Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 5 700 000,- for kr 5 700 000,-

Velkommen til Nadderudveien 145 B.

Balkong.

Et yndet ekstra rom på varme sommerdager.

Herlig uteplass.

Inngangsparti. Hyggelig uteområde.

Stig på ! Entreen er innredet med knagger, skohyller og hylle for oppheng av yttertøy.

Meget romslig og lys stue.

Rommet gir muligheter for å møblere med både spisestuemøblement og sofahjørne.

Spiseseksjon.

Fra stuen er det utgang til terrasse og hage som er et yndet ekstra rom på varme sommerdager.

Oppbevaringsløsning som bokhyller/seksjon eller tv-møbel er det også rom for.

Stue.

Praktisk kjøkken med god skap- og benkeplass.

Samt plass til spisebord.

Innredning med malte furufronter og laminerte skapstammer. Benkeplater i tre og stå med oppvask-og skyllekum.

Boligens 2. etg.

I 2. etg finner man 3 soverom, samt bad/WC. Dette er soverom nr. 1, som passer utmerket som barnerom/gjesterom.

Soverommet har også egen utgang til balkong.

Balkong.

Soverom nr. 2, som passer utmerket som barnerom/gjesterom/kontor.

Hovedsoverom med stor dobbeltseng og utsyn mot hyggelig grøntarealer.

Her er det plass til stort garderobeskap med mye god lagringsplass for klær og sko.

I boligens 2. etg finner man bad/Wc. Rommet er innredet med Benkeskap med servant, toalett og dusjarmatur på vegg.

I boligens kjelleretasjen finner man en stor kjellerstue/peisestue. Helt utmerket som ungdomsavdeling.

peisestue

Garasjeplass i felles garasjerekke følger med!

Østerås Senter. Kun en kort gåtur fra Nadderudveien 145 B.

Søndagsåpne Joker ligger i Eiksveien. Kun en kort gåtur fra boligen.

Østerås ungdomsskole, samt barnehage.

Øvrevoll Galoppbane er nærmeste nabo. Hvert år arrangeres det Derby, hvor det er god stemning og festligheter for enhver.

På vinterstid er det flotte skiløyper innover Bærumsmarka fra Fossum Idrettsanlegg.

Østervann på sommerstid. En idyll med flotte bademuliheter.

Hage drivingrange.

Haga golfbane.

2Dplan

2D plantegninger 1. etg.

2D plantegninger 2. etg.

Eiksmarka

Nadderudveien 145 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 5 900 000,-

Eiksmarka: Rekkehus over 3.plan. Gode solforhold. Garasjeplass. 2 min til t-bane. Oppussingsbehov.

Boligtype:
Rekkehus, Eierleilighet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 5 900 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
117 / 125 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Nadderudveien 145 B har en meget attraktiv beliggenhet i et populært område sentralt på Eiksmarka. Boligen ligger kun en kort gåtur fra Østerås Senter. Her finner man et variert tilbud med butikker, legesenter, fysioterapeuter, treningssenter, frisør, apotek, kiosk, Baker Hansen og vinmonopol. Her finner du også dagligvarebutikken Meny som har et godt utvalg med stor ferskvaredisk. For øvrig kort vei til søndagsåpne Joker i Eiksveien. Høsten 2018 åpner også nye Eiksmarka senter som ligger en gåtur unna boligen. Nærmeste dagligvarebutikker er Coop Prix i Nadderudveien, samt Rema 1000 på Lijordet. Begge innenfor kort gåavstand.

For et større og bredere utvalg, ligger Bekkestua sentrum kun en kort kjøretur unna.

Nærområdet kan by på flere sports- og rekreasjonsmuligheter, med bl.a. flere golfbaner, tennisbaner og fotballbaner innen gangavstand. Forøvrig kort vei til Bærumsmarka med flotte turmuligheter både sommer og vinter. På vinterstid er det kilometervis med oppkjørte skiløyper og egen lysløype i nærområdet, og sommerstid fine tur- og sykkelstier. For golfentusiaster er det kort avstand til Haga og Grini golfbaner. Om sommeren er det flotte bademuligheter ved Østernvann og Bogstadvann.

