Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 130 000,- for kr 4 130 000,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjøndalen

Drammensveien 191 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 200 000,-

Mjøndalen: Ytterkollen - Lekker halvpart av 2-mannsbolig fra 2016 i landlige omgivelser - Garasje - 750 kvm seksjonert tomt

Boligtype:
Tomannsbolig, Eierseksjon
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 4 200 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
121 / 142 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger nær grensen mellom Drammen og Nedre Eiker kommune. Boligen er beliggende i enden av blindvei i et etablert boligområde. Området grenser til idylliske landbruksarealer med kort vei til elva.

Det er ca. 13 minutters kjøring til Drammen sentrum med de fleste fasiliteter. Kun 5 min. å kjøre til Gulskogen, eller 7 min. til Mjøndalen sentrum/Krokstadelva. Begge deler med et rikt utvalg av butikker med bl.a. Buskerud Storsenteret, Krokstadsenteret og Gulskogensenteret. Det er kun 200 meter til bussholdeplassen med bussforbindelse til Drammen og Mjøndalen.

Gulskogen stasjon og Mjøndalen jernbanestasjon gir et godt utgangspunkt for pendling med tog til Drammen/Asker/Oslo eller retning Kongsberg. Parkeringsmuligheter ved stasjonene. Toget bruker 32 minutter til Kongsberg og 42 minutter til Oslo S fra Gulskogen. For offentlig kommunikasjon se; www.brakar.no. Ekspressbuss til Oslo og Kongsberg fra Mjøndalen og Åssiden vgs. Se www.timeekspressen.no. Flytog fra Drammen stasjon til Gardermoen flyplass bruker 1 time.

Gode turmuligheter med kort og enkel adkomst til marka. Det er fin gang og sykkelsti, med noen fortaus partier hele veien til Drammen sentrum. Fra Gulskogen industrier er det flott sti langs elva til sentrum eller runden rundt byens mange broer. Populært for både rekreasjon og trening. Vinterstid er det rikelig med langrenn- og alpint muligheter i Eiker og Drammensområdet. Aron med moderne skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling og klatrepark. For mer info se www.drammen-skisenter.no.

Nedre Eiker, Svelvik og Drammen har besluttet å danne en ny kommune fra 1. januar 2020.

Barnehager og skoler

Nedre Eiker kommune har god barnehagedekning bestående av 17 barnehager og 7 private familiebarnehager. Nærmeste er Eplehagan andelsbarnehage (0-6 år), Bakkefaret FUS barnehage (0-6 år) og Vassenga barnehage (0-5 år år). For all informasjon om barnehagene i kommunen se; www.bine.no

Mjøndalen skole (1.-7.trinn) med SFO.

Veiavangen (8.-10. trinn).

Videregående skoler i Hokksund, Kongsberg og Drammen.

Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen Sørøst Norge, se www.usn.no.

Adkomst

Se kartskisse i nettannonse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 200 000,-

Boligtype

Tomannsbolig

Eiertype

Eierseksjon

Byggeår

2016

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

121m2

Bruksareal

142m2

Tomt

750m2

KR-kode

19.1897

Energimerke
Energikarakter: B / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Drammensveien 191 B, 3050 Mjøndalen

Gnr. 6, bnr. 44, snr. 1 i Nedre Eiker kommune.

Tomten

Eiendommen er seksjonert og tomten er fordelt mellom enhetene i tillegg til felles areal. Drammensveien 191 B sin seksjonerte andel av tomten utgjør 750 kvm. Tomten er pent opparbeidet med plen, hekk og gruset gårdsplass med parkering.

Det totale tomtearealet for felles eiet tomt er på 1.323 kvm.

