Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 350 000,- for kr 2 350 000,-

Rypeveien 3 F

Rypeveien 3 F

Rypeveien 3 F!

Områdebilde

Områdebilde

Rypeveien 3 F!

Fasade inngangsparti

Entre

Entre

Entre

Gang

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Stue

Stue

Stue

Terrasse

Bad

Bad

Hovedsoverom

Soverom

Soverom

Kjellerstue

Plantegning 1.etg

Plantegning 2. etg

Plantegning u.etg

Mjøndalen

Rypeveien 3 F

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 390 000,-

Mjøndalen: Lyst og pent rekkehus med garasje! Solrik beliggenhet. Attraktivt område - nær marka!

Boligtype:
Rekkehus, Andelsleilighet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 390 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
103 / 128 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Rekkehus med fin intern beliggenhet. Gode solforhold. Kort gangavstand til Mjøndalen sentrum med alle servicetilbud. Stille, rolig, landlig og barnevennlig. Flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet.

God bussforbindelse til Drammen, Hokksund, Kongsberg og Oslo. Ekspressbuss fra Mjøndalen retning Oslo og Kongsberg. Ca. en times busstur til Oslo S. God togforbindelse fra Mjøndalen sentrum med ca. 24 minutter med tog til Asker, 50 minutter til Oslo og 32 minutter til Kongsberg. Ca. 12 minutters kjøring til Drammen sentrum.

Mjøndalen Idrettsforening med godt tilbud og flotte idrettsanlegg (Vassenga) m/bla. innendørs fotballbane, gressbaner, kunstisbane, treningssenter etc. Kort vei til Golfbane. Flotte bademuligheter ved Hagatjern om sommeren. Gangsti langs Drammenselva. Gangavstand til marka med nydelige turmuligheter hele året.

Barnehager og skoler

Nedre Eiker kommune har god barnehagedekning bestående av både private og kommunale barnehager. Kort vei til bl.a. Eplehagan privat barnehage. Flere barnehager i Mjøndalen. For liste kontakt megler eller se www.bine.no

Mjøndalen barneskole (1- 7. trinn). SFO, samt idrettsfritidsordning som administreres av Mjøndalen IF. Se skolens internettsider: www.mjondalen.nek-skole.no

Veiavangen ungdomsskole (8. - 10. trinn). Se internett: www.veiavangen.nek-skole.no

Eiker Videregående skole i Hokksund, Kongsberg og Drammen. Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen i Buskerud, se www.papirbredden.no

Adkomst

Fra Oslo/Bærum: Følg E18 over motorveibrua i Drammen. Følg skilting til E134 mot Kongsberg. Ta av ved andre avkjørsel til Mjøndalen (Rundkjøringen) ved Statoilstasjonen. Ta til høyre og så første til høyre. Følg veien til krysset og følg veien videre rett frem mot Portåsen. Følg Korvaldveien til du ser jorder på høyre side og skilt Rypeveien på venstre side. Rekkehuset er grått og ligger på venstre side i krysset hvor veien går mot venstre og rett frem. Se kartskisse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 390 000,-

Fellesgjeld

Kr 319 444,-

Totalpris

Kr 2 709 444,-

Felleskostnader

Kr 4 000,-

Boligtype

Rekkehus

Eiertype

Andelsleilighet

Byggeår

1963

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

103m2

Bruksareal

128m2

Tomt

5641m2

KR-kode

1917117

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Rypeveien 3 F, 3050 Mjøndalen

Gnr. 16, bnr. 105 i Nedre Eiker kommune.

Andelsnr. 11, Al Vrangbekk Borettslag, org.nr. 948 294 435

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 142 kvm

Totalt bruksareal: 128 kvm

Totalt primærrom: 103 kvm

Primærrom:

1. etasje:

Vindfang, kjøkken, stue:43 kvm

2. etasje:

Gang, 3 soverom, bad: 41 kvm

Kjeller:

Gang, kjellerstue: 19 kvm

Sekundærrom:

2. etasje: Bod: 4

Kjeller: Vaskekjeller, 2 boder: 21

I tillegg disponerer boligen jfr selger en garasje i rekke.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 05.11.2017 utført av Jahn-Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger. Leiligheten er utlyst for forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og en har meldt at han/hun vurderer å benytte seg av av forkjøpsrett. Fristen har gått ut og ingen flere kan benytte forkjøpsrett. Overtagelse kan likevel tidligst gjennomføres når styret har gitt sin godkjening på ny andelseier.Ta kontakt med megler eller forretningsfører hvis du ønsker mer info om forkjøpsrett.