T-banestasjonen Ljordet ligger rett over veien, som tar deg til Oslo sentrum på ca. 15 min. Her er det flere avganger i timen. Rutebussen stopper ved Genereal Fleichers vei, kun en kort spasertur fra boligen med god bussforbindelse til Bekkestua, Sandvika og Oslo sentrum. Flybussen går fra Nadderudveien.

Nadderudveien 145 B har et meget godt og trygt bomiljø, utmerket for alle typer mennesker. Kort vei til skoler, det gode bomiljøet, nærhet til skog og mark, samtidig som det ligger innenfor en kort rekkevidde til Oslo og steder som Bekkestua og Sandvika. Dette gjør Eiksmarka og Nadderudveien til et meget flott sted å bo.

Barnehager og skoler

Nadderudveien 145 B sogner til Eikeli barneskole i henhold til Bærums kommunes skolegrenser. Dette er også nærmeste skole, og ligger ca. 1 km fra boligen. Skoleåret 2016 - 17 hadde de 595 elever og 71 ansatte knyttet til skole og SFO. For øvrig kort vei til Eiksmarka barneskole.

Det er flere barnehager i nærområdet, hvor de nærmest er Lijordet, Østerås -og Fururabben barnehage. Nærmeste ungdomsskole er Østerås, som ligger rett ved siden av Østerås t-banestasjon. Skolen ligger i underkant av 1 km fra leiligheten. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 5 900 000,-

Boligtype

Rekkehus

Eiertype

Eierleilighet

Etasje

3

Byggeår

1957

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

117m2

Bruksareal

125m2

Tomt

5787m2

KR-kode

171761

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Nadderudveien 145 B, 1359 Eiksmarka

Gnr. 34, bnr. 234, snr. 14 i Bærum kommune.

Det følger med eiendommen en ideell andel av flere realsameier i området. Se vedlagt grunnbok i salgsoppgaven for oversikt over realsameiene, eller spør megler.

Tomten

Eiet tomt på 5.787 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

1 parkeringsplass i felles garasjerekke. Eller så er det gateparkering etter områdets bestemmelser. Garasjerekken står på sameiets tomt gnr. 34, bnr. 234.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Det følger av opplysninger fra styret, samt selger at det foreligger planer om rørrehabilitering av avløpsrør til boligenhetene. Arbeidene vil omfatte noe mer enn først antatt, da det ved befaring med utførende er avdekket flere forhold som bør utbedres. For å kunne utføre rørfornying i de enkelte rekkene må man bl.a. pigge seg ned til avløpsrør i grunnen i B-enhetene (dvs også Nadderudveien 145 B). Det legges opp til at alle enhetene i sameiet deler kostnadene likt ifølge opplysninger fra styret. Gulv som pigges opp, tilbakeføres til opprinnelig stand. Det legges også opp til at det etableres en inspeksjonsluke i punkt der man pigger seg ned til avløpsrør.Ifølge utførende vil hver rekke bli uten avløp i kun en begrenset periode når selve rørfornyingen pågår - ca en arbeidsdag. Arbeidene er planlagt påbegynt iløpet av våren/tidlig sommer. Revidert tilbud er under utarbeidelse, og kostnad pr. enhet er pr. 21.02.2018 noe usikkert.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 125 kvm

Totalt primærrom: 117 kvm

Bruksareal:

Rekkehus 125 kvm

Primærrom:

Rekkehus:

Kjelleretasje 29 kvm: Gang, kjellerstue og vaskekjeller.

1. etasje 44 kvm: Entre, kjøkken og stue.

2. etasje 44 kvm: Bad, gang og 3 soverom.

Sekundærrom:

Rekkehus:

Kjelleretasje 8 kvm: Bod 1 og bod 2.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.02.2018 utført av Stein Gunnar Rølles. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Takhøyde i kjeller er ned mot ca 209 cm. Kjelleretasje har ikke tilfredstillende rømningsvei iht.krav til oppholdsrom slik den fremstår, iht. takstmann.

