Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 150 000,- for kr 4 150 000,-

Drone

Drone

Drone

Drone

Fasade kårbolig

Kårbolig

Terrasse

Terrasse

Inngangsparti

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken med spiseplass

Spiseplass på kjøkkenet

Lekkert flislagt bad

Lekkert flislagt bad

Lekkert flislagt bad kjeller

Vaskerom

Soverom

Soverom

Vindfang

Kjeller

Kjeller

Jorder

Koselig gårdstun

Flott gårdstun

Stallbokser

Stue våningshus

Bad våndingshus

Kjøkken våningshus

Soverom våningshus

1etg

2etg

Kjeller

MELUM - Idyllisk gårdseiendom. Gården består av 2 boenheter og driftsbygning/stall . Totalt ca. 104 dekar.

Marumvegen 170 og 172

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 000 000,-

MELUM - Idyllisk gårdseiendom. Gården består av 2 boenheter og driftsbygning/stall . Totalt ca. 104 dekar.: MELUM - Idyllisk gårdseiendom. Gården består av 2 boenheter og driftsbygning/stall . Totalt ca. 104 dekar.

Boligtype:
Smaabruk, Selveiet
Soverom:
6
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 4 000 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
353 / 435 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i landlige omgivelser og er omkranset av skog og mark, og noe spredt boligbebyggelse og gårdsbruk. Rolig og usjenert beliggenhet for seg selv med utsikt til flott kulturlandskap, og det er kort avstand til idrettsbaner ved Melum I.F.'s klubbhus (ca 1,5 km.).

Eiendommen har nærhet til flotte tur- og friluftsområder hele året, og er man glad i naturen så kan man benytte flotte naturområder som kan utforskes både til fots, sykkel og med kano/båt på Norsjø og Kilevannet med fine badeplasser og gode fiskemuligheter. Fine lysløper vinterstid. Det er fin sykkelavstand (ca 3 km.) til Melum barneskole, og det er ca. 3,5 km avkjøring fra riksveien og her er det bussholdeplass og god bussforbindelse til bl.a. Skien og Ulefoss.

Til Skien sentrum kjører man på ca. 20 minutter, så her bor man på landet - men samtidig sentralt i forhold til Skien- og Porsgrunnsområdet. Ca. 15 min. kjøring til Ulefoss.

Barnehager og skoler

Melum Barneskole og Gimsøy Ungdomsskole. Det finnes også barnehage i Melum. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

RV36/Hollavegen fra Skien eller Ulefoss; Ta av ved den gamle bensinstasjonen inn Gjærumvegen, og følg denne ca. 1,5 km. til samlingslokalet Medalheim, og ta så til høyre inn Marumvegen. Følg denne ca 2 km. og eiendommen ligger da på høyre side og er merket med skilt/plakat fra Krogsveen.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 000 000,-

Boligtype

Smaabruk

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1984

Soverom

6

Garasje

Ja

Primærrom

353m2

Bruksareal

435m2

Tomt

104600m2

KR-kode

261815

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Marumvegen 172, 3729 Skien

Gnr. 259, bnr. 4 og 5 i Skien kommune.

Tomten

Eiendommen er totalt på ca 104 dekar. Rundt tunet på eiendommen er det 29,6 dekar fulldyrka mark. Her har det vært hestehold de senere årene. Jordene har vært utleid. Skogen er på ca 67 dekar og ligger i en egen teig ca 200 m. i vestlig retning fra gården.

Beskrivelse av eiendommen er hentet fra NIBIO/gårdskart.no (vedlagt prospektet):

Fulldyrka jord/innmarksbeite: 29.6 da.

Skog av høy bonitet: 42,1 dekar.

Skog av middels bonitet: 24,7 dekar.

Åpen jorddekt fastmark 3.5 dekar.

Åpen grunnlendt fastmark 0.9 dekar.

Bebygd, samf, vann, bre 3.6 dekar.

Totalt ca. 104 dekar.

