Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 5 200 000,- for kr 5 200 000,-

Velkommen til Nedre Toppenhaug 161.

Nedre Toppenhaug 161. En idyll i landlige og naturskjønne omgivelser!

Meget attraktiv halvpart vertikaldelt tomannsbolig i barnevennlige omgivelser i Nedre Toppenhaug/Bærums Verk.

Stig på!

Entreen er innredet med klesstang som gir plass for oppheng av yttertøy. Trenger en mer oppbevaringsmuligheter er det mulighet for skoskap, kommode, etc.

Det perfekte rom for å samle hele familien til middag på en fredagskveld. Fra kjøkkenet er det utgang til veranda med rom for sittegruppe. Her kan sommer`n nytes langt utpå kvelden.

Stort og praktisk kjøkken med plass til både kokkelering og stort spisebord.

Kjøkkenet består av laminerte skapstammer og profilerte furufronter. Det er benkeplater i tre og stål med oppvask- og skyllekum.

Her kan du nyte sommervarmen og utsikten over de naturskjønne omgivelsene på Bærums Verk.

Ta med deg morgenkaffen og frokosten ut på terrassen.

Det er også et baderom i 1.etasje. Pent og lyst bad i som er innredet med benkeskap med servant, dusjvegg i aluminium med dusjarmatur og vegghengt toalett.

Det er 3 soverom i 1.etasje.

Soverom nr. 3. Beliggende i 1.etasje.

Soverom nr. 4. Beliggende i 1.etasje.

Opp trappen kommer du til boligens hovedetasjen.

Underetasjen har et stort og lyst bad.

Lekkert bad som har en innredning som består av servant, vegghengt toalett, foldbare dusjdører i glass med dusjarmatur på vegg.

Soverom i underetasjen. Plass til stor garderobe og seng.

Hovedsoverom. Plass til stor dobbeltseng og skapplass.

Lys og koselig tv-stue.

Fra stuen er det direkte utgang til terasseplatting.

Stor terrasseplatting med plass til diverse utemøblement. Her kan man nyte lange sommerkvelder.

Her kan man sitte helt uforstyrret og drømme seg bort med en god bok, morgen som kveld.

Koselig uteplass på boligens bakside. Her kan du nyte morgenskaffen, mens du hører fuglekvitter og puster inn frisk naturluft.

Nedre toppenhaug ligger i naturskjønne omgivelser, med lekeplasser og skog og natur tett til eiendommen.

Bærums verk. Her finner du et godt utvalg av forretninger, verksteder, kunstgalleri, kaffeer og restauranter, samt gode shoppingmuligheter.

Planløsning i 3 D.

Planløsning i 2 D.

Planløsning i 3D. Underetasjen.

Planløsning i 2 D. Underetasjen.

Planløsning i 3D. Ovenetasjen.

Planløsning i 2D. Ovenetasjen.

Bærums Verk/Nedre Toppenhaug

Nedre Toppenhaug 161

Vis på kart

Prisantydning

Kr 5 490 000,-

Bærums Verk/Nedre Toppenhaug: Pen halvpart 2-mannsbolig over to plan. Garasjeplass. 2 bad pusset opp i 2008.

Boligtype:
Tomannsbolig, Eierleilighet
Soverom:
4
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 5 490 000,-
Felleskostnader:
Kr 1 485,-
AREAL (P-ROM / BRA)
120 / 125 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Nedre Toppenhaug ligger i meget vakre omgivelser, med kort gåavstand til historiske Bærums Verk. Her finner du et godt utvalg av forretninger, verksteder, kunstgalleri, kaffeer og restauranter, samt gode shoppingmuligheter. "Værtshuset" har status som en av Norges eldste serveringsteder, da pilegrimsveien går rett igjennom Bærums Verk.

Med bil er det kun en 10 minutters kjøretur til Sandvika eller Bekkestua, samt nærsentre som Kolsås- og Rykkinnsenteret.