Bebyggelse

Bygningen over tre plan er iht. tilstandsrapport oppført i trekonstruksjoner på grunnmur i betong og tatt i bruk 1957, og tilbygget antatt på 1970-tallet. Bygningen fremstår i all hovedsak med generell eldre byggteknisk standard og har behov for modernisering. Dette inkluderer bla. våtrom og fuktsikring av grunnmur. Det var på takstmann befaringstidspunkt snø på tak, uteplaaser og terreng. Det var på befaringstidspunktet snø på tak, uteplasser og terreng. Det er avvik mellom registrerte forhold og selgers egenerklæring i skjemaet punkt 1. vedrørende bad da det er blant annet registrert utettheter i gulv. Punkt 3 og 4 jfr. beskrivelse av drenering, riss i deler av mur/vegg. Garasje er oppført i uisolert trekonstruksjon fundamentert direkte på grunn med gruset dekke. Motorisert leddport. Innlagt strøm og lys.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

Grunnmur og fundamenter:

- Grunnmur i betong med innvendig antatt utforet med Siporex. Del av innvendig Siporex er skadet. Noe riss. Disse er antatt av eldre dato. Noe avflassing. TG 2.

Drenering:

- Det er ikke synlig grunnmurspapp og antatt er fuktsikring opprinnelig fra byggeår. Det er registert fukt og saltutslag i del av grunnmur og kjellergulv, jfr. også kapillært oppsug. Nedløp er ikke ført bort fra grunnmur. TG 3.

Vinduer:

- Ett vindu var nytt 1984. To vinduer med rammer og karm i plast/vinyl var nyr 2012. For øvrig er det opprinnelige vinduer. Dels noe tregheter og slitasje, jfr. alder. TG 2 settes grunnet alder.

Ytterdører:

- Terrassedører fra 1983/84. Disse har tregheter -og mekanisme slitasje. Dels utvendig værslittasje. TG 2 settes grunnet alder.

- Inngangsdør var iht. eier ny 2014 og har behov for noe justering. TG 1.

Innvendige dører:

- Dels er eldre dører trege og har noe mekanisk slitasje. TG 2.

Takkonstruksjon:

- Deler av himlinh er senket i 2. etg etter oppføring. TG 2.

- Det er utvendig registert endel ising som tyder på mangelfull isolering/ventilering. TG 2.

- Brannsikring melloim etasjer på loft er ufullstendig. jfr. byggepr. TG 2.

- Yttertak generelt besiktiges fra bakkenivå, og kombinert med snø er dette ikke vurdert. Forholdet bør undersøkes nærmere når forholdene tillater det. Alder på tekking er ukjent.

Renner, nedløp og beslag:

- Dels noe deformasjon/slitasje. TG 2.

Terrasse, balkonger, trapper ol.:

Trapper og ramper:

- Endel slitasje i del av trapp. Trapper inkludert åpninger i trinn og rekkverk er for store/brede ihht. dagens forskriftskrav. Jfr. forskriftsendringer over tid. Tg 2.

Balkonger, terrasser ol.:

- Konstruksjon er ikke vurdert grunnet snø.

- Rekkverket utførelse for høyde og sikring for veranda er ikke ihht. dagens krav. Jfr. forskriftsendringer over tid.

Piper og ildsteder:

- Feieluke kan ikke lukkes skikkelig og er for nært brennbart. TG 2.

Etasjeskillere:

- Dels noe kontstruksjonsmessig avvik. TG 2.

Bad:

Overflater på innvendige gulv - 2. etg/Bad:

- Plastsluk uten tilfredstillende løsning av membran og gulv er ikke tett. Tg 3.

Overflater på innvendige vegger - bad:

- Dels noe svikt i del av vegg som bør undersøkes nærmere. TG 2.

Overflater på innvendig himling - bad:

- Riss i del av flater.

- Noe misfarging i flater. Jfr. ventilasjon.

Utstyr for sanitærinnstallasjoner - bad:

- Skader i deleer av benkeskap grunnet vannsøl/fukt. TG 3.

- Lysarmatur er løs i innfesting.

- Generelt utstyr av eldre dato.

- TG 2 settes samlet grunnet alder.

