Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 10 650 000,- for kr 10 650 000,-

Fasade. Garasjen medfølger denne seksjonen

Gårdsplass

Inngangsparti

Lys stue. Stuen har utgang til en herlig terrasse

Stue

Romslig stue med store vindusflater som besørger godt med dagslys

Herlige oppholdsrom med mye dagslys

Stue

Detalj, peis

Lekkert kjøkken fra Kvik

Lekkert kjøkken fra Kvik (2009)

Kjøkken med plass til stort spisebord

Kjøkken

Stor terrasse

Herlig terrasse med god plass til sittegrupper og grill

Herlig uteplass under tak

Terrasse

Utsyn mot hagen

Lekkert og utvidet bad fra 2009/10

Bad

Hovedsoverom

Hovedsoverom med fine skapløsninger. Uttak for tv

Hovedsoverom med walk-in-garderobe

Stort soverom med garderobeskap

Soverom

Trappegang

Leilighet 2.etasje (leies ut)

Kjøkken i leilighet i 2.etasje

Leilighet 2.etasje, kjøkken

Leilighet 2.etasje, soverom

Bad, leilighet 2.etasje

Innredet rom på loftet

Innredet loftsrom

Rom på loftet

Kjøkken på loftet

Bad på loftet

Stor og frodig felles hage

Hage

detalj, hage

Hage

Planskisse loft

Planskisse 2.etasje

Grefsen

Grefsenveien 65

Vis på kart

Prisantydning

Kr 10 000 000,-

Grefsen: Stor halvpart tomannsbolig med god standard. Utleiemulighet. Garasje, hage og herlig terrasse.

Boligtype:
Tomannsbolig, Selveiet
Soverom:
5
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 10 000 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
174 / 179 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Grefsenveien 65 ligger i et barnevennlig, etablert og attraktivt boligområde på Grefsen/Disen, med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Området er primært boligstrøk, nesten utelukkende bestående av tomannsboliger og villaer.

Grefsen er et område som kan by på svært gode fritidsaktiviteter for hele familien. I nærheten ligger Muselunden - en grønn oase, med bl.annet frisbeegolf for de som liker det og kunstgressbane med fotballmål. Skeidbanen, som brukes til skøytegåing om vinteren og ballspill om sommeren, ligger i enden av Kapellveien. Flere muligheter for å bedrive vinteraktiviteter er det også. Langrenn og alpin ved Grefsenkleiva/Trollvann er en meget populær destinasjon for lokalbefolkningen. Lysløyper i Lillomarka og flotte turstier og bademuligheter langs Akerselva

Gode rekreasjonsmuligheter er det i Torshovdalen og på Muselunden. Beliggenheten er ideell for den aktive som vil bo sentralt, bynært og samtidig hyggelig og landlig med marka (Maridalen med Maridalsvannet, Nordmarka og Lillomarka) i nærheten. På toppen av Grefsenåsen ligger den populære Grefsenkollen restaurant med fantastisk utsikt over byen og fjorden.

Shopping:

Eiendommen har nærhet til et godt utvalg av servicetilbud. Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Kiwi og Rema 1000.

Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 2 min med bil eller 5 min gange til Storo Storsenter, som er Oslos største kjøpesenter. Senteret byr på en spennende miks med 130 butikker, spisesteder mv. Oslo sentrum ligger raskt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon eller bil.

Kollektivtilbud:

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane, tog og flybuss. Nærmeste holdeplass er Lettvintveien og Disen. T-banen fra Storo har hyppige avganger og ligger kun ca. 5 minutter unna.

Barnehager og skoler

Eiendommen har gangavstand til Disen barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Morellbakken ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder (bl.a Nydalen vgs.), samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 10 000 000,-

Boligtype

Tomannsbolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1913

Soverom

5

Garasje

Ja

Primærrom

174m2

Bruksareal

179m2

Tomt

1385m2

KR-kode

411783

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Grefsenveien 65, 0487 Oslo

Gnr. 76, bnr. 37, snr. 2 i Oslo kommune.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 197 kvm

Totalt bruksareal: 179 kvm

Totalt primærrom: 174 kvm

Primærrom:

2.etasje: 146 kvm - Del 1: Stue, kjøkken, 3 soverom, bad/wc. Del 2: Stue, kjøkken, soverom, bad.

Loft: 28 kvm: Stue/kjøkken, bad.

Sekundærrom:

2.etasje: Walk-in-closet: 5 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.07.17 utført av takstmann Jo Henrik Stigen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Overtagelse

Etter avtale med eier. Angi ønsket overtagelsesdato i budskjema ved inngivelse av bud.

