Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 700 000,- for kr 2 700 000,-

Boligen ligger med kort vei til Drammensfjorden med gode bademuligheter

Velkommen til visning i Solumveien 1

Solumveien 1

Solumveien 1

Solumveien 1

Skjermet og fin uteplass med terrasseplatting og uthus/dukkestue

 

Fin fjordutsikt fra stuevinder

Veranda med fjordutsikt

Stue

Stue

Stue med vedovn

Åpen løsning mellom kjøkken og stue

Kjøkken med spiseplass

Nytt og pent kjøkken med integrerte hvitevarer

Moderne kjøkkenløsning

 

 

Baderom

Baderom

Hovedsoverom

Hovedsoverom

Soverom

Soverom

Planløsning

Åskollen

Solumveien 1

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 790 000,-

Åskollen: Pen halvpart av tomannsbolig med bla. tre soverom. Fin beliggenhet på Åskollen

Boligtype:
Tomannsbolig, Eierseksjon
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 2 790 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
78 / 78 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen har en fin beliggenhet med flott fjordutsikt, i et etablert og attraktivt boligområde på Åskollen. Boligen ligger i rolige omgivelser i gangavstand fra Åskollen barneskole. Boligen ligger i område med mange barnefamilier i nærmiljøet, og med svært gode oppvekstsvilkår for barn og ungdom. 3-4 minutters gangavstand til barneskole, barnehage, idrettsanlegg, to dagligvarebutikker, frisør, post i butikk mm.

Kort gangavstand til bussholdeplass i Svelvikveien, med hyggpige avganger til Drammen sentrum. Fire minutters kjøring til E18 i Kobbervikdalen og ca 20-25 minutters kjøreavstand til Sandvika. Ca. 7 kilometer til Drammen sentrum og togstasjon med god kommunikasjon til Oslo/Sandvika/Kongsberg. 36 minutter med tog fra Drammen stasjon til Oslo. En time med flytog fra Drammen til Gardermoen, tre avganger i timen.

Glassverket IF er et aktivt idrettslag i nærmiljøet med mange aktiviteter (håndball, fotball, langrenn, barneidrett og IFO). Klubben har eget idrettsanlegg i gangavstand fra Solumveien 1, med flere gressbaner, kunstgressbane og idrettshall. Musikkorps. Speiderbevegelse med egen speiderhytte som ligger et par hundre meter fra boligen. Sykkelklubb. Kort vei til flott turterreng, sommer og vinter - med lysløype i Nordbykollen. Flott turterreng også i Røysjømarka. Få minutters gange til sjøen og båthavn, med strand og bademuligheter både på Langestrand, i Sota Fjordpark og Nøstodden.

Barnehager og skoler

Drammen kommune har full barnehagedekning med sine 61 privat- og kommunale barnehager. 22 barnehager bare i Strømsø Barnehagerområde og flere barnehager i nærmiljøet. For liste kontakt megler eller se internett:

http://www.drammen.kommune.no/no/Tjenester/Barn-og-familie/Barnehage/Barnehageplass/Oversikt-over-barnehagene/#Stromso

Nordbylia Barnepark ligger kun noen hundre meter fra boligen. I bydelen finnes også mange andre barnehager: Helleristningen Barnehage, Hedensrud Barnehage, Nordbylunden Barnehage, St. Hansberget Barnehage, Stiftelsen Nordby Gård Barnehage, Baltazar Barnehage, Åskollen Barnepark, Åskollen Familiebarnehage og Espira Kniveåsen Barnehage.

Kort gangavstand til Åskollen barneskole (1.-7.trinn) med ca. 430 elever og stort nybygg fra 2013, les egne hjemmesider: http://www.askollen.net. Skolefritidsordning, samt idrettsfritidsordning som administreres av Glassverket IF.

Marienlyst skole (8. - 10. trinn), med skolebussordning.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen Sørøst Norge, se www.usn.no.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 790 000,-

Boligtype

Tomannsbolig

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

2

Byggeår

1900

Soverom

3

Primærrom

78m2

Bruksareal

78m2

Tomt

815m2

KR-kode

2018493

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Solumveien 1, 3039 Drammen

Gnr. 27, bnr. 15, snr. 2 i Drammen kommune.

Tomten

Eiet tomt på 815 kvm som tilhører sameiet i fellesskap. Tomten er fellesareal, som er pent opparbeidet og beplantet med plen og planter. Fin og skjermet terrasseplatting. Tett hekk ut mot vei, noe som gir en veldig skjermet og usjenert hage.

Parkering

Felles carport i tilknytning til uthus, samt felles biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Solumveien, som er en offentlig/kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Boligsameiet er i fellesskap ansvarlige for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 84 kvm

Totalt bruksareal: 78 kvm

Totalt primærrom: 78 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.10.18 utført av takstmann Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:

Entre: Vinylbelegg på gulv,

Soverom 1: Laminat på gulv, malte vegger, malt tak.

Soverom 2: Laminat på gulv, malte vegger, takess.

Soverom 3/hovedsoverom: Teppe på gulv, malt MDF-panel på vegge, takess. Nyere speilskyvedørsgarderobe.

Baderom: Vinylbelegg på gulv, våtromsplater på vegger, malt panel i tak. Dusjhjørne. Toalett. Servant i seksjon med speilskap med belysning. Baderommet ble pusset opp av forrige eier i 2015.

Kjøkken: Nylagt (2015) Laminat på gulv, malt MDF-panel på vegger, takess. Fliser over kjøkkenbenk. Varme i gulv. Pen og nyere (2015) kjøkkeninnredning med skap/innredning helt opp til tak. Integrerte hvitevarer som medfølger: komfyrtopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Avtrekkshette, med kullfilter og belysning. Spiseplass. Utgang til veranda. Fin barløsning med spiseplasser mot stuen.