Luftbehandling - bad:

- Det er ikke tilluft til rommet. TG 2.

Annet - bad:

- Våtromskonstruksjon som ikke tilfredstiller dagens krav til våtromsstandard med ukjent fuktsikring og har utett gulv. I følge eier er det ved anledning opplevd lekkasje til underliggende etasje. Forventet brukstid for våtrom er oversteget og rommet har behov for renovering.

Kjøkkeninnredning TG 2:

- Eldre innredning med endel slitasje.

- Armatur er løs i innfesting.

Innvendige overflater - rekkehus:

Overflater på innvendige gulv:

- Dels noe slitasje og knirk.

- Dels ufagmessig finish på deler legging.

- Generelt er opplektet tregulv på voerside av betongdekke under terreng å anse for en risikokonstruksjon. Dette fordi det tar lenger tid før ev. fukt i innebygget betong merkes og gir fuktproblemer i opplektet gulv. Det ble gjort stedvise søk i gulvene med fuktindikator. Det ble ikke indikert fukt i opplektet gulv ved bruk av dette utstyr under besiktigelsen. Jfr. dog beskrivelse av grunnmur. TG 2.

Overflater på innvendige vegger:

- Riss i overgang tilbygget del i stue.

- Sår i deler av flater. TG 2.

Ventilasjon, varme og sanitær:

Ledningsnett for sanitærinnstallasjoner:

- I all hovedsak eldre og dels opprinnelig utstyr.

- Ifølge eier skal felles utvendig avløpsrør fornyes/renoveres - se under vei, vann og avløp.

Utstyr for sanitærinnstallasjoner:

- Bereder er fra 1982. TG 2. Tilstandsgrad settes samlet sett grunnet alder.

Luftbehandling generelt:

- Et soverom, kjellerstue og stue er ikke ventilert med luke for tilluft. TG 2.

Elvarme:

- I følge eier er varmekabler i bad defekte.

Terrengforhold:

Støttemurer og andre murer:

- Forstøtning mot terreng har skjevheter/utglidning. TG 3.

Annet:

- Brannslange i kjøkkenbenk. Denne er av eldre dato og bør funksjonstestes.

- Det er ikke brannvarsler i 1. etg.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Rekkehus over 3 plan i et meget attraktivt boområde på Eiksmarka. Boligen byr på potensiale og passer utmerket for de i etableringsfasen. Nadderudveien 145 B ligger med 2 minutters gange til Lijordet T-banestasjon, og kort vei til Østerås Senter. Gåavstand til Eiksmarka barneskole. Boligen fremstår i all hovedsak med generell eldre byggteknisk standard og har behov for modernisering.

* Populært boområde

* Garasjeplass i felles garasjerekke

* Kjellerstue

* Gode solforhold

* God og arealeffektiv planløsning

* Gangavstand til skole, t-bane, kjøpesenter, turområder m.m.

Velkommen til visning! Passer ikke oppsatte visningstidspunkter arrangeres det privatvisninger fortløpende. Kontakt Eiendomsmeglerfullmektig Marius Stormfelt på tlf. 917 14 855 eller marius.stormfelt @krogsveen.no så finner vi en tid som passer. Jeg er selvfølgelig også behjelpelig med verdivurdering av egen bolig dersom du ønsker dette for å være klar for budrunden!

Boligens 1. etasje:

Entreen er innredet med knagger, skohyller og hylle for oppheng av yttertøy.

Kjøkken:

Praktisk kjøkken med god skap- og benkeplass, samt plass til kjøkkenbord. Innredning med malte furufronter og laminerte skapstammer. Benkeplater i tre og stå med oppvask-og skyllekum. Ventilator med utblåsning. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Stue & terrasse:

Meget romslig og lys stue. Rommet gir muligheter for å møblere med både spisestuemøblement og sofahjørne. Oppbevaringsløsning som bokhyller/seksjon eller tv-møbel er det også rom for. Fra stuen er det utgang til terrasse og hage som er et yndet ekstra rom på varme sommerdager.

Boligens 2. etasje:

Bad/wc:

I boligens 2. etg finner man bad/Wc. Rommet er innredet med Benkeskap med servant, toalett og dusjarmatur på vegg.

