Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 7 500 000,- for kr 7 500 000,-

Idyllisk rekkehus med sydvestvendt terrasse og hage

Hage som er akkurat passe stor og pent beplantet

Grønt og vakkert

Spireaveien 13 C

Stue med utgang til hage

Stue

Stue med vedpeis

Stue

Kjøkkenet har godt med skap-og benkeplass

Kjøkken

Spiseplass

Kjøkken

Soverom I

Soverom I

Soverom I

Soverom II

Soverom II i 2. etasje

Soverom III

Dusjbad/wc

Dusjbad/wc i 2. etasje

Dusjbad/wc

Kjellerstue

Kjellerstue med godkjent rømningsvindu

Vaskerom i kjeller

Kjellergang med arbeidsbenker

Entreen er romslig og har garderobeskap

Fasade med inngangsparti

Fasade mot sydvest

3D-planskisse - Spireaveien 13 C - 2. etasje

3D-planskisse - Spireaveien 13 C - 1. etasje

3D-planskisse - Spireaveien 13 C - kjeller

2D-planskisse - Spireaveien 13 C - 2. etasje

2D-planskisse - Spireaveien 13 C - 1. etasje

2D-planskisse - Spireaveien 13 C - kjeller

Kart over nabolaget

Garasjeplass følger med

Garasjefordeling

Lekeplass på borettslagets tomt

Store fellesområder

Refstad/Løren - Idyllisk rekkehus med 2 stuer med peis, 3 soverom, 2 bad. Solrik terrasse/hage. Garasje. Avklart forkjøpsrett.

Spireaveien 13 C

Vis på kart

Prisantydning

Kr 7 000 000,-

Refstad/Løren - Idyllisk rekkehus med 2 stuer med peis, 3 soverom, 2 bad. Solrik terrasse/hage. Garasje. Avklart forkjøpsrett. : Refstad/Løren - Idyllisk rekkehus med 2 stuer med peis, 3 soverom, 2 bad. Solrik terrasse/hage. Garasje. Avklart forkjøpsrett.

Boligtype:
Rekkehus, Andelsleilighet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 7 000 000,-
Felleskostnader:
Kr 5 460,-
Fellesgjeld:
Kr 494 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
129 / 136 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Sentralt og veletablert boligområde på Refstad bestående av villa- og rekkehusbebyggelse med kort vei til barnehage, skole, offentlig kommunikasjon, servicetilbud, Lillomarka samt flere idrettsanlegg. Populært og barnevennlig boligområde med flere barnehager innen et par hundre meter. Løren barneskole, Refstad barneskole og Frydenlund ungdomsskole er umiddelbar nærhet. Kort vei til både Refstadjordet med stor lekeplass, Løren idrettspark og Lørenhallen med ishall, flerbrukshall og utendørs kunstgressbane. Turparkering på Stig (Årvoll) ved Grefsenkleiva alpinsenter og ved Linderudkollen med adkomst til løypenett.

Kiwi i Økern Torgvei, samt Løren Torg gir et variert servicetilbud med butikker, frisør, kafeer, post-i-butikk m.m. Peppes Pizza, den indiske restauranten Sanjay's, nyåpnede Baker Hansen og Kaffebrenneriet er hyggelige møtesteder. Grønnsaks-butikken Bazaar, Domino Pizza og UMai Sushi har også mye godt i diskene sine. Bokhandler Norli tilbyr skrivesaker og lesestoff, og du kan stikke innom interiørbutikken Houz for å få hjelp til å pynte opp hjemme. I tillegg finnes frisør, hudklinikk, fysioterapeut, kiropraktor, Blomsterpikene, renseri, Apotek 1, Løren og Sinsenklinikken legesenter og STERK treningsstudio for den som vil noe mer med treningen sin. Løren har også sin egen minigjenbruksstasjon i Vekslerveien 3.

Økern er et område i stor vekst. Det planlegges store endringer av området de kommende år med opplevelser, service, hotell, kultur, boliger, barnehage, restauranter, handel, kontor, helsetilbud og rekreasjon. I tillegg kommer trolig kino og badeland. Alt dette i en åpen bystruktur med store utearealer og romslige torg, møteplasser og flotte grøntarealer.

