Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 030 000,- for kr 3 030 000,-

Velkommen til Doktor Narveruds vei 60 B !

Fasade

Fasade

Fasade

Veranda fra 2. etasje

Utsikt fra veranda

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad i kjeller

Bad i kjeller

Bad i kjeller

Toalettrom i 2. etasje

Kjellerstue

Soverom 1

Soverom 2

Soverom 3

Plantegning 1. etasje

Plantegning 2. etasje

Plantegning kjelleretasje

Kart

Åssiden

Doktor Narveruds vei 60 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 990 000,-

Åssiden: Lyst og pent selveiet rekkehus innerst i blindvei - 3 soverom, 2 stuer - Attraktivt og solrikt

Boligtype:
Rekkehus, Eierleilighet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 2 990 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
129 / 135 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Rekkehuset ligger i et barnevennlig og veletablert boligområde, sentralt på Åssiden. Solrikt. Nummer 60 B ligger i rekkehus som er tilbaketrukket innerst i egen blindvei, som gjør beliggenheten ekstra stille og rolig.

Det er praktisk gangavstand til barnehager, skoler, dagligvarebutikk, lege, tannlege etc. Meget gunstig busskommunikasjon i umiddelbar nærhet. Lokalbuss til sentrum med hyppige avganger. Timekspressen fra Rosenkrantzgata retning Oslo og Kongsberg/Notodden. For mer detaljerte ruteopplysninger se www.brakar.no og www.timekspressen.no.

De fleste fritidstilbud på Åssiden. Elveparken og marka med tur- og friluftsmuligheter i nærområdet, både sommer og vinter. Lysløype inn mot Solbergelva og Drammensmarka. Åssiden IF med mange aktiviteter, se www.aif.no. Kort vei til flere treningssentre, deriblant Akropolis med treningsstudio, sandvolleyball og squash. Moderne skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Aron Skiklubb med organisert trening, skileik m.m.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen Kommune. Ett sammensatt tilbud av både privat og kommunale barnehager på Åssiden. For komplett liste se internett: www.drammen.kommune.no.

Åssiden barneskole. Kjøsterud ungdomsskole. Åssiden videregående skole. Øvrige videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden med høyskolesenter. Se mer på www.papirbredden.no

Adkomst

Fra Drammen sentrum følg Haugesgate opp til Rosenkrantzgata og følge veien oppover mot Åssiden. Ta til høyre, inn Vårveien. Ta deretter 1. vei til høyre som er Doktor Narveruds vei. Eiendommen er beliggende ned stikkvei til høyre, med inngang fra baksiden.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 990 000,-

Boligtype

Rekkehus

Eiertype

Eierleilighet

Byggeår

1953

Soverom

3

Primærrom

129m2

Bruksareal

135m2

Tomt

896m2

KR-kode

2017566

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Doktor Narveruds vei 60 B, 3024 Drammen.

Gnr. 116, bnr. 1707, snr. 3 i Drammen kommune.

Tomten

Eiet tomt på 896 kvm som tilhører sameiet. Felles gruset adkomstvei. Eget inngangsparti til hver bolig. Boligen disponerer det utearealet som naturlig arronderer til boligen etter tinglyst rettighet. Den ubebygde delen av eiendommen er ikke seksjonert. Utearealet har utgang fra stuen og er hellelagt. Levegger mot naboer. Solrikt og skjermet. Uteplassen er avgrenset til naboens plen, slik at uteplassen til nummer 60 B kun omfatter den hellelagte delen. I tillegg har 60 B egen veranda med utgang fra soverom i 2. etasje.

Parkering

Boligen disponerer 2 biloppstillingsplasser foran boligen. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Doktor Narveruds vei er kommunal vei. Eiendommen har adkomst via privat stikkvei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 160 kvm

Totalt bruksareal: 135 kvm

Totalt primærrom: 87 kvm

Primærrom:

Kjeller: Gang, kjellerstue, bad: 32 kvm

1. etasje: Entré, kjøkken, stue: 55 kvm

2. etasje: Gang, 3 soverom, wc: 42 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.11.2017 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 i rapporten.

