Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 9 000 000,- for kr 9 000 000,-

Velkommen. Eiendommen ligger i et rolig og sentrumsnært boligområde

Velkommen til Thaulows vei 12A

Frodig og naturskjønn utsikt fra terrasse i rolige omgivelser.

Sørvendt terrasse på 10 m2, med utgang fra stue/kjøkken.

Garasjen på tomten er fellesareal

God takhøyde i stue på gj.snittlig 2,65 meter og 3-stavs eik parkett.

Moderne kjøkkeninnredning med hvite fronter og integrerte håndtak. Skap fra gulv til tak samt kjøkken-øy gir rikelig med skap og benkeplass.

Integrert i innredingen er oppvaskmaskin, stekeovn x2, micro, kaffemaskin og induksjon platetopp samt nisje til kjøleskap.

Åpen stue/kjøkken løsning. Her har du god plass til ulike møbleringsløsninger.

Hovedsoverom av god størrelse med skyvedørsgarderobe

Bad nr.1 ligger i tilknytning til hovedsoverommet

Soverom nr. 2 med store vindusflater

Soverom nr. 2 av god størrelse.

Soverom nr. 3 har også garderobeskap

Bad nr 2. Flislagt bad med varmekabler i gulv. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, innmurt badekar, servantskap og opplegg til vaskemaskin. Downlights.

Separat wc-rom i hovedetasjen

Gang/hall med downlights

Hall/gang

Kontor/omkledningsrom/bod.

Inngang til hovedsoverom og bad nr. 1.

Trappeoppgang til loft samt utgang til vestvendt terrasse på 8,5 m2.

Trappeoppgang til 2.etg.

Loft med romslig stue og kjøkken innredning samt bad.

Flislagt bad med varmkabler i gulv. Dette badet ligger i loftsetasjen.

Bad på loft.

Planskisse.

Planskisse loft

Frøen - Halvpart av horisontaldelt tomannsbolig med solrike uteplasser. Parkering. Oppussingsbehov.

Thaulows vei 12A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 8 500 000,-

Frøen - Halvpart av horisontaldelt tomannsbolig med solrike uteplasser. Parkering. Oppussingsbehov.: Frøen - Halvpart av horisontaldelt tomannsbolig med solrike uteplasser. Parkering. Oppussingsbehov.

Boligtype:
Tomannsbolig, Selveiet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 8 500 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
159 / 159 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i blindvei i et sentralt og rolig boligområde på Lille Frøen i Oslo kommune, midt i mellom Majorstuen og Vinderen. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt bymessige fasiliteter og servicetilbud. Fra boligen er det kort gangavstand til blant annet Bogstadveien med alle sine shoppingmuligheter og uteliv, samt Marienlystparken og Frognerparken. Sistnevnte ligger omtrent 6 minutters gange fra boligen og inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken. Her ligger også populære Frognerbadet og Frogner stadion.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Coop Mega og Rema 1000 på Vinderen samt Coop Extra og Kiwi på Majorstuen. Gangavstand også til Colosseum senter som ligger vis-a-vis Colosseum kino. Majorstuen og Bogstadveien er velkjente for sitt yrende folkeliv, og ikke minst det gode utvalget av butikker, kaféer, konditorier, restauranter og utesteder.

Majorstuen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og fem busslinjer trafikkerer stedet. Nærmeste holdeplass er Frøen T-bane som ligger kun 1 minutts gange fra boligen. Med bil tar det omtrent 8 minutter til Oslo S, 8 minutter til Bygdøy, 10 minutter til Sinsen og 37 minutter til Oslo Lufthavn Gardermoen.

Fra eiendommen er det gangavstand til Vinderen barneskole, Majorstuen ungdomsskole, Blindern, Politihøyskolen, Norges Musikkhøgskole samt privat høyskole innen helse- og sosialfag, diakoni og ledelse. Det finnes flere videregående skoler i nærområdet, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Barnehager og skoler

Eiendommen sogner til Vinderen skole som ligger ca 1 km unna og Ris ungdomsskole som ligger ca 1,3 km unna. Det er også flere barnehager i nærområdet som Thaulow barnehage (1-5 år) og Frognerbekken barnehage (0-5 år).

