Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 400 000,- for kr 2 400 000,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krokstadelva

Bedehusgata 34

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 800 000,-

Krokstadelva: Enebolig, godkjent som hel tomannsbolig med sentral beliggenhet på flata -Garasje - Renoveringsobjekt

Boligtype:
Tomannsbolig, Selveiet
Soverom:
4
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 800 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
178 / 181 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen har sentral beliggenhet på flata i enden av blindvei. Det er gangavstand til barne- og ungdomskole, barnehager og nærbutikker. Det er i tillegg gangavstand til de fleste servicetilbud ved Buskerud Storsenter, samt Mjøndalen sentrum.

Kort vei til busstopp med bussforbindelse til Drammen, Mjøndalen og Hokksund. (Se www.brakar.no for rutetider). Togforbindelse fra Mjøndalen sentrum, med p-muligheter ved togstasjonen. Avgang 2 ganger i timen til og fra Oslo i rushtiden. Tog til Oslo tar ca 45 min., og ca 30 min. til Kongsberg. Det er ca. 55 minutters kjøring til Oslo, ca. 30 minutter til Kongsberg og ca. 15 minutter til Drammen sentrum.

Gangavstand til Eknes idrettsanlegg med svømmehall, fotballplass mm.

IF Birkebeineren er et aktivt idrettslag i nærmiljøet med eget klubbhus og flott idrettsanlegg på Årbogen med bla. kunstgressbane og tennisbaner.

Årbogen er et populært badevann med badestrand og sandvolleyballbane vis a vis idrettsanlegget. Herfra kan du på skogsbilvei ta deg til Ulevann, som er et poulært utgansgpunkt for ski innover Finnemarka. Finnemarka byr på fantastisk natur, med fiskevann, milevis med skiløyper og tur/sykkelstier. Fine turmuligheter langs elvepromenaden og ellers i nærmiljøet.

Ca. 12 min. med bil til Drammen aktivitetspark med moderne skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling og klatrepark. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Aron Skiklubb med organisert trening, skileik m.m.

Barnehager og skoler

Nedre Eiker kommune har god barnehagedekning bestående av både private og kommunale barnehager. Flere barnehager i området. For liste kontakt megler eller se www.bine.no

Krokstad Skole (1.-7.klasse) med SFO, se www.krokstad.nek-skole.no

Eknes ungdomsskole (8-10. klasse). Se www.eknes.nek-skole.no

Videregående skoler i Hokksund, Kongsberg og Drammen. Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen Sørøst Norge, se www.usn.no.

Adkomst

Se kart i nettannonse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 800 000,-

Boligtype

Tomannsbolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1926

Soverom

4

Garasje

Ja

Primærrom

178m2

Bruksareal

181m2

Tomt

833m2

KR-kode

19.18101

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Bedehusgata 34, 3055 Krokstadelva

Gnr. 38, bnr. 70 i Nedre Eiker kommune.

Tomten

Eiet tomt på 833,2 kvm.

Parkering

Garasje med plass for 1 bil. Forøvrig parkering i egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Pliktig medlemskap i veilaget Bedehusgata 28-42 med en eierandel 16/100.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 241 kvm

Totalt bruksareal: 181 kvm

Totalt primærrom: 178 kvm

Primærrom:

Kjeller: Gang med trapp, wc-rom, bad og kjellerstue: 42 kvm

1. etasje: Entré, gang med trapp, spisestue, stue, kjøkken og soverom.: 91 kvm

2. etasje: Gang og 3 soverom.: 45 kvm

Sekundærrom:

Kjeller: Kjølerom: 3 kvm

Det er i tillegg til overnevnte arealer trukket ut 39 kvm for rom som ikke er målbare i kjeller grunnet lav takhøyde. Gjelder: Vaskerom og 2 boder.

Garasje for 1 bil med bod: 30 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.01.2018 utført av Bjørnerud Takst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på betongplate. Opprinnelig del av boligen er oppført med betong-grunnmur og tilbygg med Leca-blokker. Yttervegger i bindingsverk i tre. Saltakskonstruksjon i tre av typen taksperrer med "halvvalm" for gavlvegger. Taket er tekket med stålplater.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Takstmannen skriver blant annet: Boligen vurderes som et renoveringsobjekt og det må derfor påregnes omfattende kostnader til oppgradering og vedlikehold av boligen. Vedlikehold og oppgradering er nødvendig for samtlige bygningsdeler innvendig og utvendig.