Kort vei til legevakt på Aker Sykehus som behandler lettere sykdom. Post-i-butikk hos Rema 1000 på Bjerke. Vinmonopolet finner du på Hasle Torg som også bidrar til et enda større servicetilbud i nabolaget.

Storo Storsenter er også å finne i nærområdet med ytterligere servicetilbud. Her finner du totalt 130 forretninger med dagligvare, mote, vinmonopol, treningssenter. Flere flotte rekreasjonsmuligheter i området med Grefsenkollen en kort biltur fra boligen, hvor det er gode tur- og treningsmuligheter både sommer og vinter, både til fots og med ski. Lillomarka med fantastiske turmuligheter sommer som vinter finner du også innen gangavstand fra boligen.

Refstad er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud med ca. 1 km til både Sinsen t-banestasjon (linje 4 og 5), nye Løren t-banestasjon (linje 4) og Økern t-banestasjon (linje 4 og 5). Buss stopper ved Aker Sykehus, på Sinsen og på i Dag Hammarskjølds vei. Flybussen stopper ved Aker Sykehus og på Dag Hammarskjølds vei (Lørenvangen). Sinsen er også tilknyttet trikk. Gangavstand til Carl Berner, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Økern, Hasle mm.

Ringveien er lagt i tunnel og i stedet er veien blitt miljøgate og industribygninger forsvinner til fordel for nye boliger. I tillegg er det sykkelfelt med forbindelse over Grünerløkka til sentrum og mot marka langs Trondheimsveien. Bysyklene er også et fint alternativ i sommerhalvåret. Gangavstand til Carl Berner, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Løren, Hasle, mm.

Løren har også parkanlegg med Peer Gynt statuer og lekeapparater, samt Kanonhallen som benyttes som kulturhus. Gangavstand også til Årvolldammen, Torshovdalen, Tøyenparken, Botanisk hage, Bjerkedalen park, friområder ved Sinsen Hageby og Valle Hovin. Hasle-Løren IL med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og multisport. Løren Idrettspark består av kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Sistnevnte benyttes i all hovedsak til håndball og innebandy.

House of Nerds i Lørenveien 38 er spill og teknologinerdenes nye møtepunkt i Oslo. Huset på 1000 kvadratmeter (Norges største), er ett sted hvor de som er interessert i E-sport, gaming og teknologi møtes.

I løpet av året arrangeres det flere kulturbegivenheter: karneval for de minste, Quiz-kvelder, utendørs kino i parken, Lørendagen og Hallo-Venn om høsten, tenning av julegrana på Løren Torg, julemarked og juletrefest som alle samler små og store naboer.

Nærmeste nabolag, Økernområdet, er i stadig utvikling, og er spådd til bli et av Oslos viktigste knutepunkter. Økern Sentrums hovedfokus er å ta et helhetsgrep om stedsutviklingen og skape et moderne og integrert bysentrum med mangfold. Målet er å etablere et totalt tilbud for befolkningen. Økern skal utvikles til å bli den gode fremtidsbyen, med bl.a. en kulturell nyskapning med Oslo Barnemuseum, kino, flerbrukshall, musikkskole, fortellerscene, større kjøpesenter med alle fasiliteter, samt et nytt badeland.

Les mer om Løren på www.loren.no og "nye" Økern på www.okernsentrum.no

Barnehager og skoler

Barnehager:

Refstad bhg (1-6 år) 0.2 km*

Espira Spirea bhg (1-6 år) 0.3 km*

Espira Gartnerløkka bhg (1-6 år) 0.3 km*

Økernly bhg (9 mnd-6år) 0.5 km*

Barneskoler:

Løren skole (1-7 kl.) 0.3 km*

Refstad skole (1-7 kl.) 0.6 km*

Sinsen skole (1-7 kl.) 0.8 km*

Ungdomsskoler:

Frydenberg skole (8-10 kl.) 0,8 km*

Videregående skoler:

