Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 8 130 000,- for kr 8 130 000,-

Hage

Stue med peis

Stue

Spisekrok

Spiseplass

Stue stemning

Stue stemning

Spiseplass stemning

Stue med peis

Peis

Romslig og lys stue

Stue

Kjøkken stemning

Kjøkken

Koselig kjøkken med god skapplass

Kjøkkeninnredning

Flislagt bad med dusjhjørne

Flislagt bad

Toalett

Hovedsoverom

Hovedsoverom

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Inngangsparti stemning

Koselig sitteplass i hagen

Terrasse stemning

Balkong

Hageidyll

Terrasse

Hage

Balkong

Fasade

Inngangsparti

Terrasse

Hage

Terrasse og hage stemning

Fasde

Terrasse stemning

Entre med trapp

Entre

Raschs vei 18 C.2

Raschs vei 18 C.1

Bekkelaget

Raschs vei 18C

Vis på kart

Prisantydning

Kr 7 900 000,-

Bekkelaget: Vertikaldelt tomannsbolig med stor solrik hage og garasje. Tilbaketrukket beliggenhet innerst i blindvei.

Boligtype:
Tomannsbolig, Selveiet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 7 900 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
124 / 124 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Beliggende i et attraktivt og veletablert villaområde på Bekkelagshøgda, i bydel Nordstrand. Boligen ligger sydvendt, med meget gode solforhold, tilbaketrukket og skjermet fra vei. Barnevennlig med stort friområde/lekeplass rett utenfor. Umiddelbar nærhet til buss og Karlstud t-banestasjon, samt kort vei til diverse servicetilbud, skoler, Lambertseter Senter og Holtet med bl.a. Jacobs dagligvare.

Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. kort vei til Ekebergsletta med flotte turområder sommer som vinter, lysløype, idrettsanlegg, tennisbaner, minigolfbane, ridesenter, store friområder, Ekebergrestauranten m.m. Gangavstand til Elixia treningssenter. Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger.

Barnehager og skoler

Diverse offentlige og private barnehager i nærmiljøet. Iht. Utdanningsetaten sine hjemmesider sokner eiendommen til Bekkelaget skole.

Adkomst

Adkomst til eiendommen fra Raschs vei. Raschs vei 18 C ligger mellom Skogholtveien og Hyggeveien.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 7 900 000,-

Boligtype

Tomannsbolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1962

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

124m2

Bruksareal

124m2

Tomt

615m2

KR-kode

4417103

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Raschs vei 18 C, 1178 Oslo

Gnr. 158, bnr. 494 i Oslo kommune.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 136 kvm

Totalt bruksareal: 124 kvm

Totalt primærrom: 124 kvm

1. etasje: 70 kvm: Entre/trappegang, mellomgang, gang, innredet rom, 3 soverom, bad, wc. Egen inngang til innredet rom via gang.

2. etasje: 54 kvm: Stue, kjøkken. Utgang til balkong fra stue.

Boligen disponerer garasje med plass til en bil samt del av lagringshems på ca 19 kvm. Garasjen står på naboen sin tomt. Utebod på 7 kvm med lagringsplass og kryploft for lagring.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Finn Halvor Bjørntvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Tomten

Eiet tomt på 615 kvm. Tomten er opparbeidet med asfaltert adkomst og skiferheller på gangsti til inngangsparti. Stor hage med plommetre, ripsbusk og annen beplantning. Nok av plass for barna og boltre seg på uten å være bekymret for trafikk.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Privat adkomsvei fra Raschs vei.

Bebyggelse

Vertikaldelt tomannsbolig bygd i 1962 og tilbygd på nordsiden i 1973. Garasje med hems for oppbevaring ble oppført i 2009. Området består for det meste av nyere og eldre ene-/tomanns boliger i fin kombinasjon.