Vei, vann og avløp

Marumvegen er kommunal vei, og det er ca. 200 m. privat vei opp til eiendommene fra Marumvegen.

Eiendommen har kommunalt vann, og avløp til privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 470 kvm

Totalt bruksareal: 435 kvm

Totalt primærrom: 353 kvm

Bruksareal:

Marumvegen 170: 132 kvm.

Marumvegen 172: 303 kvm.

Primærrom:

Marumvegen 170:

1. etasje 70 kvm:

Vindfang, kjøkken, stue og bad.

2. etasje 56 kvm:

Trapperom og 3 soverom

Marumvegen 172:

Kjeller: 92 kvm:

Gang, 2 innredede rom, kjellerstue, trapperom og pent flislagt bad.

1. etasje 118 kvm:

Gang, kjøkken, stue, 2 soverom, vaskerom, toalettrom og pent flislagt bad.

2. etasje 17 kvm:

Trapperom og soverom.

Sekundærrom:

Marumvegen 170:

2. etasje 6 kvm: Bod og 3 kott.

Marumvegen 172:

Kjeller: 18 kvm: 2 boder.

2. etasje 58 kvm: Uinnredet loftsrom med potensiale.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Telemark Takstforum AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Marumvegen 170:

Eldre enebolig med behov for påkostninger. Antatt bygd på fjell som er synlig i kjeller. Støpte grunnmurer og jordkjeller. Veggkonstruksjon består av laftet tømmer/plank som er utforet og kledd. Tilbygg i bindingsverk. Taket ble skiftet i 2002. Takstmann har bemerket behov for utbedringer i kjeller pga. manglende drenering og fuktighet samt sprekk i grunnmur. Videre er det bemerkning på manglende takrenner. Boligen har vært utleid de siste år.

Marumvegen 172:

Enebolig oppført 1984. Fundamentert på fjell og kjellervegger består av lecablokker. Yttervegger i bindingsverk og kledning med tømmermannskledning. Vinduer består av 2-lags isolerglass fra byggeår, og det er noen punkterte vinduer. Takkonstruksjon består av saltak med fabrikkfremstilte takstoler, og tekket med krum betongstein fra byggeår. Deler av loftsetasjen er uinnredet og har gjenstående arbeider.

Driftsbygning:

Denne ble påbygget i 2001 og oppgradert med aluminiumsplater på vegg og plater på tak. 2 store isolerte kjøreporter. I den nyere delen er det stor hall/verksted og her var det tidligere sauefjøs. Eldre del med 3 stallbokser samt bod. I 2. etasje er det 2 innredde rom og store lagerrrom. Takstmann har bemerket angrep av treskadedyr i taket på den gamle delen, og reparasjoner/utskifting må påregnes her.

Garasjebygg

Garasje på ca 100 kvm. (uten porter) oppført ca. 2000. Støpt plate på mark. Vegger i bindingsverk og kledd med stående kledning. Plater på tak, og iflg. takstmann må takkonstruksjonen forsterkes/avstives.

Ellers består eienodmmene av koselig lekestue som er isolert og har innlagt strøm. Videre er det oppført redskapsbod på ca 15 kvm. samt en stålhall

Tilstandsrapportene følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i disse før bud inngis.

Standard

Hovedboligen (Marumvegen 172) er en svært innholdsrik familiebolig. Koselig innredet og malt i lyse farger. Påkostet de senere år med bla. 2 nye og fine bad.

Hovedplan med vindfang, separat toalettrom, 2 soverom samt pent flislagt bad. Lys og romslig stue med fin vedovn og utgang til stor og solrik terrasse. Romslig kjøkken med god spiseplass og praktiks vaskerom innenfor kjøkkenet.

Kjeller med kjellerstue, pent flislagt bad og soverom. Det er egen inngang til kjelleren. Videre er det boder og uinnredete kjellerrom.

Loftsetasje med ett innredet soverom, og forøvrig uinnredet loftsrom med potensiale. Her kan det bli soverom og/eller loftstue.