Kuben vgs 1,2 km*

Valle Hovin vgs 1.8 km*

Bjerke vgs 2,3 km*

Distanser er basert på kortest kjøre-/gåavstand (*luftlinje). Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 7 000 000,-

Fellesgjeld

Kr 494 000,-

Totalpris

Kr 7 494 000,-

Felleskostnader

Kr 5 460,-

Boligtype

Rekkehus

Eiertype

Andelsleilighet

Byggeår

1966

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

129m2

Bruksareal

136m2

Tomt

22714m2

KR-kode

5418108

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Spireaveien 13 C, 0580 Oslo

Gnr. 84, bnr. 190 i Oslo.

Leil.nr. 118, andelsnr. 18,

Løren Borettslag, org.nr. 848 712 612

Tomten

Eiet tomt på 22.714 kvm som tilhører borettslaget. Fellesarealene er pent opparbeidet med store felles grøntarealer og er nylig oppgradert. Borettslaget disponerer også egen lekeplass for barna samt 2 ballplasser.

Huset står på tilnærmet flat tomt. Sydvestvendt hage med gress og prydbusker med direkte tilgang fra markterrasse.

Parkering

Garasjeplass i felles garasjerekke tilhørende rekkehuset. Montert 3 doble stikkontakter og 2 stk. 15A kurs med seriemålere slik at en betaler for eget forbruk. Fjernstyrt garasjeåpner. Garasjene er i borettslagets eie, og borettslaget vil være ansvarlig for drift og vedlikehold. I tillegg disponerer borettslaget gjesteparkering. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 154 kvm

Totalt bruksareal: 136 kvm

Primærrom: 129 kvm

2. etasje-44 kvm: Bad, gang, 3 soverom

1. etasje-47 kvm: Entré, kjøkken, stue

Kjeller-38 kvm: Vaskerom, hall m/trapp, peisstue, wc

Sekundærrom:

2. etasje-2 kvm: bod

Kjeller-5 kvm: boder

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.06.2018 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre og betong.

Antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur utført med lecablokker. Utvendig pusset og malt. Drenering utført i borettslagets regi i 2015. Det er benyttet isodren plater på utside av grunnmur. Tradisjonell bindingsverk konstruksjon antatt isolert med isolasjonsmatter. Etasjeskiller utført som isolert bjelkelagskonstruksjon. Utførelse antas å være iht gjeldende forskriftskrav på oppførelsestidspunktet. Utvendig panelte fasader. Vegger i peisestue og gang kjeller er lektet ut på innside. Antatt isolert. Panelt innside. Øvrige vegger er malt mur og ubehandlet leca i bod innenfor vaskerom. Salttakskonstruksjon, uisolert. Lufting av takflaten i kaldtloft via luftespalter gesims. Tekket med betongtakstein. Det ble lagt nytt tak i borettslagets regi i 2014.

Alle innvendige dører i 1. og 2. etasje fra 2017. Eikefinert i 1. etasje og dører med glatt hvit overflate i mdf-utførelse i 2. etasje. Eldre heltre dører i kjeller. Balkongdør med 2-lags isolerglass datert 1995. Inngangsdører i heltre teak.

Godkjent rømningsvindu av nyere dato i kjeller. Vinduer med 2-lags isolerglass i treramme av gran eller furu datert 1995. Fra 2014 i soverom nord. Heltre furutrapper fra kjeller til 2. etasje. Hovedstoppekran i himling gang i kjeller, nylig skiftet ut. 200 liters OZO varmtvannsbereder i vaskerom av nyere dato. Vann og avløp generelt antas å være fra byggeår. Merk lokalt oppgradert på bad i 2. etasje i 1999.

Vannrør i kjeller med asbestholdig isolasjon. Sikringsskap med eldre skrusikringer plassert i kjellergang.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder punkt som har fått tilstandsgrad 2:

- Dusjbad/wc: Takstmann har ikke fått fremlagt dokumentasjon på utførelse. Uttalelser vedrørende skjulte forhold som membran og røropplegg vil derfor være basert på antakelser, observasjoner gjort på befaringsdagen og eventuell info gitt av eier.

