Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 000 000,- for kr 3 000 000,-

hage

fasade

terrasse

fasade

gang

gang

stue

stue

stue

terrasse

stue

stue

kjøkken

kjøkken

kjøkken

kjøkken

kjøkken

soverom

soverom

bad

3Dplan

2Dplan

garasjen til høyre medfølger boligen

TRANBY – Tiltalende halvpart av horisontaldelt tomannsbolig *Solrik hage *Garasje *Svært barnevennlig

Røssekleiv 22

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 900 000,-

TRANBY – Tiltalende halvpart av horisontaldelt tomannsbolig *Solrik hage *Garasje *Svært barnevennlig: TRANBY – Tiltalende halvpart av horisontaldelt tomannsbolig *Solrik hage *Garasje *Svært barnevennlig

Boligtype:
Tomannsbolig, Eierleilighet
Soverom:
2
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 900 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
75 / 86 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Velkommen til Røssekleiv 22. En halvpart horisontaldelt tomannsbolig med svært barnevennlig beliggenhet innenfor Ringveien på Tranby.

Boligen sokner til Hennummarka Barneskole, som ligger noen minuters gange fra boligen, skoleveien er fri for trafikk.

Tranby Ungdsomsskole ligger i gang- og sykkelavstand fra boligen, ca 2,5 km. Det er også mulig å ta seg til ungdomsskolen med buss som stopper i

Ringveien, få minutters gange fra boligen.

Kort vei til marka med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Tranby har et aktivt idrettsmiljø for barn og voksne i alle aldre. Gode rekreasjonsmuligheter

på Kraftkollen, vestmarkas høyeste punkt, med endeløse turmuligheter i skog og mark hele året rundt. Oppkjørte lysløyper på vinterstid. Lier IL er

aktive innen blant annet fotball, ski, skiskyting og håndball. Egen idrettsplass og idrettshall på Tranby. Andre fritidsaktiviteter på Tranby er: Turn, Badmintonklubb,

Taekwondo, Innebandy, Skolekorps, Allidrett for barn, Røde Kors, Kultorskolen m/ musikk, teater og dans.

For mer detaljert info om fritidsmuligheter se www.lier.kommune.no, www.liernett.no eller www.lieril.no.

Lenger ned på Tranby er det dagligvarebutikk, lege, tannlege, idrettshall og fotballbaner.

Kort vei til Liertoppen kjøpesenter med en rekke butikker, samt Bauhaus med det du skulle trenge til hus og hage.

Gangavstand til bussholdeplass med direkteruter til Oslo, Drammen og Asker med gode togforbindelser videre (blant annet flytoget).For rutetider se: www.brakar.no.Kort reiseavstand til E18 med enkel påkjøring. Ca. 10 minutter reisetid med bil til Drammen/Asker og ca. 30 minutter til Oslo

Barnehager og skoler

Hennummarka barneskole med SFO. Tranby ungdomsskole. For detlajer se www.lier.kommune.no . St.Hallvard og Lier videregående skoler.

(www.st-hallvard.vgs.no, www.lier.vgs.no ). I Drammen finnes Papirbredden med nyere høyskolesenter. Se mer på www.papirbredden.no.

Fra boligen er det gangavstand til flere barnehager; Gunnersbråtan Barnehage, Hennummarka Barnehage, Akebakken Barnehage og Tranby Barnehage.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Ta av Ringveien til venstre fra Joseph Kellers vei. Kjør Ringveien nordover og ta til venstre, inn Korsplassen. Ta så til venstre, inn Røssekleiv og hold til høyre frem til boligfeltet. Nr 22 er beliggende på høyre side av veien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 900 000,-

Boligtype

Tomannsbolig

Eiertype

Eierleilighet

Etasje

1

Byggeår

1989

Soverom

2

Garasje

Ja

Primærrom

75m2

Bruksareal

86m2

Tomt

547m2

KR-kode

1517128

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Røssekleiv 22, 3409 Tranby

Gnr. 145, bnr. 390, snr. 1 i Lier kommune.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 87 kvm

Totalt bruksareal: 86 kvm

Totalt primærrom: 75 kvm

Bruksareal:

Leilighet 80 kvm

Utebod 6 kvm

Primærrom:

Leilighet:

1. etasje 75 kvm: Stue, kjøkken, bad/vaskerom, 2 soverom.

Sekundærrom:

Leilighet:

1. etasje 5 kvm: Bod

Utebod:

1. etasje 6kvm:

Lagerplass

I tillegg disponerer boligen 1 garasjeplass.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.09.2017 utført av Truls Erik Stokker. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 1 av soverommene er opprinnelig en bod som er innredet som soverom av tidligere eier. Se mer info under pkt. ferdigattest i salgsoppgaven.