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen. Se også vedlagt nabolagsprofil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 8 500 000,-

Boligtype

Tomannsbolig

Eiertype

Selveiet

Etasje

2

Byggeår

1930

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

159m2

Bruksareal

159m2

Tomt

1198m2

KR-kode

4018148

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Thaulows vei 12 A, 0369 Oslo

Gnr. 37, bnr. 160, snr. 2 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 1.198 kvm. Tomten er opparbeidet med gruslagt oppkjørsel, gressplen og beplantninger. Den enkelte seksjonseier har bruksrett til hage i henhold til situasjonskart som medfølger salgsoppgaven.

Parkering

Parkering på gårdsplass. Det er en garasje på tomten som i dag benyttes som bod i fellesskap med eier av seksjon 1 (fellesareal). Forøvrig gateparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 186 kvm

Totalt bruksareal: 159 kvm

Totalt primærrom: 159 kvm

Primærrom:

Bolig: 1. etg 5 kvm: Trapperom.

Bolig: 2. etasje 128 kvm: Trapperom, gang, stue og kjøkken i åpen løsning, 2 bad, separat wc, disp. rom/kontor og 3 soverom. Sørvendt terrasse på 10 m2, med utgang fra stue/kjøkken.

Vestvendt terrasse på 8,5 m2, med utgang fra trapperom.

Bolig: loft 26 kvm: Trapperom, loftstue m/ hybelkjøkken, bad. Gulvareal før fratrekk pga. skråtak er 48 m2.

Garasje:

Bruksareal: 21 kvm.

Sekundærrom: ca. 19 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.07.2018 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre.

Eiendommen er beheftet med flere alvorlige mangler og ulovligheter. Det henvises til skaderapporter. Interessenter anmodes om å sette seg nøye inn i disse. Det må påregnes utbedringer og kostnader som også involverer seksjon 1, selger har ikke gjort noen avtaler med eier av den andre seksjonen og kjøper overtar risikoen for dette.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2 og TG3:

BOLIG.

TG 2: Bjelkelag: Det er registrert skeivheter i bjelkelaget mellom 1. og 2. etasjer på 43mm i samme rom. Det er også flere svanker og buler i gulvene. Dette kan tyde på setninger i fundamentene, eller svakheter i bjelkelaget/bæringer. Bærekonstruksjoner er ikke kontrollert da dette vil kreve prosjekteringsgrunnlag eller åpning av konstruksjonene.

Vannrør av kobber: Anbefalt brukstid på kobberrørør er 30 år (BKS 700.330), og tilstandsgraden er satt på grunnlag av alder. Skjulte rør i vegger var ikke mulig å kontrollere på befaringsdagen.

Koblingskap for rør-i-rør-systemet (del av vannrør som er av nyere dato): Koblingskapet i WC-rommet har ingen drenasje, men det er koblet opp en automatisk stoppeventil med føler på kaldtvannet. Dette er ikke montert på varmtvannet, og må ettermonteres for å tilfredstille krav i teknisk forskrift.

Varmtvannsbereder: Varmtvannsberederen er plassert i rom uten sluk, og det er heller ikke montert automatisk stoppeventil på tilførselen. Det bør derfor ettermonteres en waterguard for å unngå skader ved en evt. lekkasje. I tillegg bør berederen plasseres i et lekkasjetrau.

Ventilasjon på loftet: I loftsetasjen er det ingen tilluft og kun avtrekk på badet.

Takvinduer i loftsetasjen: Takvinduene er ikke fagmessig montert og mangler beslag mellom vindu og takkonstruksjon og tekking.