Parkering

Parkering for 1 bil i isolert garasje med automatisk port åpner. Adkomst fra bolig til garasje er overbygget. Ellers god plass til parkering på gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett for vann via private stikkledninger. Avløp går via privat felles pumpe kum og private stikkledninger til kommunalt ledningsnett. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Nedre Eiker kommune opplyser at de kommer til å ta over drift og vedlikehold av pumpe kum. Det er ikke satt noen dato for dette, men det gjøres fortløpende i forbindelse med pågående prosjekter på Ytterkollen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 164 kvm

Totalt bruksareal: 142 kvm

Totalt primærrom: 121 kvm

Primærrom:

1. etasje: Entré, wc-rom, stue, kjøkken og vaskerom: 59 kvm

2. etasje: Loftstue, Bad med wc, 3 soverom: 62 kvm

Sekundærrom:

1. etasje: Teknisk rom og garasje: 21 kvm

I tillegg disponerer boligen en frittstående utvendig bod på 5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.12.2018 utført av Bjørnerud Takst AS.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i bindingsverk i tre på betongsåle for Thermo ringmur. Yttervegger er kledd med stående tre kledning. Tak tekket med betongtakstein med konstruksjon i tre av typen takstoler. Fastkarmvinduer med isolerglass, begge inngangsdører, dobbe terrassedør og verandadør fra byggeår.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Takstmannen har ingen bemerkninger etter befaringen.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Boligen ble oppført i 2016 og fremstår som velholdt. Det er gjort bevisste tilvalg og materialvalg utover standardløsninger som gir en moderne og innbydende bolig.

Overflater: Fliser og parkett på gulv. Malte mdf-plater på vegger. Himlinger av mdf-takbord med ekstra takhøyde og downlights i stue, kjøkken, wc-rom, loftstue og bad. Massive profilerte innvendige dører med pakning.

1. etasje:

Det overbygde inngangspartiet tar deg inn i en romslig entré med plass til både kommode, skostativ og plass til å henge fra deg yttertøy. Fra entré har du adkomst til wc-rom, og videre stue med åpen kjøkkenløsning.

Wc-rom har vegghengt wc med Waterguard, baderomsinnredning med heldekkende servant, skuffer og speilskap med lys.

Innbydende stue med god plass til sofagruppe og spisestue. Stuen med sine store vindusarealer og åpen løsning mot kjøkkenet gir et lyst rom med god romfølelse. Sommerstid gir de doble terrassedørene til plattingen og hage følelsen av en forlengelse av stuen. Platting har god plass til både grill og sitte grupper. Lekker peisovn for de kaldeste vinterdagene.

Kjøkkenet har innredning med pene, hvite fronter med integrerte håndtak. Laminert benkeplate med oppvaskkum med sidekum og blandebatteri med avstengning for oppvaskmaskin. Integrert kjøleskap med fryserdel, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og platetopp med induksjon. Lagring i underskap og høyskap.

I 1. etasje er det og praktisk vaskerom med egen utgang og teknisk rom med lagringsmuligheter.

Vaskerommet er utstyrt med innredning med servant og underskap, dusjkabinett og har opplegg for vaskemaskin. Praktisk inngang fra boligen bakside direkte inn på vaskerom.

2. etasje:

I 2. etasje er det 3 soverom og bad som knyttes sammen av en romslig loftstue.

Badet er innredet med vegghengt wc og dusjkabinett. Pen baderomsinnredning med heldekkende servant, skuffer og speilskap med lys.

De 3 soverommene har ulik størrelse med enkel adkomst til etasjens bad.

Loftstuen gjør seg godt som TV-stue med plass til både sofagruppe og pult for lekser og hjemmekontor. Utgang til stor veranda med gode solforhold.

Oppvarming

Peisovn i stue og varmekabel i gulv i entré, og på bad, vaskerom og wc-rom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.06.2016. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Boligen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.

Dagboknr 953132, tinglyst 04.09.2017, type heftelse: Bestemmelse om pumpekum. G.nr 6, bnr. 44 (Drammensveien 191 B og C) gir gnr. 6, bnr. 45 og gnr. 6, bnr. 34 samt fremtidige eiendommer utskilt fra gnr. 6, bnr 34 rett til å koble seg på privat pumpekum.

