Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 7 000 000,- for kr 7 000 000,-

Øvre Ljanskoll vei 11 A

Høydefoto

Plantegning - 1.etasje

Entré/hall

Spisestue

Spisestue

Stue med peis og utgang til vestvendt veranda med utsikt

Stue med utsikt og utgang til vestvendt balkong

Stuen har flott utsikt

Stue med peis og utgang til vestvendt veranda med utsikt

Stue med peis og utgang til vestvendt veranda med utsikt

Stue med peis og utgang til vestvendt veranda med utsikt

Kjøkken

Kjøkken

Bad i 1.etasje

Soverom 1 i 1.etasje

Vestvendt og solrik balkong med utsikt

Plantegning - Underetasje

Stue i underetasjen med peis og utgang til terreng

Stue med peis i underetasjen

Bad i underetasjen

Bad i underetasjen

Soverom 2 i underetasjen

Soverom 3 i underetasjen

Soverom 3 i underetasjen med utgang til terreng

Utsikt

Høydefoto

Høydefoto

Høydefoto (fasade mot vest)

Høydefoto

Høydefoto (fasade mot vest)

Øvre Ljanskoll vei 11 A

Eiendommen sogner til Ljan skole

Tilgang til privat badeplass på Ljansbadet ved innmelding i Ljans Vel, samt at vellet også har egen båtforening med mulighet for leie av bøye hvis ledig.

Umiddelbar nærhet til den lokal alpinbakken, Sloreåsen.

På "nye" Sæter finner du flere hyggelige caféer og butikker

Flere hyggelige caféer på "nye" Sæter

En kort kjøretur unna finner du Lambertseter senter med et bredt utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og kino

På Holtet finner du bl.a. den populære delikatessebutikken Jacobs.

Nordstrand/Øvre Ljanskollen

Øvre Ljanskoll vei 11 A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 7 000 000,-

Nordstrand/Øvre Ljanskollen: Solrik vertikaldelt bolig med garasje, stor tomt og utsikt

Boligtype:
Tomannsbolig, Eierleilighet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 7 000 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
161 / 182 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Attraktivt beliggende i et veletablert, trafikkskjermet og særdeles barnevennlig villaområde på Øvre Ljanskollen. Lite trafikkert boligområde da Øvre Ljanskollen er stengt for gjennomkjøring.

Eiendommen ligger solrikt til i vestvendt skrånende terreng med noe fjordutsikt.

Umiddelbar nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder langs Ljanselven, med bl.a. unik nærhet til turvei som fører ned til Hvervenbukta. Nærhet også til den lokale og populære slalåmbakken Sloreåsen.

Gangavstand til nærbutikk, skole og offentlig kommunikasjon, samt få minutter med bil til de lokale handelsstedene Sæter, Holtet og Lambertseter. «Nye» Sæter har fått flere hyggelig caféer og butikker, mens man på Holtet bl.a. finner den populære delikatessebutikken Jacobs og Åpent Bakeri. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino. Kort vei også til døgnåpen Shell Bensinstasjon i Ekebergveien.

Kort vei til buss i Ljabruveien og til Hauketo stasjon som er tog- og bussknutepunkt. Her finnes også Flybussekspressen.

Gangavstand til Ljabru trikkeholdeplass med rute 18 og 19 til hhv. Majorstuen o/Briskeby og til Rikshospitalet - begge via Oslo sentrum.

Et rikt fritidstilbud i området, med bl.a. umiddelbar nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder langs Ljanselven og ned til Hvervenbukta. Kort vei til flere badeplasser langs fjorden hvor man bl.a. kan få tilgang til privat badeplass på Ljansbadet ved innmelding i Ljans Vel, samt at vellet også har egen båtforening med mulighet for leie av bøye hvis ledig.

Øvre Ljanskollen har også eget Vel, www.ovreljanskollenvel.com, med årskontingent for 2016 på kr 300,-.

Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:

Kort vei til områdets lokale alpinbakke - Sloreåsen med tilknytning til Ljan IF/Ljan Alpint.

Nordstrand IF på 'Niffen' med håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.

Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.

Tennisanlegg også i Peder Holters vei på Ljan.

Bekkelaget sportsklubb(BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på sportsplassen samt Ekeberghallen.

Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter - svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole samt lokal lysløype på Bergkrystallen.

Treningsstudio: Fresh Fitness på Hauketo, ELIXIA på Lambertseter, Evo på Sæter og BestHelse på Holtet.

Barnehager og skoler

Flere private og offentlige barnehager i området, som f.eks. Skredder’n barnehage, Skredderstua kulturbarnehage, Store Ljan barnehage og Steinerbarnehagen.