Den eldre boligen (Marumvegen 170) inneholder vindfang, bad, stue, kjøkken og 3 soverom. Denne har vært utleid de senere år.

Oppvarming

Begge boligene har vedovn i stuen. Hovedbolien har også vedovn i kjellerstuen. Ellers elektrisk oppvarming ved panelovner og varmekabler. Begge boligene har montert varmepumpe. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommene. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå uansett ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst servitutter på eienodmmen. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen;

Tinglyst 1867: Bestemmelse om tømmerfløtning m.v. gjennom Olgestaddammen.

Tinglyst 1935: Diverse bestemmelser vedr. beiterett, gjerder, vedlikehold m.v. iflg. avløsningsforretning.

Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Begge boligene er godkjent som egne boenheter, og kan lovlig leies ut hvis ønskelig. Den eldre boligen har de siste årene vært utleid.

Det gjøres oppmerksom på at er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på boligene.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 2015 er avsatt til LNFR-areal for nødvendige tiltak for landbruk og gårdstilnyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Boligene ryddes og vaskes som normalt, øvrig bygningsmasse overtas uten rydding slik at endel materialer, "ting og tang" må forventes å stå igjen.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.500,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomskatt kommer i tillegg, og denne er ikke endelig fastsatt for 2018.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 30.000,- pr. år. for hovedboligen og driftsbygningen.

Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr 20.000,-

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av tv-signaler og har avgift på kr 8500,- pr. år. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 4.101.249,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Skien
Grunnkrets Bergan
Kirkesogn Mælum

Steder i nærheten

Melum 3.3 km
Helgja 10.2 km
Åsen 14.9 km
Åfosstrand 16 km

Transport

Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 67.9 km
Jernbanestasjon Skien stasjon 20 km
Bussholdeplass Marumveien v.kr. 1.9 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Melum stadion 1.7 km
Idrettsanlegg Helgen grendehus 9.8 km
Treningssenter SKY Fitness Ulefoss 16.8 km
Treningssenter Akrobat Treningssenter 17.3 km

Steder av interesse

Skoler

Melum skole (1-7 kl.) 2.9 km
Gimsøy skole (8-10 kl.) 17.3 km
Telemark toppidrett ungdomsskole (8-10 kl.) 18.6 km
Kongerød ungdomsskole (8-10 kl.) 19.6 km
Søve videregående skole 16.2 km
Klosterskogen videregående skole 16.7 km

Barnehager

Melum barnehage (1-6 år) 5.6 km
Helgen barnehage (1-5 år) 9.7 km
Varpet familiebarnehage (0-6 år) 14.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Ulefoss Senteret 16.5 km
Kjøpesenter Herkules 17.2 km
Postkontor Coop Prix Åfoss 15 km
Postkontor Meny Ulefoss 16.7 km
Apotek Vitusapotek Ulefoss 16.5 km
Apotek Sykehusapoteket Skien 16.5 km
Vinmonopol Ulefoss Vinmonopol 16.5 km
Vinmonopol Skien Vinmonopol 18.8 km
Dagligvare Joker Klovholt 9.4 km
Dagligvare Coop Prix Åfoss 15 km
Kiosk/video Ringstad Kiosk 16.6 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 17.1 km
Bensin Best Ulefoss 13.8 km
Bensin Esso Ulefoss 16.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,4 %
Andel kvinner 48,6 %
Gj.snittalder menn 40,7 %
Gj.snittalder kvinner 44,6 %
Husholdninger med barn 33,6 %
Husholdninger uten barn 66,4 %
Gj.snitt byggeår 1945
Gj.snitt tomtestørrelse 983
Område Personer Husholdninger
Kommune: Skien 54316 24930
Grunnkrets: Bergan 368 152

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,5% av salgssummen

Grunnhonorar: kr 7.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

Visning pr. stk kr. 1.875,-

Markedspakke kr. 16.000,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Morten Saubrekka
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?