Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 375 000,- for kr 4 375 000,-

Velkommen til Tiriltunga 4 - Presentert av Emir Resulbegovic i Krogsveen

Hyggelig innganspart, velkommen hjem!

Terrassen har god plass til utemøbler som sittegruppe og grill.

Solkart - illustrasjon

Det er naturlig plass for tv-seksjon i stuen slik den brukes i dag. Lyse og fine overflater med parkett på gulv.

Flott peisovn i stuen som genererer god varme på kalde kvelder, meget hjemmekoselig.

Romslig og separat kjøkken med særdeles god benk- og skapplass med høye skap.

Integrert platetopp og komfyr samt frittstående hvitevarer i kjøleskap og oppvaskmaskin følger boligen ved kjøp.

God plass for stort spisebord på kjøkken hvor man kan ta alle døgnets måltider. Fint vindu på kjøkken hvor man har fint utsyn.

Soverom I - Soverommet er av en god størrelse med god plass for dobbeltseng, nattbord på hver side av sengen samt kommode. Store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys inn til soverommet.

Soverom I - Selv med en beliggenhet i 1.etg ligger soverommet fint og skjermet til med hage utenfor soveromsvindu samt balkongdør.

Hageflekk utenfor soverom I

Bad I - Flott flislagt bad med varmekabler i gulv modernisert i 2017. Baderommet har tilknytning til vaskerom.

Bad I - Klosett og heldekkende servant over underskap samt speil med belysning. Lekkert dusjhjørne med innfellbare dusjvegger i herdet glass som i seg selv er meget praktisk.

Lysmalt trappeoppgang med god bredde på trapp. Under trappoppgang kan man plassere kommode, alternativt kan man sette opp grind for husdyr.

Gang i leilighetens 2. etasje

Soverom II - Soverommet brukes i dag som gjesterom. Gjesterommet ligger fint til i 2.etg med god plass for både seng og garderobeskap.

Soverom II - Utsyn

Soverom III - Soverommet brukes i dag som hovedsoverom, og ligger fint til i 2.etg med god plass for både seng og garderobeskap.

Soverom IIII - Soverommet ligger fint til i 2.etg med god plass for både seng og garderobeskap.

Bad II - Lekkert flislagt bad med varmekabler i gulv samt spotter i himling modernisert i 2013. Badet har et herlig badekar med tropedusj montert over.

Bad II - Vegghengt wc og heldekkende servant over underskap samt speil med belysning.

Lys og pen entré med god plass for klesavheng samt skotøy. Gulvet er flislagt og dermed meget praktisk i forhold til rengjøring og vedlikehold.

Fra entré har man direkte adkomst til alle øvrige rom i etasjen. Dette viser til en flott planløsning og romfordeling for øvrig.

Fasade

Tiriltunga 4 - 1 etasje.

Tiriltunga 4 - 2 etasje.

Tiriltoppen - et flott område

Områdebilde

Områdebilde

Områdebilde

Områdebilde

Områdebilde

Områdebilde

Områdebilde

Områdebilde

Områdebilde

Områdebilde

Områdebilde

Kart

Toppåsen - Flott 5-roms rekkehus over 2 plan i attraktivt og barnevennlig område - Meget gode solforhold - Garasje

Tiriltunga 4

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 490 000,-

Toppåsen - Flott 5-roms rekkehus over 2 plan i attraktivt og barnevennlig område - Meget gode solforhold - Garasje: Toppåsen - Flott 5-roms rekkehus over 2 plan i attraktivt og barnevennlig område - Meget gode solforhold - Garasje

Boligtype:
Rekkehus, Andelsleilighet
Soverom:
4
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 4 490 000,-
Felleskostnader:
Kr 5 242,-
Fellesgjeld:
Kr 71 636,-
AREAL (P-ROM / BRA)
111 / 111 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen ligger i et attraktivt og veletablert boligområde på Toppåsen. Stille, rolig og barnevennlig område med mye grøntarealer og lekeplasser rundt eiendommen. Bilfritt bomiljø, som gjør dette området til et eldorado for småbarnsfamilier. Vestvendt beliggenhet med utgang til hage og terrasse. Kort vei til offentlig kommunikasjon, skoler, barnehager, butikker, apotek, vinmonopol, postkontor, bibliotek, og andre servicetilbud.

