Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 700 000,- for kr 4 700 000,-

Velkommen til Torpfjellet 6

Fasade

Inngangsparti

Entrè

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken med utgang til terrassen på baksiden.

Terrasse på bakstiden

Stor terrasse

Stue

Stue

Solrik balkong

Utsikt

Soverom

Loftstue/ Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Bad

Vaskerom

Toalett

Fasade

Inngangsparti

Fasade/utsikt

Plantegning u.etasje

Plantegning u.etasje

Plantegning 1. etasje

Plantegning 1. etasje

Plantegning 2. etasje

Plantegning 2. etasje

Beklager. Visning avlyst. Bud direkte til selger.

Torpfjellet 6

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 400 000,-

Beklager. Visning avlyst. Bud direkte til selger.: Beklager. Visning avlyst. Bud direkte til selger.

Boligtype:
Rekkehus, Eierleilighet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 4 400 000,-
Felleskostnader:
Kr 300,-
AREAL (P-ROM / BRA)
114 / 114 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Torpfjellet er en hyggelig gate i et rolig og meget solrikt område som er svært barnevennlig med lite trafikk. Det er flere lekeplasser rett ved boligen, samt barnehage på feltet (Se: http://www.torp.hoymyr.barnehage.no). Det er fine tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Lysløyper og skiløyper ligger i umiddelbar nærhet. Gangavstand til fjorden og populære Sjøstrand som er et yndet badested for familier. Hit går du på ca. 25 min via gangvei. Kort vei til Vollen sentrum med servicetilbud som kafeer, restauranter og ikke minst Vollen marina med et yrende båtliv. Kort kjøretur til Heggedal som er Askers satsningsområde med store planer for fremtiden. Nye Heggedal sentrum er i ferd med å reises, og vil blant annet bestå av 42.000 m2 med butikker, kafeer, kontorer, boliger, treningssenter, teaterscene og en lang rekke andre servicetilbud. Totalrenovert stasjon og nye boligblokker i vannkanten er allerede på plass.

Ellers er det ca. 15 min kjøretur til Asker sentrum med alle forretningstilbud, samt flere kafeer, spisesteder, kino, kulturhus m.m. Heggedal sentrum tilbyr servicetilbud som lege, tannlege, bibliotek, frisør og helsestasjon. Asker sentrum kan også tilby rike shopping muligheter både inne på Trekanten senter og ute i gågatene. Trekanten senter har hele 70 varierte butikker å velge mellom, mens ute i gågatene finner man nisjebutikkene. Asker har et bredt utvalg av restauranter og kafeer. Asker kulturhus har bibliotek, kino, teater sal og galleriutstilling.

Barnehager og skoler

Det er flere barnehager i området. Torp Høymyr barnehage er blant de nærmeste. Boligen sogner til Arnestad barneskole sin skolekrets. Det går skyttelbusser fra området. Vollen ungdomsskole ligger også i Vollen, rett ved siden av barneskolen. Her er det også flere fotballbaner, idrettshall og tuftepark, m.m.

Offentlig kommunikasjon

Det går matebuss fra feltet til Vollen brygge ifbm. båten som går til Aker Brygge. Matebussen og skolebussen går fra innkjørselen til Høymyrfjellet. Den bruker ca. 10 minutter til Vollen Brygge. Båten bruker ca. 25 minutter fra Vollen til Aker Brygge. Det går buss fra Rustadgrenda som korresponderer med tog fra Heggedal stasjon (8 min). Det tar 5-6 minutter å kjøre til Heggedal togstasjon med bil.Toget tar deg til Asker på 10 minutter og Oslo på ca. 35 minutter. Herfra kan du også ta bussen til Vollen, hvor hurtigbåten går direkte til Aker Brygge (Oslo). Det tar ca. 10 minutter med bil til Asker stasjon.

Barnehager og skoler

Det er flere barnehager i området. Torp Høymyr barnehage er blant de nærmeste. Boligen sogner til Arnestad barneskole. Vollen ungdomsskole ligger også i Vollen, rett ved siden av barneskolen.

Adkomst

Fra Asker: Kjør Røykenveien til Heggedal, ta til venstre ned Rustadveien ved skilt til Slemmestad. Følg veien rett frem ca. 3 km. Ta til venstre inn til Torpmarka. Følg denne veien rundt svingen til toppen og ta så andre inn til høyere som er Torpfjellet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 400 000,-

Felleskostnader

Kr 300,-

Boligtype

Rekkehus

Eiertype

Eierleilighet

Byggeår

1991

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

114m2

Bruksareal

114m2

Tomt

1290m2

KR-kode

1518117

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Torpfjellet 6, 1389 Heggedal

Gnr. 67, bnr. 264, snr. 1 i Asker kommune.

