Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 8 800 000,- for kr 8 800 000,-

Fasade

Terrasse

Hage

Fasade

Inngangsparti

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

WC

Entré

Entré med god plass til oppbevaring av yttertøy i skyvedørsgarderobe.

Entré

Hall

Trapp opp til 2. etasje

Gang med inngang til alle rom

Hovedsoverom

Hovedsoverom

Hovedsoverom

Soverom 2

Soverom 2

Soverom 3

Soverom 3

Soverom 4

Soverom 4

Balkong

Balkong

Utsyn

Bad

Bad

Bad

Terasse

Velkommen til Jordbærveien 18

Plantegning 1. Etasje

Plantegning 2. Etasje

Hage

Terrasse

Utsyn

Fasade

Sæter torg

xSæter (1)

xNordstrandSommer (3)

Matkroken

Jacobs på Holtet

Lambertseter senter

Nordseter skole

xNordstrandSommer (5)

Nordstrand bad

Nordseter - Påbygget enderekkehus med meget god intern beliggenhet - Garasje - BØR SEES!

Jordbærveien 18

Vis på kart

Prisantydning

Kr 8 400 000,-

Nordseter - Påbygget enderekkehus med meget god intern beliggenhet - Garasje - BØR SEES!: Nordseter - Påbygget enderekkehus med meget god intern beliggenhet - Garasje - BØR SEES!

Boligtype:
Rekkehus, Andelsleilighet
Soverom:
4
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 8 400 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 628,-
Fellesgjeld:
Kr 322 763,-
AREAL (P-ROM / BRA)
126 / 130 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Jordbærveien 18 ligger i et veletablert og barnevennlig boligområde på Nordseterfeltet, hovedsakelig bestående av blandet rekkehus- og lavblokkbebyggelse i tillegg til omkringliggende villa- og småhusbebyggelse. Boligen har en flott intern beliggenhet i endeleilighet.

Boligen har en sentral beliggenhet til nærmeste bussholdeplass samt dagligvareforretning (Spar) ved Nordseter Gård. Gangavstand til nye Sæter handelssenter med et variert servicetilbud inkl. flere cafeer og spisesteder, dagligvare-, nisje- og klesforretninger. På Holtet finner du blant annet Åpent Bakeri, delikatesseforretningen Jacobs, treningssenteret Best Helse, jernvareforretning, blomsterbutikk m.m. Sæter byr også på ulik bevertning, dagligvarebutikk, bank og apotek. For øvrig tar det ca. tyve minutter til fots eller fem minutter med bil til Lambertseter senter med 55 butikker og blant annet Deichmanske bibliotek og Symra kino - med andre ord, her finner du stort sett alt du trenger. Det er også flotte tur- og rekreasjonsmuligheter rundt bl.a. Ekebergsletta, Østmarka samt Oslofjorden med sine fine strender og bademuligheter.

Kastellet trikkeholdeplass med linje 18 og 19 ligger knapt 500 meter fra boligen. Trikken bruker drøyt 20 minutter til sentrum, og går med hyppige avganger hvert tiende minutt (hvert femte minutt i rushtiden). Nærmeste bussholdeplass (foruten Nordseter Gård) ligger i Ekebergveien. Herfra går buss nr. 75A, 119 og N18. Se www.ruter.no for reiseinformasjon.

Nordstrand er kjent for sitt gode og allsidige idrettsmiljø som består av bl.a. fotball, håndball, alpint og allsport. Nordstrand idrettsforening og Bækkelaget sportsklubb har variert og godt tilbud for barn og unge i alle aldre. Nordstrand Tennisklubb ligger dessuten like ved boligen. På Lambertseter finner du et av de nyeste og største treningssentrene til Elixia med bl.a spafasiliteter. Verdt å nevne er også Best Helse på Holtet samt EVO ved Sæterkrysset.

Det er mange fordeler ved å bo på Nordstrand, og noe av det beste er at det er kort vei til både marka og sjøen. Syd i bydelen finner du flotte friområder med Ljanselva, turområder og stier som tar deg videre inn i Østmarka. I nord finner du store åpne friområder som Ekebergsletta, med bl.a. innendørs og utendørs treningsanlegg, minigolf, frisbeegolf, cricketbane, stort grøntareal o.l. Tiltrekkes du av sjøen finner du flotte områder som Nordstrand bad, Katten badeplass, Hvervenbukta og Fiskevollbukta langs Oslofjorden.