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført slik:

Grunnmasser av leire, jord og løsmasser. Støpt betong fundament/gulv. Antas ikke å være spesielt isolert og fuktsikret mot terreng. Grunnmur av betong. Drenering på boligen antas å være fra byggeår. Trebjelkelag mellom etasjene. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk. Utvendig eternitt (asbest). Liggende panel på tilbygg. Saltak med undertak av bord. Loftslem med nedfellbar stige. Tekket med takstein. Renner og nedløp i plastbelagt stål. Terrasse på ca. 15 kvm oppført i trekonstruksjon med adkomst fra 2. etg. Rekkverk med stående bord. Gulv er tekket med sarnafil.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Megler har ikke kunnet finne dokumentasjon på at innredede rom i kjelleren er søkt ominnredet fra sekundærareal til oppholdsrom. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Boligen inneholder:

1. etasje:

Entré/gang: Inngang via overbygget inngangsparti. Laminat på gulvet. Lysmalte overflater. Skyvedørsgarderobe. Installert boligalarm. Trapp opp til 2. etasje og trapp ned til kjeller.

Kjøkken: Profilert kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass. Fin spiseplass ved vindu. Parkett på gulvet. Malte oveflater i rommet.

Stue: Ei lys og romslig stue med god plass til både spisestue og sofagruppe. Parkett på gulvet. Lysmalte oveflater. Synlig pipeløp, idag ikke tilknyttet ildsted fra denne boligen. Verandadør til hellelagt og solrik uteplass. Uteplassen er hellelagt. Markise. Adkomst direkte til biloppstillingsplassene.

2. etasje:

Gang: Laminat på gulvet. Lysmalte overflater. Loftsluke med nedfellbar stige. Lagringsplass på loftet.

Soverom 1: Laminat på gulvet. Lysmalte overflater.

Soverom 2: Laminat på gulvet. Malte overflater.

Soverom 3: Laminat på gulvet. Malte overflater. Innebygde garderobeskap med god kapasitet. Verandadør ut til eget veranda. Nytt rekkverk i 2017.

Toalettrom: Flislagte vegger og gulv. Varmekabler. Innredning med speil, skap og servant.

Kjelleretasje:

Gang: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater. Gulvvarme.

Kjellerstue: Parkett på gulvet. Lys panel. Gulvvarme.

Bad: Rommet ble pusset opp i 2010 og gir et pent inntrykk. Flislagte vegger og gulv. Varmekabler. Vegghengt WC. Dusjkabinett. Innredning med speil, skap og servant. Praktisk løsning med skyvedører foran opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder.

Bod: Murgulv. Malte muroverflater. Hyller medfølger.

Oppvarming

Gulvvarme i bad i kjeller, kjellerstue, kjellergang, entré i 1. etasje og på toalettrom i 2. etasje.

Det er pipeløp i bygningen, men boligen er ikke tilkoblet ildsted. Dersom det skal installeres ildsted må dette meldes til feiervesenet. Det må også påregnes å fjerne brennbart materiale som er for nær skorsteinen.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Megler anfører at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 20500, tinglyst 08.12.1997, type heftelse:

Panterett til sameiet på kr. 10.000,-.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:

Dagboknr 1979, tinglyst 11.09.1954, type heftelse: Eier er selv ansvarlig for eget gjerde. Rettighet for nabo til å ha vann/avløpsledning over eiendommen. Rettighet for e-verk og televerk til å ta ledninger over tomten (luftstrekk eller jordkabel).

Dagboknr 1494, tinglyst 17.02.1984, type heftelse: Tinglyst bestemmelse fra da eiendommen ble omgjort fra borettslag til eierseksjoner. Det er angitt at "partshaverne bruker eiendommen som hittil ved at de har eksklusiv bruk til den del av eiendommen som ligger inntil seksjonen" og videre at "partene har felles vedlikehold av eiendommen".

Dagboknr 20500, tinglyst 08.12.1997, type heftelse: Seksjonering med panterett til sameiet.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Boligen kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Det er ikke utført radonmåling.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Sameiet består av 4 boligseksjoner, alle med lik eierbrøk.

Eiebrøk for denne seksjonen: 122/488.