Dersom du er glad i friluftsliv og aktivtieter uansett årstid, er området helt utmerket. Kort vei til Kolsåstoppen og Burudvann med flotte tur og bademuligheter. En kort kjøretur innover mot Lommedalen, finner man også et godt utvalg turstier og sykkelstier for sommerhalvåret, og et rikt utvalg skiløyper i nærområde for vinterhalvåret. Her finner du også Kollevann, Rognlivann og Setervann som flotte turdestinasjoner, hvor man kan bade eller prøve fiskelykken. Dette er norsk natur på sitt beste!

Det er også et t utvalg av flere alpinanlegg og golfbaner i nærheten, samt en kort kjøretur til sjø og båtliv i Oslofjorden. Det er også flere fotballbaner i nærområdet, og et stort løypenett for de skiinteresserte på vinterstid. "Rotaryløypa" starter på Helsetjordet med flottepreparerte skiløyper, som går helt inn til løypenettet mot Løvlia og Bærumsmarka.

Nedre Toppenhaug er et meget godt og trygt bomiljø, utmerket for barnefamilier. Her leker barna fritt i de bilfrie veiene til boligfeltet, og det er flere lekeplasser i området. Kort vei til skoler, det gode bomiljøet, nærhet til skog og mark, samtidig som det ligger innenfor nær rekkevidde til steder som Bekkestua og Sandvika, gjør Bærums verk og Nedre Toppenhaug til et meget attraktivt sted å bo.

Bærums verk har et meget godt kollektivtilbudt. Bussholdeplass både i Gml. Ringeriksvei for retning Oslo (nr. 143), og du kan også gå ned til Triangelen for å ta buss i retning Sandvika (nr. 753). Det går også ekspressbuss nr 144 til Oslo i rushtiden ognattbuss nr. 149 i helgen. Fra Kolsås går det t-bane, som tar deg raskt inn til Oslo Sentrum.

Barnehager og skoler

Bærums verk barneskole er nærmeste barneskole, og ligger i underkant av 1 km unna boligen. Trygg og rolig skolevei. For øvrig også kort vei til Lesterud barneskole.

Det er et forslag oppe fra kommunen om å slå sammen barneskolene Bærums Verk og Lesterud Barneskole. For mer informasjon, se deres hjemmeside: http://www.baerumsverk.skole.no/index.php?pageID=1 eller er det noe du lurer på i forbindelse med sammenslåingen av skolene, kan du kontakte skoleledelsen ved begge skoler.

Hensikt med sammenslåingen er å:

- Skape større fagmiljø og bredere pedagogisk spekter

- Gi en mer robust økonomi og mer effektiv drift av skolen

- Gi et større og mer heterogent elevmiljø som kommer elevene til gode

- Gi digitale muligheter for fremtidens skole

Kort vei til Mølladammen ungdomsskole. Skolen har i dag 16 klasser og ca. 480 elever og drøyt 50 ansatte.

Det er flere barnehager i nærområdet, hvor Toppenhaug barnehage, Lommedalen menighetsbarnehage og Helset barnehage er de nærmeste.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 5 490 000,-

Felleskostnader

Kr 1 485,-

Boligtype

Tomannsbolig

Eiertype

Eierleilighet

Byggeår

1983

Soverom

4

Garasje

Ja

Primærrom

120m2

Bruksareal

125m2

Tomt

16803m2

KR-kode

171748

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Nedre Toppenhaug 161, 1353 Bærums Verk

Gnr. 118, bnr. 36, snr. 18 i Bærum kommune.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 125 kvm

Totalt primærrom: 120 kvm

Bruksareal:

Tomannsbolig 125 kvm

Primærrom:

Tomannsbolig:

-1. etasje 56 kvm: Bad, stue, gang/allrom og soverom.

1. etasje 64 kvm: Entré, gang, kjøkken, bad og 3 soverom.

Sekundærrom:

Tomannsbolig:

-1. etasje 5 kvm: Bod.

Adkomst til kaldt loft via loftstrapp.