Soverom - boligen har 3 soverom:

Hovedsoverom med stor dobbeltseng og utsyn mot hyggelig grøntarealer. Her er det plass til stort garderobeskap med mye god lagringsplass for klær og sko. For øvrig er det også i denne etasjen å finne to mindre soverom, som passer utmerket som barnerom/gjesterom/kontor – alt etter behov! Det er også utgang til vestvendt balkong fra det ene soverommet.

Boligens kjeller:

I boligens kjelleretasjen finner man en stor kjellerstue/peisestue. Helt utmerket som ungdomsavdeling. Takhøyde på 209 cm. Det er også vaskekjeller og to boder i denne etasjen for ekstra oppbevaring og lagring.

El: Sikringskap med automatsikringer. Hovedsikring med skrusikringer.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1957. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, men at det ble gitt innflyttingstillatelse datert 21.06.1957.

Det foreligger ferdigattest på tilbygg til rekkehus for gnr. 34, bnr. 234 - Adresse Nadderudveien 145 B datert 25.09.1987, som omfatter utvidelse av stue 1. etg. og 2 soverom i 2. etg. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Boligen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av:

Det følger av dagboknr 302818, tinglyst 22.05.1970, type heftelse: Seksjonering/Sameieavtale med tilhørende vedtekter at for skyldig kontigent og andre fellesutregninger som blir fastsatt, har sameiet pantesikkerhet i de respektive boliger. Skyldes penger for mer enn 6 mnd er pantet å betrakte som milighold, og sameiet har i så fall rett til å sette vedkommende part til tvangsauksjon, eller om det måtte ønskes, ta eiendommen til brukelig pant eller selge den for debitors regning til dekning av gjeld pluss påløpte kostnader.

Grunnet at sameiet er irregulært er det antagelig ikke legalpant for skyldige fellesutgifter da legalpant er hjemlet i eierseksjonsloven.

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. Dagboknr 1606, tinglyst 23.02.1956, type heftelse: Bestemmelse om deleforbud. Servitutten er et eldre skjøte med diverse bestemmelser. Bestemmelser som kan være av betydning for ny eier er følgende:

- Parsellen må ikke deles. Det skal ikke drives virksomhet som kan genere nabo - tvist avgjøres av Bygningsrådet. Det skal ikke på parsellen holdes andre dyr enn hund og katt, med unntak av diverse hunderaser - spør megler om dokument for mer informasjon.

- Pliktig medlemskap i velforeningen og betaling av kontigent som generalforsamlingen vedtar. Diverse bestemmelser følger også vedrørende foreningens styres plikt til å holde fellesarealer ryddig og i orden. Dersom kommunen overtar dette ansvar, plikter alle parselleiere å yte bidrag til utgiftenes dekning.

- Det følger også av punkt 4 at hvis Velforeningen forlanger det, plikter kjøper å plante alle trær av en bestemt sort langs tomtens grense mot vei.

- Inntil kommunen overtar driften og vedlikehold av septik-tank og renseanlegg tilhørende hovedkloakksystemet, plikter kjøper å delta i disse utgifter sammen med de øvrige parseller som er knyttet til kloakken etter forholdsvis beregning foretatt av Bærum Vann- og Kloakkvesen.

- I tilfelle av at myndighetene forlanger utvidelse av vei langs tomten i regulert bredde, er kjøperen forpliktet til å utlegge og overdra til kommunen den nødvendige grunn gratis og til å delta i utgiftene til veiutvidelse etter bygningslovens bestemmelser.

- Eventuelt kirke skal kunne plasseres innenfor en av parkområdene.

- Søppel, avfall, kompostdynger ol. må ikke henlegges slik eller behandles på en måte som er til genanse for naboer.

- Man er kjent med at det over parsellesn sydvestre del er lagt høyspent kraftledning, og man må uten erstatning finne seg i de restriksjoner mht. parsellens bebyggelse og benyttelse, som følger med ledningen.

