Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 150 000,- for kr 3 150 000,-

Velkommen til Lahelldammen 2 A !

Dronefoto

Dronefoto med pilmarkering

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto

Fasade - Inngangsparti

Fasade - Fra hagen

Terrasse

Terrasse

Utsikt fra terrassen

Terrasse på nedsiden

Terrasse på nedsiden

Hagen

Stue

Stue

Stue

Spiseplass

Spiseplass

Kjøkken

Kjøkken

Badet

Badet

Toalettrom i hovedetasjen

Gang i underetasjen

Soverom

Soverom

Vaskerom

Plantegning av hovedetasje

Plantegning av underetasje

Kart

Lahell

Lahelldammen 2 A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 250 000,-

Lahell: Påkostet og attraktiv bolig med flott fjordutsikt - Barnevennlig hage - Garasje - Terrasser

Boligtype:
Tomannsbolig, Eierleilighet
Soverom:
2
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 3 250 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
95 / 104 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen er beliggende i et trivelig boligområde med mange barnefamilier i nærmiljøet. Det er også meget gode solforhold, sen kveldssol. Det er felles lekeplass på boligfeltet. Kort vei til Gullaug barneskole (skolebussforbindelse). Flere barnehager innenfor praktisk avstand. Dagligvarebutikk på Gullaug og Spikkestad. Restauranten "Ankeret" ligger på Engersand.

Det er kort vei opp til Kjekstadmarka med fine turmuligheter, både sommer og vinter. Kort gangavstand til Lahellholmen og Engersand friluftsområde med gode bademuligheter, ballslette, sandvolleyball, griller for fri bruk m.m. Reistad IL og Stoppen FK er aktive idrettslag innenfor blant annet håndball og fotball (www.stoppenfk.no og www.reistad-il.com). Kort vei til ridesenter på Linnesvollen. Kjekstad golfbane (www.kjekstad-gk.no ) og Holtsmark golfbane (www.holtsmarkgolf.no ). Nyere svømmehall i Røyken.

God togforbindelse fra Lier- og Spikkestad togstasjon, som kun er en kort kjøretur unna. Bussholdeplass med bussforbindelse til Røyken, Spikkestad og Drammen rett ved boligen. For rutetider se www.brakar.no og/eller www.nsb.no. 10 minutters kjøring til Drammen sentrum. 20 minutter inn til Asker. 40 minutters kjøring til Oslo.

Barnehager og skoler

Variert utvalg av kommunale og private barnehager i Lier.

Det er full barnehagedekning i Lier. Plutten og Fillibom-bom-bom familiebarnehage på boligfeltet, Sprellopp barnehage (ny i 2011), Linnesstranda barnehage, Utsikten barnehage (Øvre Reistad).

Gullaug barneskole med SFO.

Høvik ungdomsskole.

For flere detaljer se www.lier.kommune.no. St.Hallvard og Lier videregående skoler (www.st-hallvard.vgs.no, www.lier.vgs.no). I Drammen finnes Papirbredden med høyskolesenteret. Les mer på www.papirbredden.no.

Adkomst

Fra Drammen:

Følg Riksvei 23 forbi Lierstranda og ut til rundkjøringen ved Esso på Amtmannssvingen. Her tar man til høyre, og kommer inn på hovedveien til Gullaug og Lahell. Hold rett frem i første rundkjøring ved Gullaug. I rundkjøring nr to ved Lahell skal man ta ned til høyre.

Ta deretter første vei inn til venstre, som er Lahelldammen. Ta umiddelbart ned til høyre, og nummer 2 A er da beliggende som første bolig på høyre side av veien.

Fra Oslo og Asker:

Følg E-18 mot Drammen. Ta av fra E18 på Kjellstad v/Statoilstasjon og skilting mot Drøbak (E23). Hold til venstre i første rundkjøring, og kjør rett frem i rundkjøringen ved Esso på Amtmandsvingen. Da kommer man inn på veien som går til Gullaug og Lahell. Hold rett frem i første rundkjøring ved Gullaug. I rundkjøring nr to ved Lahell skal man ta ned til høyre. Ta deretter første vei inn til venstre, som er Lahelldammen. Ta umiddelbart ned til høyre, og nummer 2 A er da beliggende som første bolig på høyre side av veien.

Se også kartskisse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 250 000,-

Boligtype

Tomannsbolig

Eiertype

Eierleilighet

Byggeår

1985

Soverom

2

Garasje

Ja

Primærrom

95m2

Bruksareal

104m2

Tomt

1224m2

KR-kode

2017531

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Lahelldammen 2 A, 3427 Gullaug.

