Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 450 000,- for kr 2 450 000,-

Sentrumsnær leilighet i 1.etg med 1/2 part av dobbel garasje

Fasade

Fasade

Stor terrasse og tilgang til felles hage

Stor terrasse med markise

Entrè

Lekkert nyere kjøkken

Stort lekkert kjøkken

 

 

Pent flislagt bad

Dusjhjørne

Stue med utgang til terrasse

Stue

Stor stue

God plass for spisestue

Soverom 1

Soverom 2

Sentrumsnær bolig

Sentrumsnær bolig

Koselig usjenert hage

Områdebilde

Smedgata 22 - 1. Etasje

Mjøndalen

Smedgata 22

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 450 000,-

Mjøndalen: Sentrumsnær, pent oppusset halvpart tomannsbolig. 1.etg med påkostet kjøkken og pent bad!

Boligtype:
Tomannsbolig, Eierseksjon
Soverom:
2
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 450 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
90 / 90 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Meget barnevennlig beliggenhet med kort vei til idrettsanlegg og skoler. Etablert og rolige boligområder med kort vei til marka. Sentralt med kort gangavstand til Mjøndalen sentrum med alle servicetilbud.

God bussforbindelse til Drammen, Hokksund, Kongsberg og Oslo. Ekspressbuss fra Mjøndalen retning Oslo og Kongsberg. Halvtimes avganger til og fra Oslo morgen og ettermiddag, en times busstur til Oslo S. God togforbindelse fra Mjøndalen sentrum. 24 minutter med tog fra Mjøndalen til Asker, 50 minutter til Oslo og 32 minutter til Kongsberg. Ca. 10 minutters kjøring til Drammen sentrum.

Meget kort vei til Mjøndalen Idrettsforening med godt tilbud og flotte idrettsanlegg (Vassenga) m/bla. innendørs fotballbane, gressbaner, kunstisbane, treningssenter etc. Kun 5 min til Golfbane. Flotte bademuligheter ved Hagatjern om sommeren. Gangsti langs Drammenselva. Marka ligger i gangavstand med nydelige turmuligheter hele året.

Barnehager og skoler

Nedre Eiker kommune har god barnehagedekning bestående av både private og kommunale barnehager. Flere barnehager i Mjøndalen. For liste kontakt megler eller se www.bine.no

Mjøndalen barneskole (1- 7. trinn). SFO, samt idrettsfritidsordning som administreres av Mjøndalen IF. Se skolens internettsider: www.mjondalen.nek-skole.no

Veiavangen ungdomsskole (8. - 10. trinn). Se internett: www.veiavangen.nek-skole.no

Eiker Videregående skole i Hokksund, Kongsberg og Drammen. Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen i Buskerud og Handelshøyskolen BI, se www.papirbredden.no

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 450 000,-

Boligtype

Tomannsbolig

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

1

Byggeår

1850

Soverom

2

Garasje

Ja

Primærrom

90m2

Bruksareal

90m2

Tomt

614m2

KR-kode

19.1899

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Smedgata 22, 3050 Mjøndalen

Gnr. 15, bnr. 21, snr. 1 i Nedre Eiker kommune.

Tomten

Tomten er ikke oppmålt, men beregnet 614,1 kvm og 90,8 kvm. Dersom en evt fremtidig oppmåling viser avvik på tomtestørrelsen kan en kjøper ikke gjøre gjeldende dette som en mangel eller kreve prisavslag fra selger.

Tomten består av to arealer. 614 kvm er arealet rundt bygningen, men 90,8 kvm ligger i Ringveien og er adkomst for tre boliger. Dette arealet brukes derfor ikke av eier av Smedgata 22, men har samme gnr. og bnr. Eiendommen selges slik den er i dag.

Parkering

1/2 part av dobbel garasje følger denne leiligheten. Ellers parkering på felles tomt og gateparkering etter gjeldende regler i området.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 97 kvm

Totalt bruksareal: 90 kvm

Totalt primærrom: 90 kvm

Leiligheten ligger i 1.etg.

Primærrom:

Entré, 2 soverom, bad, kjøkken: 90 kvm

I tillegg disponerer boligen en egen bod på 4 kvm i felles kjeller, utebod på 7 kvm og 1/2 part av dobbel garasje.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.10.2018 utført av Benjaminsen Takst og Eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Jfr. vedlagte tilstandsrapport så er bygningen oppført over to etasjer med kjeller under deler av boligen. Grunnmur av granitt/naturstein. Yttervegger over grunnmur av laftet tømmer/plank og plank/reisverk. Bindingsverk i tilbygg. Utvendig liggende og stående kledning. Mye av kledningen er skiftet i senere år. Saltak tekket med lakkerte stålplater.

Garasje oppført i bindingsverk med utvendig liggende kledning. Leddport. Saltak tekket med stålplater.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder feilmontert røykrør i pipe og fuktig kjeller som har fått TG3.

Det var tilsyn på pipe/ildsted i 2015. Pipe er ikke tilkoblet ildsted, men dersom det skal gjøres så må sotluke settes i godkjent stand. (Lar seg ikke åpne)

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Leiligheten holder en god standard og er normalt godt vedlikeholdt. Kjøkken er fra 2015 og badet fra 2013. Ny vann og avløpsledning Stikkledninger inn til boligen er fra 2013.

Overflater:

Fliser, laminat eller parkett på gulver.

Fliser eller malt tapet på vegger.

Himlinger med malt panel, takess eller malte overflater. Downlights på badet.

Innhold:

Entré med skyvedørsgarderobe.

Lekkert kjøkken som kun er ca 3 år gammelt. Hvit pen høyglans kjøkkeninnredning med granitt benkeplate. Integrert komfyr/topp og oppvaskmaskin. Montert avtrekksvifte over komfyr. Kun integrerte hvitevarer som medfølger.

