Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 750 000,- for kr 2 750 000,-

Området sett fra drone mot vest

Fasade

Fasade

Stue

Stue

Del av stue

Stue

Skjenk på spisetue

Spisestue

Spisestue

Kjøkken

Kjøkken med

Kjøkken

Dagligstue

Dagligstue

Dagligstue

Bad

Bad

Bad

Hall/entré

Trappegang

Hovedsoverom

Hovedsoverom

Soverom

Soverom

Sovealkove

Sovealkove

En av husets mange intikate og bevarte detaljer

Loftsgang

Adkomst

Tun i forkant av løen

Tunet

Fasade mot nordves

Området sett mot vest og Storfjorden

Utsikt sørvestover

Bruket

Flott og idyllisk småbruk med tilliggende løe

Bruket ligger idyllisk til med gangavstand til Storfjorden

Bruket

Fasade mot øst

Løe

Tunet på vestsiden av huset

Godt holdt uteområde

Fasade mot sørvest

Fasade

Yndet turområde hele året

Flotte turområder like i nærheten

NY PRIS

Lysholen

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 750 000,-

NY PRIS: En lokal kulturskatt av et småbruk med jakt og beiterett.

Boligtype:
Smaabruk, Selveiet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 2 750 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
141 / 141 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger landlig til i Vaksvika i Ørskog kommune på Sunnmøre. Området består for det meste av spredt boligbebyggelse og landbrukseiendommer. Bruket ligger fint til med sydvendt orientering like ved Bygdevegen. Det kan med fordel trekkes frem flotte solforhold i sommerhalvåret, og gangavstand til småbåtshavn ved Storfjorden, samt mange gode turmuligheter i nærheten. Lauparen, Grytavatnet, Vesterfjellet, Blåfjellet og Grytavasstinden er bare noen få av mange turmål i området.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skoleadministrasjonen i kommunen.

Adkomst

Fra Sjøholt, kjør østover og ta av mot høyre ved skilting til Stordal og Geiranger. Følg så riksveg 650 i ca. 8 km. Ta av til venstre ved avkjøring/skilting til Vaksvik, og følg Bygdevegen i ca. 700 meter. Lysholen kommer da på venstre side av vegen. Brun fasade på både hus og løe. Vestlandspanel på huset. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se for øvrig vedlagt kart og nabolagsprofil.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 750 000,-

Boligtype

Smaabruk

Eiertype

Selveiet

Etasje

3

Byggeår

1887

Soverom

3

Primærrom

141m2

Bruksareal

141m2

Tomt

9386m2

KR-kode

711786

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Lysholen/Vaksvik, 6240 Ørskog

Gnr. 77, bnr. 2, i Ørskog kommune.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 155 kvm

Totalt bruksareal: 141 kvm

Totalt primærrom: 141 kvm

Primærrom (Våningshus):

Hovedplan (86 kvm): Bad, kjøkken, vaskerom, entré m/ trapp, gang, vindfang, 2 stuer, spisestue

Loftsetasje (55 kvm): Bad, hall m/trapp, 3 soverom

Sekundærrom:

Løe - 42 kvm BRA

Vedskjul - 11 kvm BRA

Annet:

Kjeller i våningshus har takhøyde under 1,90 m og har dermed ikke målbart areal. Gulvareal på ca 63 kvm.

2 rafterom på loft (sovealkover) har ikke målbart areal.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra boligsalgsrapport avholdt 18.08.2015 utført av Stig Vatne . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Tomten

Eiet tomt på 9.386,5 kvm. I følge matrikkelbrev fra Ørskog kommune er dette et usikkert areal. Det bør gjennomføres digital oppmåling for å stadfeste nøyaktig tomteareal. Tomtegrenser er beskrevet i utskiftingssak fra 1951. Kontakt megler for dokumentasjon.