Hele året er det fantastiske tur- og rekreasjonsmuligheter, ypperlige turstier i skog og mark. Både Hvervenbukta og Ingierstrand ligger i nærheten for de som vil benytte seg av to av Oslos mest populære

badestrender. Søndre Åsgården med rideskole. Svømme- og idrettshall like i nærheten. Toppåsen barneskole ligger i umiddelbar nærhet. Kort vei til Holmlia togstasjon, med tog tar det omtrent 10-12 min til Oslo sentrum. I tillegg er holdeplassen på Holmlia et stort knutepunkt for mange bussruter.

Barnehager og skoler

Tiriltunga 4 sogner p.t. til Toppåsen skole. Skolegrensene er veiledende og revideres av Utdanningsetaten hver høst. Foresatte vil få plass til sitt/sine barn ved skolen de tilhører i henhold til skolegrensene, eller ved den nærmeste skolen med ledig plass. Foresatte kan også søke sitt/sine barn over til en annen skole.

Oversikt fra nabolagsprofilen over skoler og barnehager i området:

1-7 kl. Toppåsen skole 0.3 km

8-10 kl. Holmlia skole 1.2 km

8-10 kl. Hauketo skole 2 km

Vgs. Bjørnholt videregående skole 5.8 km

Vgs. Roald Amundsen videregående skole 5.5 km

Bhg. Holmsåsen barnehage 0.6 km

Bhg. Lia barnehage (1-6 år) 0.7 km

Bhg. Asperud barnehage (0-6 år) 1 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Fra Oslo sentrum med bil: følg E18 til Ljabrudiagonalen og ta av der. Videre tar man Holmliaveien og Liakollveien til Tiriltunga.

Fra Oslo sentrum kan man også reise kollektivt med buss 81 til stoppet Prinsdalsbakken, eller tog L21 til stasjon Holmlia. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 490 000,-

Fellesgjeld

Kr 71 636,-

Totalpris

Kr 4 561 636,-

Felleskostnader

Kr 5 242,-

Boligtype

Rekkehus

Eiertype

Andelsleilighet

Byggeår

1988

Soverom

4

Garasje

Ja

Primærrom

111m2

Bruksareal

111m2

Tomt

34904m2

KR-kode

371839

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Tiriltunga 4, 1259 Oslo

Gnr. 191, bnr. 145 i Oslo kommune.

Leil.nr. 1042, andelsnr. 51,

Tirilltoppen Borettslag, org.nr. 948 984 520

Tomten

Eiet tomt på 34.904,5 kvm som tilhører borettslaget. Tomten fremstår som representativ, ryddig og pent opparbeidet med bl.a. gressplen og beplantning. Felles uteplasser og lekeplasser i borettslaget. Asfalterte adkomstveier.

Parkering

Garasje følger boligen. Borettslaget disponerer gjesteparkeringsplasser. Ellers gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal og privat vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 121 kvm

Totalt bruksareal: 111 kvm

Totalt primærrom: 111 kvm

I tillegg disponerer boligen en utebod på ca. 5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.04.2018 utført av Kristian Nohr Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over.

Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret.

Standard

Attraktivt og påkostet rekkehus med stor terrasse/hageflekk på 26 kvm. Huset har en gjennomgående planløsning over 2 plan, 1. etg. inneholder soverom, entré, hall, bad, kjøkken, stue og vaskerom. 2. etg. inneholder 3 soverom og bad. Med sine 111 kvm. i bruksareal er huset å anse som meget innholdsrikt. Eier har siden 2013 modernisert begge badene hvorav bad i 1.etg er tatt i 2017, badene fremstår pene. Huset er godt tatt vare på og følgelig velholdt hvorav overflateoppussing er gjort i mars 2018. Selv med sin gode standard har huset stort potensial i forbindelse med endringer i romfordeling dersom ønskelig. Dette er en sjelden mulighet i populære Tiriltoppen borettslag og absolutt verdt en kikk dersom du er på jakt etter en innholdsrik bolig med en god standard. Her kan man flytte rett inn!

Entré/Hall:

Lys og pen entré med god plass for klesavheng samt skotøy. Gulvet er flislagt og dermed meget praktisk i forhold til rengjøring og vedlikehold. Fra entré er det videre adkomst kjøkken slik at man ikke behøver å drasse langt på bæreposene. Fra entré har man direkte adkomst til alle øvrige rom i etasjen. Dette viser til en flott planløsning og romfordeling for øvrig.