Toalettsisterne på bad i loftsetasjen: Det mangler drenering eller annen form for lekkasjesikring i toalettkassen/sisternekassen som var et krav i den gjeldende tekniske forskriften på oppføringstidnspunktet. TEK10 § 13-20: Vegger med innbygde sisterner eller lignende skal sikres mot fuktinntrengning fra lekkasjer fra installasjonen. Eventuelle lekkasjer skal synliggjøres og i andre rom enn våtrom skal lekkasjen føre til automatisk avstengning av vannet. Det er også lite forsterkning av veggen bak toalettsisternen da flere av flisene rundt toalettet har sprukket opp.

Vinduer i 2. etasje: Enkelte av vinduene er tunge å åpne/lukke og bør justeres. I en viduspost er det utført en tidligere hulltakning som viser at det ikke er isolert under vinduene. I samme område kjenner man at det trekker tydelig mellom vindu og vegg. Et vindu på et soverom er punktert.

Terrassedører i 2. etasje: Det er løse tetningslister og dørene subber i karmene. Trapp mellom 2. etasje og lofteatsjen: Da himlingen i 1. etasje er endret er det punkter i trappeløpet med svært lav takhøyde. Her bør det etableres en sikring for å unngå å slå hodet.

Rør på bad 2 i 2. etasje: Rørgjennomføringer i gulvet (under badekaret) er ikke tettet tilstrekkelig med rørmansjett og kan føre til lekkasjer over tid. Hovedsluket har svært liten diameter på avløpet og vil derfor ha vanskeligheter med å ta til seg store mengder vann. Under badekaret er det ikke sluk og avløpet fra badekaret går rett i avløp i gulvet.

Innebygd badekar på bad 2 i 2. etasje: Det innbygde badekaret har ingen lufteluker/spalter. Risikoen ved å ikke ha ventilert en slik konstruksjon er at fuktig luft på baksiden av konstruksjonen kondenserer og kan igjen føre til fuktrelaterte skader i konstruksjonen. Innbygningen er oppført av organiske materialer (treverk), som kan føre til soppvekst i konstruksjonen.

Innebygd toalettsisterne på begge badene i 2. etasje: Det mangler drenering eller annen form for lekkasjesikring i toalettkassen/sisternekassen som var et krav i den gjeldende tekniske forskriften på oppføringstidnspunktet. TEK10 § 13-20: Vegger med innbygde sisterner eller lignende skal sikres mot fuktinntrengning fra lekkasjer fra installasjonen. Eventuelle lekkasjer skal synliggjøres og i andre rom enn våtrom skal lekkasjen føre til automatisk avstengning av vannet.

Ytterdør i 1. etasje: Døren har løse tetningslister og subber i karmen.

Vegg i inngangsparti i 1. etasje: Tidligere døråpning er kledd igjen, men arbeidet er ikke ferdigstilt.

TG 3: Yttervegger: Det er tidligere utført hulltakninger i ytterveggene fra innsiden i stue/kjøkken i 2. etasje, som viser at det ikke er diffusjonssperre på innsiden av veggene. Ved samme hulltakning er det også synlig kuldebro da veggen ikke har isolasjon i dette området, men kun massivt treverk. Det kan se ut som om at veggene har blitt etterisolert etter original konstruksjon, men det er ikke etablert lufting i veggkonstruksjonen. Kombinert med manglende diffusjonssperre (plast) på innsiden har ført til at maling på utsiden har begynt å boble som kan tyde på kondensoppsamling i veggen/panelen.

I loftetasjen er ikke luken mellom varmt rom (loftstue) og kaldtloft, isolert som kan føre til kondensproblemer ved temperaturforskjeller inne og ute.

Yttertak: Taket er inspisert fra terreng/bakkenivå og fra kaldloft. Konstruksjonen er endret fra opprinnelig kaldtloft og fra knevegg/kaldtloft er det synlig at isolasjonen er dyttet helt opp til rupanelen uten at det er etablert lufting. Da det ikke ser ut som om at taket er tekket om de siste årene antas det at det heller ikke er laget en løsning for dette utvendig heller. Ved temperaturforskjeller inne og ute er det fare for kondensering i takkonstruksjonen. Det er ingen lufting fra gesimsen og opp i kaldtloftet/kneveggen, som gjør at fuktig luft i kneverggene blir stående uten å få sirkulert ut. Det er svertesopp i rupanelen ned mot utterveggene, som et resultat av dette. Diffusjonssperren var ikke mulig å kontrollere på befaringsdagen.