I tillegg er det utebod på ca. 5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.08.2017 utført av Stein Gunnar Rølles. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Tomten

Eiet tomt på 16.803 kvm som tilhører sameiet. Boligen disponerer en privat avgrenset del av tomten iht. tinglyst seksjoneringsbegjæring av 29.09.1983, se vedlagt seksjoneringen med kart over inndelingen av tomten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Megler har vært i kontakt med forretningsfører som tror at eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur i betong. Støpt gulv. Det er registrert noe retningsavvik i deler av gulv. Riss i del av gulv i bod. Over grunnmur har bygningen yttervegger av antatt bindingsverk i tre. Utvendig kledning består av ytterpanel. Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass. 2 nye vinduer skiftet 2003 og vindu i bad i underetasje skiftet 2008. For øvrig vinduer fra byggeår. Noe subbing/heng. Deler av utvendig belistning er ufagmessig utført og det er registrert noe råte i et vindu. Ytterdører med karmer og dørblad i tre med isolerglass. Isolerglass i Terrassedører. Saltakkonstruksjon i tre. Undertak med duk. Loft/konstruksjon er godt ventilert. I følge eier er det ikke problemer med ising/istapper vinterstid. Det er pålagt gulv på deler av loft uten å fore opp gulv slik at isolasjon er sammenklemt og har redusert effekt. Tg2. Yttertekking med teglstein. Nedløp, renner og beslag i stål. Noe utettheter i del av renne. Noe sår/avflassing.

I følge selger ble huset beiset i 2016, dog ikke endevegg da denne var tenkt å skiftes ut. Noe som ikke er blitt gjort.

Bad 1. etasje: Opprinnelig plastsluk. Tg2. Synlig banemembran ved sluk og dør. Høyde topp sluk og topp flis/evt membran ved dør er innenfor krav på 2.5 cm. Innkasset sisterne er ikke drenert og innvendig fuktsikring av denne er ikke dokumentert og bør undersøkes nærmere. Ventil i himling med elektrisk vifte. Tilluft via spalte i dør.

Bad i U.etasje: Sluk i dusjsone er skiftet mens sluk 2 er fra byggeår. Tg2 Høyde topp sluk og topp flis/evt membran ved dør er innenfor kravet på 2.5 cm. Innkasset sisterne er ikke drenert og innvendig fuktsikring av denne er ikke dokumentert og bør undersøkes nærmere. Tg2.

Utvendig bod:

Uisolert konstruksjon i tre på grunnmur i lettbetong med støpt gulv. Yttertekking med betongstein.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

- Det er registrert råte i deler av kledning og belistning for vindu Tg3. Underliggende konstruksjon i denne sammenheng bør sjekkes nærmere.

- Råte i en sperre og del av vindski. Tg3.

- Veranda og platting: Rekkverket utførelse for høyde og sikring er ikke iht. dagens krav. Tg2. Platting har noe skjevheter.Tg2.

- Deler av pipestokk og feieluke er forblendet slik at pipen ikke kan benyttes i den stand den fremstår. Det bemerkes at det ikke er tilsluttet ildsted. Tg3.

- Dels noe støvkondensering i del av himling mot loft. Tg2.

- Et soverom er ikke ventilert. Tg2.

- Deler av husets tilstøtende terreng/tilbakefylling har noe fall mot grunnmur.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Meget attraktiv halvpart vertikaldelt tomannsbolig i barnevennlige omgivelser i Nedre Toppenhaug/Bærums Verk. Området er meget ettertraktet for sin gode beliggenhet med bl.a. Bærums Verk, turstier og lekeområder i nærheten. Boligen er praktisk inndelt over to plan, samt adkomst til kaldt loft fra boligens 1. etasje. Det er utgang til veranda i trekonstruksjon fra 1. etasje på ca. 17 kvm, samt utgang til terrasseplatting med adkomst fra stue. Seksjonen har eksklusiv bruksrett til en biloppstillingsplass i felles garasjekjeller.