Tomten

Eiet tomt på 1.385 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er meget pent opparbeidet med gruset gårdsplass, store plenarealer og flere frukttrær og diverse beplantning.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med støpt såle på antatt faste masser. Etasjeskillere i trebjelkelag antatt isolert med mineralull. Liggende kledning på fasader og takstmannen kommenterer at yttervegger normalt vil bestå av trekonstruksjon/tømmer pga. byggeåret.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten angir takstmannen tilstandsgrader (TG1-TG3) og takstmannen har i denne rapporten ikke gitt TG3. Det er gjennomgående gitt TG1 og noen TG2 og takstmannen skriver i sin konklusjon at boligen gir et normalt godt inntrykk i forhold til alder og at det er noen enkle avvik og oppgraderingsbehov. Drenering mot Kapellveien er gitt TG1, TG2 for resterende drenering pga. alder. TG1 på vinduer, TG2 på Veluxvinduer. TG1 er gitt på ytterdører, TG2 er gitt for terrassedør, etasjeskillere og trapper pga. alder. For fullstendig oversikt over bygningsdelenes tilstandsgrader oppfordres interessenter til å lese tilstandsrapporten før bud inngis.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven.

Standard

Pen og innholdsrik familiebolig med normal god standard. Huset ble utvendig vasket malt i 2015 inkludert vinduer og grunnmur. I 2016 fikk eiendommen ny hovedvannsledning, utvendig stoppekran og innvendig trykkreduksjonsventil og i 2013 ble det lagt ny drenering mot Kapellveien. Tak ble skiftet ca. i år 2000. Yttervegger og vinduer mot Grefsenveien og ca. halvparten mot Kapellveien ble utbedret med lydisolasjon i ca. år 2000.

Boligen inneholder en hoveddel som eier bebor selv, en leilighet som leies ut samt en leilighet på loftet som leies ut (ikke godkjent). I tillegg er det godt med lagringsplass på både loft og i kjeller og disse arealene fremkommer ikke av vedlagte planskisse men er merket ved visning.

Hoveddelen har adgang fra felles trapperom:

Boligen har gode og store rom og det høyt under taket som gir en ekstra luftig og lys romfølelse.

De sosiale rommene er tilknyttet hverandre men er fint adskilt med en flott peis. Peisen var ny i 2009 og har en fin nisje for oppbevaring av ved.

Stuen har god plass til sittegrupper og det er hyggelig utsyn mot hagen fra vinduene.

Ved kjøkkenet er det god plass til langbord med plass til mange middagsgjester og det er også en veldig fin plass som lekseplass/hjemmekontor.

Kjøkkenet er et pent og moderne kjøkken fra KVIK (2009). Innredningen har godt med oppbevaringsskap i skap og det er ekstra skuffer på spisebordssiden av kjøkkenøyen. Rikelig med benkeplass. Det medfølger integrerte hvitevarer og i 2016 ble kjøleskap og oppvaskmaskin oppgradert til toppmodeller fra Miele. I 2016 ble også koketoppen byttet til en stor moderne induksjonstopp fra Siemens. Øvrige hvitevarer er fra 2009.

Fra stue/kjøkken er det utgang til en herlig uteplass på drøyt 18 kvm. Den er overbygget med tak og det er vinduer i bakkant mot Kapellveien noe som gjør dette til en veldig fin, skjermet og lun uteplass. Den har "riktig" himmelretning og har ettermiddagssol.

Terrassen har god plass til utesofaer, grill og solstoler.

Lekkert bad som ble utvidet og pusset opp i 2009 av tidligere eier da det var en garantifeil på membran. Del av gang ble innlemmet i badet uten søknad. Comfort Storo AS utførte all rørleggerarbeid, Oslo Membranservice AS monterte ny membran i gulv på bad/vaskekott. Snekkerarbeid og flislegging ble gjort som egeninnsats/dugnad. Moen Elektro AS leverte og monterte varmekabler.

Badet er utstyrt med vegghengt wc, badekar og det ble montert ny servant og speilskap i 2014.

Kott er innredet med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Det er videre tre store soverom med garderobeskap. Soverommene ble overflateoppusset og fikk nye skap i 2014.

Hovedsoverommet har spesialtilpasset reol og det har i tillegg en fin walk-in-garderobe med innredning fra HTH (2014).

Dersom familien har behov for større plass kan man åpne vegg mot leiligheten som leies ut og integrere denne i hoveddelen.

Leilighet:

Leies ut for kr 9.500,- pr. mnd eks. strøm.

Delen har egen inngang fra felles trapperom og har stor stue, kjøkken, bad og et lite soverom. Varmekabler på badet fungerer ikke.

Loftet:

Del av loftet er innredet som leilighet (ikke godkjent). Denne delen leies ut for kr 8.000,- eks. strøm. Delen har adgang fra trapperommet til loftet og inneholder et kjøkken, et lite bad og en fin stue. Enkel standard på bad.