Manglende rømningsvei fra loftsetasjen: Loftsetasjen har ikke tilfredstillende rømingsveier da det kun er hovedtrappen som er tilfredstillende. Det skal minimum være 2 rømingsveier. Det er laget en luke i gulvet med stige ned til 1. etasje, men denne luken er for liten som rømningsvei. Luken må oppfylle disse minstemålene:

- Fri bredde 0,5 m.

- Fri høyde i åpningen 0,6 m.

- Summen av fri bredde og fri høyde 1,5 m.

Loft (innredet): Det er tilfredsstillende med interntrapp innvendig i boligen, komplettert med rømning direkte til det fri. Rømning direkte til det fri kan være vindu tilrettelagt for rømning fra minimum annet hvert oppholdsrom. Takvinduene er ikke tilfredstillende da rømningsvindu må stå i vertikal vegg. Brannprosjektering og utførelse er ellers ikke undersøkt eller vurdert ved befaring.

Gulv på bad i loftsetasjen: Det er bom (manglende heft mellom flis og underlag) under flere av flisene. Det er motfall fra sluk. Sluket er ikke gulvets laveste punkt.

Terrasser: Gulvet er tekket med eldre sinkplater under terrassebodene. Det er ingen tett løsning mellom tekkingen og yttervegg som kan føre til lekkasjer til underliggende konstruksjoner. Dette må utbedres. Terrassen ved stue/kjøkken har svært mye flass i overflatebehandlingen på terrassebordene og rekkverket.

Gulv på bad 2 i 2. etasje: Det er bom (manglende heft mellom flis og underlag) under flere av flisene. Sluket er ikke gulvets laveste punkt.

Vegg på bad 2. i 2. etasje: I vindusposten er glasuren i flisene sprukket opp etter antatt bevegelser i veggen som kan være fuktrelatert. Dette kan komme av at vinduet er plassert i sprutsonen i badekaret/dusjen og løsningen mellom vindu og vegg ikke er tett. På den utvendige panelen på utsiden av badet er det store blemmer/bobler i malingen som kan tyde på at det ikke er brukt diffusjonstett membran på ytterveggen.

GARASJE:

TG 2: Yttertak garasje: Taket bærer preg av alder og slitasje. Dør og port til garasjen: Døren og porten bærer preg av alder og slitasje. Disse ble ikke funksjonstestet på befaringsdagen da dør og port var låst.

TG 3: Yttervegger garasje: Veggene har større avflassinger i pussen og det er behov for utskifting av pussen utvendig.

Boligsalgsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Boligen er opprinnelig en villa fra rundt 1930, som har blitt bygget om og utført større endringer i perioden 2011-2016. Da ble råloft og råkjeller bygget om til boligareal.

Seksjon 2, som nå selges, har et inngangsparti i 1. etasje og disponerer ellers 2. etasje og loftetasjen. I andre etasje har seksjonen blant annet romslig stue med åpen kjøkkenløsning, tre soverom, to flislagte bad og ett separat wc. Fra stuen er det utgang til sørvendt terrasse på 10 m2 og trapperommet har utgang til vestvendt terrasse på 8,5 m2m. På loftet er det ytterligere et bad samt stue med hybelkjøkken.

Eiendommen er solrik, skjermet og inngjerdet. Hyggelig beplantet hage med plen og gruset gårdsplass.

Det er avdekket flere bygningsmessige feil og mangler ved boligen og det må påberegnes utbedring av flere av disse feilene og manglene. Boligen er å anse som et oppussingsobjekt.