- Vaskerom: Fallforhold på gulv målt med lasermåler. Det ble registrert fall mot renne i bakkant. Maling fungerer som gulvets tettesjikt. Renne med sluk er ikke malt. Anbefales malt med egnet produkt. Generelt velholdte overflater. Stedvis behov for overflatebehandling av vegg. Merk at sluk var full av vann på befaringsdagen. Mulig behov for rens av sluk/rør.

- Merk at de synlige ventilasjonskanaler i kjeller er laget av asbestholdige materialer. Kanal inni vegg med uviss oppbygning. Merk ikke skadelig så lenge det ikke skades/brekkes.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Idyllisk beliggende rekkehus over tre plan fra 1966 med 3 soverom, kjellerstue, stue, kjøkken, dusjbad/wc, vaskerom, toalett og boder. Markplatting på ca. 27 kvm med utgang fra stue. Boligen fremstår som generelt velholdt ut- og innvendig. Fast garasje i felles garasjerekke og gjesteparkeringsplasser.

1. etasje:

Stue (ca. 23 kvm): Lys og trivelig stue med peisovn som varmer godt og og god plass til sofagruppe og spisebord. Utgang til terrasse og hage. Get leverer kabel-tv og internett.

Terrasse: Solrik, sydvestvendt uteplass på 27 kvm fra 2016 med impregnert tredekke som er behagelig å gå på. Utebelysning og stikkontakt. Levegger mot nabo i treverk. Markise med manuell styring. Fra terrassen går du videre ut til den fine hagen.

Kjøkken: Velholdt Ikea kjøkkeninnredning fra 1999 med fronter i finert utførelse. Laminert benkeplate med innfelt kjøkkenvask. Flislagt vegg over kjøkkenbenk. Frittstående hvitevarer. Det er opplegg for kjøl/frys, komfyr og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator med kanal til yttervegg. Det er montert aquastop for oppvaskmaskin. God plass til spisebord.

Entré: Skyvedørsgarderobe.

2. etasje:

Soverom: Tre gode soverom med garderobeskap.

Dusjbad/wc: Bad fra 1999. Servant på vegghengt servantskap. Gulvstående toalett. Dusjdører med fronter i glass og med skyvedør på skinne. Plastsluk i dusjnisjen. Antatt synlig membran i klemring sluk i orange/rødt pvc materiale og denne skal iht korrekt utførelse være lagt under påstøp og ca 20 cm opp langs vegger. Røropplegget er utenpåliggende og gjennomføringer vegg er plassert utenfor våtsoner.

Innvendig bod: Innredet med hyller.

Gang: Luke opp til kaldloft.

Kjeller:

Kjellerstue (ca. 20 kvm): Hyggelig sted å samles for familien og barnas venner. Åpen peis med murte overflater. Godkjent rømningsvindu.

Vaskerom: Benkeplate i laminert utførelse lagt oppå benkefryser, vaskemaskin og tørketrommel.

Renne i bakkant med støpejernssluk. Antatt fra byggeår. Ozo 200 liters varmtvannsbereder.

Toalett: Servant på vegghengt servantskap og gulvstående toalett. Ny fra 2018.

Øvrig: To boder og gang med arbeidsbenk. Sikringsskap.

Lagringsplass: Bod i 2. etasje og 2 kjellerboder.

Himlinger: Malt panel og strietapet. Alle flater malt i perioden 2015-17.

Vegger: Furupanel. Malt og lakket. Malte plater. Malt mur. Alle flater overflatebehandlet i 2015-17.

Vegger mot grunn: Vegger i peisestue og gang kjeller er lektet ut på innside. Antatt isolert. Panelt innside. Veggflater i vaskerom er malt i 2016-18. Øvrige vegger er malt mur og ubehandlet leca i bod innenfor vaskerom. Flislagte vegger i våtrom og på kjøkken.

Gulv: Tre stavs bjørkeparkett. Furugulv og parkett i kjeller. Vaskerom har malt betong på gulv. Eikeparkett i entré. Flislagte gulv i dusjbad/wc.