Tomten

Eiet tomt på 5.641 kvm. Andel av borettslagets fellestomt. Opparbeidet med plen, uteplass, hekk og div planter.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til offentlig vei, med private felles stikkveier. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett for vann og avløp via private stikkledninger.

Bebyggelse

Bygningen er iht. vedlagte verdi og lånetakst er boligen oppført på støpt betong fundament/gulv. Grunnmur oppført av betong. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk. Saltak tekket med profilerte takplater.

Garasje i rekke er oppført med svill rett på terreng, uisolerte yttervegger i bindingsverk med utvendig

stående kledning. Vippeport. Pulttak tekket med stålplater. Gruset gulv.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Konklusjonen til takstmann: "Boligens tilstand anses sett ut i fra alder som normalt god. Utvendig kledning fra 2012-2013, vinduer fra 2011. Taktekket er fra 2017. Innvendig har boligen en normal enkel standard og oppussing av noen rom kan påregnes. Røropplegget i boligen er i hovedsak fra byggeår og bør på sikt vurderes skiftet. Badet har noen svekkelser og oppussing av baderom kan påregnes. Vaskekjeller har ingen form for våtromsstandard. Kjøkken med normal alder og bruksslittasje."

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Lyst og pent rekkehus. Hele leiligheten gir et godt inntrykk. Innholdsrik planløsning. Pent kjøkken og bad. Borettslaget har skiftet vinduene i år 2011, utvendig kledning 2012-2013 og taktekket våren 2017. El.anlegg er oppgradert med automatsikringer.

Fin intern beliggenhet på feltet, koselig hage med terrasseplatting.

Overflater:

Laminat, vinyl, tregulv og fliser på gulv. Teppe på gulv i kjellerstuen.

Malt panel, malt strie, malt tapet eller fliser på vegger i oppholdsrom.

Malt panel, takess, panel eller malte tak i de fleste himlinger.

Innhold:

1. etg.:

Vindfang med fin plass for å henge opp yttertøy og sette fra seg sko.

Lys og koselig stue med vedovn. Utgang til terrasse og fin hage.

Pen grålasert kjøkkeninnredning med sorte benkeplater. Kjøleskap og oppvaskmaskin samt integrert induksjonstopp og steikeovn medfølger. Ellers ingen hvitevarer som medfølger. Avtrekksvifte over komfyr. Plater over kjøkkenbenker. God spiseplass på kjøkkenet.

2.etg.:

Pent flislagt bad fra ca. år 2000. Vegghengt servant og klosett. Dusjhjørne. Varmekabler i gulv.

Tre soverom i 2. etg. Ett soverom har inngang til garderobe/bod.

Kjeller:

Pent oppusset kjellerstue/TV-stue. Vegghengt strøm ovn (ser ut som en peisovn) følger ikke.

Vaskerom i kjeller har enkel standard. Forøvrig lagringsplass i kjeller og loft.

Lys og tiltalende bolig med god planløsning.

Oppvarming

Vedovn i stue. Varme i gulv på bad. Ellers elektrisk oppvarming.

Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarming, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. Burettslagsloven § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Parkering

Parkering i garasje, ellers på borettslagets tomt.

Selger opplyser at det medfølger 1 garasjeplass. Garasjeanlegget driftes av eiere av plassene, og kan selges og kjøpes fritt, uavhengig av andel. Det finnes ingen dokumentasjon på eierskap og ingen tinglyst hjemmel.

Ferdigattest

Etter det Nedre Eiker kommune opplyser foreligger verken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Dette ble ikke utstedt før ca. 1970 i Nedre Eiker kommune. Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1963. Kommunen utsteder uansett ikke ferdigattest på tiltak søkt om før 1998.

Videre gjøres det oppmerksom på at kjellerstue innredet i ettertid og ikke nødvendigvis tilfredsstiller dagens krav til varig opphold. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Andelen overdras fri for heftelser. Ingen servitutter registrert på eiendommen.

Med unntak av at borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader iht borettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Regulering

Eiendommen er regulert, og det er reguleringsplan: MJ 27.02; Omr. Rypejordet - Vinkelgata, datert 15.2.1989 som gjelder. Eiendommen er regulert til felles parkeringsplass, felles lekeareal, kjørevei og boligformål.

