Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 620 000,- for kr 3 620 000,-

Velkommen til hagaveien 16 L

Flott beliggende enderekkehus

Hyggelig og usjenert hage

Enderekkehus med god intern beliggenhet

Utgang til solfylt terrasse og hage fra stuen

Gode vindusflater gir rikelig med naturlig lys i hele boligen

Det er god plass til spisestue i stuen

Stor stue med peis

Kjøkken fra byggeår. Hvitevarer medfølger

Velholdt kjøkken

Spiseplass på kjøkkenet

Gangen nede

Gangen og vindfanget

Furutrapp mellom etasjene

Separat toalett med servant

Bad med badekar

Stort og luftig soverom, her sett mot gangen

Hovedsoverom

Hovedsoverom med plass til dobbeltseng

Hovedsoverom

Soverom nr 2

Soverom

Soverom nummer 3

Gang/traperom i 2. etasje

Trapperom sett ned mot garderoben

Fasaden på inngangssiden med utebod

Plantegning 1. etasje

Plantegning 2. etasje

Plantegning begge etasjer

Høybråten

Hagaveien 16 L

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 500 000,-

Høybråten: Enderekkehus med garasje og solrik hage. Rolig og barnevennlig. Høybråten skolekrets. Moderniseringsbehov.

Boligtype:
Rekkehus, Andelsleilighet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 3 500 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 525,-
Fellesgjeld:
Kr 96 022,-
AREAL (P-ROM / BRA)
92 / 92 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen er beliggende i et populært og barnevennlig område på Høybråten. Boligen er en del av hyggelige Stovnerskogen borettslag, et attraktivt borettslag som ansees som et godt sted å oppdra barn. Boligen sokner til Stasjonsfjellet og Høybråten skole, og du har flere barnehager i gangavstand fra boligen.

Videre kan området rundt boligen by på nærhet til buss- og togstasjon, marka med flotte rekreasjonsmuligheter, samt Stovner handlesenter med et stort utvalg av butikker og øvrige servicetilbud. Her har du kun 5 minutters gange til Høybråten togstasjon det toget tar deg til Oslo S på kun 13 minutter!

Det er kort vei til Stovner stadion, Stovner idrettshall, samt Jesperudjordet eller Rommensletta med sin enorme idrettspark. Alpine utfordringer finner du i Liabakkene som også har en flott akebakke. Det er halvannen kilometer til ærverdige Øvre Fossum gård aktivitetssenter, som tilbyr rideundervisning for barn og

voksne i alle aldre.

Det er ca. 9 min å kjøre til Groruddalen Golfklubb, der du kan teste dine ferdigheter på hull av varierende lengde. Legg gjerne turen til den populære badedammen på Grorud. Fra Stovner går det flere tur- og løypealternativer som vil ta deg innover i marka, sommer som vinter. I Østmarka er det også gode fiske- og bademuligheter, ridestier, oppkjørte skiløyper, lysløyper, samt flere sportsstuer med servering.

Dagligvarehandelen kan gjøres på nærbutikkene Kiwi og Joker på Høybråten, Meny Stovner senter eller Rema 1000 Lørenskog stasjonsby. Stovner Senter ligger i umiddelbar nærhet med et stort utvalg servicetilbud. Stovner senter er nylig pusset opp og vil bli et møtepunkt for bydelens innbyggere. Utenfor senteret skal Linjeparken opparbeides, og her vil det etter planen bl.a komme sitteplasser, vannspeil, sandvolleyballbane, scene etc. Linjeparken er en av de fire bydelsparkene i Groruddals-satsingen. Ønsker du ytterligere servicetilbud finner du Metro senter, Triaden og Strømmen storsenter i nærheten. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde med alt det innebærer av hovedstadens fasiliteter og servicetilbud.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Det er 3 minutters gange fra boligen til bussholdeplass Stovner Sykehjem med 64 B bussen som tar

deg fra Stovner til Furuset via Haugenstua. 6 minutter unna er Stovner Bru holdeplass med bl.a 67 bussen som har rute fra Lørenskog til Økern. Økern er et kollektivt knutepunkt, og herfra går det flere busser og linjer rundt om i hele byen. På busstoppet Stovner bru finner du videre buss 361 til Lørenskog, Ahus. Høybråten togstasjon ligger kun 5 minutters gange fra boligen og tar deg på kort tid inn til Oslo Sentrum med alt av fasiliteter. Med toget er du på Oslo S på kun 13 minutter.Med bil tar det ca. 5 min til Stovner senter, 6 min til Lørenskog sentrum, 11 min til Økern, 14 min til Oslo S og 25 min til Oslo lufthavn.