Snømåking av felles gårdsplass gjøres på rundgang.

Sameiet har ikke fellesgjeld.

Dyrehold er tillatt, men må på generelt grunnlag ikke være til sjenanse for øvrige naboer.

Det betales ikke felleskostnader, evt. felles vedlikeholdskostnader på sikt fordeles etter eiebrøken.

Regulering

Eiendommen er avsatt til boligformål i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 05.10.2015.

Eiendommen er regulert til kjørevei og boliger i henhold til reguleringsplan for Kvanlidjordet 05.06.1953.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Frittstående hvitevarer medfølger ikke.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Vann/avløp: Kr. 5.286,- (2017), fordelt over to terminer. Det er installert vannmåler, slik at avgiften vil variere avhengig av eget forbruk.

Renovasjon: Kr. 2.666,- (2017), fordelt over to terminer.

Snøbrøyting / vedlikehold: Snømåking ordnes av den enkelte ifølge selger. Mulighet for å delta på fellesløsning, ca. kr. 1.650,- per sesong. Selger har ikke deltatt i fellesløsningen. Gjelder også den private stikkveien inn fra Doktor Narveruds vei.

Det må påregnes kostnader til strøm/nettleie, tv-signaler, innboforsikring, bygningsforsikring, internett og evt fasttelefon. Årlig gebyr til feiervesenet vil også påløpe.

Selger har bygningsforsikring i Codan, kr. 6.925,- per år (2017).

Selger hadde i 2016 et strømforbruk på 19.742 kWH ifølge selger.

Selger har tv-signaler fra Riks TV. Dekoder medfølger ikke. Se leverandørens hjemmesider for pris- og abonnementsinformasjon.

Selger har internettabonnement fra Viken Fiber. Se leverandørens hjemmesider for pris- og abonnementsinformasjon.

Selger har husalarm fra Verisure. Abonnement og utstyr kan videreføres hvis ønskelig av kjøper.

Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.065.999,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 9.200,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Åssiden 19
Kirkesogn Åssiden

Steder i nærheten

Buskerud sentralsykehus 1.6 km
Fylkeshuset 2.7 km
Tinghus 2.5 km
Bibliotek, kunstgalleri 3.3 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 96.1 km
Jernbanestasjon Gulskogen stasjon 2.5 km
Bussholdeplass Tunveien 0.4 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Åssiden stadion 0.6 km
Idrettsanlegg Kjøsterud skole akt.anlegg 1.2 km
Treningssenter SKY Fitness Drammen 1.6 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Åssiden 1.7 km

Steder av interesse

Skoler

Åssiden skole (1-7 kl.) 0.6 km
Kjøsterud skole (8-10 kl.) 1.3 km
Akademiet Ypsilon vgs 1.7 km
Åssiden videregående skole 1.8 km

Barnehager

Fyrtårn familiebhg - Stjerneveien (0-5 år) 0.5 km
Åssiden menighets barnehage (3-5 år) 0.5 km
Åssiden barnehage (0-5 år) 0.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Gulskogen Senter 2.6 km
Kjøpesenter Solberg Senter 4.6 km
Postkontor Coop Prix Store Landfall 0.7 km
Postkontor Meny Åssiden 1 km
Apotek Apotek 1 Åssiden 0.3 km
Apotek Ditt Apotek Åssiden 1.7 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 3.6 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 4.4 km
Dagligvare Rema 1000 Vårveien 0.4 km
Dagligvare Coop Prix Store Landfall 0.8 km
Kiosk/video Vårveien Spill 0.3 km
Kiosk/video Åssiden Grill 1.1 km
Bensin Shell Svingen 1 km
Bensin Statoil Butikk Rosenkrantzgt. 1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,9 %
Andel kvinner 50,1 %
Gj.snittalder menn 37 %
Gj.snittalder kvinner 35 %
Husholdninger med barn 41,3 %
Husholdninger uten barn 58,7 %
Gj.snitt byggeår 1965
Gj.snitt tomtestørrelse 453
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 67150 31895
Grunnkrets: Åssiden 19 613 250

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 40.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Morten Solberg Helgerud
Jurist - Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?