Velkommen til visning! Passer ikke oppsatte visningstidspunkter arrangeres det privatvisninger fortløpende. Kontakt Daglig leder/Eiendomsmegler Kristoffer Stormfelt på tlf. 97 90 91 13 eller k.stormfelt@krogsveen.no så finner vi en tid som passer. Jeg er selvfølgelig også behjelpelig med verdivurdering av egen bolig dersom du ønsker dette for å være klar for budrunden!

* Attraktiv og idyllisk beliggenhet

* Halvpart vertikaldelt tomannsbolig over 2 plan

* Stor veranda

* Begge badene er pusset opp i 2008 av Teien Rørservice AS

* Sikringskap med automatsikringer. Nye sikringer i 2008.

* Garasjeplass

* Flotte turmuligheter

* Barnehage i nærområdet

* Bærum Verk Handelssted i nærheten

Entrè:

Entreen er innredet med klesstang som gir plass for oppheng av yttertøy.Trenger en mer oppbevaringsmuligheter er det mulighet for skoskap, kommode, etc.

Kjøkken:

Stort og praktisk kjøkken med plass til både kokkelering og stort spisebord. Det perfekte rom for å samle hele familien til middag på en fredagskveld. Kjøkkenet består av laminerte skapstammer og profilerte furufronter. Det er benkeplater i tre og stål med oppvask- og skyllekum. Oppvaskmaskin og ventilator med utblåsing. Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Fra kjøkkenet er det utgang til veranda med rom for sittegruppe. Her kan sommern nytes langt utpå kvelden.

Bad:

Pent og lyst bad i som er innredet med benkeskap med servant, dusjvegg i aluminium med dusjarmatur og vegghengt toalett. Ventil i himling med elektrisk vifte.

Soverom:

Boligplanet har forøvrig 3 soverom. Trenger en oppbevaringsmuligheter er det mulighet for kommode, skap, etc.

Underetasjen består av bad, stue, gang/allrom, soverom.

Bad i underetasjen:

Lekkert bad som har en innredning som består av servant, vegghengt toalett, foldbare dusjdører i glass med dusjarmatur på vegg. Det er opplegg for vaskemaskin i rommet, samt berder på 300 L er plassert i rommet. Takstmann kommenterer at det er plastsluk med synlig membran. Ventil i himling med elektrisk vifte.

Etasjen byr videre på stue med utgang til terrasseplatting som er yndet ekstra rom på varme sommerdager, gang/allrom, samt boligens 4. soverom.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Før leieavtale inngås må leietaker skriftli forplikte seg til å følge boligsameiets vedtekter, ordensregler og vedtak fattet av sameiermøtet og styret.

Parkering

Seksjonene har eksklusiv bruksrett til en biloppstillingsplass i felles garasjekjeller for boligen.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.02.1987. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Megler har hentet byggetegninger/plantegninger hos Bærum kommune, men kunne ikke finne tegninger for Nedre T. 161. Det ble funnet plantegninger for Nedre T. 129-135, og man tar utgangspunkt i disse plantegningene ved beskrivelse om endring av rom etter ferdigattest. Ferdigattesten omfatter ikke: Det ene soverommet i 1.etasje da dette tidligere har vært bod, og er i senere tid blitt omgjort til et soverom. I underetasjen har badet tidligere vært delt inn i bad og vaskerom. Nytt vindu i underetajsen. Vaskerommet er innlemmet i badet. Gang/allrom har tidligere vært en del av stuen. Endringene er ikke byggemeldt/søkt om og godkjent av kommunen. Kjøper overtar ansvaret for dette. Verandaen ut fra kjøkkenet er utvidet i senere tid, samt utvendig bod. Dette er byggemeldt. Ferdigattesten omfatter ikke garasje.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Boligen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 22820, tinglyst 29.09.1983, type heftelse: pantsettelseserklæring der sameiet er panthaver med et beløp opp til kr. 10.000,-.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Regulering

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Toppenhaug med planId 1980024, Feltnavn TR-6, datert 01.06.1982 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Bebyggelsesplaner: TOPPENHAUG TR6, plantype - Bebyggelsesplan ihht.Reguleringsplan, ikrafttredelse 19.10.1989.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

KOMMUNEPLAN 2015-2030: arealbruk - boligbebyggelse nåværende. Ikrafttredelsesdato: 17.06.2015.