Barnehager og skoler

Bhg. Den blå appelsin barnehage (0-6 år) 0.5 km

Bhg. Nordseter barnehage (1-6 år) 0.5 km

Bhg. Skovheim barnehage (3-5 år) 0.5 km

1-10 kl. Nordseter skole 0.3 km

1-10 kl. Kastellet skole 0.9 km

1-10 kl. Steinerskolen på Nordstrand 1.4 km

1-7 kl. Nordstrand skole 1.4 km

8-10 kl. Brannfjell skole 2.6 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 8 400 000,-

Fellesgjeld

Kr 322 763,-

Totalpris

Kr 8 722 763,-

Felleskostnader

Kr 4 628,-

Boligtype

Rekkehus

Eiertype

Andelsleilighet

Byggeår

1980

Soverom

4

Garasje

Ja

Primærrom

126m2

Bruksareal

130m2

Tomt

36205m2

KR-kode

561823

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Jordbærveien 18, 1161 Oslo

Gnr. 157, bnr. 626 i Oslo kommune.

Andelsnr. 104, Leil.nr. 1032

Nordseter borettslag,

Org.nr. 947 965 018

Tomten

Eiet tomt på 36.205 kvm som tilhører borettslaget. Borettslaget har store fellesarealer med asfalterte internveier, lekeplass og parkeringsplasser. For øvrig pent opparbeidet med gressplen, beplantning, busker og trær. Tomten er fellesareal. Denne boligen har en av de beste interne beliggenhet med usjenert hage.

Parkering

Det medfølger 1 garasjeplass i felles garasjeanlegg under terrasseblokkene i bakkant.

Gjesteparkeringsplasser på oppmerkede plasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 145 kvm

Totalt bruksareal: 130 kvm

Totalt primærrom: 126 kvm

Primærrom:

1. Etasje:

Entré, hall m/trapp, kjøkken, stue, bod og WC: 66 kvm

2. Etasje:

Gang m/trapp, bad og 4 soverom: 60 kvm

I tillegg disponerer boligen en utebod på ca 4,2 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.05.2018 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre. Antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur i støpt betong. Tradisjonell bindingsverk konstruksjon isolert med isolasjonsmatter. Totalt 20 cm isolasjon i vegger. Ny panel og utvendig etterisolert med 10 cm i 2018. Nye vinduer med 3 lags isolerglass i treramme fra 2018. Ny balkongdører med 3 lags isolerglass. Isolert salttakskonstruksjon. Tekket med takpapp. Sveisede skjøter.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

1. etasje:

Entré med god plass til oppbevaring av yttertøy i skyvedørsgarderobe. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.

Lys stue med plass til sofagruppe og tilhørende bord. Store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig dagslys. Vedovn gir ekstra hygge og varme på kalde høst og vinterkvelder. God plass til spisestuemøblement. Utgang til terrasse og hage. Eikeparkett på gulvet, malte vegger og malt himling.

Pen kjøkkeninnredning med profilerte fronter og håndtak i stål. God benkeplass. Heltre benkeplate med innfelt servant- Fliser mellom over- og underskap. Integrerte hvitevarer som platetopp og stekeovn. Opplegg for frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er også plass til hyggelig spiseplass ved vindu. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling med downlights.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Lekkert separat WC med vegghengt toalett. Fliser på gulv med varmekabler, flislagte vegger og malt himling med downlights.

2. etasje:

Gang opp fra trapp med inngang til alle rom.

Stort hovedsoverom med plass til dobbeltseng og nattbord. Garderobeskap med god plass til oppbevaring. Eikeparkett på gulvet, malte vegger og malt himling.

Soverom 2 og 3 passer for eksempel utmerket som gjesterom, kontor eller barnerom. Begge rommene har god plass til oppbevaring av klær.

Soverom 4 brukes i dag som stue. Her er det utgang til vestvendt solrik balkong. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.