Tomten

Eiet tomt på 1.290 kvm som tilhører sameiet. Tomten er opparbeidet med felles grøntareal og gruset adkomst/parkeringsareal. Eiendommen ligger i strøk bestående av småhusbebyggelse. Syd/østvendt beliggenhet med utsikt over blant annet sjøen, Nesoddlandet og Oslo. Meget gode solforhold, stille og rolig område.

Parkering

Parkering for en bil i garasje og en biloppstillingsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 124 kvm

Totalt bruksareal: 114 kvm

Totalt primærrom: 114 kvm

Bruksareal:

Rekkehus 114 kvm

Primærrom:

Kjeller: 43 kvm: Entré/gang, bad, vaskerom og 2 soverom.

1. etasje 43 kvm: Kjøkken og stue/spisestue.

2. etasje 28 kvm: Trappegang, WC og loftsstue/ soverom. (Enkel mulighet for 2 soverom).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.08.2018 utført av Lasse Holm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er oppført i 1991 og bygget etter Byggeforskrift 1987. Boligen holder en normalt god standard med normal bruksslitasje. Planløsningen er å anse som tradisjonell for bygg fra denne perioden og strekker seg over 3 plan. Beliggenheten anses som attraktiv med fin utsikt over fjorden og gode solforhold. Mindre avvik er registrert med varierende konsekvensgrad.

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med:

- Grunnmasser av fjell og støpt betongsåle.

- Isolert bindingsverk kledd med liggende kledning fra byggeår. Vegg av betong mot nordvest (baksiden av boligen mot fjell/terreng). Kledningen er ikke luftet, men dette var vanlig byggeskikk på oppføringstidspunktet. Det registrert noe stedvis svertesopp avflassing. Videre er det noe råtedannelser og påbegynnende råte vinduslister. Generelt fremstår kledningen som godt vedlikeholdt. TG2 grunnet alder.

- Takkonstruksjon i tre av fabrikkerte takstoler med bærende taktro (undertak) av finerplater. Lufting via gesims/raft og gavlvegg. Loftet fremstår som normalt godt utluftet og ingen synlige tegn til skader er avdekket. Videre registreres det at kloakklufterøret mangler isolering. Tg2 settes ut fra alder og bemerkning.

- Etasjeskillere av tre.

Drenering

- Det antas å være isolert og fuktsikret mot terreng i henhold til gjeldende forskrifter på oppføringstidspunktet. Det er ikke mulig å kontrollere eventuell fuktmembran/fuktsperre eller drenering. Visuelt sjekket fremstår fallforholdet som akseptabelt fra bygningkropp. Tg2 settes ut fra alder.

Vinduer og dører

- Vinduer og terrassedør av tre i hvit utførelse med 2-lags datert fra byggeår, 2006 og 2018.

- Standard inngangsdør av tre i hvit utførelse med glassrute fra byggeår. Vinduene og dørene har generelt god åpne-/lukke funksjon og fremstår som i normalt god stand. Noe bruksslitasje er påregnelig og det ene soveromsvinduet "subber" noe i karm. Tg2 settes ut fra alder.Balkongdøren er ny i 2018, samt ett vindu i 2. etasje fra 2006 fremstår som i god stand Tg1.

Tak

- Tekket med taksteinsemiterte stålplater (Planja) i 2010. (Ref. egenerklæring). Vindsier av tre med overliggende isbordbeslag.

- Takrenner og nedløp av plastbelagt stål fra 2010 (Ref. egenerklæring). Takrennesystemet fremstår som i normalt god stand. Fallforhold er ikke vurdert.

Isbordbeslag på tak ved inngangsparti av avflassing Tg2.

Terrasse, balkong og utvendige trapper

- Balkong og terrasse i trekonstruksjon med rekkverk av stående bord. Utvendig trapp i trekonstruksjon som danner vei ned mot nedsiden av boligen.

2 av terrassene er nye i 2010.Det er noe overflater med normal værslitasje og påbegynnende råte på balkongen i 2. etasje. Noe løst rekkverk på terrassen/trappen ved kjøkken. Konstruksjonen er også her ikke kontrollert grunnet vanskelige tilkomstmuligheter. Manglende rekkverk på nedre del av trapp. (TG: 2) Forøvrig fremstår synlige flater som i normalt god stand og godt vedlikeholdt. Selger opplyser om at rekkverk på balkong skal skiftes i regi av sameiet. Dette vil ikke medføre økning i felleskostnadene.

