Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 800 000,- for kr 1 800 000,-

Boligen har en frodig hage med busker og trær. Mot sør grenser eiendommen mot friareal/fotballøkke.

Austrått - Sentrumsnært renoveringsobjekt med 3 soverom og nytt utvendig tak fra 2011

Høgevollsveien 28 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 890 000,-

Austrått - Sentrumsnært renoveringsobjekt med 3 soverom og nytt utvendig tak fra 2011: Austrått - Sentrumsnært renoveringsobjekt med 3 soverom og nytt utvendig tak fra 2011

Boligtype:
Tomannsbolig, Selveiet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 1 890 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
92 / 121 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen i Høgevollsveien ligger pent til med grense i sør mot regulert lekeplass og fotballøkke. Gode solforhold mot sør og vest. Her kan man rusle ned til Sandnes sentrum i løpet av få minutter. Austrått barnehage, Gravarslia barnehage, Iglemyr FUS barnehage, Austrått barneskole, Iglemyr barneskole og Høyland Ungdomskole ligger alle i underkant av 1 km i fra boligen. Busstopp finner man både i Austråttveien og Gravarsveien/Hanaveien ca. 400 meter unna, med hyppige avganger til Sandnes sentrum. Perfekt beliggenhet dersom man ønsker nærhet til Sandnes sentrum, men allikevel tilbaketrukket fra byens larm og støy.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Iglemyr skole

1-7 kl. Hana skole

8-10 kl. Høyland ungdomsskole

8-10 kl. Øygard ungdomsskole

8-10 kl. Altona skole og ressurssenter

Vgs. Vågen videregående skole

Vgs. Gand videregående skole

Bhg. Austrått barnehage

Bhg. Gravarslia barnehage

Bhg. Iglemyr FUS barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Fra Sandnes sentrum/Maxi: Kjør Gravarsveien nordover og ta til høyre i den andre rundkjøringen opp Høgevollsveien. Ta så inn til venstre etter ca 400 meter inn Nøtteveien og parker bilen der. Se skilting eller kontakt megler for ytterligere veibeskrivelse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 890 000,-

Boligtype

Tomannsbolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1954

Soverom

3

Primærrom

92m2

Bruksareal

121m2

Tomt

472m2

KR-kode

3617133

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Høgevollsveien 28 b, 4327 Sandnes

Gnr. 38, bnr. 561 i Sandnes kommune.

Tomten

Eiet tomt på 472 kvm. Av tomten på 472 kvm utgjør ca. 90 kvm vei i Høgevollsveien som kommunen har anlagt og har rett til å vedlikeholde/bruke. Eiendommen har noe usikre tomtegrenser mot nord / mot nabo i Høgevollsveien 28A.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Det opplyses at det pr i dag ikke er parkeringsmulighet, veirett eller innkjørsel på eller til tomten/eiendommen som kan dokumenteres. Nåværende eier har brukt vanlig gateparkering i Nøtteveien like ved. Det foreligger ingen adkomsrett eller avtale om veirett med nabo i Høgevollsveien 28A som kan dokumenteres. Selger opplyser at de tidligere har brukt innkjørsel fra Høgevollsveien 28A. Megler har vært i kontakt med nabo i Høgevollsveien 28A som er fleksibel med tanke på en avtale. Nabo foretrekker selv dialog med dem som eventuelt ønsker en avtale. Konferer gjerne megler.

Selger har selv forsøkt å få ny innkjørsel/adkomst via Høgevollsveien, men Sandnes kommune var i utgangspunktet negativt innstilt på dette i et foreløpig svar på søknaden. Selger har dermed ikke gått videre med søknaden. Ny kjøper må i tilfellet selv få til avtale med nabo i Høgevollsveien 28A og/eller Sandnes kommune, dersom ny innkjørsel/veirett/adkomsrett skal opprettes. Kjøper overtar all risiko og kostnad i forbindelse med dette.

