Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 250 000,- for kr 1 250 000,-

Fasade

Romslig stue med store vindusflater

Stue

Stue

Spisestuedel mellom stue og kjøkken

Delvis åpen løsning mellom stue og kjøkken

Kjøkken

Soverom 1

Soverom 2

Soverom 2

Helfliset baderom

Fasade

Fasade

Balkong

Sædalen

Rinddalen 29

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 450 000,-

Sædalen: Lekkert rekkehus fra 2012. Barnevennlig beliggenhet og kort vei til skole og barnehage.

Boligtype:
Tomannsbolig, Andelsleilighet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 1 450 000,-
Felleskostnader:
Kr 12 893,-
Fellesgjeld:
Kr 2 089 500,-
AREAL (P-ROM / BRA)
106 / 111 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen har en sentral og attraktiv beliggenhet i et etablert boligområde i Sædalen. Fra leiligheten er det kort vei til dagligvarbutikker og videre til Nesttun senter og Sletten Senter med de fleste servicetilbud -og fasiliteter. For de turglade byr nærområdet på flere gode turområder i Sædalen og på Nattlandsfjellet. En kan også gå til Ulriken fra boligen. Videre finner man flere idrettsanlegg og fritidstilbud som blant annet Sædalen Idrettshall, Fysakkhallen, Bergenshallen, Turnkassen, Gimlehallen, Brann Stadion, Nymarksanlegget og Haukelandshallen i området.

Sædalen skole ligger like ved. For de minste er det godt tilrettelagt med flere barnegager.

Området byr også på gode bussforbindelser med kort reisetid til Bergen Sentrum.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Fra Birkelundstoppen, ta til venstre ved Kiwibutikken og følg Sædalsveien gjennom 2 tunneler og et stykke videre. Ta til venstre inn Øvre Sædalsvei, deretter første til høyre. Leiligheten ligger opp gangveien til høyre fra parkeringsplassen på bakerste rekke.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 450 000,-

Fellesgjeld

Kr 2 089 500,-

Totalpris

Kr 3 539 500,-

Felleskostnader

Kr 12 893,-

Boligtype

Tomannsbolig

Eiertype

Andelsleilighet

Byggeår

2012

Soverom

3

Primærrom

106m2

Bruksareal

111m2

Tomt

8374m2

KR-kode

72177

Energimerke
Energikarakter: B / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Rinddalen 29, 5099 Bergen

Gnr. 7, bnr. 301 i Bergen kommune.

Andelsnr. 1, Rinddalen Borettslag, org.nr. 994 660 217

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 121 kvm

Totalt bruksareal: 111 kvm

Totalt primærrom: 106 kvm

Primærrom:

1. etg: Vindfang, hall/trapperom, bad og to soverom: 48 kvm

2. etg: Stue/kjøkken og soverom: 58 kvm

Sekundærrom:

Bod: 5 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.01.2017 utført av Thomas Frøyen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Tomten

Eiet tomt på 8.374,9 kvm som tilhører borettslaget. Tomten består av husbebyggelse, parkeringsplass, gangveier og lekeområder.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i tre og betong. Fundament i betongkonstruksjoner på antatte komprimerte drenerende masser. Yttervegger oppført i betong- og trekonstruksjoner med utvendig trekledning. Etasjeskillere i trebjelkelag. Takkonstruksjon pulttak, tekket med papp/belegg.

Det gjøres spesielt oppmerksom på:

Takstmann har satt tilstandagrad 2 på bad for manglende dokumentasjon. Dette må ikke forveksles med tilstanden på badet.

Rapport følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Pent rekkehus i flotte omgivelser. Ettersom byggeår er 2012 har boligen en god standard jevnt over.

En kommer først inn i gangen med videre inngang til to av soverommene. Soverom av god størrelse med lysmalte vegger og godt med lysinnslipp.

I øverste etasje er det delvis åpen stue/kjøkken løsning. Store vindusflater på begge sider gir en enda romsligere og åpen romfølelse. Lysmalte vegger og parkett på gulv.

Hvit kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass. God plass til sittegruppe mellom stue og kjøkken.

Det minste soverommet er også i denne etasjen.