Dagboknr 405076, tinglyst 19.04.2017, type heftelse: Bestemmelse om vann- og kloakkledning. G.nr 6, bnr. 44 (Drammensveien 191 B og C) gir gnr. 6, bnr. 45 rett til å ha liggende og vedlikeholde vann og avløpsledninger.

Det er tinglyst følgende rettigheter for sameiet.

Dagboknr 296643, tinglyst 07.04.2015, type heftelse: Bestemmelse om vann- og kloakkledning. Gnr. 6, bnr. 12 gir gnr. 6, bnr 43 og 44 rett til å ha liggende og vedlikeholde vann og avløpsledninger.

Dagboknr 296666, tinglyst 07.04.2015, type heftelse: Bestemmelse om vei, vann- og kloakkledning. Gnr. 6, bnr. 15 og 34 gir gnr. 6, bnr 43 og 44 veirett og rett til å ha liggende og vedlikeholde vann og avløpsledninger.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Boligen kan leies ut såfremt boligen har forsvarlige radonverdier. Det er ikke foretatt måling men boligen er bygget med radonduk i følge tidligere eier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Regulering

Eiendommen er uregulert og det er derfor kommuneplanens arealdel, godkjent 07.10.2015, som gjelder vedrørende tomtens tillatte bebygde areal (BYA%).

Ihht. Kommuneplanens arealdel, godkjent 07.10.2015, er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ”A”.

Boligformål A; I disse områder skal ikke grad av utnytting overstige 35% BYA. Kommuneplanen arealdel overstyrer reguleringsbestemmelsene når det gjelder utnyttelsesgrad (BYA), med mindre annet er fastsatt i godkjent regulerings- eller bebyggelsesplan vedtatt etter 01.01.1999.

Deler av tomten ligger i hensynssone med flomfare i følge kommuneplanens arealdel. Deler av felles tomt grenser til landbruksarealer (LNFR).

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Det foreligger pr d.d. ikke tegninger, men eier av gnr. 6, bnr. 45 som deler felles innkjøring fra Drammensveien forteller at det skal bygges på tomten.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Boligen er tilknyttet et eierseksjonssameie bestående av 2 enheter, med sameiebrøk 110/220.

Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Det er pr. d.d. ingen felles regninger utover for drift av pumpe kum. Dersom det i fremtiden mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter sameiebrøk.

Kommunale avgifter (vann/avløp) utgjør kr. 5.386,- pr. år fordelt på 3 terminer. Boligen har installert vannmåler og avgiften vil variere med forbruket.

For avløp er boligen er tilknyttet privat felles pumpe kum og kjøper må påregne kostnader for drift og vedlikehold. Driftskostnaden totalt 2016 er ca. kr. 2000,- som fordeles på tilknyttede boliger. Det er pr. d.d. 4 enheter tilknyttet. Kommunen planlegger å overta ansvaret for pumpekummen og det må påregnes at flere boliger blir tilknyttet til pumpekummen i fremtiden.

Renovasjon kr 3.336,- pr. år fordelt på 2 terminer.

Årlig feieravgift på ca. kr 590,-. og tilsyn av pipe på ca. kr 1.500,- hvert 4. år.

Eier har hatt strømforbruk som tilsvarer ca. 15.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Viken fiber med Altibox som leverandør av TV signaler og internett, og selger betaler en samlet avgift på kr 999,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Boligen er forsikret gjennom Jernbanepersonalets Bank og Forsikring hvorpå selger betaler en årlig premie på kr 3.079,-

Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen.

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.306.222,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Nabolagsprofil er dessverre ikke tilgjengelig for dette prospektet.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen

Minimumsprovisjon: kr 42.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning (2 stk inkl.)

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Rapport fra takstmann
 
Øvrige vedlegg salgsoppgave
 
Egenerklæring fra selger
 
John Aksel Floberg Sirevåg
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?