Vei, vann og avløp

Eiendommen grenser til offentlig vei i Høgevollsveien, men har pr dags dato ingen innkjørsel. Se punktet parkering.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger i to-rør system ifølge selger. Selger opplyser at Soltvedt og Gundersen AS gjenomførte arbeidet i 1993. Kommunen opplyser at de ikke har dokumentasjon på at private stikkledninger er separerte. Det kan tyde på at selskapet Soltvedt og Gundersen AS ikke meldte inn arbeidet til kommunen når arbeidet ble gjennomført. Selskapet er nå avviklet. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 138 kvm

Totalt bruksareal: 121 kvm

Totalt primærrom: 92 kvm

P-rom U.etg. 9 kvm: Vaskerom.

P-rom 1.etg. 43 kvm: Vindfang, gang, stue og kjøkken.

P-rom 2.etg. 40 kvm: Gang, bad og 3 soverom.

S-rom U.etg. 29 kvm: Åpne kjellerom.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.03.2018 utført av Rogaland Byggtakst. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre, mur og betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Eiendommen må betraktes som et total renoveringsobjekt.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Pent beliggende bolig høyt oppe i Høgevollsveien med oppussing og renoveringsbehov. Boligen ble oppgradert av Carlsens Elektro med automatsikringer i ca. 2007. Det er også innlagt Lyse bredbånd med leveranse av kabel-tv og internett. Nytt utvendig tak med Decra stålpanner fra ca. 2011 ble utført av fagfolkene i Byggmester BOB, som har spesialisert seg på tak og legger ca. 200 tak i året. Pipen fikk samtidig utvendig heldekkende metallbeslag. Selger opplyser også at avløpsrør til kloakk i kjeller er skilt ut og byttet i 1993 av Soltvedt og Gundersen.

Boligen inneholder blant annet en første etasje med vindfang/yttergang som fikk nytt vindu og ytterdør/hoveddør i 2015. Ellers inneholder etasjen en gang, et eldre kjøkken og stue med tregulv og utgang til en solrik vestvendt terrasse.

Oppe i andre etasje finner man boligens 3 soverom, en gang og et eldre bad med baderomsbelegg på gulv og utgang til luftebalkong. Loft med lagringsplass.

Kjelleren består av et vaskerom og åpne kjellerrom. Takstmannen opplyser i tilstandsrapporten at kjelleren er grei ut fra den hensikt å være kjeller, men ikke egnet til innredningsformål uten at det foretas drenerende tiltak samt egnet fuktbeskyttelse mellom grunnmur og terreng, samt fuktsikring av kjellergulv.

Boligen har en svært enkel standard og må betraktes som et total renoveringsobjekt. Dette er en bolig som passer perfekt for dem med pågangsmot og de rette kontaktene!

Oppvarming

Vedovn i stue i første etasje. Ellers elektrisk oppvarming.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1954.

Det ble gitt byggetillatelse den 17.02.1954.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det var heller ikke alltid like vanlig å utstede dette på det aktuelle byggeåret.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.

Dagboknr 4262, tinglyst 09.11.1951: Bestemmelse om gjerdeplikt. Eiendommen har gjerdeplikt i grense mot øst og i grense mot vest.

Dagboknr 2215, tinglyst 07.07.1955: Bestemmelse om bebyggelse m.m.: Naboen i Høgevollsveien 28A ble skilt ut og det ble satt opp noen felles bestemmelser deriblant at pipestokk deles med en halvpart hver. Det er blant annet bestemt at begge boligene skal ha samme husfarge og samme brannforsikring, uten at dette er hensyntatt i dag. Boligene har i dag forskjellig farge og forskjellig forsikringsavtaler. Selger har i dag forsikring via Gjensidige, avtalenr 81643078.

Dagboknr 2938, tinglyst 14.06.1973 og dagboknummer 4707, tinglyst 01.10.1974: Bestemmelse om vei m.m.: Av tomtens areal på 472 kvm er ca 90 kvm veigrunn til Høgevollsveien. Sandnes kommune har full disposisjonsrett over dette arealet.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til Reguleringsplan 7106 stadfestet 01.09.72, sist revidert 16.06.2010.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Boligen er klar til overtagelse stort sett etter budgivers eget ønske.

Diverse

Boligen har behov for totalrenovering, modernisering og oppussing. Selger har ikke selv bebodd eiendommen senere tid og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport. Boligen har tidligere vært utleid.

Eiendommen vil ikke bli ytterligere ryddet eller vasket ved overtakelse.

Eiendommen overtas i den stand den står. Noe røkelukt må påberegnes.