Eiendommen tilhører Høybråten skolekrets og har gangavstand til Høybråten barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Stasjonsfjellet ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Barnehager og skoler

Eiendommen sogner til Høybråten barneskole og Stasjonsfjellet ungdomsskole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 500 000,-

Fellesgjeld

Kr 96 022,-

Totalpris

Kr 3 596 022,-

Felleskostnader

Kr 3 525,-

Boligtype

Rekkehus

Eiertype

Andelsleilighet

Byggeår

1973

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

92m2

Bruksareal

92m2

Tomt

32596m2

KR-kode

4017266

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Hagaveien 16 L, 0980 Oslo

Gnr. 102, bnr. 692 i Oslo kommune.

Andelsnr. 62 i Stovnerskogen borettslag, org.nr. 848 517 062

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 100 kvm

Totalt bruksareal: 92 kvm

Totalt primærrom: 92 kvm

Primærrom:

1. etasje 46 kvm: Vindfang, gang, trapperom med garderobe, kjøkken og stue.

2. etasje 46 kvm: Trapperom/gang, wc, bad og 3 soverom.

I tillegg medfølger det en utvendig bod på 5 kvm. Garasjeplass i felles anlegg.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.11.2017 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. Forkjøpsretten blir parallellavklart.

Tomten

Eiet tomt på 32.596 kvm som tilhører borettslaget. Hele tomten er registrert som fellesareal.

Fra stue er det direkte utgang til vestvendt markterrasse. I tillegg er det adkomst fra terrassen til en pent opparbeidet hageparsell med plen, utelykt og hekk mot naboeiendom. Her er det fin plass til trampoline. Her får du en skjermet og rolig beliggenhet!

Borettslaget har opparbeidede fellesområder med plener, naturtomt og lekearealer for barn. Borettslaget regnes som skjermet og barnevennlig innenfor eiendommens grenser. I tillegg er det en fin balløkke med fotballmål, huskestativ og sandkasse i området.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen. Varmtvannsbereder på ca. 90 liter fra 1973 er plassert i benkeskap på kjøkken.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre. Gavlveggene i borettslaget er etterisolert og kledd med ny kledning i nyere tid. Vinduer fra 2004. Husene er utvendig malt i 2010.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunketer som har fått tilstandsgrad TG 2 og TG 3.

TG 2:

- Grunnmur: I et lite område i grunnmuren er det antatt bygget med for lite overdekning over armeringsjernet slik at det nå har "sprengt" seg frem til overflaten. Dette må utbedres for å unngå videre rustsprengninger.

- Yttertak: Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alder på konstruksjonen. Det er ingen synlige lekkasjepunkter. Det er observert en del mose på taket. Mosen har stor sugningsevne og fører til at fuktighet blir værende på taket og kan trenge gjennom sprekker/ skjøter i taktekkingen. Biologisk vekst kan føre til nedbrytning av materialene i takkonstruksjonen.

- Sanitærutstyr generelt: Alt av sanitærutstyr er fra byggeåer (1973). Anbefalt brukstid på kobberrørør og avløpsrør er 30 år (BKS 700.330), og bør derfor skiftes ut ved en rehabilitering, men det er ikke observert synlige lekkasjer. Den anbefalte brukstiden på varmtvannsberederen er 20 år.

- Bad generelt: Badet er fra byggeår og har utløpt sin anbefalte brukstid.

- Ytterdør: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Det oppleves trekk og kuldefall fra døren.

TG 3:

- Pipe og peis: Det er manglende brannsikker plate foran peisen. Pipeløpet i 2. etasje er kledd igjen med trepanel som gjør inspeksjon av pipeløpet umulig. Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Velkommen til visning!