Eier opplyser om sølvkre i boligen i sin egenerklæring. Det er flere steder i kjeller med høy fuktighet i konstruksjonen hvor sølvkre har gode levevilkår.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Feierseksjonen gjennomførte sist tilsyn i oktober 2018. Det ble under tilsynet avdekket at skorsteinen ikke fungerer som forutsatt (høy alder, kondensskadet, dårlige fuger, div. brennbart materiale for nær/inntil ½ steins skorsteinsvanger).

I tillegg ble det avdekket at hvelvplate i ildstedet er defekt.

Pipe og ildsted blir ikke utbedret før overtakelse og vil bli ny eiers ansvar.

El-tilsynet gjennomførte tilsyn i form av stikkprøvekontroll 17.01.2019 hvor det ble avdekket at bunnskruer i sikringsskap er defekte samt knust stikkontakt i kjeller. Avdekkede avvik blir ikke utbedret før overtakelse og blir ny eiers ansvar. Tilsynsrapport følger som vedlegg i salgsoppgave.

Standard

Hel tomannsbolig som fremstår som enebolig over to etasjer i tillegg til kjeller. Boligen vurderes som et renoveringsobjekt.

For mer informasjon og uttalelse fra kommunens byggesaksavdeling i forbindelse med matrikkelen, se punkt "ferdigattest".

Boligen har en stor stue med utgang til overbygget veranda i tillegg til stor takterrasse med adkomst fra 2. etasje.

Et soverom i boligens 1. etasje og tre i 2. etasje.

Frittstående komfyr, eldre kjøleskap og oppvaskmaskin medfølger. Selger opplyser at komfyr er delvis defekt men at den kan følge dersom kjøper ønsker. Det gis ingen garantier på medfølgende hvitevarer.

Oppvarming

Panelovner og eldre luft-luft varmepumpe.

Vedovn i stue og parafinovn på soverom.

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. Enova tilbyr støtteordninger på inntil kr 25.000,- som gjeler ut 2019. For utfyllende informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen er antatt å ha vært brukt til boligformål siden 1924.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen i sin helhet. Det ble ikke utstedt ferdigattest/brukstillatelse i Nedre Eiker kommune før rundt 1970.

Det foreligger ikke tegninger eller annen dokumentasjon på hva rom i boligen er godkjent som.

Det foreligger ferdigattest for "tilbygg stue 1.etg" 28.02.1972

Boligen fremstår som en enebolig men er registrert som tomannsbolig i matrikkelen. Selger har som følge av dette betalt dobbel renovasjonsavgift.

Det er ikke kjent når og om boligen har vært brukt som tomannsbolig og det finnes heller ingen dokumentasjon på dette. Boligen er ikke seksjonert.

Byggesaksavdelingen i Nedre Eiker kommune opplyser om følgende:

Boligen er registrert i matrikkelen som tomannsbolig, og da det ikke finnes godkjent tegningsgrunnlag som tilsier noe annet, har kommunen ikke anledning til å gå inn og overprøve matrikkelen. Boligen kan selges som tomannsbolig.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

29.04.1987 00:00:00 - Bestemmelse om vannledn.

Med flere bestemmelser

Gjelder denne registerenheten med flere

17.10.2005 00:00:00 - Jordskifte

Gjelder denne registerenheten med flere

17.10.2005 00:00:00 - Jordskifte

Rettsforlik ang. snuplass, adkomstvei, gjerder og

snørydding.

Gjelder denne registerenheten med flere

17.10.2005 00:00:00 - Jordskifte

Vedtekter for Bedehusgata 28-42

Gjelder denne registerenheten med flere

07.04.1926 00:00:00 - Registrering av grunn

Denne matrikkelenhet opprettet fra:

Knr:0625 Gnr:38 Bnr:59

15.11.1956 00:00:00 - Registrering av grunn

Utskilt fra denne matrikkelenhet:

Knr:0625 Gnr:38 Bnr:134

22.02.1985 00:00:00 - Sammenslått med denne matrikkelenhet:

gnr. 38 bnr. 74

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Selger opplyser at det er foretatt radonmåling og at målingen var innenfor grenseverdi for tiltak av eier på målingstidspunktet. Resultatet utover dette er ukjent.