Ihht. Kommuneplanen er denne eiendommen avsatt til boligbebyggelse område A og noe LNF. Boligformål A; I disse områder skal ikke grad av utnytting overstige 35% BYA. Kommuneplanen arealdel overstyrer reguleringsbestemmelsene når det gjelder utnyttelsesgrad (BYA), med mindre annet er fastsatt i godkjent regulerings- eller bebyggelsesplan vedtatt etter 01.01.1999. Det henvises til kommuneplanen for ytterligere opplysninger.

Eiendommen er beliggende i hensynssone for kvikkleire/skredfare og flom.

Det henvises til kommuneplanen for ytterligere opplysninger.

Nabo borettslaget Knausen planlegger å selge deler av sin tomt som ligger bak og mellom rekkehusene i Rypeveien 7 og Rypeveien 13. Det må påregnes fremtidig utbygging av eiendommen. Aasly borettslag har avslått søknad om å anlegge adkomstvei over Aasly borettslag sin tomt og adkomsten til Knausen borettslag sin tomt er derfor ikke avgjort.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.000,- pr. mnd. og inkluderer: avdrag og renter på fellesgjeld, vann/avløp, renovasjon, kabel-tv (grunnpakke), bygningsforsikring, avsetning til utvendig vedlikehold, strøm fellesarealer, styrehonorar, administrasjon og revisjon. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv, hvor grunnpakken inngår i husleien. Dekoder medfølger. Internett leveres gjennom Viken fiber AS, og koster ca kr 500,- pr. mnd.

I tillegg kommer utgifter til strøm, ikke oppgitt fra selger. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, hastighet på bredbånd etc.

Utgifter til vedlikehold av garasje i rekke kommer i tillegg. (eget garasjelag)

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,00

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,00

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 4.590,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.715.593,-. Av dette beløpet utgjør kr 319.444,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 3.900,-.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Nedre Eiker
Grunnkrets Veia-vikkollen
Kirkesogn Mjøndalen

Steder i nærheten

Mjøndalen kirke 1.4 km
Krokstadelva 2.9 km
Solberg Legesenter 4.9 km
Loesmoen 7.1 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 107.3 km
Jernbanestasjon Mjøndalen stasjon 1.8 km
Bussholdeplass Veiavangen skole 1.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Nedre Eiker fotballbaner 2 km
Idrettsanlegg Vassenga gressbaner 2.6 km
Treningssenter Stamina Hot Mjøndalen 2.5 km
Treningssenter Pro Gym Hokksund 7.4 km

Steder av interesse

Skoler

Mjøndalen skole (1-7 kl.) 1.5 km
Veiavangen ungdomsskole (8-10 kl.) 1.5 km
Eknes ungdomsskole (8-10 kl.) 2.9 km
Sagstedbrua skole (8-10 kl.) 3.6 km
Åssiden videregående skole 8.5 km
Eiker videregående skole 9.7 km

Barnehager

Hatten barnehage (1-5 år) 1.9 km
Vassenga barnehage (0-5 år år) 2.3 km
Møllenhof barnehage (0-6 år) 3.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Buskerud Storsenter 3 km
Kjøpesenter Eiker Kjøpesenter 8 km
Postkontor Coop Prix Mjøndalen 2 km
Postkontor Coop Obs! Krokstadelva 3 km
Apotek Mjøndalen apotek 1.8 km
Apotek Apotek 1 Mjøndalen 1.8 km
Vinmonopol Buskerud Storsenter Vinmonopol 3 km
Vinmonopol Hokksund Vinmonopol 8.5 km
Dagligvare Rema 1000 Mjøndalen 1.7 km
Dagligvare Kiwi Mjøndalen 1.8 km
Kiosk/video Blekkspruten Buskerud 1.5 km
Kiosk/video Mix Th. Herviks Eftf. 1.7 km
Bensin Statoil Butikk Mjøndalen 2.1 km
Bensin Smart Krokstadelva 2.7 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51 %
Andel kvinner 49 %
Gj.snittalder menn 34,3 %
Gj.snittalder kvinner 37,7 %
Husholdninger med barn 38,1 %
Husholdninger uten barn 61,9 %
Gj.snitt byggeår 1963
Gj.snitt tomtestørrelse 896
Område Personer Husholdninger
Kommune: Nedre Eiker 24165 10207
Grunnkrets: Veia-vikkollen 1077 429

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Dokumenter
Energiattest
 
Turid Borgersen
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?