Oppvarming

Lukket vedovn i støpejern i 1. etasje. Det er montert brannplate på gulv i front. Åpen peis med murte overflater i kjeller.

Elektriske varmekabler i baderomsgulv. Øvrig oppvarming med panelovner.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 29.09.1971. I tillegg finnes flere ferdigattester datert 23.07.1979 for tilbygg/vindfang samt 19.10.1987 for fasadekledning og isolering. Disse kan fås ved henvendelse til megler. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp). Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst 8 servitutter på borettslagets eiendom, men ingen av disse antas å ha betydning for bruk av den aktuelle boligen. Disse omhandler blant annet bestemmelse om kraftlinjer, vann-og kloakkledning og felles adkomstrett. Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Rekkehuset er tilknyttet Løren Borettslag, org.nr. 848 712 612, som består av 55 leiligheter.

Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 59 99

Borettslaget har egen hjemmeside: http://loren-borettslag.no

- Dugnad må påregnes.

- Dyrehold er tillatt, men skal ikke være til sjenanse for naboene.

- Borettslaget har avtale med Gårdreform AS om snøbrøyting, strøing, vårfeiing, samt plenklipping av fellesplener.

- P-Service sørger for kontroll av parkeringsplassene.

Større vedlikehold og rehabilitering:

2016-2018 Nye garasjer

2015-2016 Drenering og etterisolering av grunnmur.

2013 Tak tekket om. Bytte av kledning/tilleggsisolering av fasader på kjøkkensiden. Maling av borettslaget. Radonmåling av samtlige boliger.

2009 Utarbeiding av vedlikeholdsplan og avtale med Get om digital-TV, samt avtale med Anticimex om skadedyrbekjempelse

2008 Radonmåling av boligene

2006-2007 Drenering, oppgradering av lekeplass og ballplass

2005 Oppgradering av kabel-TV anlegget (med mulighet for bredband)

2004 Beising av husene. Oppgradering av lekeplass

2003 Asfaltering

2002 Beslag pa skorsteiner, asfaltering av tørkeplasser, rehabilitering av endevegger, samt nye vindskier (ved nivaforskjeller)

2001 Søppelskur og fundamenter

2000 Montert tilbakeslagsventil for Spireavn. 7 og Liljevn. 25

1998/1999 Oppjekking, nytt panel, etterisolering pa stuesiden, samt beising

1996 Rehabilitert lekeplassomradet, utskifting av hovedstengeventiler for vann i leilighetene og stengeventiler for utekraner pa hage- og inngangssiden

1989 Opprusting av kabel-TV anlegget

1987(ca.) Kledd gavlvegger med Steni-plater

Planlagte påkostninger:

2016- 2017: Borettslaget gjenoppbygger garasjene. Det er vedtatt en låneramme på kr 9.600. 000,- . Av dette er det tatt ut kr 1.000.000,- som er fordelt på andelene, resterende er ikke fordelt. Det er estimert en totalkostnad på kr 175.000,- pr. garasje/andel.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Denne er forhåndsavklart. Kontakt megler for ytterligere informasjon. I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-1169 med tilhørende bestemmelser datert 26.11.1964. Eiendommen omfattes også av kommuneplan Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn vedtatt 23.09.15. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økernområdet gjennomgår en større transformasjon med bl.a. boligfortetning.

- Planforslag med saksnr: 201607804: Gjelder utbygging av Økern Torgvei 6, Spireaveien 20 og Ulvenveien (gnr/bnr: 123/28, 123/470, 124/194, 124/38, 124/88). Nordtomta: hovedsaklig bolig (1.500 stk), noe næring (ca 1.000m2) foreslått høyde på mellom 4-13 etg. Sydtomta 1: Maks 2.000 kvm handel, 18.000 kvm kontor/allmennyttig formål, flerbrukshall 3 000 kvm, boliger 4 000 kvm. foreslått høyde på mellom 4-12 etg. Sydtomta 2: 20.000 kvm kontor/allmennyttig formål foreslått høyde på mellom 2-20 etg. I tillegg kommer grønnstruktur og veiarealer.