I følge utdanningsetaten sogner eiendommen til Ljan skole. Lite trafikkert skolevei.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Avkjøring til Øvre Ljanskollen fra Ljabruveien, inn Kronveien. Følg Kronveien til Øvre Ljanskoll vei på venstre hånd. Følg Øvre Ljanskoll vei til nr 11 på høyre hånd. Øvre Ljanskoll vei er en lite trafikkert vei i et villaområde med kun en utkjøringsmulighet via Kronveien.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 7 000 000,-

Boligtype

Tomannsbolig

Eiertype

Eierleilighet

Byggeår

1960

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

161m2

Bruksareal

182m2

Tomt

1502m2

KR-kode

441711

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Øvre Ljanskoll vei 11 A, 1169 Oslo

Gnr. 194, bnr. 290 i Oslo kommune.

Eiendommen er under seksjonering. Endelig eiendomsbetegnelse vil fremkomme når seksjoneringen er tinglyst. I innsendt seksjoneringsbegjæring er denne enheten definert som seksjon 1.

Tomten

Eiet tomt på 1.502 kvm som tilhører sameiet. Boligen har vedtektsfestet bruksrett til den del av tomten som ligger i naturlig tiknytning til boligen. Tomten er solrik, skrånende mot vest og opparbeidet med plenareal og beplantning.

Parkering

Det følger en garasjeplass i felles dobbelgarasje.

Lagringsrom under garasjen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 206 kvm

Totalt bruksareal: 182 kvm

Totalt primærrom: 161 kvm

Primærrom:

1. etasje 95 kvm:

Entré, hall, dusjbad, soverom, kjøkken, spisestue, stue med peis og utgang til vestvendt balkong.

Underetasje 66 kvm:

Bad, 2 soverom (det ene har utgang til terreng), stue med peis og utgang til skiferplatting og hage.

Sekundærrom:

Underetasje 21 kvm:

3 boder. Den ene boden på ca. 15 kvm har utvendig adkomst.

Halvpart av dobbelgarasje på ca 13 kvm for denne seksjonen.

Vedtektsfestet bruksrett til del av felles lagringsrom under garasjen på ca. 12 kvm for denne seksjonen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.01.2017 utført av Taksator AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Halvpart vertikaldelt bolig over 2 plan + lagringsloft, oppført i 1960 og tilbygget ved inngangssiden i ca. 1975. Bygningen er iht. tilstandsrapporten datert 31.01.2017 oppført med grunnmur antatt i Leca som er pusset. Bakveggene i underetasjen er foret ut med treverk og trolig isolert, hvilket anses for å være risikokonstruksjon da man ikke får inspisert bakenforliggende materialer. Det er synlig saltutslag i nedre del av kjellervegg i boder. I rapporten står det at det ikke er observerbare sprekker i grunnmuren, men at fuktsikringen er svært enkel. Videre er det kommentert at det er risikokonstruksjon med kryperom under deler av gulvet/trebjelkelaget i underetasje. Organiske materialer bør ikke lagres i slike rom. Yttervegger over grunnmuren er i bindingsverk som utvendig er kledd med liggende trekledning. Vinduer og balkongdører med trekarmer av varierende alder, 1978, 1984 og byggeåret. Et vindu på badet er blendet på innsiden. Heve- og skyvedør til balkong er treg å lukke. Taket er et saltak tekket med takstein på undertak av trepanel og underlagspapp. Det er ikke montert snøfangere og vindskier er slitte. Opptørkede fuktskjolder er synlige på undertaket. Etasjeskillere i trebjelkelag og trolig støpt plate i bakre del av underetasje. Innvendig tretrapp mellom etasjene, hvor det er kommentert noe skjevhet i toppen av trappen og at det kun er håndløper på den ene siden. Rekkverkshøyden på balkongen er for lav.

Garasjen er oppført med støpt gulv, vegger i åpent bindingsverk og liggende kledning utvendig. Taket er et pulttak i trekledning tekket med papp. Porten er en vippeport. Stort lagringsrom under garasjen, hvor det i tilstandsrapporten er kommentert at det er synlige fuktskjolder i treverket og saltutslag i nedre del av kjellervegg, som trolig skyldes kapillært sug på grunn av fundamentering på fjell samt drenering/fuktsikring av grunnmur.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for boligen som følger som vedlegg til salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Interessenter må sette seg inn i ovennevnte tilstandsrapport før bud inngis.

Standard

Boligens standard er hovedsakelig fra byggeåret og boligen har således behov for renovering.