Overtagelse

Mulighet for snarlig overtakelse. Etter nærmere avtale.

Tomten

Ideel andel av eiet tomt på 547,5 kvm. Tomten er opparbeidet med plen og annen beplantning. Fin terrasseplatting ved inngangspartiet. Tomten er inngjerdet. Felles adkomstareal foran garasjen. Se vedlagte kart som angir fordeling av utearealene mellom seksjon 1 og seksjon 2.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur i betong. Støpt betongplate på grunn. Bygningsdelen er fellesdel - tilstand ikke vurdert av takstmann.

* Grunnmur: Vegger mot grunn: Multielementer på innsiden av grunnmur. Generelt er multielementer på innside av grunnmur under terreng å anse for en risikokonstruksjon. Dette er fordi det tar lenger tid før ev. fukt i innebygget grunnmur merkes og gir fuktproblemer i vegg. Det ble gjort stedvise søk i nedre del av veggene med fuktindikator. Det ble ikke indikert fukt i vegg ved bruk av dette utstyret under besiktigelsen til takstmannen.

* Drenering: Ukjent utførelse på drenering/fuktsikring av konstruksjon under terreng. Bygningsdelen er fellesdel - tilstand ikke vurdert av takstmann. Det var for øvrig ikke symptomer i u.etg. på sviktende fuktsikring ved befaringen.

* Yttervegger: Over grunnmur har bygningen yttervegg av bindingsverk i tre. Bygningsdelen er fellesdel - tilstand ikke vurdert av takstmann.

* Utvendige overflater: Utvendig fasadekledning består av ytterpanel. Bygningsdelen er fellesdel - tilstand ikke vurdert av takstmann. For øvrig sist utvendig overflatebehandlet i 2017.

* Takkonstruksjon: Saltakkonstruksjon i tre. Takutstikk og vindskier i tre. Bygningsdelen er fellesdel - tilstand ikke vurdert av takstmann.

* Taktekking: Yttertekking av betongstein. Bygningsdelen er fellesdel - tilstand ikke vurdert av takstmann.

* Renner, nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag i stål. Bygningsdelen er fellesdel - tilstand ikke vurdert av takstmann.

* Balkonger, terrasser: Terrasse i trekonstruksjon ved inngang.

Etasjeskillere: Støpt gulv i leiligheten. Det ble ikke registrert vesentlige avvik i gulvenes horisontalplan.

Vinduer og dører:

* Vinduer: Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass. TG:2.

* Ytterdører og porter: Ytterdører med karmer og dørblad i tre med isolerglass. TG:2.

VVS: (ventilasjon, varme og sanitær):

* Ledningsnett for sanitærinstallasjoner: Innvendig avløp i plast. Vannrør i kobber. Vannmåler montert. Stoppekran i bod. TG:2

* Utstyr for sanitærinstallasjoner: 200 liter varmtvannsbereder fra 2014 plassert i bod.

Luftbehandling generelt: Sentralavtrekk fra bad. Aggregat plassert på loft over nabo. For øvrig er det naturlig ventilasjon i boligen. Ny avtrekksvifte i 2016 iht. eier.

Elektriske anlegg:

* Elkraft generelt: 3-faset inntak. 42 amp. hovedsikringer - 11 kurser. Sikringsskap med automatsikringer. Kursoversikt samsvarer med utstyr i sikringsskap. El-anlegget ble kontrollert, utbedret og godkjent i 2017.

* Lys generelt: Downlights i stue, kjøkken, bad/vaskerom og i soverommene. TG ikke satt av takstmann.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

* Bad/ vaskerom: Våtrom fra byggeår, TG: 2. Normal brukstid på 30 år legges til grunn for våtrom. Tilstandsgrad er satt grunnet alder/utidsmessighet. Sluk var ikke tilgjengelig - fall og høyder ikke kontrollert av takstmann.

* Bod fra byggeår. TG:2.

* Det er ikke dokumentert om endring av bærekonstruksjon er godkjent.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i tilstandsrapporten og selgers egenerklæring før bud inngis.

Standard

Lys og tiltalende selveierleilighet i 2-mannsbolig oppført i 1989. Leiligheten er modernisert de siste år med blant annet nytt kjøkken samt overflateoppussing.

Leiligheten har en åpen og god planløsning og ligger flott til i et rolig og veletablert boligområde. Leiligheten har en svært hyggelig beliggenhet på feltet med solrik, inngjerdet og funksjonell hage. Perfekt for barn og husdyr.