Boligen har i tillegg masse oppbevaringsmuligheter både på loft og i kjeller.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Gulvvarme på bad. Peis i stuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Det medfølger 3 stk. panelovner som er lagret på loftet.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens 2. etasje som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen. Hybelen på loftet er ikke godkjent for beboelse.

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen. Eier har selv radonmålt med digital radonmåler av typen Canari. De høyeste verdiene på denne målingen var i kjeller der verdiene lå på rundt 50. Tiltaksgrense er 100.

Parkering

Parkering for én bil i separat garasje på tomten (innkjøring fra Kapellveien). Snr.1 har rett til å oppføre garasje på fremsiden av huset. (Tidligere garasje er revet og foreløpig ikke påbegynt). For øvrig gode parkeringsmuligheter på tomten og i omkringliggende gater.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1914.

Det foreligger en byggeanmeldelse fra 1914 hvor det fremgår at bygningsarbeidet "...omfatter våningshus i træ for 2 familier."

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1914 som er uattestert og det kan dermed ikke ansees som en ferdigattest. Det foreligger et attestert ekspedisjonsdokument fra 1924 for tilbygning av våninghuset og dette dokumentet kan i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det ble gitt byggetillatelse for tilbygg i 1952 og i byggemeldingen med bygningsbeskrivelse fremkommer det at det i tillbygget innredes to leiligheter og eiendommen omtales som en firemannsbolig.

For tilbygget fra 1952 ble det ikke søkt om ferdigattest. På en bygningskontroll-lapp er det påskrevet at bygningskontrollen har besiktiget eiendommen og bekrefter at tilbygget er oppført. Det kommenteres at det er en del mindre mangler, men at dette skal eier rette opp i og saken henlegges uten videre oppfølging fra kommunen, og det er derfor ikke ferdigattest for tilbygget.

I 1979 ble det søkt om å bygge tak over veranda. Vedlagte tegninger til søknaden viser hele 2.etasje med 2 bad, 2 kjøkken etc, og det er gitt ferdigattest på byggesaken 24.04.1981. Rommet som benyttes som soverom i delen som leies ut i 2.etasje, har ikke rombenevnelsen "soverom" på siste godkjente tegning. Takstmannen har angitt dette rommet som soverom, men rommet er sannsynligvis for lite til å oppfylle kriteriene til et soverom i dag.

Deler av loftet er innredet og omgjort til oppholdsrom uten søknad til eller godkjenning fra kommunen. Det er derfor ikke foretatt noen offentlig kontroll av byggearbeidene. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar

for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, ileggelse av overtredelsesgebyr mv. Kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk

legges til grunn ved omsøking, disse setter bl. annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsform fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden

boligen selges slik den fremstår. Arealet på loftet er målbart selv om de ikke er godkjent til varig opphold.

Det er avvik fra plantegningen som ligger i kommunen og slik huset fremstår i dag.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr. 24027, tinglyst 24.09.1979, type heftelse: Panterett til sameiet for kr 10.000,-, med prioritet etter 90% av lånetakst.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.

Dagboknr 900798, tinglyst 1912, type heftelse: Bestemmelse om gjerde: Dokumentet er håndskrevet og utdrag fra et skjøte. Her fremkommer det blant annet at det ikke er tillatt med generende virksomhet på eiendommen. Eiendommen skal være ordentlig inngjerdet med stakittgjerde og det må ikke forekomme større utgraving enn kommunen tillater.

Dagboknr 262, tinglyst 20.03.1914, type heftelse: Erklæring/avtale - regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegunn. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter allikevel i eiendommen og følger eiendommen ved overdragelse til ny eier.

Dagboknr 7722, tinglyst 03.11.1944, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning: Eier er ansvarlig for privat vann/kloakkledninger og må etterkomme eventuelle krav som måtte komme fra kommunen om eventuelle endringer.

Dagboknr 4761, tinglyst 23.04.1952, type heftelse: Bestemmelse om veg: Grefsenveien godkjennes. Kapellveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde med 4,5 meter bred kjørebane og er midlertidig fritatt for opparbeidelse av vei i 8 meter bredde. Dersom kommunen forlanger det må eier avstå grunn til kommunen uten utgift for kommunen og man er forpliktet til å opparbeide veiene med kloakk langs tomta i inntil 8 meter bredde.

Dagboknr 2144, tinglyst 20.02.1962, type heftelse: Skjønn: Kommunen overtok deler av flere tomter i området og kommunen betalte erstatninger ref. avholdt skjønn.