Boligens 1. etasje inneholder entré/hall, bad, 1 soverom, kjøkken, spisestue og stue. Romslig stue med peis og vestvendt utsikt over området og mot sjøen.

Underetasjen inneholder stue med parafinovn, 2 soverom, bad og 3 boder. Badet er flissatt (uvisst når) og inneholder blant annet downlights, dusjhjørne og innebygget badekar. Fra stuen er det utgang til skiferplatting og hage.

Det mangler gnistplate på gulvene ved begge peisene.

Boligen har en praktisk planløsning med god romfølelse i oppholdsrom i begge etasjer.

Varmtvannsbereder på 200l fra 2001.

For nærmere opplysninger om boligens standard henvises det til tilstandsrapporten datert 31.01.2017.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med varmekabler i baderomsgulvet i underetasjen, reflektorovn i dusjbad i 1. etasje og panelovner ellers.

Peis i stuen i 1. etasje og parafinovn i underetasjen. Tank er plassert i kjeller under garasjen.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på tomannsboligen med garasje datert 18.09.1967.

Det foreligger ferdigattest på tilbygg, ny peis i underetasje, pergola m.m., datert 22.09.1976.

Det er gjort noen innvendige endringer i underetasjen etter at ferdigattest ble gitt. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Seksjonen overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:

Dagboknr. 8031, tinglyst 20.08.1942:

Bestemmelse om bebyggelse. Megler har lett etter servitutten i digitalarkivet, uten å ha funnet den. Servitutten hefter i eiendommen og kjøper overtar ansvaret for servitutten.

Dagboknr. 5414, tinglyst 06.07.1943:

Best. om vann/kloakkledn. Eiendommen forplikter seg til å knytte seg til offentlig vann- og kloakknett når kommunen måtte forlange det. Eier har det fulle og hele ansvaret for private stikkledninger.

Dagboknr. 8531, tinglyst 10.11.1943:

Bestemmelse om deleforbud. Servitutten skal (hvis ikke annet er nevn i skjøte) hefte i alle parseller som er utskilt fra bnr. 71. Parsellen må ikke deles. Den skal bebygges villamessig med kun 1 hovedbygning som ikke må ha mer enn 2 etasjer og bare inneholde 2 leiligheter, samt et uthus hvor i garasje. Kjeller, loft og uthus skal ikke innredes for beboelsesrom. Selger forbeholder seg retten til å godkjenne bygningenes plassering på tomten og bedømme fasaden. Tegninger og situasjonskart skal legges frem for selger før bebyggelsen påbegynnes. De samme betingelsene gjelder for senere påbygging eller nybygging. Det skal ikke drives sjenerende virksomhet på tomten. Parsellen skal gjerdes inn. Selger/rettsetterfølger forbeholder seg enerett til ved salg av andre parseller av hovedeiendommen å forandre eller lempe på de oppstilte klausuler foran denne setningen. Veistykket forbi parsellen skal holdes farbart av kjøperen. Det skal kunne legges vann- og kloakkledninger over tomten tilhørende andre parseller dersom det er nødvendig og reparere/opparbeide veien igjen etter graving.

Dagboknr. 525, tinglyst 17.01.1944:

Bestemmelse om deleforbud. Servitutten er et skjøte som viser til forannevnte servitutt.

Dagboknr. 1130, tinglyst 05.02.1944:

Bestemmelse om veg. Veien er regulert bredere enn bredden i 1944. Dersom kommunen krever det skal eier av tomten opparbeide veien til regulert bredde med vann- og kloakkledninger for egen regning, og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn.

Dagboknr. 8122, tinglyst 04.07.1960:

Erklæring/avtale. Eiendommen forplikter seg til å knytte seg til offentlig vann- og kloakknett når kommunen måtte forlange det. Eier har det fulle og hele ansvaret for private stikkledninger.

Eiendommen er utskilt fra gnr. 194, bnr. 71 den 20.07.1943 og følgende servitutter er tinglyst der som kan ha betydning for bnr 290:

Dagboknr 8034, tinglyst 21.08.1942:

Bestemmelse om bebyggelse. Megler har lett etter servitutten i digitalarkivet, uten å ha funnet den. Servitutten hefter i eiendommen.

Dagboknr.8037, tinglyst 21.08.1942:

Bestemmelse om bebyggelse. Megler har lett etter servitutten i digitalarkivet, uten å ha funnet den. Servitutten hefter i eiendommen.

Dagboknr. 2837, tinglyst 03.04.1943:

Bestemmelse om bebyggelse. Megler har lett etter servitutten i digitalarkivet, uten å ha funnet den. Servitutten hefter i eiendommen.

Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er under seksjonering. Boligen selges derfor som en eierseksjon og vil bli organisert i et eierseksjonssameie bestående av 2 boligseksjoner. Sameiebrøken utgjør 1/2.

Sameiet vil bli ledet av et styre som velges av sameierne. Styret skal ivareta saker av felles interesse for sameierne og forestå driften av sameiet innenfor de rammer sameiet vedtar.

Dersom det i fremtiden mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.

Eieformen følger Lov om eierseksjoner. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.

Vedtekter for sameiet kan ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2006.

Follobanen er regulert til å gå i fjellgrunnen under området. Konferer gjerne med megler.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo selges ved fullmektig.

Arvingen/fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Eiendommen er under seksjonering, og oppgjør til selger vil ikke bli foretatt før seksjoneringen er tinglyst. Det tas forbehold om evt. nødvendige endringer som må foretas i seksjoneringsbegjæringern, samt at seksjoneringen godkjennes.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter. Det vil bli opp til sameiet å bestemme om det skal betales månedlige felleskostnader etc.

Kommunale avgifter for hele eiendommen (Øvre Ljanskollvei 11 A og B) er kr 26.989,- for inneværende år.

I kommunale avgifter inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten for hele eiendommen (Øvre Ljanskoll vei 11 A og B) er kr 12.309,- for inneværende år.

Da eiendommen inngår i et dødsbo har megler ikke fått opplysninger om eiendommens øvrige avgifter.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.176.249,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 9.200,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel
Grunnkrets Øvre Ljanskollen
Kirkesogn Ljan

Steder i nærheten

Ljabru hovedgård 0.8 km
Ljabru endestasjon 1 km
Kantarellen legesenter 1.8 km
Katten 1.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 56.5 km
Sentralstasjon Oslo S 8.9 km
Jernbanestasjon Hauketo stasjon 1.1 km
T-bane stasjon Mortensrud T-banestasjon 3.2 km
Trikkeholdeplass Ljabru 1.1 km
Bussholdeplass Kronveien 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Hallagerbanen 1.6 km
Idrettsanlegg Holmlia idretts- og svømmehall 1.9 km
Treningssenter Fresh Fitness Hauketo 1.1 km
Treningssenter Actic - Holmlia Bad 1.9 km

Steder av interesse

Skoler

Ljan skole (1-7 kl.) 1.4 km
Hallagerbakken skole (1-7 kl.) 1.2 km
Bjørnholt skole (8-10 kl.) 3.5 km
Holmlia skole (8-10 kl.) 3.1 km
Hauketo skole (8-10 kl.) 1.9 km
Bjørnholt videregående skole 3.5 km
Holtet videregående skole 5.2 km

Barnehager

Lønneberget familiebarnehage - Lina 0.8 km
Sloreåsen barnehage (1-5 år) 1.1 km
Ole Brumm familiebarnehage (0-3 år) 1.1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Holmlia Kjøpesenter 1.8 km
Kjøpesenter Sæter senter 1.9 km
Postkontor Nordstrand Postkontor 2 km
Postkontor Coop Extra Prinsdal 2.1 km
Apotek Ditt Apotek Holmlia 1.7 km
Apotek Vitusapotek Holmlia 1.8 km
Vinmonopol Holmlia Vinmonopol 1.8 km
Vinmonopol Mortensrud Vinmonopol 3.2 km
Dagligvare Joker Ljan 1 km
Dagligvare Rema 1000 Hauketo 1.1 km
Kiosk/video Narvesen Kiosken 1.8 km
Kiosk/video Mix Grensebua Storkiosk 2.3 km
Bensin Smart Prinsdal 2.1 km
Bensin Esso Holmlia 2.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,6 %
Andel kvinner 48,4 %
Gj.snittalder menn 37,3 %
Gj.snittalder kvinner 37,6 %
Husholdninger med barn 37,1 %
Husholdninger uten barn 62,9 %
Gj.snitt byggeår 1961
Gj.snitt tomtestørrelse 1023
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 646752 342014
Grunnkrets: Øvre Ljanskollen 657 256

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet eierskifteforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers eierskifteforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Boligkjøperforsikringen kan ikke tegnes dersom boligen kjøpes for utleie til andre enn kjøpers nærmeste familie. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av prospektets fullstendige eiendomsopplysninger. Alle som vurderer tilbud må sette seg inn i alle prospektets opplysninger. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,1% av salgssummen.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-

Ukens bolig: kr 2.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Henrik Hisdal
Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?