Stue: Lys, åpen og pen stue med direkte utgang til terrasse og hage. Plass til sofakrok og koselig peisovn som kan nytes fra kjøkken og fra stuen.

Kjøkken: Leiligheten har et velutstyrt kjøkken med innredning fra 2016 med mørke, slette fronter. Laminat benkeplate og oppvaskbenk med komposittkum. Kjøkkenet har integrert ovn, micro, koketopp, oppvaskmaskin og kjøl/ frys. Ventilator med kullfilter. Kjøkkenet har en sosial løsning med en stor og flott kjøkkenøy. Plass til spisebord mellom kjøkkenet og stuen.

Bad/ vaskerom: Romslig bad med fliser på gulv, fliser og malte flater på veggene. Badet har hjørnebadekar med dusj på vegg, gulvstående toalett, servant og opplegg for vaskemaskin.

Soverom: Leiligheten har 2 soverom, begge med romslig garderobeløsning.

Overflater:

Gulv: Laminat, tepper og skifer.

Vegger: Malte flater.

Himlinger: Malte flater, panel. Det er montert downlights i stue, kjøkken, bad/vaskerom og i soverommene.

Boder: Leiligheten har 1 innvendig bod på 5 kvm og 1 utvendig bod på 6 kvm.

Garasje: Garasjeplass til 1 bil.

Oppvarming

1-løps pipe med 1 peisovn. Nyere peisovn. Det ble utført tilsyn i 2016 og utbedret og meldt mangler av eier i 2017. Elektrisk gulvvarme i bad/vaskerom. For øvrig er det elektrisk oppvarming med panelovner.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Leietaker må følge velets vedtekter på lik linje som eier.

Parkering

Parkeringsplass til 1 bil i garasje oppmålt av takstmann til å være 17 kvm. Felles gjesteparkering på feltet.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.03.90. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Følgende er bemerket i ferdigattesten: Ildsted er ikke montert. Ved eventuell montering kontaktes brannvesenet.

Eiendommen er seksjonert i 13.01.2010.

Endringer av boligen etter ferdigattest:

* Ferdigattesten omfatter ikke innredning av bod til soverom. Innredning av rommet til soverom ble gjort før nåværende eier overtok boligen. Det er uvisst om dette er omsøkt og godkjent.

* Endring av bærekonstruksjon som er foretatt i regi av nåværende eier er ikke søkt om.

Kjøper overtar ansvaret for dette.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.

* Dagboknr: 402911, tinglyst 21.03.1990, type heftelse: ERKLÆRING / AVTALE: Gjelder:

- Bestemmelser om anleggelse- og vedlikehold av vann-, overvanns- og kloakkledninger samt veigrøfter, veiskråninger, sluk, elektrisk kabler, gatelysmaster og andre nødvendige innstallasjoner på, i og/eller over eiendommen uten kompensasjon til eier.

- Boligfeltets fellesarealer og anlegg vedlikeholdes av beboere i området.

- I forbindelse med reparasjoner eller generelt vedlikehold av tekniske anlegg, snørydding mm. tillates adkomst over fellesareal så vel som privat grunn. Kommunen eller andre er ikke ansvarlig for skade på ting som plantes og/ eller plasseres på en slik måte at de er til hinder for vedlikehold eller reparasjoner.

- Nåværende og fremtidige eiere har rett og plikt til å være medlem av velforeningen og oppfylle de forpliktelser som følger av medlemskapet.

* Dagboknr 405043, tinglyst 29.05.1990, type heftelse: BEST. OM VANN / KLOAKKLEDNING: Gjelder: Samme bestemmelser som erklæringen over i tillegg til:

- Eieren aksepterer at eier av naboeiendommen gnr. 145, bnr. 391 har disposisjonsrett og bruksrett til garasje med adkomst og biloppstillingsplass foran denne inne på gnr. 145, bnr. 390. Da eiendommen ble seksjonert i 2010 fikk seksjonsnr 1 (denne leiligheten) den høyre delen av garasjen mens sekjsonsnr. 2 (etasjen over) den venstre delen av dobbelgarasjen. Adkomsten til garasjen er felles. Se forøvrig vedlagte kart.

Eiendommen ble seksjonert 13.01.2010 med dagboknr. 28203. Kopi av seksjoneringen er innhentet av megler og kan oversendes til interessenter på forespørsel.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Tranby 3, felt N3-N4 med ikrafttredelse 01.02.1979 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 01.02.1979.

Kommuneplanen 2009-2020 ligger ute på kommunens hjemmesider (www.lier.kommune.no).