Dersom kjøper velger å rive en eller flere bygninger på eiendommen må kjøper selv ta risiko for eventuelle nye byggesøknader og kostnader.

Høgevollsveien er under utvikling og fremtidig byggeaktivitet i nabolaget må påberegnes.

Mur mot nabo i øst er dårlig og bør utbedres. Usikkert hvem muren tilhører. Nabo i Nøtteveien 1 mener den tilhører eier i Høgevollsveien 28B.

Ifølge selger sto det en mindre garasje på eiendommen tidligere, men selger fjernet den på grunn av at den var i dårlig stand. Megler har ikke mottatt noe tegninger eller annen dokumentasjon på den garasjen fra kommunen, utover at den viser på grunnkart og ledningskart.

Sprinklerseng medfølger ikke i handelen. Gardiner i stue, komfyr og kjøleskap på kjøkken medfølger ikke handelen. Gardinstengene og oppheng i stua medfølger ikke. Det følger ikke med stige utvendig, brannslukningsapparater, røykvarslere eller madrass-seng.

Stoppekran er pr i dag hos nabo i Høgevollsveien 28A.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter var kr 7.096,- for 2017. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.

Strøm estimeres til ca. 12.000,- pr år

Forsikring estimeres til ca. 5.000,- pr år.

Kabel-tv estimeres til ca 500,- pr mnd.

Internett estimeres til ca 500,- pr mnd.

Selger har ikke bebodd eiendommen de senere år og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen. Boligen har tidligere vært utleid.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.938.499,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Sandnes
Grunnkrets Øvre Hana
Kirkesogn Hana

Steder i nærheten

Sandnes kulturhus 1.1 km
Kino 1 Sandnes 1.4 km
Krossens Havremølle 1.7 km
Sandvedparken 4.7 km

Transport

Flyplass Stavanger Sola 16 km
Sentralstasjon Stavanger 16.9 km
Jernbanestasjon Sandnes sentrum stasjon 1.5 km
Bussholdeplass Moseveien 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Iglemyr stadion 1.2 km
Idrettsanlegg Høyland (skole) akt.anlegg 1.3 km
Treningssenter City Gym Sandnes 0.8 km
Treningssenter Elixia Hana 0.8 km

Steder av interesse

Skoler

Iglemyr skole (1-7 kl.) 0.6 km
Hana skole (1-7 kl.) 2.4 km
Høyland ungdomsskole (8-10 kl.) 1.1 km
Øygard ungdomsskole (8-10 kl.) 1.5 km
Altona skole og ressurssenter (8-10 kl.) 2.9 km
Vågen videregående skole 1.1 km
Gand videregående skole 1.4 km

Barnehager

Austrått barnehage (0-6 år) 0.8 km
Gravarslia barnehage (0-6 år) 0.8 km
Iglemyr FUS barnehage (0-6 år) 0.9 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Maxi Sandnes 1.3 km
Kjøpesenter AMFI Vågen 1.4 km
Postkontor Coop Extra Hana Sanz 0.8 km
Postkontor Sandnes Postkontor 1.2 km
Apotek Apotek 1 Maxi 1.3 km
Apotek Vitusapotek Symra 1.4 km
Vinmonopol Sentrum Vinmonopol 1.3 km
Vinmonopol Kvadrat Vinmonopol 5.7 km
Dagligvare Coop Prix Austrått 0.7 km
Dagligvare Coop Extra Hana Sanz 0.8 km
Kiosk/video Bua 1 km
Kiosk/video Handeland Frukt og Tobakk 1.1 km
Bensin Shell Select Rovik 0.7 km
Bensin 1-2-3 Sandnes (Maxi) 1.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,6 %
Andel kvinner 48,4 %
Gj.snittalder menn 36,2 år
Gj.snittalder kvinner 36,7 år
Husholdninger med barn 38,5 %
Husholdninger uten barn 61,5 %
Gj.snitt byggeår 1970
Gj.snitt tomtestørrelse 405
Område Personer Husholdninger
Kommune: Sandnes 73666 30525
Grunnkrets: Øvre Hana 2917 1147

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 45.000,- av salgssummen.

Grunnhonorar: kr 10.000,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Morten Voll
Fagansvarlig/ Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?