Kommuneplaner under arbeid: KOMMUNEPLAN 2017-2030, status: planforslag.

Sameiet har godkjent takoppløft for boenhetene i Nedre Toppenhaug 177 og 179.

Diverse

- Selger opplyser i egenerklæringen: Begge bad oppusset i 2008 av Teien Rørservice as. Lagt nye rør-i-rør på begge bad, nye varmekabler i gulv, nye tak- og veggplater, sveisemembran i 1. etasje og smøremembran i underetasje, fliser på vegger og gulv, downlights, nytt vindu i underetasjen. Skifte til automatsikringer i 2008 er gjort som vennetjeneste/ingen papirer på arbeidet.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 1.485,- pr. mnd. og inkluderer:

- internett

- kabel-tv

- for.fører

- renovasjon

- snøbrøyting

- forsikring av garasjer

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Kommunale utgifter for avløp og vann er kr.5.568,- pr. år. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 17.000,-pr. år. / 16.000 kwh. pr. år. Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett og er inkludert i felleskostandene. Tv-tuner/dekoder medfølger. Bygningsforsiring på kr. 4.900,- pr. år, samt inboforsikring må tegnes av kjøper. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter

kr 724,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.245,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.633.744,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 9.200,-.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Bærum
Grunnkrets Bærums Verk
Kirkesogn Lommedalen

Steder i nærheten

Værtshuset 0.7 km
Vigfoss bru 1.1 km
Ovnsmuseet 1.2 km
Kastet 1.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 67 km
Sentralstasjon Oslo S 21.8 km
Jernbanestasjon Sandvika 8.1 km
T-bane stasjon Kolsås T-banestasjon 4.2 km
Bussholdeplass Nedre Toppenhaug 0.6 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Toppenhaug grusbane 0.6 km
Idrettsanlegg Toppehaugbanen 0.6 km
Treningssenter Spenst Lommedalen 3.2 km
Treningssenter FitnessRoom Rykkinn 4 km

Steder av interesse

Skoler

Bærums Verk skole (1-7 kl.) 0.8 km
Gullhaug skole (1-7 kl.) 1.5 km
Skarva skole (8-10 kl.) 1.4 km
Rosenvilde videregående skole 4.9 km
Dønski videregående skole 5.8 km

Barnehager

Toppenhaug bhg. - Nedre Toppenhaug (1-5 år) 0.4 km
Toppenhaug bhg - Utigarden (1-5 år) 0.4 km
Lommedalen menighets barnehage (3-5 år) 0.7 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Handelsstedet Bærums Verk 1.1 km
Kjøpesenter Kolsås Senter 4.2 km
Postkontor Rema 1000 Bærums Verk 0.8 km
Postkontor Rema 1000 Lommedalen 3.7 km
Apotek Vitusapotek Bærums Verk 0.8 km
Apotek Alliance apotek Kolsås 4.2 km
Vinmonopol Kolsås Vinmonopol 4 km
Vinmonopol Bekkestua Vinmonopol 7 km
Dagligvare Meny Bærums Verk 0.8 km
Dagligvare Rema 1000 Bærums Verk 0.8 km
Kiosk/video Mix Kolsås 4.2 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Rykkinn 4.2 km
Bensin Shell Bærums Verk 1 km
Bensin Esso Rykkinn Bil 2.7 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,1 %
Andel kvinner 48,9 %
Gj.snittalder menn 31,4 %
Gj.snittalder kvinner 32,2 %
Husholdninger med barn 70,4 %
Husholdninger uten barn 29,6 %
Gj.snitt byggeår 1984
Gj.snitt tomtestørrelse 554
Område Personer Husholdninger
Kommune: Bærum 120706 51342
Grunnkrets: Bærums Verk 350 116

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Dokumenter
Energiattest
 
Kristoffer Stormfelt
Daglig leder/Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?