Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 7 200 000,- for kr 7 200 000,-

Fasade

Fasade

Hagen

Terrasse på 9 kvm

Fasade

Fasade

Stor solrik hage

Stuen

Stuen

Stuen med utgang til solrik terrasse og hage

Stuen

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Entre

Trappegang 2 etasje

Soverom

Soverom

Soverom

Utsikt fra soverommet mot hagen

Bad

Vaskekjeller

Fasade

Planskisse 1 etasje

Planskisse 2 etasje

Planskisse kjeller

Ekeberg

Brannfjellveien 55 A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 7 000 000,-

Ekeberg: Vertikaldelt tomannsbolig i meget attraktivt område med stor, solrik hage. Oppussingsobjekt på 119 kvm BRA

Boligtype:
Tomannsbolig, Andelsleilighet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 7 000 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 555,-
Fellesgjeld:
Kr 38 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
82 / 119 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Kort vei til Ekebergsletta med flotte turløyper sommer som vinter. Lysløype for ski om vinteren. Kort vei til EKT ridesenter, husdyrpark og minigolf. Ca. 5 min. gange til nærbutikk. Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger; fotball, håndball, langrenn, slalåm, orientering, svømming, dans, turn m.m. Eiendommen ligger også i nærheten av Bunnefjorden, med flere hyggelige badestrender, som blant annet Ulvøya, Fiskevollen og Ingierstrand. Kun 20 min. gangavastand til Holtet med matbutikken Jacobs, bakeri m.m

Barnehager og skoler

Flere private og offentlige barnehager i området.

Iht. utdanningsetaten sogner eiendommen til Ekeberg skole.

Dersom ovennevnte skole- og barnehagetilbud er av vesentlig betydning for kjøper må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen. Bydelens barnehagetilbud kan studeres nærmere på Oslo kommunes hjemmesider: www.bydel-nordstrand.oslo.kommune.no

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 7 000 000,-

Fellesgjeld

Kr 38 000,-

Totalpris

Kr 7 038 000,-

Felleskostnader

Kr 3 555,-

Boligtype

Tomannsbolig

Eiertype

Andelsleilighet

Byggeår

1949

Soverom

3

Primærrom

82m2

Bruksareal

119m2

Tomt

37410m2

KR-kode

4417214

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Brannfjellveien 55A, 1181 Oslo

Gnr. 134, bnr. 12, i Oslo kommune.

Leil.nr.11001 , andelsnr. 81,

Brannfjellveien borettslag, org.nr. 950 526 548

Tomten

Eiet tomt på 37.410 kvm som tilhører borettslaget. Eiendommen disponerer stor, solrik hage mot sydvest samt ved inngangsparti mot nordøst.

Parkering

Parkeringsplass ved inngangssiden ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 142 kvm

Totalt bruksareal: 119 kvm

Totalt primærrom: 82 kvm

Primærrom:

1. Etasje 42 kvm: Vindfang, trappegang, kjøkken og stue. Stuen har utgang til terrasse på 9 kvm og trapp ned til hage.

2. Etasje 40 kvm: Trappegang, bad, 3 soverom.

Sekundærrom:

Kjeller 37 kvm: Trappegang, vaskekjeller, 2 boder.

Utebod på ca. 5 kvm på nordsiden.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.10.17 utført av Finn Halvor Bjørntvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i i betong- og trekonstruksjoner. Betongsåle som antas å værer fundamentert på fjell. I regi av borettslaget har det blitt redrenert - synlig grunnmursplast. Grunnmur i betong. Yttervegger i bindingsverk som utvendig er kledd med stående kledning. Yttervegger over grunnmur har utvendig og i regi av borettslaget blitt foret ut og etterisolert samt kledd med stående kledning. Vinduer og terrassedør med isolerglass som er stemplet produksjonsår 1978 samt kjellervinduer med enkle glass med varevinduer + 2 kjellervinduer som har blitt skiftet, trolig i forbindelse med redrenering av grunnmuren i 2010. Yttertaket er tekket med betongstein på antar undertak av trepanel og underlagspapp. Takrenner, nedløp og beslag i plastbelagt stål som ble skiftet i forbindelse med takomlegging.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. I tilstandsrapporten har følgende fått tilstandsgrad 2: Eldre vinduer, for vinduer fra 1978 og med denne alder er det ikke uvanlig at det forekommer punkteringer samt at de har vesentlig dårligere isoleringsevne enn nye glass. Baderommet er av eldre dato og av den grunn med en konstruksjon/oppbygging som er mangelfull i følge dagens krav og metoder for utførelse og bør moderniseres før videre bruk.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Solrik vertikaldelt bolig beliggende i et meget attraktivt og barnevennlig boligområde med nærhet til servicetilbud og offentlig kommunikasjon på Ekeberg.

Boligen har en innholdsrik og god planløsning med god arealutnyttelse. Husets standard er hovedsakelig fra byggeåret, og bærer preg av vedlikeholdsmessig etterslep. Det må således påregnes full oppgradering og oppussing av boligen.

1.etasje:

Boligens inngangsparti ligger i 1.etasje som inneholder vindfang, kjøkken og stue/spisestue.

