Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 590 000,- for kr 2 590 000,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SKOGBYGDA - Småbruk med 107 mål - Tilrettelagt for hester - Stort potensial!

Skogbygdavegen 252

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 590 000,-

SKOGBYGDA - Småbruk med 107 mål - Tilrettelagt for hester - Stort potensial!: SKOGBYGDA - Småbruk med 107 mål - Tilrettelagt for hester - Stort potensial!

Boligtype:
Gaardsbruk, Selveiet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 2 590 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
104 / 104 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Nærområde består for det meste av spredt eneboligbebyggelse og jord- og skogbruk. Eiendommen ligger i idylliske omgivelser med flott utsikt over tunet og området. Dette kan være den rette eiendommen for deg som ønsker å bo idyllisk til i rolige omgivelser med meget gode solforhold!

På Ingeborgrud/Skogbygda er det matbutikk og frisør. Skogbygdas idrettslag (SIF) har gode tilbud for både store og små. SIF har bl.a. et fint fotballanlegg vegg i vegg med skolen, og er derfor et naturlig samlingspunkt store deler av døgnet.

Eiendommen ligger i umiddelbar nærhet til skog og mark, og innbyr til muligheter for bading, jakt, fiske og turmuligheter for to- og firbeinte i nærområdet.

Det er ca. 16 km til Årnes som er kommunesenter. På Årnes er det ishockey hall, idrettshall og svømmehall som åpnet høsten 2017. Togforbindelse til Oslo, Kongsvinger og omegn fra Årnes stasjon ca. 16km fra boligen. Det er ca. 65 km til Oslo, 40 km til Jessheim, 38 km til Oslo lufthavn Gardermoen og ca. 30 km til Kongsvinger.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Joker Skogbygda. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfisenteret i Vormsund, Amfi-senteret på Årnes, Jessheim Storsenter og Strømmen Storsenter et rikt serviceutvalg.

Barnehager og skoler

Ca 3 km til Skogbygda sentrum/Ingeborgrud med barneskole og idrettsplass. Skolen har SFO ordning. Ca 9 km til Vormsund med ungdomsskole, og ca. 16 km til Nes videregående skole som ligger på Årnes.

Adkomst

Fra E6: Ta av ved Kløfta og følg Rv 2 mot Kongsvinger. Ved Herbergåsen tar du til venstre ved Esso stasjon, skiltet mot Skogbygda. Følg veien over en lang slette (ca 2,5 km) og eiendommen ligger på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 590 000,-

Boligtype

Gaardsbruk

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1903

Soverom

2

Primærrom

104m2

Bruksareal

104m2

Tomt

107789m2

KR-kode

6317245

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Skogbygdavegen 252, 2164 Skogbygda

Gnr. 132, bnr. 3 og 19, i Nes kommune.

Tomten

Eiet tomt på 107.789 kvm. Kommunen informerer at det er beregnet areal og nøyaktig tomtestørrelse må betraktes som usikker.

Jordbruksarealet er fordelt på to skifter. Det ene skiftet er på 72,5 dekar og omkranser tunet på eiendommen. Det andre skiftet er på 11,1 dekar og ligger på andre sida av Skogbygdavegen.

Deler av skiftet som omkranser tunet har blitt brukt til utegangerareal og beite for hest, og det er etablert en inngjerdet ridebane på 30 x 60 meter på dette arealet. Ridebanen er dekket med gras. Det opplyses at arealet ikke er gruslagt og at arealet er dyrkbart dersom ny eier heller vil drive jordbruk på arealet. Arealet som er tilrettelagt for hest utgjør ca 7-8 dekar. Øvrige arealer har vært bortleid og det har blitt dyrket korn på arealet. Selger opplyser at leieforholdet er opphørt fra 2018.

Jordarten er ukjent, men er sannsynlig sandholdig silt, iflg. takstmannen. Det opplyses at arealet ble grøftet på 1970-tallet, men at det er behov for vedlikehold av grøftesystemet. Særlig er det vedlikeholdsbehov i drågene. Arealet ligger i erosjonsklasse 2-4 (middels til svært stor erosjonsrisiko).

Arronderingen på det største skiftet vurderes som middels-god. På det minste skiftet vurderes arronderingen som noe dårligere. Samlet sett vurderes arealet å være lettdrevet. Avlingsnivået for korndyrking i regionen for øvrig ligger på 350-400 kg i gjennomsnitt for lett drevet jord med vedlikeholdsbehov på grøftesystem.

Skogen vurderes som egnet til produksjon av ved til eget behov.

Det følger jaktrett med skogen. Eiendommen har for lite areal til å gi fellingstillatelser alene, men kan være egnet til for eksempel duejakt.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på gårdstunet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Det er gitt pålegg om oppgradering av avløpsanlegget. Kommunen opplyser at boligen på 132/19 ligger kun 40-50 meter fra eksisterende kommunal avløpsledning. I slike tilfeller er det å koble seg på kommunal ledning som vil godkjennes som løsning av kommunen, ikke et minirenseanlegg. Når det gjelder kostnad har ikke kommunen noe estimat for dette (graving, rør, deler), men selve tilknytningsavgiften til kommunen er på kr 18.391,- ink mva.

Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 111 kvm

Totalt bruksareal: 104 kvm

Totalt primærrom: 104 kvm

Bruksareal:

Våningshus 104 kvm

Primærrom:

Våningshus:

1. etasje 66 kvm: Gang, kjøkken, dagligstue, stue, bad og toalett

2. etasje 38 kvm: Gang og to soverom

Driftsbygning:

BTA: Grunnflate på 209 kvm

Stabbur:

BTA: 14 kvm

Vedskåle:

BTA: 26 kvm

Leskur for hest:

BTA: 31 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.11.2017 utført av Gry-Heidi Ruud-Wethal. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Sjarmerende våningshus med eldre enkel standard. Er å anse som et oppussingsobjekt.

Pent inngangsparti med utskjæringer og utvendig veranda. Tømmeret er utvendig kledt med panel.

I førsteetasje er det gang, stue, kjøkken, bad og toalettværelse. Kjøkkenet har eldre, plassbygd kjøkkeninnredning. På badet er det dusj på vegg med forheng. Etasjen er av eldre enkel standard, med generelt vedlikeholdsbehov i alle rom.

I andreetasje er det gang, to soverom, samt kott i knevegger. Kottene har for lav takhøyde til at arealet er målbart. Gangen og det ene soverommet ble pusset opp for fem år siden. Det andre soverommet og kottene er av eldre standard.

Det er kjeller under om lag en tredel av huset. Kjelleren inneholder to rom med takhøyde 1,6 m. Foruten varmtvannsbereder står kjelleren tom.

Gulv: Gulvbelegg, tregulv

Vegger: Malt panel, koreapanel, våtromsplater på bad

Tak: Malt panel, takessplater.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Det er montert varmepumpe i stua.

Ferdigattest

Eiendommen er registrert i matrikkelen som tatt i bruk siden 1903. Status i SEFRAK-registeret tilsier at bygningen er bygd mellom 1800-1899. Nes kommune har ingen dokumentasjon om når bebyggelsen er oppført.

Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 1981, tinglyst 2.8.1956, type heftelse: Eiendommen har etablert innkjøring fra riksvei etter vegvesenets bestemmeler. Eiendommen er forpliktet til å foreta endringer på egen kostnad som vegvesenet måtte finne nødvendig å påby. Det kan ikke bygges garasjer o.l som kjør at kjøretøy må rygge helt ut til riksvei.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 4329, tinglyst 30.6.1976, type heftelse: Eiendommen i 132/19 har veirett over 132/3. Pr. i dag eies begge gnr/bnr av nåværende selger, og selges undes ett. Servitutten er registrert både som heftelse og servitutt.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 6698, tinglyst 6.10.1976, type heftelse: Det går kommunale ledninger over eiendommen. Kommunen har rett til å vedlikeholde disse.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 30.06.2015 er avsatt til: LNF-areal.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Kun integrerte hvitevarer medfølger. Bare få med at hundegårdselementene ved stallen, samt drivhusene følger ikke med på salget.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 9.211,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 1.371,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 18-25.000 kwh. pr. år. Her er det litt variasjoner på dyrene pg temperaturer i vinterhalvåret.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 7.000,-

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av parabol og har avgift på kr 3.600 pr. året. Parabol/Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.655.999.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Nes
Grunnkrets Halmsås
Kirkesogn Ingeborgrud

Steder i nærheten

Ingeborgrud kirke 3.5 km
Årnes kulturhus 12 km
Nes kirkeruiner 10.2 km
Disenå 14.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 35.7 km
Jernbanestasjon Årnes 12.3 km
Bussholdeplass Halmsås 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Skogbygda idrettsplass 2.6 km
Idrettsanlegg Oppakermoen balløkke 5.5 km
Treningssenter Spenst Årnes 12.5 km
Treningssenter Nes Arena Treningssenter 16 km

Steder av interesse

Skoler

Skogbygda skole (1-7 kl.) 2.7 km
Vormsund ungdomsskole (8-10 kl.) 9.6 km
Runni ungdomsskole (8-10 kl.) 11.1 km
Nes videregående skole 11.7 km
Skarnes videregående skole 14.5 km

Barnehager

Skogbygda barnehage 3.2 km
Espira Opaker barnehage (1-6 år) 4.2 km
Ullern barnehage (1-5 år) 10 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter AMFI Eurosenteret 11 km
Kjøpesenter BB Senteret 12 km
Postkontor Joker Skogbygda 2.6 km
Postkontor Coop Prix Vormsund 11 km
Apotek Vitusapotek Vormsund 10.7 km
Apotek Vitusapotek Raumnes 12 km
Vinmonopol Årnes Vinmonopol 12 km
Vinmonopol Skarnes Vinmonopol 14.7 km
Dagligvare Joker Skogbygda 2.6 km
Dagligvare Coop Mega Årnes 12 km
Kiosk/video Mix Årnes 12.3 km
Kiosk/video Nes Grill & Curry 15.5 km
Bensin Esso Oppåker 2.5 km
Bensin Shell Vormsund 10.2 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 55,8 %
Andel kvinner 44,2 %
Gj.snittalder menn 44,1 år
Gj.snittalder kvinner 45,5 år
Husholdninger med barn 26,1 %
Husholdninger uten barn 73,9 %
Gj.snitt byggeår 1947
Gj.snitt tomtestørrelse 277
Område Personer Husholdninger
Kommune: Nes 20371 8809
Grunnkrets: Halmsås 199 94

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,6% av salgssummen

Grunnhonorar: kr 15.000,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.900,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Kine Johansen Ruud
Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Les mer om megler

Lurer du på noe?