Hageanlegget er utført av hagearkitekt, og markene på hver side er satt tilbake i "original" stand av selger gjennom hundrevis av arbeidstimer. Vannavrenningen går gjennom egen steinsatt bekk på hagens høyre side. Beplantning, frukttrær, plen m.m. Eiendommen anses som et helhetlig kulturlandskap og bør værnes og vedlikeholdes deretter.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Tilknytning vann: Vaksvik Vassverk (Privat).

Tilknytning avløp: Offentlig tilknyttet via privat stikkledning.

Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. vedlagte tilstandsrapport oppført i laftet tømmer. Laftet er tilvirket på Glomset av malmfuru som de brukte 8-9 år på å tilvirke før laftet ble laget ferdig. Fundamentert på natursteinsmurer - støpt plate i kjeller.

Selger har innhentet en tilstandsrapport som er en teknisk gjennomgang av boligen. Rapporten er en vurdering av eiendommen og hvilke tiltak som vil være nødvendig for å oppgradere eiendommen til dagens standard. Dette er en godt holdt eiendom og kan i utgangspunktet ikke sees i sammenheng med dagens krav til boliger iht til

isolasjon, ventilasjon etc.

Vi gjør oppmerksom på at eiendommen er oppført iht. andre krav og byggeforskrifter enn de som gjelder pr. i dag, herunder krav til varig opphold, da det er byggeforskrifter på oppføringstidspunktet som er avgjørende.

I rapporten er det fastsatt ulike tilstandsgrader (TG) for å angi eventuelle byggetekniske avvik. TG2 betyr at det er avdekket vesentlige avvik fra dagens byggetekniske krav, mens TG3 betyr at det er avdekket store eller alvorlige avvik. For denne eiendommen er det ikke angitt TG3 på noen punkter i rapporten.

Av de mest prekære tiltakene en ny eier bør ta tak i på huset, ifbm. at det ble registrert noe høy luftfuktighet i kjeller, bør det her etableres bedre gjennomlufting ved å sette inn flere ventiler.

Interessenter må sette seg inn i vedlagte tilstandsrapport før bud inngis.

Ombygd/renovert

Huset ble restaurert i 1984.

Standard

Unik eiendom som er oppført i laftet tømmer. Hele huset fremstår med meget godt holdte overflater, og er bevart mest mulig i sin originale form. Store deler av kvalitetsinteriør, inkl. aktiviteter, vurderes solgt sammen med eiendommen.

Overflater på innvendige gulv bestående av tregulv og plankebord. Hovedsakelig er gulvet er laget av brede bord spikret med håndsmidde spiker av stor dimensjon. Noen gulv er skiftet ut og her er det furuplank på 3 rom, samt korkbelegg på kjøkkenet. Fliser på våtrom.

Overflater på innvendige vegger består i hovedsak av tømmer, panel og noe tapet, mens overflater på innvendig himlinger består av synlige bjelker og panel/plankebord.

Kjøkkeninnredning fra restaureringen på 1980-tallet. Laminat utførelse med fronter i tre/laminat med profil. Laminat benkeplate på den ene veggen og heltre benkeplate på den andre veggen ved vask. Avtrekk over komfyr. Opplegg for oppvaskmaskin. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen hvis annet ikke avtales ifbm. budgiving.

Bad i hovedetasje fra starten av 1980-tallet med flis på gulv og varmekabler. Panel på vegger og i tak.

Dusjkabinett og gulvmontert toalett. Veggfestet vask.

Bad på loft fra samme periode, med flis på gulv og varmekabler. Panel på vegger og i tak. Badekar og gulvmontert toalett. Baderomsinnredning.

Vaskerom, også fra midten av 1980-tallet, med flis på gulv og varmekabler. Panel på vegger og i tak.

Utslagsvask er montert.

Tekniske instalasjoner:

- Varmtvannstank i kjeller - fra 1985.

- Avtrekksvifte på kjøkken.

- Automatsikringer (El -anlegg fra restaureringen).