Baderom 1.etg:

Flott flislagt bad med varmekabler i gulv modernisert i 2017. Innredningen er moderne med mørk farge som står fint i stil med fliser på gulv og gir en fin kontrast til de lyse flisene på vegg. Klosett og heldekkende servant over underskap samt speil med belysning. Lekkert dusjhjørne med innfellbare dusjvegger i herdet glass som i seg selv er meget praktisk og frigjør mye plass på bad når man ikke bruker dusj.

Vaskerom:

Eget vaskerom i tilknytning til bad. Her er varmtvannsbereder på ca. 200 liter plassert. Vaskerommet har god plass til vaskemaskin og tørketrommel samt skap. For dere som liker å holde skittentøy, vaskeredskaper og tørkestativ på et sted er dette å anse som et supert rom.

Stue:

Lys og stor stue med særdeles godt med lysinnslipp i form av store vindusflater. I stuen er det mange møbeleringsmuligheter, her er det bare fantasien som kan stoppe deg. Det er dog naturlig plass for tv-seksjon i stuen slik den brukes i dag. Lyse og fine overflater med parkett på gulv. Flott peisovn i stuen som genererer god varme på kalde kvelder, meget hjemmekoselig.

Kjøkken:

Romslig og separat kjøkken med særdeles god benk- og skapplass med høye skap. God plass for stort spisebord på kjøkken hvor man kan ta alle døgnets måltider. Fint vindu på kjøkken hvor man har fint utsyn mens man kokkelerer. Integrert platetopp og komfyr samt frittstående hvitevarer i kjøleskap og oppvaskmaskin følger boligen ved kjøp.

Soverom I:

Soverommet er av en god størrelse med god plass for dobbeltseng, nattbord på hver side av sengen samt kommode. Store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys inn til soverommet, selv med en beliggenhet i 1.etg ligger soverommet fint og skjermet til med hage utenfor soveromsvindu samt balkongdør for en rask tur ut.

Trappeoppgang:

Lysmalt trappeoppgang med god bredde på trapp, enkel adkomst opp i 2.etg. Under trappoppgang kan man plassere kommode, alternativt kan man sette opp grind for husdyr. Under trappoppgangen vil det være god plass for hunder i alle størrelser.

Baderom 2.etg:

Lekkert flislagt bad med varmekabler i gulv samt spotter i himling modernisert i 2013. Vegghengt wc og heldekkende servant over underskap samt speil med belysning og egen dusjnisje.

Soverom II:

Soverom II brukes i dag som gjesterom. Gjesterommet ligger fint til i 2.etg med god plass for både seng og garderobeskap.

Soverom III:

Soverom III brukes i dag som Hovedsoverom. Soverommet ligger fint til i 2.etg med god plass for både seng og garderobeskap.

Soverom IIII:

Soverom IIII brukes i dag som Ungdomsrom. Soverommet ligger fint til i 2.etg med god plass for både seng og garderobeskap.

Hage/terrasse:

Hagen vender mot vest og har følgelig meget gode solforhold med ettermiddag- og kveldssol. Her kan man definitivt nyte mange lange sommerkvelder i fint vær samt lage utallig mange middager på grillen. Hagens store størrelse gjør det meget aktuelt for små barn å leke ute, samt invitere gjester over for hyggelige sammenkomster.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med fjernvarme via radiatorer. Gulvvarme på badene og entré. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.01.1990. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom, men det antas å ha ikke betydning for bruk av den aktuelle leiligheten.

Servitutten vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Tirilltoppen Borettslag.

- Borettslaget består av 125 andelsleiligheter.

- Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 59 99

- Forsikret hos: Tryg Forsikring - polisenummer 6591376.

- Dyrehold: Hold av hund og katt skal meldes til styret, og de må merkes med eiers navn og adresse. Dyreeier forplikter seg til å gjøre seg kjent med borettslagets regler, og alminnelige offentlig vedtekter for dyrehold.

- Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2016 kr. 1.698.841,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift

- Tirilltoppen Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med HVS AS.

- Styret har avtale med Security Park som håndhever parkeringsbestemmelsene på borettslagets område.

- Borettslagets hjemmeside på www.tirilltoppen.no

- Det er tillatt å grille på uteplassene.

Foretatt påkostninger de senere år:

- 2017: Radon-reduserende tiltak

- 2016: Vedlikeholdsplan for borettslaget

- 2016: Montering av overvåkningskameraer garasjeanlegg

- 2016: Oppgradering av kabelnett i borettslaget

- 2016: Ytterligere utbedring av adkomst for brannbiler

- 2016: Riving og oppføring av søppelskur

- 2016: Fornyelse av avtale Multinett/ GET

- 2016: HMS-plan for borettslaget

- 2015: Måling av radon-nivået i boligene

- 2015: Postkassestativer satt opp

- 2015: Garasjehuset rehabilitert

- 2015: Forbedret adkomst for brannbiler (utvidet svinger osv)

- 2015: Trefelling

- 2014: Veibelysning komplettert og skiftet

- 2014: Røykvarslere kontrollert, pulverapparater utplassert.