MATERIALVALG:

Stue: Stort oppholdsrom med stue og kjøkken i åpen løsning. Rommet er særdeles lyst og hyggelig med store vinduer mot tre himmelretninger. Romhøyde i stue/kjøkken er 2,65 meter (gj. snitt). Parkett på gulvet og malte, slette tak og veggflater.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning med hvite fronter og integrerte håndtak. Kjøkkenet har stor kjøkkenøy og benkeplater i granitt. Integrert i innredingen er oppvaskmaskin, to stekeovner, micro, kaffemaskin og induksjon platetopp. Side-by-side kjøleskap medfølger også. Ventilator over platetopp og underlimt komposittkum og ett-greps blandebatteri.

Kjøkken loft: Hybelkjøkken med platetopp, kjøleskap og oppvaskkum.

Soverom: Boligen har 3 gode soverom, samtlige med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Skyvedørsgarderober på 2 av soverommene.

Bad nr.1 (2.etg): Flislagt bad med varmekabler i gulv. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, dusjhjørne med glassvegg og servantskap. Sluk plassert i dusjsone. Badet ligger i tilknytning til hovedsoverommet.

Bad nr. 2 (2.etg): Flislagt bad med varmekabler i gulv. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, innmurt badekar, servantskap og opplegg til vaskemaskin. Sluk plassert midt i badet.

WC (2.etg): Separat, flislagt wc-rom med vegghengt toalett og servantinnredning.

Bad loft: Flislagt bad med varmkabler i gulv. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, innmurt badekar og servantinnredning. Sluk plassert under servanten. Downlights.

Diverse:

- Vinduer i 2. etasje er fra 2011 utført med 2-lags isolerglass. Takvinduer fra 2005 utført med 2-lags isolerglass på loft. Terrassedører og ytterdør fra 2011 utført med 2-lags isolerglass.

- 3-stavs eik parkett på gulv i begge etasjer.

- Varmtvannsbereder på ca. 200 liter er plassert i rom mellom stue og gangen.

- Sikringsskap ernplassert i gangen i 2. etasje. Måler plassert i kjelleren i seksjon 1.

Oppvarming

Eletrisk oppvarming. Varmekabler i gulvstøp på bad nr. 1 og 2 samt badet på loftet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1930.

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på oppføringen av boligen i 1930, kun et uattestert expedisjonsdokument som var datidens byggesøknad. Det foreligger ferdigattest på bruksending av rommene i kjeller og loft fra 2016. Originale byggetegninger og ferdigattest følger vedlagt salgsoppgave.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Boligen overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. Dagboknr 901122-1/105, tinglyst 21.02.1930 - Bestemmelse om vei/gjerde. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i sameiets eiendom. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler. Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Boligen kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Loftsetasjen har tidligere vært utleid. Loftet er ikke godkjent som egen boenhet blant annet pga manglende rømningsvei. Kjøper overtar ansvaret for å ev. få loftet godkjent for utleie.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen omfattest også av kommuneplan Oslo mot 2030. Eiendommen ligger i et Rp sone fare omtåde som betyr ras og skredfare. Det er trasé for sporvei under bakken.

Følgende planforslag i nærheten: Det foreligger planforslag 201407126 og 201407581 vedr. Majorstuen overflate - Knutepunktsutvikling og Fornebubanen. Gjelder kollektivtrafikkplan med forslag om ny T-banestasjon som bygges under gatenivå med hovednegang på Valkyrien plass. Hele baneanlegget fra den nye stasjonen og frem mot Volvat/Frøen senkes under terreng. Deretter er det snakk om å bygge ut området over t-banenettet med bl.a boligbebyggelse. Ingenting er fastsatt pt. Kontakt Plan og bygg for mer informasjon eller gå inn på: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201407126

Det foreligger planforslag 201307770 - Omreglering av Diakonhjemmet med videre planer om å utvide. Kontakt Plan og bygg for mer informasjon eller gå inn på: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201307770&wfl=N&Dateparam=07/09/2018&sti=

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Det gjørs oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Eiendommen selges etter foretatt hevingsoppgjør. Alle interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i salgsoppgave og tilstandsrapport. Eiendommen er beheftet med flere alvorlige mangler og ulovligheter. Det henvises til skaderapporter. Interessenter anmodes om å sette seg nøye inn i disse.

