Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 000 000,- for kr 3 000 000,-

Hovedbilde

Fasade

Fasade

Fasade

Fasade

Hage

Stue 1. etasje

Stue 1. etasje

Stue 1. etasje

Soverom 1. etasje

Soverom 2, 1. etasje

Spisestue 1. etasje

Kjøkken 1. etasje

Bad 1. etasje

Stue 2. etasje

Stue 2. etasje

Kjøkken 2. etasje

Soverom 2. etasje

Soverom 2. etasje

Soverom 2, 2. etasje

Bad 2. etasje

Stue anneks/uthus

Kjøkken anneks/uthus

Bad anneks/uthus

Soverom anneks/uthus

Stenhammerveien 12 FP Krogsveen_01_3D

Stenhammerveien 12 FP Krogsveen_02_3D

Stenhammerveien 12 FP Krogsveen_03_3D

Bydalen

Stenhammerveien 12

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 275 000,-

Bydalen: Tomannsbolig med uthus, attraktivt og sentrumsnært område øverst i Bydalen

Boligtype:
Tomannsbolig, Selveiet
Soverom:
4
Prisantydning:
Kr 3 275 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
195 / 258 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et etablert boligområde øverrst i Bydalen, like ovenfor det gamle Fredrikstad Bryggeri. Rolig men samtidig sentral beliggenhet med kort avstand til de fleste nødvendigheter. Gangavstand til bl.a nærbutikk, barnehage, skole, jernbanestasjon og sentrum forøvrig. Gangavstand til attraktivt barnevennlig turterreng ved "Bingedammen".

Barnehager og skoler

Barne-og ungdomsskole på Cicignong, det er også flere barnehager i nærområdet, se vedlagt naboprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Det er flere fler muligheter for å kjøre til Stenhammerveien, men hvis man kommer fra Fredrikstad og kjører mot broa ta da til høyre i siste rundkjøring mot Lisleby. Etter 100-200 m ta til venstre under broa og kjør Bydalsveien, ta til venstre etter ca 500 m inn i Losjeveien, så til høyre og du er i Stenhammerveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 275 000,-

Boligtype

Tomannsbolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1870

Soverom

4

Primærrom

195m2

Bruksareal

258m2

Tomt

716m2

KR-kode

2918106

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Stenhammerveien 12, 1604 Fredrikstad

Gnr. 208, bnr. 244 i Fredrikstad kommune.

Tomten

Eiet tomt 716 kvm. Lett skrånende tomt med opparbeidet hage. Eiendommen tilfredsstiller ikke dagens krav til stedfesting av eiendomsgrenser. Grensene er usikre og det vil ofte medføre arealavvik i forhold til eksisterende areal i marka. For å få nøyaktig grensebestemmelse anbefales det å rekvirere ny oppmåling

Parkering

I følge selger har de hatt en muntlig avtale med eier av nabotomten om at beboere i Stenhammerveien 12 har bruksrett til å benytte garasjen og parkeringsplassen mellom garasje og uthus. Garasjen har plass til en bil og har en enkel standard. Det er ingen vedlikholdsplikt på garasjen eller andre forpliktelse på parkeringen, avtalen er ikke tinglyst. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 278 kvm

Totalt bruksareal: 272 kvm

Totalt primærrom: 195 kvm

Bruksareal:

Uthus 36 kvm

Tomannsbolig 222 kvm

Primærrom:

Uthus:

1. etasje 30 kvm: Vindfang, kjøkken, stue, bad, soverom

Tomannsbolig:

1. etasje 95 kvm: Entré, trapperom, stue, spisestue, kjøkken, bad, 2 soverom

2. etasje 70 kvm: Trapperom, stue, kjøkken, 2 soverom, bad

Sekundærrom:

Uthus:

1. etasje 6 kvm: Bod

Tomannsbolig:

Kjeller: 48 kvm: Boder, fyrrom/eldre vaskerom

1. etasje 5 kvm: Bod med utvendig adkomst

2. etasje 4 kvm: Bod

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.09.2018 utført av Frank Feldt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over.

Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport antatt oppført i tre med stående plank/bindingsverk/tømmer. Utvendig kledd med plastpanel. Trevinduer med isolerglass og koblede vinduer, noen nyere plastvinduer. Yttertak med takstein og eternittplater på tilbygg. Grunnmur med støpte fundamenter på antatt leire.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder yttertak er av eldre dato og har fått TG 3 pga alder, eternittplater på tilbygg inneholder asbest og det er spesielle regler for håndtering av materialet. Bygget har en eldre setningsskade som nå virker stabil. Det ble indikert fukt i støpt såle i kjeller, her virker ikke drenering som den skal. Det er svikt i kjøkkengulv og synlig råte i bjelkelag så her må det gjøres tiltak. Eldre bygninger kan ha skjulte feil og mangler som ikke er mulig oppdage ved en visuell kontroll. De er også bygget etter andre krav og regler enn de som gjelder i dag.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Tomannsbolig bestående av en leilighet i hver etasje, leiligheten i 1. etasje er noe større en 2. etasje. De har felles inngang, med gang til 1. etasje og trapp opp til 2. etasje. Uthuset er også innnredet og leid ut, men det er ikke godkjent som egen boenhet.

Standard 1. etasje:

Denne leiligheten er en noe større en 2. etasje og har en stor stue, 2 soverom og kjøkken, badet har adkomst fra gangen. På gulvene er det stort sett laminat, vegger med tapet og malt tapet/pane. Himling med hvitmalte plater. Hvit profilert kjøkkeninnredning, avtrekksvifte over komfyr, hvitevarer er løse og følger ikke salget, avtrekksvifte over komfyr. På badet er det fliser på gulv, våtromsplater på vegger og takplater, badet har en enkle standrad og er utstyrt med badekar, wc, servant med innredning.