- Byggesaksnummer 201510985 - gjelder Spireaveien 16 A-B (gnr/bnr: 124/113, 124/264) - Tiltaket omfatter to identiske frittliggende boligblokker på fire etasjer med til sammen 26 leiligheter. Under byggene i underetasje anlegges det parkeringskjeller.

- Byggesaksnummer 201508803 - Spireaveien 4 A-E - 6 A-E (gnr/bnr 84/184) - Bebyggelsen består av 4 boligblokker organisert rundt et felles grøntområde/parkrom. Alle bygningene er trappet en etasje og har høyder fra 4 til 7 etasjer.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart. Forkjøpsretten er avklart, kontakt megler for nærmere informasjon.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.072,- pr. mnd. og inkluderer: kabel-tv, garasje, felles forsikring, kommunale avgifter, avdrag og renter på fellesgjeld, snøbrøyting på fellesareal.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Herav:

Felleskostnader 4.779,-

Påbygg kjøkken 92,-

Kabel-tv 201,-

Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 690,- /590,- kWh pr. mnd.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og har en grunnavgift som er inkludert i felleskostnadene. Selger betaler kr 588,- for kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Oslo kommune har innført eiendomsskatt fra og med 2016. Skattesatsen for 2018 er fastsatt til 3 promille og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen ikke vil få eiendomsskatt. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret eller megler for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten. Borettslaget har overtatt ansvaret for å betale eiendomsskatten i borettslaget i sin helhet uten å viderefakturere beboerne, jf. styresak 27/17.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 7.501.588,-. Av dette beløpet utgjør kr 494.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Bjerke
Grunnkrets Aker Sykehus
Kirkesogn Sinsen

Steder i nærheten

Økernparken 0.9 km
Sinsen kirke 1.1 km
Sinsenkrysset 1.2 km
Bjerke travbane 1.4 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 45.2 km
Sentralstasjon Oslo S 5.5 km
Jernbanestasjon Grefsen stasjon 1.7 km
T-bane stasjon Økern T-banestasjon 0.9 km
Trikkeholdeplass Sinsenkrysset 1.2 km
Bussholdeplass Lørenvangen 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Lørenhallen 0.5 km
Idrettsanlegg Hasle/Løren idrettslag 0.7 km
Treningssenter STERK 0.8 km
Treningssenter Sports Club Økern 0.8 km

Steder av interesse

Skoler

Løren skole (1-7 kl.) 0.4 km
Refstad skole (1-7 kl.) 0.9 km
Sinsen skole (1-7 kl.) 1.5 km
Teglverket skole (1-10 kl.) 1.6 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 1.1 km
Kuben videregående skole 1.5 km
Valle Hovin videregående skole 2.4 km

Barnehager

Refstad barnehage (1-6 år) 0.3 km
Espira Spirea barnehage (1-6 år) 0.4 km
Espira Gartnerløkka barnehage (1-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Løren Torg 0.6 km
Kjøpesenter Økernsenteret 0.8 km
Postkontor Meny Løren 0.7 km
Postkontor Nydalen postkontor 2.8 km
Apotek Apotek 1 Løren Torg 0.7 km
Apotek Apotek 1 Bjerke 1.5 km
Vinmonopol Vinmonopolet Hasle Torg 1.6 km
Vinmonopol Sandaker Vinmonopol 2.5 km
Dagligvare Meny Løren 0.7 km
Dagligvare Kiwi Økernveien 0.8 km
Kiosk/video Pizzabuzzen Økern 0.8 km
Kiosk/video Minipris Løren kiosk 0.8 km
Bensin Circle K Økern 1.1 km
Bensin Circle K Bjerke 1.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 59,5 %
Andel kvinner 40,5 %
Gj.snittalder menn 36,5 år
Gj.snittalder kvinner 31,9 år
Husholdninger med barn 21,5 %
Husholdninger uten barn 78,5 %
Gj.snitt byggeår 1996
Gj.snitt tomtestørrelse 430
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Aker Sykehus 1830 1088

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,8 av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Kristine Mevik
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?