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Eier har kommentert følgende forhold i sin egenerklæring:

- 2015 ble det satt inn peisovn. I feierens tilsynsrapport kreves montering av friskluftventil og retting på stengsel av sotluke. Begge deler ble utført og meldt august 2017 iht eier.

- I 2016 ble vifte på hustak ødelagt og førte til jordfeil. Feil ble analysert av elektrofirma TVSS, Tranby, og ny vifte installert.

- 2010 Forskjellige el-installasjoner i sammenheng med oppussing inngang/stua/soverom. Antonas Bygg.

- 2015 Forskjellige el-installasjoner i sammenheng med oppussing stua/kjøkken. Egeninnsats og vennetjeneste.

- 2017 Komplett kontroll av boliginstallasjon og diverse utbedringer. Elektrisk Produktion.

- Block Watne hadde delt eiendommen vertikalt i stedet for horisontalt.Dette ble rette med nytt skjøte i 2010.

- Leiligheten over har fått utført radonmåling i 2016. Godtkjent resultat iht eier.

- Planløsningen på leiligheten er betydelig forandret til en mer åpent løsning. I 2010 ble inngangen åpnet mot stua (vegg erstattet med bærebjelke), gjennomført av Antonas Bygg. I 2015 ble åpningen mellom stua og kjøkken forstørret med å erstatte delvegg med bærebjelke (egeninnsats med fagfolk, ikke dokumentert)

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 2.638,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon. Gebyr for feiing og tilsyn av pipeløp må påregnes i tillegg.

Eiendommen har innstallert vannmåler og forbruk av vann og kloakk faktureres etter forbruk fra kommunen.

Satsene er kr. 18.5 pr. m3 for forbruk av vann og kr. 34,4 pr. m3 for avløp.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 14.000,- pr. år. / 14.500 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr 929,- pr. mnd. Dekoder medfølger ikke.

Nåværende eier betaler i tillegg ca. kr. 3.000,- pr. år i Vel avgift, som dekker brøyting, og avsetting til fremtidig utvendig vedlikehold av fellesarealer. Beløpet fastsettes av generalforsmlingen 1 gang årlig.

Nåværende eier betaler ca. kr. 250,- pr. mnd for sin del av bygningsforsikringen til huset.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter

kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.973.749,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 6.500,-.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Lier
Grunnkrets Tranby 3c
Kirkesogn Tranby

Steder i nærheten

Lierskogen 2.6 km
Liertoppen 3.9 km
Ovenstadlia 5.7 km
Lierbyen 8.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 86 km
Jernbanestasjon Brakerøya 13.1 km
Bussholdeplass Haugane 0.4 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Tranby fotballbaner 3.1 km
Idrettsanlegg Tranbyhallen 3.1 km
Treningssenter ats Liertoppen 3.7 km
Treningssenter Bare Trening Lier 9.2 km

Steder av interesse

Skoler

Hennummarka skole (1-7 kl.) 1 km
Tranby skole (8-10 kl.) 3.5 km
Briskeby skole og kompetansesenter 10.2 km
Bleiker videregående skole 14.5 km

Barnehager

Hennummarka barnehage (0-5 år) 0.5 km
Akebakken barnehage (0-5 år) 0.7 km
Gunnersbråtan barnehage (0-5 år) 1.2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Liertoppen Kjøpesenter 3.9 km
Kjøpesenter CC Drammen 13.6 km
Postkontor Coop Mega Tranby 3.1 km
Postkontor Meny Liertoppen 5.6 km
Apotek Apotek 1 Liertoppen 3.7 km
Apotek Ditt Apotek Fosskvartalet 9.1 km
Vinmonopol Liertoppen Vinmonopol 3.9 km
Vinmonopol Asker Vinmonopol 13.7 km
Dagligvare Coop Mega Tranby 3.1 km
Dagligvare Kiwi Tranby 5.3 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 3.7 km
Kiosk/video Nam Nam Vardåsen 7.7 km
Bensin Statoil Service Tranby 1.9 km
Bensin Uno-X Liertoppen 3.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48 %
Andel kvinner 52 %
Gj.snittalder menn 36,3 %
Gj.snittalder kvinner 38,3 %
Husholdninger med barn 44,4 %
Husholdninger uten barn 55,6 %
Gj.snitt byggeår 1989
Gj.snitt tomtestørrelse 759
Område Personer Husholdninger
Kommune: Lier 25368 10820
Grunnkrets: Tranby 3c 660 277

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Dokumenter
Energiattest
 
Fredrik Nordstrøm
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
Les mer om megler

Lurer du på noe?