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong- og trekonstruksjoner. Grunnmur i betong. Yttervegger over grunnmur i bindingsverk som utvendig er kledd med liggende kledning. Vinduer og balkongdør med isolerglass samt vinduer i tilbygget soverom med doble glass. Saltak i trekonstruksjoner som er tekket med betongstein på undertak av trepanel og underlagspapp.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Takstmann har gitt følgende tilstandsgrad 2: Det gis TG 2 for naturlig avtrekk - Naturlig avtrekk med tilluft gjennom ventiler i vegger eller vinduer er den typiske løsning for byggetiden. Løsningen fungerer, men det bemerkes at ventilasjonen er enklere enn de løsninger som anbefales i dag. Ytterveggene/utvendig kledning synes å holde litt eldre standard - sydveggen har blitt skrapt og malt etter befaring. Utvendig kledning gis TG 2. Krypkjeller er noe tilleggsisolert med isopor imellom bjelkene. Eventuell fuktsikring gjøres med plastfolie på terrenget med eventuell løs sand over til å holde den i ro - det er ikke synlig plastfolie.

Tilstandsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Boligen fremstår som velholdt og eier opplyser om en rekke oppgraderinger de siste årene utført av forrige eier: Lagt nytt tak i 2002, montert nytt kjøkken i 2003, skiftet vinduer i 2003-2011 samt oppgradert sikringsskap og deler av el. anlegg i 2007. Gulvet i store deler av 1 etasje har blitt etterisolert samt lagt nye gulv. Vegger og tak er oppgradert og malt i lyse tidsriktige farger. Nåværende eier har utvidet og oppusset badet og separat toalett i 2013, varmtvannsberederen ble byttet i 2008. I 2014 ble det lagt 1-stavs eikeparkett i stue/spisestue, ny isolert ytterdør på baksiden av huset, ny markise ved et stuevindu og soverom på sørsiden av huset. I 2017 ble huspanelet på sørsiden skrapt og malt.

Kjøkkeninnredning med profilerte fronter - 2 med innfelt glass, laminat benkeplate, rustfri kum og ventilator. Hvitevarer som komfyrtopp, ovn, oppvaskmaskin, kjøleskap er integrert og medfølger. I 2011 ble det montert nytt kjøleskap og i 2012 ble det montert ekstra benkeseksjon på vegg mot trapp. I 2014 ble det montert ny oppvaskmaskin og stekeovn i 2015.

Gulv:

Tregulv på alle soverom, parkettgulv på innredet rom, gang, mellomgang. Fliser med gulvvarme på bad, separat wc og i entré. 1-stavs parkett i stue ble lagt i 2014.

Meget hyggelig bolig som ligger usjenert til uten gjenboere. Fra stuen i 2 etasje er det utgang til balkong på ca 4 kvm med utsyn mot syd og hagen. Terrasse ved inngangsparti på ca. 18 kvm. Stuen har store vindusflater som gir en god romfølelse samt mye naturlig lys. For videre standard se selgers egenerklæring samt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner og ildsted for vedfyring. Gulvvarme i entre, bad og wc.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er målt radonverdi på 30 Bq/m3 i boligen, og dette er innenfor angitt grenseverdi.

Parkering

Parkering i garasje fra 2009 samt biloppstillings plass på eiendommen. Eiendommen eier en halvpart av garasjen som står på naboeiendommen sin tomt. God oppbevaringsplass i garasjen med hems.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.08.1967.

Det foreligger ferdigattest på tilbygget datert 01.10.1973.

Det foreligger godkjent melding for oppføring av garasje datert 25.06.2009.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er tinglyst 5 servitutter på eiendommen og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk av eiendommen:

Dagbok nr 8860, tinglyst: 12.08.1950: Erklæring. Naboeiendommen gir rett til å føre vann/kloakk over sin grunn samt rett til vedlikehold av disse.

Dagbok nr 16918, tinglyst: 21.12.1961: Bestemmelse om bebyggelse. Eiendommen skal utvendig fremstå lik mtp farge. Det er gjensidig adkomsrett for vedlikehold av bygget. Nabo har kjørbar adkomsrett over eiendommen. Eiendommen har kjørbar adkomsrett til Raschs vei.

Dagbok nr 3866, tinglyst: 29.03.1962: Erklæring. Oslo kommunes vann/kloakk reglement.