Dagboknr 5202, tinglyst 18.06.1956, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelsen sier at man vedtar kommunens vannforynings- og kloakkreglement som gjeldende for eiendommen og forplikter likeledes seg og senere eier til å overholde de til enhvert tid gjeldenden bestemmelser for vann- og kloakkarbeiders utførelse. Er noen del av anlegget utført ved dispensasjon fra gjeldende bestemmelser vedtas vilkårene for dispensasjon og Bærum ingeniørvesen har rett til når som helst å kreve det utført på forskritsmessig måte hvis det oppstår sanitære ulemper eller kommunen finner det nødvendig.

Dagboknr 302818, tinglyst 22.05.1970, type heftelse: Seksjonering/Sameieavtale. Avtalen har som formål å fordele bruksretten til boligene, benyttelse av fellesarealer, samordning av felles eierinteresser og felles drift av eiendommen. Hver parthaver har full disposisjsonsrett- og eiendomsrett til sin bolig og rett til salg og fremleie, dog således at kjøper, eventuelt fremleietager, på forhånd skal godkjennes av Sameiets styre. Videre har hver parthaver rett til full disposisjonsrett til den del av tomten som han hittil har disponert alene, - forhage og inngangsparti, samt parkeringsplass. Den resterende del av eiendommens tomteareal blir, som det hittil har vært, fellesareal for parthaverne, og alle 16 parthavere har for seg og sin husstand samme rett til benyttelse av disse arealer, men også plikt til vedlikehold av grøntarealer etc. Det vedtas likeledes vedtekter som bindende for samtlige parthavere i sameiet, se informasjon om sameiet for mer info.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Boligen kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Utleier skal godkjennes av styret, som ikke kan nektes uten saklig grunn.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Nadderudveien 141-143-145, med sameiebrøk 1/16.

Sameiet består av 16 seksjoner.

Seksjoneringen er tinglyst 22.05.1970 som er før eierseksjonen trådte i kraft. Iht. matrikkelen er det seksjonert i 16.02.1990. Opplysningene vi har fra grunnboken/seksjoneringen og matrikkelen sammenfaller ikke, men at man må gå ut i fra at det er opplysningene iht. Grunnboken som er de korrekte. Det betyr at eierseksjonsloven ikke nødvendigvis gjelder for seksjonene og at sameiet Nadderudveien 141-143-145 kan være et irregulært sameie. Det vil bl.a. si at antagelig ikke legalpante for skyldige fellesutgifter da legalpant er hjemlet i eierseksjonsloven.

Forretningsførsel utføres av styret i Sameiet Nadderudveien 141-143-145, tlf. styreleder: 915 31 418.

Dugnad samt må påregnes.

Dyrehold er tillatt, dog det må ikke holdes større husdyr utenom hund og katt uten naboenes evt styrets samtykke.

Foretatt påkostninger de senere år: Ingen vesentlige i henhold til opplysninger fra styreleder.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Planlagte påkostninger:

- Det følger av opplysninger fra styret, samt selger at det foreligger planer om rørrehabilitering av avløpsrør til boligenhetene. Arbeidene vil omfatte noe mer enn først antatt, da det ved befaring med utførende er avdekket flere forhold som bør utbedres. For å kunne utføre rørfornying i de enkelte rekkene må man bl.a. pigge seg ned til avløpsrør i grunnen i B-enhetene (dvs også Nadderudveien 145 B). Det legges opp til at alle enhetene i sameiet deler kostnadene likt ifølge styreleder. Gulv som pigges opp, tilbakeføres til opprinnelig stand. Det legges også opp til at det etableres en inspeksjonsluke i punkt der man pigger seg ned til avløpsrør. Ifølge utførende vil hver rekke bli uten avløp i kun en begrenset periode når selve rørfornyingen pågår - ca en arbeidsdag. Arbeidene er planlagt påbegynt iløpet av våren/tidlig sommer. Revidert tilbud er under utarbeidelse, og kostnad pr. enhet er pr. 21.02.2018 noe usikkert.