Bad fra 1998 med opplegg for vaskemaskin. Gulvstående toalett. Servant på vegghengt servantskap. Dusjdører med fronter i glass. Flislagt gulv med varmekabler, Flislagte vegger og malt himling.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Vedovn i stue. Elektriske varmekabler i baderomsgulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 8.12.1981 og på tilbygg 22.8.1988

Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst to servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse og bestemmelse om vann/kloakkledning.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Nordseter Borettslag.

Borettslaget består av 300 andeler fordelt på 202 terrasseleiligheter og 98 rekkehus. Forretningsfører er OBOS, tlf. 22 86 59 99.

Dugnad må påregnes.

Ifølge borettslagets ordensregler er det er tillatt å ha hund i borettslaget. Hunder skal føres i bånd gjennom borettslagets område. Det er ikke tillatt å ha katt i borettslaget, bortsett fra ”innekatt”. Borettslaget har egen nettside, se www.nordseterborettslag.no.

Foretatt påkostninger de senere år:

2016: Alle benker reparert. Oppgradering av lekeplasser med innkjøp av nye lekeapparater. Sand i 4 av 5 sandkasser skiftet. Skiftet kjøkken på møterom.

Ny støttemur og gjerde mellom Jordbærveien 91 og 93. Ny kantstein mellom Jordbærveien 36 og 48. Røykvarslere i alle leiligheter ettersett. Skiftet brannslukningsapparater i alle oppganger. Slanger i rekkehus og blokker i garasjene ettersett. Vask av kjørebanen i begge garasjeanlegg. Ny og sikker nedgang til garasjeanlegg i Ivar Knutsons vei 15.

2015: Rengjort og malt veggene i fellesgarasjen. Opprusting av parkeringsplassen og grøntanlegget i sør.

2014: Lagt granitt i trappenedgangene til garasjene. Nye takstiger og gangbroer på rekkehustakene.

2013-2015: Omfattende rehabiliteringsprosjekt for bygningene.

Blokkene: Betongrehabilitering, utskifting av blomsterkasser i

betong med brystningsplater, skifte av membran samt nye boder

og betongheller på terrasser. Rekkehusene: Vedlikehold av utvendige betongoverflater, skifte av membran på balkonger, avlukker for avfallsdunker bygget inn som del av uteboder.Ny maskingarasje.

2012: Ny renovasjonsordning for rekkehusene og for papiravfall

Oppsummert går ny avfallsordning ut på å erstatte individuelle

avfallsbeholdere i rekkehusene med nedgravde avfallsbrønner samt at

papiravfall fra både rekkehus og blokker legges i disse.

2010-2011: Beiset rekkehusene og skiftet ødelagt treverk.

2010: Nytt porttelefonanlegg i blokkene.

Planlagte påkostninger:

Borettslaget holder på med rehabilitering av rekkehusene. Hovedtiltakene omfatter nye vinduer, tilleggsisolering av langvegger og gavlvegger, nytt panel og nye hage- og balkongdører. Den totale kostnadsrammen er anslått til 36 millioner. Arbeidene lånefinansieres. Det er utarbeidet en likviditetsanalyse basert på en kostnadsramme på 35 millioner, - denne tilsier en økning i felleskostnadene med 4 % fra 01.01.2018, deretter en inflasjonsjustering med 3 % fra 01.01.2021. I forbindelse med låneopptaket er løpende lån i Eika refinansiert til OBOS-banken. Lån nummer 152091102 ble refinansiert 09.06.2017. Det er også innvilget et nytt lån på 36 millioner, første del av denne rammen ble utbetalt med kr 9.990.000 31.10.2017. For informasjon om fremdriften vises til borettslagets hjemmeside. Styret har i styremøte 10.10.2017 besluttet å øke rammelånet med ytterligere 2 millioner, det vil si totalt kr 38 millioner. Rammelånet løper avdragsfritt ut november 2019. Styret har bestemt seg for å utsette planlagte husleieøkning fra 01.01.2018, tidspunkt for ikrafttreden er ikke bestemt.

Det blir økning i andel fellesgjeld når resten av lånet utbetales.

Borettslaget disponerer et selskapslokale i Ivar Knutsons vei 58 som kan leies av beboere til private arrangementer mot en avgift som fastsettes av styret.