Stue: Nylagt (2015) laminat på gulv, malt MDF-panel på vegger, takess. Varme i gulv. Vedovn. Flot utsikt fra stuevinduer.

Kryploft, med lagringsmuligheter.

Fellesareal i kjeller disponeres av begge seksjonene. Bruttoareal i kjeller er ca. 30 kvm. Deler av kjelleren er ikke måleverdig pga. lav takhøyde.

Felles uthus, felles lekestue og felles carport.

Bebyggelse og byggemåte

Halvpart av horisontaltdelt tomannsbolig som er oppført i tre over to etasjer, pluss kjeller og loft. Boligen er oppført på grunnmur av betong og teglstein, utvendig pusset. Taket er tekket med takstein, som var ny ca. 2005. Takrenner og taknedløp ble skiftet 2010. Pipen ble rehabilitert/innvendig foret i 2014. Boligen ble utvendig malt i 2015.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kommenterer takstmann at boligens tilstand sett ut i fra alder er normalt god, men at det må påregnes kostnader til oppgradering og vedlikehold til normale aldringsskader og slitasje. Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Lys og pen leilighet som er innredet i lyse og rolige farger og holder en normal god standard.

Oppvarming

Vedovn i stuen. Varmefolie i stue- og kjøkkengulv. Ellers basert på elektrisk oppvarming med panelovner.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår. Drammen kommune opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av at boligsameiet har legalpant i begge leiligheter i sameiet, for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). Nærmere informasjon kan fås v/henv. megler.

Det ble i 1915 tinglyst en erklæring på eiendommen ang. gjerdeplikt. I 2015 ble det tinglyst en seksjoneringsebegjæring. Kopi av denne kan fås v/henv. megler. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte legalpant og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen Solumveien 1 er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av to leiligheter, med sameiebrøk 78/162.

Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk.

Kopi av seksjoneringsbegjæring kan fås v/henv. megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan av Nyveienområdet i Nøsted Bygningsdistrikt fra 1949. En liten del av den nederste delen av tomten er regulert til vei/fortau, gjennom reguleringplan for Oscar Kiærs vei fortua fra 2004. Kopi av reguleringsplaner kan fås v/henv. megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger.

Diverse

Verditakst: kr. 2.800.000,-.

Lånetakst: kr. 2.400.000,-.

Kopi av tilstandsarapport med takst og selgers egenerklæringsskjema fås som en del av salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til selv å sette seg nøye inn i dokumentene før bud inngis.

Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen, øvrige hvitevarer medfølger ikke.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Det betales ingen feste månedlige fellesutgifter i sameiet.

Kommunale avgifter: ca. kr. 8.000,- pr. år.

Det er installert vannmåler i boligen og kommunale avgifter vil derfor variere avhengig av eget vannforbruk.

Renovasjonsgebyrer: kr. 2.669,- pr. år (2018).

Feiegebyrer: ca. kr. 550,- pr. år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 14.000 kWh. pr. år.

Bygningsforsikring koster for selger kr. 4.000,- pr. år.

Get er internettleverandør og koster for selger kr. 578,- pr. mnd.

CanalDigital leverer TV-signaler og koster for selger kr. 537,- pr. mnd. TV-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 2.860.972,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Tangen-åskollen 17
Kirkesogn Tangen

Steder i nærheten

Åskollen 0.8 km
Drammens museum 6.1 km
Drammensbadet 6.3 km
Marienlyst stadion 6.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 99.2 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 5.6 km
Bussholdeplass Oscar Kiærs vei 0.4 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Glassverkhallen 0.7 km
Idrettsanlegg Glassverket kunstgress 0.8 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Strømsø 4.7 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Marienlyst 5.4 km

Steder av interesse

Skoler

Åskollen skole (1-7 kl.) 0.5 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 5.3 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 5.4 km
Børresen skole (8-10 kl.) 7.3 km
Galterud skole (8-10 kl.) 7.5 km
Drammen videregående skole 6.2 km
Akademiet videregående skole Drammen 7 km

Barnehager

Nordbylunden barnehage (0-5 år) 1.1 km
Åskollen familiebarnehage (0-5 år) 1.1 km
Helleristningen korttidsbarnehage (3-5 år) 1.2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 5.2 km
Kjøpesenter CC Drammen 6.4 km
Postkontor Kiwi Åskollen 0.6 km
Postkontor Strømsø Postkontor 5.6 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 5.2 km
Apotek Boots apotek Strømsø 5.7 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 5.8 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 7.9 km
Dagligvare Kiwi Åskollen 0.6 km
Dagligvare Rema 1000 Åskollen 0.7 km
Kiosk/video Rundtom Spill 3.9 km
Kiosk/video Godteland Tollbugata 4.1 km
Bensin Esso Kobbervikdalen Veiserice 3.2 km
Bensin Circle K Rundtom 4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 53,8 %
Andel kvinner 46,2 %
Gj.snittalder menn 36,6 år
Gj.snittalder kvinner 40,8 år
Husholdninger med barn 39,2 %
Husholdninger uten barn 60,8 %
Gj.snitt byggeår 1963
Gj.snitt tomtestørrelse 736
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Tangen-åskollen 17 667 286

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til 1,25 % provisjon av salgssummen, grunnhonorar kr. 12.500,-, oppgjørshonorar kr. 4.550,-, SmartAnnonsepakke kr. 13.500,-. Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-. Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg. Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Rune Sirnes
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?