Iht. seksjoneringen/sameiekontrakt tinglyst 22.5.1970 med dagboknummer 303818 med tilhørende vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Parthaverne i henhold til sameierkontrakten har full disposisjonsrett- og eiendomsrett til sin bolig og rett til salg og fremleie, dog således at kjøper, eventuelt fremleietager, på forhånd skal godkjennes av sameiets styre, som ikke kan nedktes uten saklig grunn. Videre har hver parthaver full disposisjonsrett til den del av tomten som han hittil har disponert alene, -forhage og inngangsparti samt parkeringsplass. Den resterende del av eiendommens tomteareal blir, som det hittil har vært, fellesareal for parthaverne, og alle 16 parthavere har for seg og sin husstand samme rett til benyttelse av disse arealer, men også samme plikt til vedlikehold av grøntarealer etc.

I tillegg følger det av sameiets vedtekter at boligen skal benyttes til beboelse, og det skal ikke drives forretningsvirksomhet eller annen virksomhet som kan sjenere naboene med støy, lukt eller urenselighet etc.

Det følger også av seksjonering/sameiekontrakt tinglyst 22.5.1970 med tilhørende vedtekter som er verdt å merke seg:

- Til betaling av sameiets felles faste utgifter som assuranse, vedlikehold, avgifter, bestyrelse, m.v. føres et felles regnskap i samsvar med driftsbudsjett. Parthaverne innbetaler et månedlig(kvartal-) beløp, kontigent, i samsvar med budsjettet til dekning av sin andel av utgiftene. Hvis de stipulerte kontigenter ikke viser seg tilstrekkelig til å dekke løpende driftsutgifter, kan styret pålegge de nødvendige tillegg.

- Alle parthavere skal på like fot delta i de fellesutgifter som er nødvendige til istandsettelse og vedliekhold av fellesarealer, fellesbeplantninger, veier, parkeringsplasser mv.

- Vedlikehold av boligene påhviler parthaverne, og disse plikter å foreta vedlikeholds- og repreasjonsarbeider som er nødvendige for å forhindre at boligen beskadiges eller forringes i verdi. Utvendig vedlikehold som maling av fasader etc. må ikke skje inviduelt uten styrets samtykke.

- Planer for utvendige byggearbeider, fasadeendringer, tulbygg, garasjer, boder mv. må forelegges styret i god tid.

- Snømåking av adkomstveier og parkeringsplasser utføres av parthaverne etter avtale seg imellom.

- Ved salg eller fremleie må vedkommende parthaver påse at kjøper eller fremleier blir forelagt og tiltrer de bestemmelser som fremgår av sameiekontrakten med tilhørende vedtekter samt andre ordensregler eller avtaler som måtte gjelde.

- Huseierne er forpliktet til å være medlemmer av sameiet, og er dermed medeiere i tomtearealene og andre fellesanlegg.

- Kjøperen må overfor styret i Sameiet erklære at han tiltrer Sameiekontrakten.

Det følger videre av sameiets ordensregler som er verdt å merke seg:

- Utstyr som monteres på yttervegg, skal utføres på en harmonisk og ensartet måte for alle boligene. Det samme gjelder oppsetting av gjerde, hekk ol.

- Det følger av ordensreglene, samt originale skjøte fra 1956 at det er pliktig medlemskap i Eiksmarka vel. Kontigenten betales kollektivt av sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 1953290 Eiksmarka, Søndre del av område G og B datert 07.01.1955 med tilhørende reguleringsbestemmelser 201301 - Kommuneplanens arealdel 2015-2030 datert 17.06.2015.

Det er ny kommunplan under utarbeidelse, plan id 201602, også kalt Kommuneplanens arealdel 2017-2035. Status: Planforslag.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Det følger av selgers egenerklærinsskjema som er verdt merke seg:

- Varmekabler i gulv på bad i 2. etg fungerer ikke.

- Noe skjevheter i stuegulv. Kan muligens referes til utbygging av huset på 70-tallet.

- Ny garasje oppført ca. 2015.

- Brødrene Kolstad utføre i 2008 sjekk av elektrisk anlegg, samt fornyelse av sikringsskap. Selger har ikke funnet dokumentasjon på utført arbeide, med opplyser om at arbeider ble utført av faglærte.