Kjøkken med spiseplass og original kjøkkeninnredning. Kombinert stue og spisestue med parafinbrenner og utgang til sydvestvendt terrasse på 9 kvm og stor hage. Parafinkamin med dagtank på kjøkken - parafinbrenner har ikke vært i bruk de siste 20 årene.

2.etasje:

Fra hallen i 1.etasje går trappeløpet opp til 2.etasje.

2.etasje inneholder trappegang, bad og 3 soverom. Utsikt fra 2 av soverommene.

Eldre bad med fliser på gulv. Badet er innredet med heldekkende servant, underskap, speilskap, wc og dusjnisje. Opplegg for vaskemaskin.

Kjeller:

Kjelleretasjen inneholder trappegang, boder og vaskekjeller. Vaskekjeller med 2 betongkummer og opplegg for vaskemaskin.

Det foreligger utbygningsmuligheter for boligene i følge Brannfjellveien Borettslag. Det foreligger retningslinjer fra borettslaget. Eventuell utbygging må søkes styret samt plan og bygningsetaten.

For nærmere beskrivelse av boligens standard henvises det til tilstandsrapport som følger som vedlegg til salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis, da det i rapporten fremkommer forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Oppvarming

Varmekabler i badegulv, panelovner ellers.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1949.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Dette er ikke uvanlig med tanke på byggeåret. Utebod er ikke byggemeldt.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:

Dagboknr 9544, tinglyst 14.08.1952, bestemmelse om bebyggelse - Gammel festekontrakt med flere bestemmelser. Tomten ble kjøpt i 1986

Dagboknr 7737, tinglyst 16.06.1964, erklæring / avtale - Oslo vann og kloakk reglement.

Dagboknr 14054, tinglyst 19.08.1971, bestemmelser om avstand på bygninger mot nabotomt.

Dagboknr 78628, tinglyst 02.12.1986, bestemmelse om veg - Kjøpekontrakt vedrørende borettslagets tomt.

Dagboknr 339279, tinglyst 14.07.2006, erklæring / avtale -Rett til å ha vann/kloakk ledninger over borettslagets tomt samt adkomst til vedlikehold av disse.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Boligen er tilknyttet Brannfjellveien borettslag.

Borettslaget består av 94 andeler.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64

Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse.

Planlagte påkostninger: Styret ser at avløpsrør må skiftes i fremtiden, samt maling av fasader. Dette er ikke vedtatt.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig formål i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser s-4220. Brannfjellveien er regulert noe bredere enn dagens situasjon. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.555,- pr. mnd. og inkluderer: Felles forsikring, felles strøm, snømåking, kabel- tv ( Canal Digital ), nedbetaling av fellesgjeld og forretningsførsel.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca.13.200 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.250,-.

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 7.045.809,- Av dette beløpet utgjør kr 38.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 3.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Nordstrand
Grunnkrets Lille Ekeberg
Kirkesogn Bekkelaget og Ormøy

Steder i nærheten

Ekeberghuset 0.3 km
Smedstua 0.8 km
Ryenkrysset 1.4 km
Brattlikollen 1.6 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 49 km
Sentralstasjon Oslo S 4.3 km
Jernbanestasjon Bryn stasjon 3.3 km
T-bane stasjon Ryen T-banestasjon 1.4 km
Trikkeholdeplass Sportsplassen 1.6 km
Bussholdeplass Simensbråten 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Ekeberg treningsfelt 0.9 km
Idrettsanlegg Ekeberghallen 1.1 km
Treningssenter Fresh Fitness Ryen 1.6 km
Treningssenter Elixia Ryen 1.7 km

Steder av interesse

Skoler

Ekeberg skole (1-7 kl.) 0.3 km
Brannfjell skole (8-10 kl.) 1.2 km
Holtet videregående skole 1.5 km
Etterstad videregående skole 5.4 km

Barnehager

Lille Ekeberg barnehage (0-6 år) 0.3 km
Hakkebakkeskogen f.bhg. - Stamhusv. 0.6 km
LABI familiebarnehage (1-3 år) 0.7 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Manglerud Senter 1.9 km
Kjøpesenter Bryn Senter 3.1 km
Postkontor Bunnpris Ryen 1.6 km
Postkontor Meny Manglerud 1.9 km
Apotek Apotek 1 Manglerud 1.9 km
Apotek Apotek 1 Bryn 3.1 km
Vinmonopol Manglerud Vinmonopol 1.9 km
Vinmonopol Lambertseter Vinmonopol 4.2 km
Dagligvare Spar Simensbråten 0.5 km
Dagligvare Rema 1000 Ryen 1.5 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Ryen 1.3 km
Kiosk/video Narvesen Manglerud t-bane 1.9 km
Bensin Shell/7-Eleven Ryen 1.3 km
Bensin Esso Tiger Ryen 1.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 46,3 %
Andel kvinner 53,7 %
Gj.snittalder menn 36,5 %
Gj.snittalder kvinner 38,8 %
Husholdninger med barn 39,5 %
Husholdninger uten barn 60,5 %
Gj.snitt byggeår 1975
Gj.snitt tomtestørrelse 948
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 646752 342014
Grunnkrets: Lille Ekeberg 1564 741

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Boligkjøperforsikringen kan ikke tegnes dersom boligen kjøpes for utleie til andre enn kjøpers nærmeste familie. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,9 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 15.000,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Jørgen Hartmark
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?