Fra stue har en utgang til terrasse på fremside og bakhage på bakside. Svært lite innsyn da boligen ligger i bakerste rekke.

Romslig og helfliset baderom med varmekabler i gulv. Lys innredning og opplegg for vaskemaskin.

Oppvarming

Balansert ventilasjonsanlegg, varmekabler i entré og på bad, ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Parkering

Fast plass på oppmerket, felles parkeringsplass. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.01.2012. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Eier har bodd i boligen siden byggeår og opplyser at det ikke er gjort endringer i hans eiertid.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom.

- Dagboknr 879151, tinglyst 10.11.2010, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledn, bestemmelse iflg. skjøte, bestemmelse om veg.

Servitutten omhandler at eier av eiendommen plikter å delta i huseierlag med ansvar for drift og vedlikehold av private veier og ledningsanlegg som brukes av eiendommen. Eier av eiendommen er sammen med de øvrige brukerne solidarisk ansvarlig for drift og vedlikehold av private fellesanlegg.

Bergen tomteselskap AS, har vederlagsfri tilknytningsrett til eiendommens private vei og ledningsanlegg både ved nåværende og fremtidig utbygging. Bergen tomteselskap AS har krav på refusjonsbeløpet dersom nye eiendommer tilknyttes anlegget.

Bergen tomteselskap AS og Bergen kommune har vederlagsfri rett til å plassere og vedlikeholde anlegg for vann og avløp i eiendommens vei og til å plassere hydranter og sluk på eiendommen gnr 7, bnr 301.

Videresalg av ubebygget tomt eller deler av denne må godkjennes av Bergen tomteselskap AS. Denne bestemmelsen er ikke til hinder for at gnr. 7, bnr. 301 i Bergen nå eller i en fremtidig kan pantsettes.

- Dagboknr. 83218, tinglyst 30.01.2012, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning.

Servitutten omhandler at eier av gnr. 7, bnr. 301 gir eier av gnr. 7, bnr. 74, 75 og 92 rett til å legge vann- og spillvannsledning over vår eiendom, samt rett til fremtidig vedlikehold av disse.

- Dagboknr. 947934, tinglyst 09.11.2012, type heftelse: Bestemmelse om vannledning

Servitutten omhandler at eier av gnr. 7, bnr. 301 etablerer privat vann- og spillvannsledning i felles grøft med kommunal vannledning ihht. godkjente planer av 09.05.2011, snr. 201000555, under følgende forutsetninger:

1. Ved eventuelle fremtidige arbeider på den private vann - og spillvannsledningen må hjemmelshaver varsle VA-etaten, Bergen kommune før arbeidene på ledningen startes opp.

2. Eventuelle skader på kommunal grøft og ledningsanlegg, eller på annen parts eiendom, som skylder brudd, arbeider etv. på den private vann- eller spillvannsledningen må erstattes av eier av ledningen.

Servituttene vil følge eiendommen.

Regulering

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Fana. Del av gnr 7 og 10, Øvre Sædal datert 20.06.2005 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 7.703,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV, internett, renter på lån, driftsutgifter, vedlikehold, forretningsførsel og felles forsikring.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Det er vedtatt at felleskostnadene skal øke 10% fra 01.04.2017. Det utgjør en endring på kr. 273,-. Totale felleskostnader er da kr. 7.976,-.

Fordeling av felleskostnader foreligger ikke fra forretningsfører.

Frem til 01.04.2017 betales det kun renter på borettslagets lån. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at de totale felleskostnadene vil øke med kr. 4.917,- i avdrag, til totalt kr 12.893 pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca.9.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv(grunnpakke) og internett og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.739.500,-. Av dette beløpet utgjør kr 2.089.500,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 3.900,-

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.250,- (OBOS)

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Nabolagsprofil er dessverre ikke tilgjengelig for dette prospektet.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet eierskifteforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers eierskifteforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Boligkjøperforsikringen kan ikke tegnes dersom boligen kjøpes for utleie til andre enn kjøpers nærmeste familie. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av prospektets fullstendige eiendomsopplysninger. Alle som vurderer tilbud må sette seg inn i alle prospektets opplysninger. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Dokumenter
Eirin Hole Nielsen
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?