I terrasseblokkene er det fellesvaskerier som alle beboere kan bruke. Vaskeriene kan benyttes i tiden 08.00 - 20.00 fra mandag til fredag, og i tiden 11.00 - 17.00 på lørdager. For mer informasjon om vaskeriet, se borettslagets ordensregler.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Frist for OBOS medlemmer og benytte seg av forkjøpsretten er 06.06.18.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområdet for boliger i henhold til reguleringsplan S-2161 datert 30.08.1976 med tilhørende reguleringsbestemmelser og senere endringer i reguleringsplan V270601 datert 27.06.2001. Eiendommen inngår i reguleringsplan S-4735, som omhandler nytt dobbeltspor mellom Oslo og Ski (Follobanen) som skal stå klart i 2021.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.628,- pr. mnd. og inkluderer: Garasje, kabel-TV og internett (basispakke fra Get), nedbetaling av andel fellesgjeld, vaktmestertjeneste, bygningsforsikring, kommunale avgifter og forretningsførsel.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Fellesutgiftene skulle blitt justert 01.01.2018 med 4 % og deretter en inflasjonsjustering med 3 % fra 01.01.2021. Første økning ble utsatt av styret, og nytt tidspunkt er ikke fastsatt pr. d.d.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader 4.277,-

Leietillegg påbygg 96,-

Kabel-tv 255,-

Det ene av borettslagets lån er avdragsfritt frem til 01.04.2020. Frem til da betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med kr. 137,-. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.

Eiendomsskatten blir betalt 4 ganger i året som en del av felleskostandene. Felleskostandene vil da øke med kr 485,-.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 17.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og basispakke er inkludert i felleskostnadene. Dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,- (OBOS)

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 8.730.351. Av dette beløpet utgjør kr 322.763,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Nordstrand
Grunnkrets Nordseter
Kirkesogn Nordstrand

Steder i nærheten

Kastellet 0.5 km
Nordstrand kirke 1.3 km
Nordstrand Legesenter 1.4 km
Nordstrand bad 1.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 52.1 km
Sentralstasjon Oslo S 7 km
Jernbanestasjon Nordstrand stasjon 1.5 km
T-bane stasjon Lambertseter T-banestasjon 1.4 km
Trikkeholdeplass Kastellet 0.5 km
Bussholdeplass Nordseter gård 0.4 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Nordstrand friidrettsanlegg 0.9 km
Idrettsanlegg Nordstrandhallen 1.1 km
Treningssenter EVO Nordstrand 1 km
Treningssenter Elixia Lambertseter 1.5 km

Steder av interesse

Skoler

Nordseter skole (1-10 kl.) 0.5 km
Kastellet skole (1-10 kl.) 0.9 km
Steinerskolen på Nordstrand (1-10 kl.) 1.4 km
Nordstrand skole (1-7 kl.) 1.4 km
Brannfjell skole (8-10 kl.) 2.6 km
Lambertseter videregående skole 2 km
Holtet videregående skole 2.4 km

Barnehager

Den blå appelsin barnehage (0-6 år) 0.5 km
Nordseter barnehage (1-6 år) 0.5 km
Skovheim barnehage (3-5 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Sæter senter 1.1 km
Kjøpesenter Lambertseter Senter 1.4 km
Postkontor Matkroken Bråten 0.6 km
Postkontor Kiwi Lambertseter senter 1.4 km
Apotek Apotek 1 Nordstrand 1.1 km
Apotek Boots apotek Lambertseter 1.4 km
Vinmonopol Lambertseter Vinmonopol 1.4 km
Dagligvare Spar Kastellet 0.3 km
Dagligvare Matkroken Bråten 0.6 km
Kiosk/video Narvesen Lamberts. T-bane 0.4 km
Kiosk/video Mix Nordstrand 1 km
Bensin Shell Kastellet 0.7 km
Bensin Circle K Nordstrand 1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 46,2 %
Andel kvinner 53,8 %
Gj.snittalder menn 45,8 år
Gj.snittalder kvinner 52,2 år
Husholdninger med barn 20,5 %
Husholdninger uten barn 79,5 %
Gj.snitt byggeår 1973
Gj.snitt tomtestørrelse 1505
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Nordseter 1439 774

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,6% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Hamdi Kaptan
Daglig leder / Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?