Dagboknr 61681, tinglyst 20.10.1998, type heftelse: Erklæring/avtale: Gnr. 76, bnr.270 ble gitt tillatelse til å bygge nærmere nabogrensen enn 1 meter, men ikke nærmere enn at vannet fra tak går på egen grunn.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

I tillegg er det tinglyst seksjoneringsbegjæring den 24.09.1979 som viser fordeling av arealer på eiendommen. Det er senere inngått en avtale internt i sameiet om annen bruk av arealene enn hva det fremgår av seksjoneringsbegjæringen. Avtalen er ikke tinglyst men er bindende for alle seksjonseierne.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål henhold til reguleringsplan S-2864 datert 14.05.1986 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Reguleringer er en midlertidig regulering for deler av Oslos ytre sone. Gjennom kommuneplanen 2015, Smart. Trygg, Grønn-Oslo mot 2030, er en av satsningsområdene å fortette rundt knutepunktene Storo/Nydalen som også inkluderer nedre del av Grefsen og også Grefsenveien 65. I Kommuneplanens juridiske arealdel (del II) kan man lese om utviklingsområder og krav om felles planlegging. Aktuelle paragrafer er § 11.2 «Utviklingsområder i Ytre by» og § 17 «Hensynssone med krav om felles planlegging». Merk at det for nye tiltak er unntaksreglene i § 17 som gjelder, og ikke reglene i § 3.1 nr. 1-3 (sistnevnte gjelder kun for Stubberud, Furuset, Lysaker/Vækerø/Skøyen og Gjersrud-Stensrud).

Utsnitt av reguleringskart og med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

- Taklamper på stue, spisestue og hovedsoverom medfølger ikke boligen. Stringhylle på hovedsoverom og stue medfølger heller ikke.

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. Det er derfor ikke nødvendig å dokumentere forsvarlige radonverdier for denne leiligheten.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 12.581,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. (Inngår i felleskostnadene)

Eiendomsskatten er kr 11.000,- pr år. Eier har klaget på eiendomsskatten.

Fellesutgiftene er kr 2.000,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter og strøm til felles måler.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10.500 kWh. pr. år for hoveddelen. For de delene av boligen som leies ut er det ikke oppgitt strømforbruk. Leietaker betaler selv for strømmen.

Boligen er tilknyttet Viken Fiber (Altibox) som leverandør av kabel-tv og fibernett.

Husforsikring kr 8.843,- pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter

kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10.251.249,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 9.200,-.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Nordre Aker
Grunnkrets Storo

Steder i nærheten

Storokrysset 0.3 km
Sinsenkrysset 1 km
Treschows bru 1.1 km
BI 1.1 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 47 km
Sentralstasjon Oslo S 5.4 km
Jernbanestasjon Grefsen stasjon 0.7 km
T-bane stasjon Storo T-banestasjon 0.4 km
Trikkeholdeplass Disen 0.2 km
Bussholdeplass Lettvinten 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Grefsen Tennisklubb 0.4 km
Idrettsanlegg Nordre Åsen Idrettsanlegg 0.5 km
Treningssenter Fitness24Seven Storo 0.4 km
Treningssenter SATS Storo 0.7 km

Steder av interesse

Skoler

Fernanda Nissen skole (1-7 kl.) 0.9 km
Disen skole (1-7 kl.) 0.9 km
Nordpolen skole (1-10 kl.) 1.1 km
Grefsen skole (1-7 kl.) 1.5 km
Morellbakken skole (8-10 kl.) 0.4 km
Nydalen videregående skole 1.5 km
Blindern videregående skole 3.7 km

Barnehager

Hakkebakkeskogen familiebarnehage (1-3 år) 0.2 km
Bjerkealléen barnehage (0-6 år) 0.2 km
Josefine barnehage (1-6 år) 0.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Storo Storsenter 0.7 km
Kjøpesenter Torgbygget 1.2 km
Postkontor Nydalen postkontor 0.9 km
Postkontor Meny Bjølsen 1.6 km
Apotek Vitusapotek Storo 0.7 km
Apotek Vitusapotek Torshovdalen 1.1 km
Vinmonopol Storo Vinmonopol 0.7 km
Vinmonopol Torgbygget Vinmonopol 1.2 km
Dagligvare Kiwi Grefsen 0.2 km
Dagligvare Rema 1000 Skeidbanen 0.4 km
Kiosk/video Narvesen Kiosk 0.7 km
Kiosk/video Narvesen Grefsenveien 1 km
Bensin Circle K Storo 0.5 km
Bensin Shell Bjølsen 1.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,9 %
Andel kvinner 48,1 %
Gj.snittalder menn 36,9 %
Gj.snittalder kvinner 36,2 %
Husholdninger med barn 32,3 %
Husholdninger uten barn 67,7 %
Gj.snitt byggeår 1953
Gj.snitt tomtestørrelse 974
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 646752 342014
Grunnkrets: Storo 1125 529

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Dokumenter
Energiattest
 
Tommy Løvli
Daglig leder/ Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?