- 2011 – 2012: Trefelling.

- 2011: Lekeplassene rehabilitert.

- 2011: Rekkehusene ble beiset.

- 2010: Skifte av viftemotorer

- 2009: Rampe til garasjeanlegg ble utbedret.

- 2008: Trefelling.

- 2007: Nye porter i garasjen ble montert i september 2007, og persondørene er også reparert/skiftet ut.

- 2006: Bytte av samtlige terrassedører.

- 2005 – 2006: Gjennomgang av røropplegg og radiatorer samt følgende utbedringsarbeider.

- 2003: Garasjehuset ble rehabilitert.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten parallellavklares i forbindelse med salget.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplanS-2619 datert 01.10.1982 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 01.10.1982.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.242,- pr. mnd. og inkluderer: Vaktmestertjenester, snømåking, garasjeplass, kabel-TV (Grunnpakke fra GET), felles forsikringer, kommunale avgifter, kapitalkostnader m.m.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader: 2.906,-

Kapitalkost. lån 1 HUS601: 2.336,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.000,- pr. år.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internettlinje. Grunnpakken fra GET er inkludert i fellesutgifter. Prisen på internettlinjen er avhengig av hastigheten. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Borettslagets lån (EIKA1-152105711) er avdragsfritt i år, frem til 01.02.2021 betales det dermed kun renter. Borettslaget skal i regnskapet opplyse om hvor mye felleskostnadene vil øke etter utløpet av avdragsfri periode og for denne andelen er det estimert til kr. 350,- pr. mnd. forbeholdt uendret rente.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,- (OBOS)

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 4.569.751,-. Av dette beløpet utgjør kr 71.636,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Søndre Nordstrand
Grunnkrets Holmlia
Kirkesogn Holmlia

Steder i nærheten

Prinsdalsbakken 0.9 km
Holmlia bad 1.2 km
Holmlia kirke 1.2 km
Prinsdal legesenter 1.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 58.8 km
Sentralstasjon Oslo S 12.3 km
Jernbanestasjon Holmlia stasjon 0.5 km
Trikkeholdeplass Ljabru 4 km
Bussholdeplass Liakollen 0.4 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Toppåsen aktivitetssal 0.3 km
Idrettsanlegg Holmlia idretts- og svømmehall 0.9 km
Treningssenter Lia Trening 0.6 km
Treningssenter Actic - Holmlia Bad 0.9 km

Steder av interesse

Skoler

Toppåsen skole (1-7 kl.) 0.3 km
Holmlia skole (8-10 kl.) 1.2 km
Hauketo skole (8-10 kl.) 2 km
Bjørnholt videregående skole 5.8 km
Roald Amundsen videregående skole 5.5 km

Barnehager

Holmsåsen barnehage 0.6 km
Lia barnehage (1-6 år) 0.7 km
Asperud barnehage (0-6 år) 1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Holmlia Kjøpesenter 0.6 km
Kjøpesenter Tårnåsen Senter 2.1 km
Postkontor Rema 1000 Holmlia 0.9 km
Postkontor Coop Extra Prinsdal 1.5 km
Apotek Ditt Apotek Holmlia 0.6 km
Apotek Vitusapotek Holmlia 0.7 km
Vinmonopol Holmlia Vinmonopol 0.7 km
Vinmonopol Kolbotn Vinmonopol 3.6 km
Dagligvare Kiwi Holmlia Sentervei 0.6 km
Dagligvare Meny Holmlia 0.6 km
Kiosk/video Narvesen Kiosken 0.6 km
Kiosk/video Mix Grensebua Storkiosk 1.3 km
Bensin Esso Holmlia 0.9 km
Bensin Smart Prinsdal 1.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,5 %
Andel kvinner 48,5 %
Gj.snittalder menn 38,4 år
Gj.snittalder kvinner 41,8 år
Husholdninger med barn 29,2 %
Husholdninger uten barn 70,8 %
Gj.snitt byggeår 1987
Gj.snitt tomtestørrelse 1999
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Holmlia 1376 650

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon, fastpris: 30.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Emir Resulbegovic
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?