. Ellers elektrisk oppvarming via panelovner.

Eier opplyser at det er en nedgrav tank for flytende brensel på eiendommen. Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. Enova tilbyr støtteordninger på inntil kr 50.000,- som synker suksessivt frem til 2020. For utfyllende informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1928/29.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, da dette ikke var et krav på den tiden eiendommen ble oppført.

Det ble godkjent rivning av eksisterende garasje og oppføring av ny garasje 23.04.2002, og det er gitt ferdigattest på garasjen 18.03.2004.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Under pengeheftelser er det tinglyst 6 stk servitutter og disse vil følge eiendommen:

Dagboknr 900343, tinglyst 1922, type heftelse: Bestemmelse om gjerde. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Dokumentet er også tinglyst som en rettighet for denne eiendommen.

Dagboknr 11434, tinglyst 1950, type heftelse: Elektriske kraftlinjer. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Påtegninger med dagbok nr 11434 i år 1999. Rettighetshaver Øvre Eiker Nett as

Dagboknr 1269, tinglyst 1954, type heftelse: Utskifting/veirett/oppmåling ny vei i området/bestemmelser og gjerdeplikt

Dagboknr 720, tinglyst 1955, type heftelse: Utskifting/grensegangsak/grensebeskrivelse

Dagboknr 990194, tinglyst 1971, type heftelse: Elektriske kraftlinjer

Dagboknr 14963, tinglyst 1989, type heftelse: Jordskiftesak/Grensegangsak

Dagboknr 1266076, tinglyst 2018, type heftelse: Rett til tømmervelte for gnr. 2 bnr.2 på denne eiendommen.

Det vil også bli tinglyst veirett for traktorvei for gnr. 62 bnr. 2 over denne eiendommen.

Kjøper overtar ansvaret for servituttene. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. Kopi av dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

I tillegg er det tinglyst 1 stk rettigheter for denne eiendommen.

Dagboknr 719180, tinglyst 03.05.2018, type heftelse: Tilgang og bruksrett til vannforsyningssystem/borrebrønn fjell. Retten omfatter også felles vedlikeholdsplikt.

Rettigheten vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for Øvre Eiker 2015-2027 avsatt til Landbruk, natur og friluftsområde - LNF sone 1. Eiendommen ligger innenfor hensynssone landskap.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen ligger inntil Jungerveien (hovedadkomst til Ormåsen) med stadig økende trafikk pga utbygging av boligområdet. Eier opplyser at det har vært utført støymålinger og at eiendommen er utsatt for støy. Eier har jobbet mye med å få til en støyskjerming og opplyser at det trolig vil bli støyskjerming iløpet av noen år. Om dette arbeidet eller en evt utvidelse av veien opp til Ormåsen vil medfører at de tar noe areal fra eiendommen er usikkert.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgaven og tilstandsrapporten.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Ingen kommunale avgifter for vann og avløp da boligen har privat borrevann og avløp via slamavskiller. Det må påregnes utgifter til felles brønn/vannpumpe på sikt. Utgiftene deles med gnr. 61 bnr 61.

Utgifter til tømming av slamavskiller kr 2.343,- pr tømming. Tilsyn av avløpsanlegg kr 526,- pr år.

Renovasjonsavgift for år 2018 er kr 3.336,-, fordelt på 2 terminer.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 25.000 kwh.,- pr. år.

Feie avgift ca. kr 600,-. Det må i tillegg påberegnes avgift på ca kr 1.500,- for tilsyn pipe ca. hvert 4. år.

Eiers bygningsforsikring har en årlig forsikringspremie på ca kr 6.400,-

RiksTV eller parabol. Internett via Telenor. Tv-tuner/dekoder følger ikke med. Pris avhenger av pakkevalg og hastighet på nett.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på internett etc. Kjøper må også påregne utgifter til innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.588.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Øvre Eiker
Grunnkrets Hals/skara
Kirkesogn Vestfossen

Steder i nærheten

Hokksund 6.4 km
Mjøndalen 12.1 km
Krokstadelva 13.2 km
Vestfossen 4.3 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 116.4 km
Jernbanestasjon Vestfossen 4.3 km
Bussholdeplass Ormåsen 0.8 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Ormåsen grus 1.8 km
Idrettsanlegg Idretten gressbane 3.1 km
Treningssenter Pro Gym Hokksund 8.7 km
Treningssenter Stamina Mjøndalen 12.7 km

Steder av interesse

Skoler

Ormåsen skole (1-7 kl.) 0.8 km
Vestfossen ungdomsskole (8-10 kl.) 4.5 km
Eiker videregående skole 6 km
Åssiden videregående skole 17.9 km

Barnehager

Ormåsen kommunale barnehage (0-5 år) 1 km
Rørensletta barnehage (1-6 år) 3.4 km
Fiskebru familiebarnehage 4.9 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Eiker Kjøpesenter 5.1 km
Kjøpesenter Buskerud Storsenter 12.1 km
Postkontor Coop Prix Vestfossen 4.2 km
Postkontor Coop Prix Hokksund sentrum 6.2 km
Apotek Apotek 1 Eiker Senter 5.1 km
Apotek Torvet Apotek Hokksund 6.3 km
Vinmonopol Hokksund Vinmonopol 6.2 km
Dagligvare Rema 1000 Ormåsen 0.7 km
Dagligvare Coop Prix Vestfossen 4.2 km
Kiosk/video Mix Vestfossen 4.3 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Langebru 4.7 km
Bensin Shell Vestfossen 4.2 km
Bensin Uno-X Frognes 5.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,5 %
Andel kvinner 49,5 %
Gj.snittalder menn 42,2 år
Gj.snittalder kvinner 44,1 år
Husholdninger med barn 28,8 %
Husholdninger uten barn 71,2 %
Gj.snitt byggeår 1958
Gj.snitt tomtestørrelse 1071
Område Personer Husholdninger
Kommune: Øvre Eiker 18562 8304
Grunnkrets: Hals/skara 293 139

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar for mangler ved eiendommen slik dette ansvaret er fastlagt i avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligselgerforsikring omfatter våningshuset og/eller kårboligen med tilhørende garasje/den delen av eiendommen som er regulert til boligformål. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen

Minimumsprovisjon: kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Energiattest
 
Turid Borgersen
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?