Hagaveien 16 L er et velholdt enderekkehus over to plan med egen hageparsell og garasjeplass i garasjeanlegg. Andels rekkehuset har fin intern beliggenhet i et rolig og ettertraktet borettslag på Høybråten/Gamle Stovner. Boligen er bygget i 1973 og det er ikke gjort større endringer innvendig etter byggeår. Boligen er velholdt til tross for alderen, dog må det allikevel forventes behov for moderniseringer og utskiftinger, samt rehabilitering av våtrom. Borettslaget er veldrevet og med god vedlikeholdshistorikk. Fra boligen er det nærhet til barnehager, skoler, så vel som servicetilbud og herlige turområder. Hagen har gode solforhold, utelykt, hekk mot nabo og plass til trampoline.

Rekkehuset har en romslig stue med peis og god plass for spisebord. Kjøkkenet ligger i et eget rom og har en koselig frokostplass. Det er tre fine soverom i andre etasje, hvor det ene med adkomst til eget garderoberom/bod. Videre er det et velholdt bad og et separat toalettrom. Boligen disponerer en utvendig bod på ca. 6,5 kvm. Samtlige vinduer er fra 2004 utført med 2-lags isolerglass. Balkongdør fra 1997 utført med 2-lags isolerglass.

Borettslaget har gitt tillatelse til å bygge på rekkehusene på inngangsiden. Tillatelsen ble gitt i 1985. Borettslaget har nå laget nye tegninger (se vedlegg til salgsoppgaven). Disse er pt. ikke godkjent av generalforsamlingen, men iht styreleder vil styret be generalforsamlingen om å godkjenne disse nå til våren. Det er tillatt å bygge veranda på stuesiden. Det er også tillatt å bygge inn en del av verandaen på stuesiden. Det er videre tillatt å grave ut kjeller under tilbyggene der det er mulig. Alle søknader om utbygging må gå igjennom styret i borettslaget og eier må selv søke plan og bygg om byggetilatelse på vanlig måte. Iht styreleder er det fortsatt endel utnyttelsesgrad igjen i borettslaget.

MATERIALVALG:

Gang: Vindfang med dør inn til gangen. I trapperommet er det god plass til klesavheng og skooppbevaring.

Stue: Romslig stue med plass til både sofagruppe og spisestue. Stuen har gode vindusflater som gir rikelig med lys og fint utsyn. Det er direkte utgang til solfylt hageparsell fra stuen. Stuen har en peis for ekstra varme og hygge.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra byggeår med furufronter og benkeplate av laminert spon. Eldre ventilator over kokeplate, med utluft direkte gjennom yttervegg.

Stålkum og to-greps blandebatteri. Kjøkkenet er velholdt og funksjonelt og ligger i eget rom med plass for frokostbord foran kjøkkenvindu.

Bad: Velholdt bad med standard fra byggeår. Linoleumsbelegg på gulv og våtromstapet på vegger. Rommet er innredet med badekar, servant, servantskap, overskap og stort speil. Vegghengt stråleovn. Linoleumsbelegg er synlig klemt til sluk med tilhørende klemring. Arbeidet er fagmessig utført.

Toalett: Toalettrom med linoleumsbelegg på gulv, og våtromstapet på vegger. Gulvmontert toalett og vegghengt servant. Rommet er fra byggeår, dog velholdt. Bad og toalett er slått sammen i forbindelse med oppussing av flere av de andre rekkehusene i borettslaget.

Soverom: Rekkehuset har tre koselige soverom i 2. etasje. Eldre garderobeskap på soverommene.

Gulv: 2-stavs eik parkett i stue og gang. Forøvrig linoleumsbelegg. Furutrapp mellom etasjene.

Vegger: Tapet, strie og furupanel.

Tak: Takesshimling.

Oppvarming

Åpen peis i stuen, ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Parkering

Rekkehuset har parkeringsplass merket med 16 L i garasjehus. Det er i tillegg 40 utvendige parkeringsplasser i tilknytning til borettslaget, hvorav 10 av disse kan disponeres av gjester. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen fra 1974. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om trafostasjon/kiosk og bestemmelser om vann- og avløp.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-1352 datert 19.09.1966 med tilhørende reguleringsbestemmelser ac samme dato. Eiendommen omfattes også av kommuneplan oslo mot 2030.