Gnr. 116, bnr. 27, snr. 1 i Lier kommune.

Tomten

Eiet tomt på totalt 1.224 kvm som tilhører sameiet. Man har eksklusiv bruksrett til den delen av eiendommen som naturlig arronderer til denne delen av boligen, jfr. vedtektene for de to seksjonerte boenhetene (kopi kan fås av melger). Gårdsplassen er gruset. Tomten forøvrig er opparbeidet med flat, barnevennlig plen på nedsiden (meget usjenert) og thjuahekk i eiendomsgrensene. Store terrasser med utgang fra stue og fra underetasje. Flott utsikt mot fjorden. Meget solrikt. Sen kveldssol.

Parkering

Egen, nyere garasje med plass til én bil. I tillegg biloppstillingsplasser i egen gårdsplass. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 114 kvm

Totalt bruksareal: 104 kvm

Totalt primærrom: 95 kvm

Primærrom:

Underetasje: Gang, 2 soverom, bad: 43 kvm

Hovedetasje: Gang, stue, kjøkken, wc: 52 kvm

Sekundærrom:

Underetasje: Bod/vaskerom: 9 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.10.2017 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Det er gitt tilstandsgrad 3 på at vaskerommet ikke har sluk/oppbygning som våtrom, men det er montert Waterguard.

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført slik:

Grunnmasser av leire, jord og løsmasser. Støpt betong fundament/gulv som er glattpusset. Antas å være isolert og fuktsikret mot terreng i henhold til gjeldende forskrifter på oppføringstiden. Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk. Trebjelkelag mellom etasjene. Støpt gulv i underetasje. Utvendig stående kledning. Vinduer med isolerglass. Standard utgangsdør. Saltak. Loftslem med nedfellbar stige. Tekket med takstein. Renner og nedløp i plast.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Det foreligger tilstandsrapport fra feiervesenet på fyringsanlegget datert 10.04.2014. Det var ingen merknader i rapporten.

Standard

Hovedetasje inneholder:

Entré/gang: Inngang via nyere overbygget inngangsparti med tilhørende terrasseplatting. Laminat på gulvet. Malt veggpanel. Skyvedørsgarderobe.

WC: Vinylbelegg på gulvet. Malte overflater. WC. Servant med underskap. Speil.

Stue: Ei lys og romslig stue hvor store vindusflater sikrer fin romfølelse. Flott utsikt mot fjorden. Laminat på gulvet. Lysmalte overflater. Uttak for tv-signaler. Flott, hvit peisovn for vedfyring fra Jøtul (ny 2015). Loftsluke med nedfellbar trapp (det er ikke lagt gulvdekke på loftet, men dette er mulig dersom det ønskes lagringsplass på loftet). Trapp ned til underetasjen. Utgang til den store terrassen, som har nedgang videre til gårdsplass og hage.

Kjøkken: I åpen løsning mot stua, rommene er praktisk delt med stor kjøkkenøy med sitteplass. Pen hvit innredning fra 2009 med god skap- og benkeplass. Fliser over kjøkkenbenk i stekesone. Frittstående hvitevarer medfølger som utgangspunkt ikke, men kan medfølge etter nærmere avtale.

Underetasje inneholder:

Gang: Laminat på gulvet. Malte overflater. Rommet er idag også innredet med egen lesekrok. Egen ytterdør til nedre del av terrasse og hage. Del av gang med yttedøren synes mulig å inndele til et tredje soverom.

Soverom 1: Laminat på gulvet. Malte overflater. Garderobeskap.

Soverom 2: Laminat på gulvet. Lys veggpanel. Helvegg med garderobeskap.

Bad: Et delikat baderom som ble pusset opp i 2013. Flislagte vegger og gulv. Varmekabler. Baderkar med dusjvegg. Baderomsinnredning med speil, skap og servant. Vegghengt WC.

Vaskerom/bod: Gulvbelegg. Muroverflater. Opplegg for vaskemaskin. Gode hyller med meget god lagringsplass, samt eget lagringskott under trappa til hovedetasjen. Det er montert automatisk vannstoppesystem fra Waterguard på vaskrommet.

Garasjen stod nyoppført i 2011. Garasjen har støpt dekke. Innlagt strøm og lys. Leddport med automatisk portåpner samt persondør på siden. I tillegg er det et et stort hobbyrom/treningsrom/lagringsrom under garasjen, med egen adkomst via nedre del av hagen. Rommet har muroverflater.