Oppvarming

Varmekabler på begge bad og vaskerommet. To vedovner i hovedetasje. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Parkering

Parkering på egen tomt i eiendommens innkjørsel. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Ferdigattest

Eiendommen har sannsynligvis vært brukt til bolig og landbruksformål siden 1887. Nåværende eier har på sin side benyttet eiendommen som fritidsbolig siden midten av 1980-tallet.

Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført. Kommunen utsteder uansett ikke ferdigattest på tiltak søkt om før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.

Tinglyst dato 23.03.1927, med dagboknr. 900133 vedr. utskifting. Dokumentasjon er mottatt fra statsarkivet, og saken beskriver i hovedsak grenseadganger for div. hovedbruk i Vaksvika. Lysholen har ingen sæterrettigheter, eller beiteretter utenom egen innmark. Eneste heftelse/forpliktelse som hviler på eiendommen er en generell gjerdeplikt som var vanlig på denne tiden, men ikke like relevant i dag.

Tinglyst dato 06.08.1951, med dagboknr. 101751 vedr. utskifting. Servitutten omtaler en grensegangssak som gjelder denne matrikkelenheten med flere. Utskiftingen beskriver bla. tomtegrenser mellom de tilligende brukene i området.

Tinglyst dato 24.06.1952, med dagboknr. 902875 vedr. elektriske kraftlinjer. Gjelder adgang til vedlikehold etc.

Tinglyst dato 28.09.2001 med dagboknr. 12841 vedr. bestemmelse om veg. Bruket har avgitt vegrett langs grense mot øst for hovedbruket Sollid (gnr. 77, bnr. 1) og tomt på gnr. 77 bnr. 9

Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Regulering

Eiendommen er avsatt til: LNF-område (landbruks-, natur- og friluftsområde), i følge kommuneplanens arealdel for Ørskog kommune for perioden 2006 - 2017 datert 08.07.2006.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Eiendommen har status som sefrakminne (1523/1/50).

Eiendommen har jakt og beiterett i Sollidsetra grunneigerlag. Vedtekter for sameigarlaget kan oversendes på forespørsel.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 2.813,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon og feiing/tilsyn for fritidsbolig.

Avgift for vann til Vaksvik Vassverk SA er på kr 2.000,- pr. år.

Nåværende eier har ikke oversikt over løpende utgifter da eiendommen i hovedsak er benyttet som fritidseiendom.

De kommunale avgiftene er basert på nåværende eiers bruk av eiendommen som fritidseiendom, og er dermed fakturert deretter.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til Staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.819.999,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 9.200,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum og omkostninger skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Nabolagsprofil er dessverre ikke tilgjengelig for dette prospektet.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet eierskifteforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Budgivere forplikter seg til å sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers eierskifteforsikring dekker selgers ansvar for mangler ved eiendommen slik dette ansvaret er fastlagt i avhendingsloven. Eierskifteforsikringen omfatter kun våningshuset. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det vil ved kjøp av eiendommen bli tegnet boligkjøperforsikring gjennom HELP forsikring AS, med mindre det gis beskjed om at dette ikke ønskes. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel og det er frivillig å tegne forsikringen. Les mer om forsikringen på www.help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som er vedlagt denne salgsoppgave og som også ligger på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert samt at legitimasjon må være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra eiendommens hjemmeside på finn.no eller krogsveen.no, så oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr sms eller på e-post.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver.

Budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp og bør være gyldig i minimum 30 minutter. Vi gjør oppmerksom på at bud uansett ikke kan settes med kortere frist enn kl.12.00 etter siste annonserte visning.

Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler kan formidle kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Det gjøres oppmerksom på at Krogsveen mottar en provisjon av formidling av lånekunder til Danske Bank. Provisjon tilfaller ikke megler direkte.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av prospektets fullstendige eiendomsopplysninger. Alle som vurderer tilbud må sette seg inn i alle prospektets opplysninger. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Dokumenter
Energiattest
 
Espen Skarbø
Daglig leder/Fagansvarlig/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?