- Vann og avløpsrør til boligen utvendig skal renoveres i 2018. ca. 60.000,- pr seksjon.

- Det ble foretatt radonmåling i regi av styret på 90-tallet. Det ble ikke påvist noen radon den gang.

Etter opplysninger fra selger:

- Det er skiftet kraner på både bad i 2. etg og vaskekjeller i 2018. Arbeidene ble utført av pensjonert rørlegger Bingen, som er en bekjent av selger. Dette ble utført som en vennetjenste og det foreligger ikke dokumentasjon på utførte arbeider.

- Selger vil montere røykvarsler i 1. etg.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er på ca. kr 8.688,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Fellesutgifter er i henhold til opplysninger fra sameie pr. 01.11.2017 ca. kr 125,- pr mnd. og er til felles formål som måking, gjesteparkering og velkontigent Eiksmarka Vel. Fellesutgiftene faktureres årlig.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.000,- pr. år.

Boligen har en forsikringspremie på kr 1.399,- pr kvartal.

Velavgift er kr 1.500,- pr. halvår.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 494,- pr mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger. Telenor er leverandør av internett og har avgift på 379,- pr mnd. Avtalen er løpende.

Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 5.820,- pr. år. Abbonement medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper/eier plikter å forsikre boligen med fullverdi villaforsikring som inkluderer bygningskasko og ansvarsforsikring. Etter brann eller lignende skade, plikter eier å reparere skaden slik at boligens og områdets tilstand og utseende blir som tidligere.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr kr 500,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.049.249,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Bærum
Grunnkrets Voll
Kirkesogn Østerås

Steder i nærheten

Østerås kirke 0.9 km
Grini Næringspark 2.7 km
Sauejordet 4.9 km
Haga golfpark 4.4 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 60 km
Sentralstasjon Oslo S 12.2 km
Jernbanestasjon Lysaker jb.st. 4.6 km
T-bane stasjon Lijordet T-banestasjon 0.2 km
Trikkeholdeplass Jar 2.7 km
Bussholdeplass General Fleischers vei 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Eiksmarka Tennisanlegg 0.9 km
Idrettsanlegg Hagabråten balløkke 1.1 km
Treningssenter Galla Trening 0.8 km
Treningssenter Østerås Treningssenter 1.1 km

Steder av interesse

Skoler

Eikeli skole (1-7 kl.) 1 km
Eiksmarka skole (1-7 kl.) 1.1 km
Steinerskolen i Bærum (1-10 kl.) 1.4 km
Østerås skole (8-10 kl.) 0.6 km
Eikeli videregående skole 1.1 km
Oslo International School 3.5 km

Barnehager

Lijordet barnehage (1-5 år) 0.5 km
Østerås barnehage (1-6 år) 0.6 km
Fururabben barnehage - Eiksveien (1-5 år) 0.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Østerås Kjøpesenter 1.1 km
Kjøpesenter Røa Senter 2.9 km
Postkontor Coop Prix Eiksmarka 0.8 km
Postkontor Joker Eiksmarka 0.8 km
Apotek Vitusapotek Østerås 1.1 km
Apotek Vitusapotek Jar 2.5 km
Vinmonopol Østerås Vinmonopol 1.1 km
Vinmonopol Røa Vinmonopol 2.9 km
Dagligvare Rema 1000 Lijordet 0.7 km
Dagligvare Coop Prix Eiksmarka 0.8 km
Kiosk/video Video World Ranheim 0.8 km
Kiosk/video Eiksmarka Kiosk 1.1 km
Bensin Best Eikeli 0.8 km
Bensin Uno-X Eiksmarka 1.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 54,9 %
Andel kvinner 45,1 %
Gj.snittalder menn 34 %
Gj.snittalder kvinner 37,8 %
Husholdninger med barn 50
Husholdninger uten barn 50
Gj.snitt byggeår 1971
Gj.snitt tomtestørrelse 549
Område Personer Husholdninger
Kommune: Bærum 120706 51342
Grunnkrets: Voll 193 73

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,7% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 15.625,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.900,-

Visningshonorar: kr 2.250,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Ukens bolig: kr 2.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Marius Stormfelt
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?