Boligen og tomten vil ikke bli ytterligere stelt og rengjort før overtagelse. Inventar som er i boligen ved visning vil medfølge. Iht seksjoneringsbegjæringen er trappoppgangen samt kneveggene på loftet fellesareal. Dette gjelder også trappoppgangen i seksjon nr 1. Seksjonenene har således ikke rettsvern for disse arealene til tross for at arealene tilsynelatene er innlemmet i seksjonene. Dersom seksjonseierene ønsker å få rettsvern til disse arealene, må dette avtales mellom eiere av seksjon 1 og 2. Kostnad og risiko ifm en evt reseksjonering tilfaller kjøper.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 12.633,- for inneværende år for denne seksjonen. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 2.792,- for 2018.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.713.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Vestre Aker
Grunnkrets Volvat
Kirkesogn Ris

Steder i nærheten

Chateau Neuf 0.4 km
Politihøgskolen 0.6 km
Colosseum 0.7 km
Frognerbadet 0.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 55.3 km
Sentralstasjon Oslo S 5.3 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 3 km
T-bane stasjon Frøen T-banestasjon 0.2 km
Trikkeholdeplass Majorstuen Kirkeveien 0.9 km
Bussholdeplass Frøensalléen 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Marienlyst Idrettsanlegg 0.9 km
Idrettsanlegg Frogner Stadion 1.2 km
Treningssenter EVO Majorstua 0.6 km
Treningssenter Friskis & Svettis Oslo avd.Majorstuen 0.7 km

Steder av interesse

Skoler

Majorstuen skole (1-10 kl.) 0.9 km
Vinderen skole (1-7 kl.) 1 km
Marienlyst skole (1-10 kl.) 1.1 km
Skøyen skole (1-7 kl.) 1.4 km
Ris ungdomsskole (8-10 kl.) 1.3 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 1.7 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 2 km
Kristelig gymnasium 2 km
Hartvig Nissens skole 2.3 km

Barnehager

Thaulow barnehage (1-5 år) 0.5 km
Frognerbekken barnehage (0-5 år) 0.5 km
Frigg barnehage (1-6 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Colosseum Senter 0.7 km
Kjøpesenter Vinderen Sentrum 1.2 km
Postkontor Majorstuen Postkontor 0.9 km
Postkontor Bunnpris Blindern 1.1 km
Apotek Diakonhjemmet sykehusapotek 0.4 km
Apotek Vitusapotek Volvat - Oslo 0.4 km
Vinmonopol Majorstuen Vinmonopol 0.7 km
Vinmonopol Vinderen Vinmonopol 1.1 km
Dagligvare Atles Hjørne 0.4 km
Dagligvare Meny Colosseum 0.7 km
Kiosk/video Monaco Spill og Kiosk 0.8 km
Kiosk/video Mix Colosseum 0.8 km
Bensin Shell Marienlyst 1 km
Bensin Shell Vinderen 1.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,7 %
Andel kvinner 50,3 %
Gj.snittalder menn 38 år
Gj.snittalder kvinner 38,7 år
Husholdninger med barn 25,8 %
Husholdninger uten barn 74,2 %
Gj.snitt byggeår 1958
Gj.snitt tomtestørrelse 1325
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Volvat 1150 597

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Boligen selges etter hevingsoppgjør med tidligere eier. Boligen selges etter hevingsoppgjør med tidligere eier. Det er avdekket flere bygningsmessige feil og mangler ved eiendommen, og det må påberegnes utbedring av flere av disse feilene og manglene. Boligen er å anse som et oppussingsobjekt.

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Eksklusiv salgsoppgave 20 stk: kr. 2.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Øvrige vedlegg salgsoppgave
 
Energiattest
 
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?