Oppvarming

Peisovn for vedfyring i stua.

Varmekabler på baderommet.

Forøvrig basert på elektrisk oppvarming.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for Lahelldammen 2 A datert 10.02.1986. Det foreligger ikke ferdigattest. Midlertidig brukstillatelse kan fås ved henvendelse til megler. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.

Erklæring/avtale fra det opprinnelige skjøtet tinglyst 20.10.1972 med dagboknummer 404930.

Seksjonering tinglyst 25.01.2008 med dagboknummer 72639.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Det er ikke utført radonmåling.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Sameiebrøk: 106/336.

Sameiet har ingen fellesgjeld.

Det betales ikke felleskostnader. Hver enhet driftes hver for seg med separate fakturaer.

Regulering

Eiendommen er avsatt til boligformål i henhold til reguleringsplan for Lahelldammen vedtatt 22.04.1970.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Klatreveggen under garasjen samt annet fastskrudd treningsutstyr medfølger ikke i salget.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Vann/avløp: Ca. kr. 3.960,- (2017), fordelt over to terminer. Det er installert vannmåler, slik at avgiften vil variere avhengig av eget forbruk.

Renovasjon: Kr. 3.298,- (2017), fordelt over to terminer.

Det må påregnes kostnader til strøm/nettleie, tv-signaler, innboforsikring, bygningsforsikring, internett og evt fasttelefon. Årlig gebyr til feiervesenet vil også påløpe.

Selger har bygningsforsikring i Jernbanepersonalets Bank og Forsikring, ca. kr. 4.743,- per år (2017).

Estimert årsforbruk for strøm er ca. 17.000 kwt ifølge selger.

Selger har tv-signaler fra Fiber 1 / Altibox. Dekoder medfølger ikke. Se leverandørens hjemmesider for pris- og abonnementsinformasjon.

Selger har internettabonnement fra Fiber 1 / Altibox. Se leverandørens hjemmesider for pris- og abonnementsinformasjon.

Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.332.499,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 9.200,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Lier
Grunnkrets Engersand
Kirkesogn Frogner

Steder i nærheten

Spikkestad 2.2 km
Røyken 6.5 km
Midtbygda 8.6 km
Kjellstad 7.2 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 92.6 km
Jernbanestasjon Spikkestad stasjon 3.1 km
Bussholdeplass Lahelldammen 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Gullaugbanen 2.5 km
Idrettsanlegg Hyggenbanen 4.8 km
Treningssenter Røykenbadet (treningssenter) 6.2 km
Treningssenter Yogahuset 5.3 km

Steder av interesse

Skoler

Gullaug skole (1-7 kl.) 3.8 km
Høvik skole (1-10 kl.) 7.2 km
Lierbyen skole (8-10 kl.) 9.1 km
Tranby skole (8-10 kl.) 13.3 km
Lier videregående skole 6.9 km
St. Hallvard videregående skole 6.9 km

Barnehager

Plutten familiebarnehage 0.3 km
Filibombombom familiebarnehage 0.3 km
Carpe Diem barnehage (0-6 år) 1.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Røyken Sentrum 6.5 km
Kjøpesenter CC Drammen 7.8 km
Postkontor Rema 1000 Spikkestad 3 km
Postkontor Kiwi Gullaug 3.2 km
Apotek Vitusapotek Røyken 6.5 km
Apotek Apotek 1 Brakerøya 7.8 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 9.6 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 9.4 km
Dagligvare Rema 1000 Spikkestad 3 km
Dagligvare Kiwi Spikkestad 3 km
Kiosk/video Spikkestad Storkiosk 3.1 km
Kiosk/video HovedSPORET Café & Bar 3.1 km
Bensin Shell Express automatstasjon 3.1 km
Bensin Shell/7-Eleven Gullaug 3.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,5 %
Andel kvinner 49,5 %
Gj.snittalder menn 45,7 år
Gj.snittalder kvinner 45,5 år
Husholdninger med barn 25,1 %
Husholdninger uten barn 74,9 %
Gj.snitt byggeår 1991
Gj.snitt tomtestørrelse 924
Område Personer Husholdninger
Kommune: Lier 25368 10820
Grunnkrets: Engersand 844 343

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis. Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,25 % av salgssummen.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Morten Solberg Helgerud
Jurist - Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?