Pent flislagt bad som er ca 5 år gammelt. Innredet med klosett, servant, servantskap, dusjnisje og opplegg til vaskemaskin. Downlights på badet.

Stor stue med utgang til terrasse med markise fra 2015.

To soverom hvorav et med skyvedørsgarderobe.

Ellers lagringsplass i bod i felles kjeller og utebod.

Oppvarming

Varmepumpe i stue. Varme i gulv på badet. Forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1850.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, da dette ikke var et krav på den tiden boligen ble oppført. Boligen ble påbygget med 2.etg i 1988. Det foreligger ikke ferdigattest i forbindelse med dette tiltaket. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 3 stk servitutter på sameiets eiendom:

Dagboknr 2853, tinglyst 1939, type heftelse: Veirett og bestemmelser om gjerde.

Dagboknr 2202, tinglyst 1949, type heftelse: Bestemmelser om gjerde, plikt til å holde bekken opprenset og rett til å legge kloakk til bekken. Dagboknr 3394, tinglyst 1956, type heftelse: Skjønn vedr elektriske kraftlinjer.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

I tillegg er det tinglyst 3 stk servitutter med dagboknr 900209 i 1906 (Utskifting), dagboknr 900210 i 1906 (Utskifting)og dagboknr 900259 i 1910 (Bestemmelse om veg). Dokumentene er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i sameiets eiendom. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

I tillegg er det tinglyst en seksjonering med dagboknr 7530 i 1989. Seksjoneringen inneholder også rett for sameiet til å tinglyse et pant i hver seksjon til sameiet stor kr 10.000,- med prioritet etter 90% av den til en hver tid gjeldende verditakst for seksjonen. Kopi av denne kan også fåes ved henvendels til megler.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av 2 leiligheter, med sameiebrøk 1/2.

Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.

Dugnad må påregnes. Hage og gårdsplass holdes i orden i fellesskap.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan og avsatt til boligformål. Eiendommen er beliggende i flomutsatt område, og det henvises til kommuneplanen for nærmere opplysninger.

Eiendommen er registrert å ligge innenfor sone for vegstøy og det er registrert pågående planarbeider på eller i nærheten av eiendommen. Dette er planforslag BKF3A - sentrumsplanen og økte fortetting BYA. Ta kontakt med megler for evt mer info.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Denne leilighetens andel av fellesutgifter kr 2.546,- pr 2018 for bygningsforsikring. Ellers ingen faste fellesutgifter. Behov for vedlikehold deles mellom de to når det er behov.

Kommunale avgifter ca kr 3.300,- pr år. Regningen delse på tre terminer i året. Boligen har installert vannmåler og avgiften vil variere med forbruket.

Renovasjonsavgift for år 2018 er kr 3.336,-. Det er 2 terminer per år.

Feie avgift ca. kr 550,-. Evt avgift til tilsyn kommer i tillegg.

Nåværende eier har hatt et strømforbruk på ca. 12.000 kwh /kr 6.016,- pr år fra Hallingkraft.

Bygningsforsikring ca kr 6.700,-.

Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av fiber/bredbånd og tv signaler. Pris avhenger av pakkevalg og hastighet på nett.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og rabattavtaler.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.512.472,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Nedre Eiker
Grunnkrets Hagatjernsveien-fjer
Kirkesogn Mjøndalen

Steder i nærheten

Krokstadelva 2.8 km
Hokksund 8.2 km
Mjøndalen 0.4 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 105.3 km
Jernbanestasjon Mjøndalen stasjon 0.7 km
Bussholdeplass Hagatjernveien 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Vassenga gressbaner 0.6 km
Idrettsanlegg Vassenga Bandybane 0.6 km
Treningssenter Stamina Mjøndalen 0.6 km
Treningssenter SKY Fitness Drammen 6.6 km

Steder av interesse

Skoler

Rosendal skole (1-10 kl.) 0.4 km
Mjøndalen skole (1-7 kl.) 0.7 km
Veiavangen ungdomsskole (8-10 kl.) 1.3 km
Eknes ungdomsskole (8-10 kl.) 2 km
Åssiden videregående skole 6.4 km
Eiker videregående skole 9.4 km

Barnehager

Vassenga barnehage (0-5 år) 0.5 km
Hatten barnehage (1-5 år) 1.2 km
Eplehagan andelsbarnehage (0-6 år) 1.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Buskerud Storsenter 1.9 km
Kjøpesenter Solberg Senter 5.4 km
Postkontor Coop Prix Mjøndalen 0.4 km
Postkontor Coop Obs! Krokstadelva 1.9 km
Apotek Mjøndalen apotek 0.7 km
Apotek Apotek 1 Mjøndalen 0.8 km
Vinmonopol Buskerud Storsenter Vinmonopol 1.9 km
Dagligvare Coop Prix Mjøndalen 0.4 km
Dagligvare Kiwi Mjøndalen 0.6 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Mjøndalen 0.4 km
Kiosk/video Mix Th. Herviks Eftf. 0.7 km
Bensin Shell/7-Eleven Mjøndalen 0.3 km
Bensin Shell Mjøndalen 0.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,4 %
Andel kvinner 49,6 %
Gj.snittalder menn 38,3 år
Gj.snittalder kvinner 38,4 år
Husholdninger med barn 35,7 %
Husholdninger uten barn 64,3 %
Gj.snitt byggeår 1953
Gj.snitt tomtestørrelse 977
Område Personer Husholdninger
Kommune: Nedre Eiker 24718 10510
Grunnkrets: Hagatjernsveien-fjer 1056 468

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,8% av salgssummen

Minimumsprovisjon: kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning. 2 stk inkl.

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Turid Borgersen
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?