Følgende byggesaker er opprettet i nærområdet

Hagaveien 6 B - tilatelse til å oppføre tilbygg til rekkehuset.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Borettslaget har gitt tillatelse til å bygge på rekkehusene på inngangsiden. Tillatelsen ble gitt i 1985. Borettslaget har nå laget nye tegninger (se vedlegg til salgsoppgaven). Disse er pt. ikke godkjent av generalforsamlingen, men iht styreleder vil styret be generalforsamlingen om å godkjenne disse nå til våren. Det er tillatt å bygge veranda på stuesiden. Det er også tillatt å bygge inn en del av verandaen på stuesiden. Det er videre tillatt å grave ut kjeller under tilbyggene der det er mulig. Alle søknader om utbygging må gå igjennom styret i borettslaget, men eier må selv søke plan og bygg om byggetilatelse på vanlig måte. Iht styreleder er det fortsatt endel utnyttelsesgrad igjen i borettslaget.

Taklampe i hjørnet i stuen samt krydderhylle på kjøkken medfølger ikke salget.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.525,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel tv og internett grunnpakke, snørydding/gressklipping av fellesareal, kommunale avgifter, felles byggforsikring, garasjeplass, forretningsførsel, generell drift og vedlikehold av borettslaget m.m.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert med 5 % fra 01.04.2017.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.250,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 3.603.331,- Av dette beløpet utgjør kr 96.022,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 3.900,- og innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Stovner
Grunnkrets Stasjonsfjellet
Kirkesogn Høybråten, Stovner og Fossum

Steder i nærheten

Høybråten Legekontor 1.3 km
Skårer-Ødegården 1.5 km
Tangerudkrysset 1.8 km
Thurmanskogkrysset 2.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 37.8 km
Sentralstasjon Oslo S 13.9 km
Jernbanestasjon Høybråten stasjon 0.5 km
T-bane stasjon Stovner T-banestasjon 2.2 km
Bussholdeplass Stovnerskogen sykehjem 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Høybråten Idrettsplass 1.4 km
Idrettsanlegg Stovnerbanen 1.5 km
Treningssenter Condis Tr.senter Stovner 2.3 km
Treningssenter Family Sports Club Rommen 3.1 km

Steder av interesse

Skoler

Høybråten skole (1-7 kl.) 0.7 km
Haugenstua barne- og ung.skole (1-10 kl.) 1.4 km
Stovner skole (1-7 kl.) 1.4 km
Stasjonsfjellet skole (8-10 kl.) 0.4 km
Stovner videregående skole 2 km
Mailand videregående skole 3.3 km

Barnehager

Starveien barnehage (1-6 år) 1.2 km
Haugenstua skoles barnehage (1-6 år) 1.4 km
Stovnerbakken bhg. avd. Stovner kirke (0-5 år) 1.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Stovner Senter 2.3 km
Kjøpesenter Lørenskog Storsenter 4.8 km
Postkontor Joker Høybråten 1.3 km
Postkontor Kiwi Haugenstua 1.6 km
Apotek Apotek 1 Haugenstua 1.8 km
Apotek Apotek 1 Stovner 2.3 km
Vinmonopol Stovner Vinmonopol 2.3 km
Vinmonopol Triaden Vinmonopol 4.8 km
Dagligvare Joker Starveien 0.9 km
Dagligvare Kiwi Høybråten 1.1 km
Kiosk/video Narvesen Stover t-bane 2.2 km
Kiosk/video Skjetten Video og Storkiosk 2.3 km
Bensin Circle K Lørenskog 1.5 km
Bensin Shell Garver Ytterborgsvei 1.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,7 %
Andel kvinner 50,3 %
Gj.snittalder menn 41,6 år
Gj.snittalder kvinner 45,3 år
Husholdninger med barn 33 %
Husholdninger uten barn 67 %
Gj.snitt byggeår 1958
Gj.snitt tomtestørrelse 1115
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 646752 342014
Grunnkrets: Stasjonsfjellet 1413 547

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Dokumenter
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?