Standard 2. etasje:

Når du kommer opp trappen kommer du til gangen hvor det er inngang til badet og stue. Innenfor stuen er det 2 store soverom, fra stuen kommer du også inn til kjøkkenet. Leiligheten fremstår med noen nyere overflater, på gulvene er det laminat, vinylbelegg på kjøkken og bad, malte vegger og tak. Kjøkkeninnredningen her er av nyerer dato med opplegg til oppvaskmaskin også den har løse hvitevarer som ikke følger salget. Utenfor kjøkkenet er det en balkong og dør til boden. Badet her har også en enkel standard med dusjkabinett, wc, servant med innredning.

Uthus:

Uthus er innredet med vindfang, kjøkken, stue, soverom og bad og holder en nøktern standard. Malt kjøkkeninnredning løse hvitevarer, bad med dusjkabinett, wc, servant med innredning. Vinylbelegg, fliser på bad, laminat i stue. Malte vegger og tak, fliser på badevegger.

Hele eiendommen med uthus er per i dag utleid, det er lagt inn nytt offentlig vann og avløp fra gaten og inn i boligen i 2013. Vinduene i stue og soverom i 2. etasje er nye i år.

Oppvarming

Det er sentralfyring i boligen med radiatorer, samt noe elektrisk. Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Bebyggelsen på eiendommen har ikke fått utstedt midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest.

Hvis bebyggelsen er eldre enn 1965/66, var det ikke krav til slik tillatelse. I matrikkelrapporten fra kommunen framgår det at bygningen på eiendommen er en horisontaldelt tomannsbolig som er tatt i bruk til boligformål, med et uthus/ anneks som det er ikke registrert som bolig.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Eventuell adgang til utleie

Tomannsboligen er godkjent som 2 separate boenheter og kan lovlig leies ut.

Det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er målt radonverdi på 130 +/- 20 Bq/m3 i boligen, for ca 3 år siden og dette er over angitt tiltaksverdi (skal være under 100) . Ny eier må iverksette tiltak for å redusere radonverdiene dersom boligen skal leies ut.

Uthus som er innredet som en utleiedel er ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen. Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie.Her er det ikke opplyst om det har vært noen radonmåling.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for Fredrikstad Kommune i perioden 2011-2023 formål: 410 – krav vedrørende infrastruktur, 1001 – bebyggelse og anlegg, datert 06.12.2012. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. eiendommen ligger innenfor planforslaget om 908 Kommunedelplan InterCity Fredrikstad-Sarpsborg.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Generelt pålegg i området om utkobling av taknedløp, dvs at takvann skal gå til terreng. Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 19.737,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 6.687 pr år.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.358.097,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Fredrikstad
Grunnkrets Lahellemoen
Kirkesogn Fredrikstad Domkirke

Steder i nærheten

Gamlebyen 3.2 km
Kongstenhallen 3.4 km
Isegran fort/museum 2.9 km
Begby 4.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 136.3 km
Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 84.9 km
Jernbanestasjon Fredrikstad stasjon 0.9 km
Bussholdeplass Kapellfjellet 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Glemmen (vgs) aktivitetssal 1.1 km
Idrettsanlegg Lisleby kunstgressbane 1.9 km
Treningssenter Centrum Sol og Helsestudio 0.9 km
Treningssenter Family Sports Club Fredrikstad 1.1 km

Steder av interesse

Skoler

Cicignon barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 1.2 km
Trara skole (1-7 kl.) 1.6 km
Akademiet vgs. Fredrikstad 0.9 km
Glemmen videregående skole 1.1 km

Barnehager

Kiæråsen barnehage (1-5 år) 0.6 km
Speiderfjellet barnehage 0.7 km
Jernbanegaten barnehage (3-5 år) 1.1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Torvbyen 1.2 km
Kjøpesenter Østsiden Storsenter 5 km
Postkontor Coop Mega Fredrikstad 1.2 km
Postkontor Coop Extra Glommen Brygge 1.9 km
Apotek Vitusapotek Torvbyen 1.2 km
Apotek Boots apotek Kong Salomo 1.3 km
Vinmonopol Torvbyen Vinmonopol 1.2 km
Vinmonopol Østsiden Vinmonopol 1.9 km
Dagligvare Joker Glemmen 0.5 km
Dagligvare Rema 1000 Hassingveien 1 km
Kiosk/video Mix Hassingen 1 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 1 km
Bensin Shell/7-Eleven St.Croix 1.1 km
Bensin Circle K Freskoveien 1.2 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,6 %
Andel kvinner 48,4 %
Gj.snittalder menn 39,7 år
Gj.snittalder kvinner 39,8 år
Husholdninger med barn 19,3 %
Husholdninger uten barn 80,7 %
Gj.snitt byggeår 1958
Gj.snitt tomtestørrelse 480
Område Personer Husholdninger
Kommune: Fredrikstad 80121 36276
Grunnkrets: Lahellemoen 645 358

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget ikke kunnet tegne Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA siden de er et foretak som driver med eiendom. Vedlagt salgsoppgaven følger heller ikke selgers egenerklæringsskjema, som ikke er fylt ut da selger ikke har bebodd eiendommen og derfor ikke har kunnskap om eiendommens tilstand.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 45.000,- .

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Bjørnar Brynildsen
Daglig leder/Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?