Kopi av servituttene kan fås av megler.

I tillegg er det tinglyst bestemmelse om garasje/parkering den 27.03.1946, med dagbok nr. 4345. Dokumentet finnes ikke i arkivet. Dette er før byggeåret til boligen.

Følgende er tinglyst som heftelse på naboeiendommen: Denne eiendommen eier halvparten av garasjen på naboens grunn. Vedlikehold av garasjen deles på 2. Naboeiendommen har rett til kjørbar adkomsrett over eiendommen.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig.

Reguleringsplan: s-4220.

Tomten syd for eiendommen er regulert til friområde.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser, eventuelt målebrevskart, tegninger samt grunnboksutskrift kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

- Selger har med naboeiendommen satt i gang utskiftning av felles kum samt utskiftning av stikkledning fra eiendommen til kum. Mulig deler av tomten må graves opp, dette blir gjort ila juni. Adkomstveien fra Raschs vei skal asfalteres, dette blir ikke gjort før etter rørfornying er utført.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.551,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 2.298,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 18.000,-pr. år. / 19700 kwh. pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.806,-.

Boligen er tilknyttet Vikenfiber som leverandør av kabel-tv/internett og har avgift på kr 999,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap. Det er opp til kjøper om denne avtalen skal forlenges.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.098.749,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 9.200,-.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Nordstrand
Grunnkrets Brannfjell
Kirkesogn Bekkelaget og Ormøy

Steder i nærheten

Best Helse Nordstrand 0.6 km
Brattlikollen 1.1 km
Smedstua 1.5 km
Kastellet 1.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 50.2 km
Sentralstasjon Oslo S 5.6 km
Jernbanestasjon Bryn stasjon 4.5 km
T-bane stasjon Karlsrud T-banestasjon 0.7 km
Trikkeholdeplass Holtet 0.8 km
Bussholdeplass Skogholtveien 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Bækkelagshallen 1.1 km
Idrettsanlegg KFUM - hallen 1.5 km
Treningssenter Mudo Nordstrand 0.5 km
Treningssenter Elixia Karlsrud 0.8 km

Steder av interesse

Skoler

Bekkelaget skole (1-7 kl.) 1 km
Kastellet skole (1-10 kl.) 1.3 km
Karlsrud skole (1-10 kl.) 0.9 km
Brannfjell skole (8-10 kl.) 1.4 km
Lambertseter videregående skole 0.9 km
Holtet videregående skole 1.1 km

Barnehager

Toppen familiebarnehage 0.3 km
Saturn familiebarnehage (1-3 år) 0.4 km
Karlsrud familiebarnehage 0.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Lambertseter Senter 1.4 km
Kjøpesenter Sæter senter 3 km
Postkontor Jacobs 0.7 km
Postkontor Kiwi Lambertseter 1.5 km
Apotek Apotek 1 Holtet 0.8 km
Apotek Apotek 1 Karlsrud Lambertseter 0.8 km
Vinmonopol Lambertseter Vinmonopol 1.4 km
Vinmonopol Manglerud Vinmonopol 3.1 km
Dagligvare Kiwi Karlsrud 0.6 km
Dagligvare Jacob's 0.7 km
Kiosk/video Mix Karlsrud 0.5 km
Kiosk/video Narvesen Karlsrud t-bane 0.6 km
Bensin Shell/7-Eleven Lambertseter 1.2 km
Bensin Circle K Nordstrand 1.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,6 %
Andel kvinner 49,4 %
Gj.snittalder menn 36,8 %
Gj.snittalder kvinner 40,8 %
Husholdninger med barn 37,5 %
Husholdninger uten barn 62,5 %
Gj.snitt byggeår 1967
Gj.snitt tomtestørrelse 763
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 646752 342014
Grunnkrets: Brannfjell 1888 718

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen må det tas forbehold om dette i budet.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av prospektets fullstendige eiendomsopplysninger. Alle som vurderer tilbud må sette seg inn i alle prospektets opplysninger. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Dokumenter
Energiattest
 
Jørgen Hartmark
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?