For utleie er det krav til forsvarlige radonnivåer. Ny eier må påregne å iverksette tiltak for å redusere radonverdiene dersom en ny, fremtidig måling overskrider grenseverdier for utleie.

Regulering

Eiendommen er regulert tilboligformåli henhold til reguleringsplan KR 28, Krokstadjordet datert 28.08.1991 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 14.10.1991.

Eiendommen er i følge Nedre Eiker kommune registrert å ligge innenfor sone for vegstøy.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Eiendommen er overflate vasket til visning og blir ikke ytterligere rengjort før overtakelse.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Årilige kommunale avgifter er ca. kr 5.274,- fordelt på tre terminer. Boligen har installert vannmåler og avgiften vil variere med forbruket.

Renovasjon for fellesløsnning med hjemmekompostering er kr. 5.338,- fordelt på 2 terminer.

Boligen er registrert som tomannsbolig i kommunen og selger har derfor betalt dobbel avgift. Dette vil kunne endres til en avgift dersom ny eier søker kommunen om å få boligen som enebolig i matrikkelen.

Årlig feieravgift på ca. kr 590,-. pr pipeløp. Tilsyn av pipe koster ca. kr 1.500,- og hyppigheten varierer fra bolig til bolig.

Eiere har hatt strømforbruk som tilsvarer ca. 24.000 kwh. pr. år eller ca. kr 36.000,-

Boligen er tilknyttet Viken fiber som leverandør av TV signaler og internett, og har samlet avgift på kr 1.596,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Selger betaler ca. kr 8.340,- i året i bygningsforsikring. I tillegg må kjøper påberegne utgifter til innboforsikring.

Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap og har en årlig avgift på kr 7.140,- Det er valgfritt om kjøper ønsker å fortsette abonnementet.

Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.871.722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Nedre Eiker
Grunnkrets Krokstadjordet-løkka
Kirkesogn Nedre Eiker

Steder i nærheten

Mjøndalen 3.5 km
Solberg Legesenter 3.6 km
Loesmoen 6.9 km
Hokksund 7.1 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 107.7 km
Jernbanestasjon Mjøndalen stasjon 2 km
Bussholdeplass Steinberghaugen 0.4 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Krokstadelva stadion 0.5 km
Idrettsanlegg Eknes idrettsanlegg 0.8 km
Treningssenter Sporty24 Mjøndalen 2.6 km
Treningssenter Stamina Mjøndalen 3.1 km

Steder av interesse

Skoler

Krokstad skole (1-7 kl.) 0.5 km
Eknes ungdomsskole (8-10 kl.) 1.1 km
Eiker videregående skole 7.1 km
Åssiden videregående skole 7.9 km

Barnehager

Stenberghaugen barnehage (1-3 år) 0 km
Hasselbakken familiebarnehage (0-6 år) 0.7 km
Møllenhof barnehage (0-6 år) 1.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Buskerud Storsenter 0.8 km
Kjøpesenter Solberg Senter 6.9 km
Postkontor Coop Obs! Krokstadelva 0.8 km
Postkontor Coop Prix Mjøndalen 2.4 km
Apotek Apotek 1 Buskerud Storsenter 0.8 km
Apotek Apotek 1 Mjøndalen 1.8 km
Vinmonopol Buskerud Storsenter Vinmonopol 0.8 km
Dagligvare Coop Obs! Krokstadelva 0.8 km
Dagligvare Kiwi Krokstadelva 0.8 km
Kiosk/video Mix Scene1 Krokstadelva 0.5 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 0.8 km
Bensin Uno-X Buskerud Storsenter 0.8 km
Bensin Smart Krokstadelva 0.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 46,8 %
Andel kvinner 53,2 %
Gj.snittalder menn 42,2 år
Gj.snittalder kvinner 44,2 år
Husholdninger med barn 29,2 %
Husholdninger uten barn 70,8 %
Gj.snitt byggeår 1967
Gj.snitt tomtestørrelse 804
Område Personer Husholdninger
Kommune: Nedre Eiker 24718 10510
Grunnkrets: Krokstadjordet-løkka 1759 802

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Minimumsprovisjon: kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Rapport fra takstmann
 
Øvrige vedlegg salgsoppgave
 
Egenerklæring fra selger
 
John Aksel Floberg Sirevåg
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?