Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 275 000,- for kr 275 000,-

Garasjeplass nr. 161 i lukket og nylig renovert garasjeanlegg, sentralt på Majorstuen.

Enkel adkomst fra Suhms gate, ved siden av Shell bensinstasjon (nedkjørings porten til venstre i bildet).

Nedkjøring til anlegget.

Legg merke til den brede kjørebanen.

Plass nr 161. Plassen er romslig og måler ca. 15 kvm

Ved kjøp av garasjeplass må man bo innenfor dette området

Majorstuen/Marienlyst

Kirkeveien 92 plass nr 161

Vis på kart

Prisantydning

Kr 285 000,-

Majorstuen/Marienlyst: Garasjeplass i lukket og renovert garasjeanlegg under Shell Marienlyst. Fjernstyrt portåpner.

Boligtype:
Annet, Aksjeleilighet
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 285 000,-
Felleskostnader:
Kr 867,-
Fellesgjeld:
Kr 66 954,-
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Meget attraktiv beliggenhet på Majorstuen/Marienlyst med nærhet til en rekke forretninger og servicetilbud, ulike arbeidsplasser m.m.

Adkomst

Innkjøring fra Suhms gate, porten lengst til venstre for Shell-stasjonen. Det er også trappeadkomst i hvert av garasjeanleggets fire hjørner som tar deg opp til Marienlystparken.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 285 000,-

Fellesgjeld

Kr 66 954,-

Totalpris

Kr 351 954,-

Felleskostnader

Kr 867,-

Boligtype

Annet

Eiertype

Aksjeleilighet

Etasje

2

Byggeår

1960

Garasje

Ja

Bruksareal

15m2

Tomt

4767m2

KR-kode

4017248

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Kirkeveien 92, 0361 Oslo

Gnr. 346, bnr. 1 i Oslo kommune.

Garasjeplass nr. 161, aksjenummer. 161 i

Marienlyst Garasjer AS , org.nr. 914 170 451

Tomten

Eiet tomt på 4.767 kvm som tilhører aksjelaget. Selskapet eier også et tomteareal, gnr.46 bnr.120 i Oslo – dette er på 1709,3 kvm og leies bort/festes av St1 AS frem til 1. juli 2059 med reguleringer hver 10 år, sist pr 1. juni 2011.

Parkering

Parkeringsplass nr 161 i lukket og temperert garasjeanlegg. Adkomst med kjøretøy fra Suhms gate, til venstre for Shell bensinstasjon. For øvrig ulike personinnganger på oversiden av garasjeanlegget. Enkel adkomst til garasjeanlegget med fjernstyrt portåpner. God intern beliggenhet i nedre plan, i renovert garasjeanlegg med romslige parkeringsplasser.

Plassene i Marienlyst Garasjer AS forbeholdes eksklusivt personer som bor i nærheten til garasjeanlegget, og det er kun personer som bor i strøket som kan kjøpe/eie aksjer i garasjeanlegget. Boområdet er definert i vedtektene (se vedlegg i salgsoppgave). Området har følgende yttergrenser: Apalveien, Blindernveien, Ullevålsveien, Pilestredet, Rosenborggaten, Ole Vigs gate, Harald Hårfagres gate og Slemdalsveien (frem til Apalveien).

Byrådserklæringen har som mål å etablere 60 km vei tilrettelagt for sykling i løpet av 2019. Etablering av byrutene vil ha konsekvenser for gateparkering langs de åtte planlagte sykkelrutene. Foreløpige vurderinger viser at om lag 1300 plasser som i dag brukes til parkering må fjernes. Dette vil også kunne få konsekvenser for bydel Frogner, og garasjeplasser vil trolig med årene bli enda mer attraktivt.

Kontakt megler dersom du har spørsmål til overnevnte informasjon.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Garasjeplassen er merket nr 161 og er ca 15 kvm.

Lengde ca. 5,5 m.

Bredde ca. 2,7 m.

Maks høyde i anlegget er 1.90 m.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 1962. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Aksjene overdras fri for pengeheftelser.

Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst en servitutt på aksjelagets eiendom. Denne omhandler blant annet rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger. Servitutten vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Garasjeplassen kan iht. aksjelagets vedtekter leies ut. Styret skal informeres ved fremleie.

Leietaker må følge aksjelagets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Garasjeplassen er tilknyttet Marienlyst Garasjer AS.

Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig - i dette tilfellet en garasjeplass.

Aksjelaget består av 318 garasjeplasser.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00.

Kjøper må signere leiekontrakt som registreres hos forretningsfører.

Med plassen kommer en automatisk portåpner. Ekstra portåpner samt nøkkel kan bestilles hos forretningsfører.

Det sendes ikke ut ligningsoppgave til aksjonærene.

Foretatte påkostninger:

Aksjelaget gjennomgikk en omfattende rehabilitering i 2014 i både plan 1 og 2. Garasjeanlegget gjennomgikk bl.a. reparasjon av tak, nytt gulv i plan 1 og forsterket armering.

Iht. styreleder har aksjelaget bestilt nye garasjedører, men det er uvist når de blir levert og montert. Kostnadene dekkes igjennom løpende driftskostnader.

I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av garasjeplassen.

Vedtektene har en begrensning der en aksjonær kun kan erverve inntil 3 aksjer og tre garasjeplasser, noen aksjonærer eide mer før denne begrensningen trådte i kraft, og de eier fortsatt inntil de selv eventuelt selger seg ned. Salg av garasjeplassene må skje til personer/firmaer som bor innenfor et begrenset område rundt garasjeanlegget, dette i henhold til selskapets vedtekter.

Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.

Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til kommuneplan Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn vedtatt 23.09.15. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 867,- pr. mnd. og inkluderer: Oppvarming, kapitalkostnader (betaling av renter og avdrag på andel fellesgjeld), kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretningsførsel samt generell drift og vedlikehold av garasjeanlegget.

Leien kreves inn kvartalsvis.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Eierskiftegebyr/transportgebyr til forretningsfører kr 7.944,-.

- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3.362,-.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 363.260,-.

Av dette beløpet utgjør kr 66.954,- ,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger garasjeplassen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Nabolagsprofil er dessverre ikke tilgjengelig for dette prospektet.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.

Eierskifteforsikring

Det er ikke tegnet eierskifteforsikring i forbindelse med salget.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av prospektets fullstendige eiendomsopplysninger. Alle som vurderer tilbud må sette seg inn i alle prospektets opplysninger. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr. 12.500,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?