Terrengforhold

- Boligen ligger i et skrått terreng. Skrått terreng fører til naturlig fuktbelastning mot deler av grunnmur. På boligens sydvestlige og sydøstlige side, faller terrenget tilstrekkelig fra bygningskropp visuelt sjekket. Ideelt sett bør terrenget har et fallforhold på 1:50, 3 meter fra grunnmur.

Innvendige trapper

- Malt tretrapp fra byggeår med rekkverk/håndløper på 2 sider. Forskriftsmessig trapp med noe bruksslitasje. Mindre knirk anses som normalt.

Ventilasjon og sanitær

- Røranlegg av plast og kobber. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter datert 1991, hovedstoppekran og vannmåler er plassert på vaskerommet.

Elektriske anlegg

- Vesentlig skjult el-anlegg. Sikringskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Det har vært el-tilsyn i 2016 med mindre anmerkninger, tilsynsrapport datert 03.03.2016, samt samsvarserklæring på utbedring av påpekte mangler utført av Elektrikerne AS datert 01.02.2016 er fremlagt. Samsvarserklæring med beskrivelse "vedlikehold av anlegg" utført av Asker Elektriske AS datert 05.03.2018. Tilstand på det elektriske anlegget er forøvrig ikke vurdert da dette kun kan vurderes av fagfolk.

Garasje

- Garasje for 1 bil i felles garasjerekke med gruslagt gulv og vidre oppført med bindingsverk kledd med liggende trekledning. Vippeport i tre med

automatisk åpner.

Diverse utstyr

- Mekanisk Villavent - ventilasjon (2009).

- Husbrannslange på vaskerom.

- Kabel TV (GET) og fiber (Altiboks).

- Ny stekeovn i 2018.

- Ny platetopp i 2017.

- Varmtvannbereder fra 1991.

- Skyvedørsgarderobe soverom. Videre "subber" dørene til skyvedørsgarderoben Tg2.

Generelt fremstår utstyret som i normalt god stand. Utstyret er ikke funksjonstestet.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Nydelig enderekkehus med fantastisk fjordutsikt. Flere egne uteplasser med gode solforhold. Boligen har blitt oppgradert og vedlikeholdt i nyere tid. Boligen har gjennomgående god standard. Her kan du flytte rett inn!

Kjøkken

Pent kjøkken med åpen løsning. Profilert kjøkkeninnredning i hvit utførelse med laminert benkeplate. Rommet er utstyrt med porselensvask, fliser mellom benkeplate og overskap og ventilator. Integrert oppvaskmaskin og stekeovn. Kjøkkeninnredningen fremstår som i normalt god stand med generelt god funksjon på skuffer og skap. Noe mindre svelling er registrert i underkant av benkeplate ved oppvaskmaskin. Ved fuktsøk ble det ikke indikert unormale fuktverdier målt rundt oppvaskbenk, foran oppvaskmaskinen og kjøleskap (kjøleskap er ikke integrert men medfølger ved salget). Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Stue

Stor stue med åpen kjøkkenløsning. Fra stuen er det utgang til en nydelig balkong.

Soverom

Det er 3 soverom i boligen. 2 i underetasjen og 1 på loft (dette kan med enkle grep gjøres om til 2 soverom).

Bad

Flislagt baderom fra 2007 utstyrt med servantskap, vegghengt skap, gulvstående toalett tilkoblet utenpåliggende sisternekasse og innmurt badekarr.

Varmekabler i gulv og mekanisk ventilasjon med tilluft under dør. Badegulvet er flatt og sluket er avgrenset under badekarr. I lekkasjesituasjonen kan vann renne ut i naborom. Videre er sluket av plast, men det er ikke mulig å identifisere tilfredstillende membran i sluk. Det er ingen visuelle symptomer på fukt i dusjsonen, videre ble det heller ikke registrert unormale fuktverdier. Det foreligger ingen dokumentasjon for arbeidene utført på bad.

Toalettrom

Toalettrom fra 2007 med flislagt gulv og malt panel på veggene. Rommet er utstyrt med servant og gulvstående toalett. Det er manglende ventilasjon i rommet, men rommet fremstår forøvrig som i normalt god stand.

Vaskerom

Vaskerom fra byggeår med vinylbelegg på gulv og tapet på veggene. Rommet er utstyrt med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Reflektorovn på vegg og mekanisk avtrekk med tilluft under dør. Det er lokalt fall rundt sluk og vinylbelegget fremstår som tilfredstillende tilsluttet sluk. Ved fuktsøk/måling er det ikke registrert unormale fuktverdier. Tg2 settes ut fra alder. Totalvurderingen av rommet er at det fremstår som i normalt god stand etter hva man kan forvente med hensyn til alder.

Innvendige overflater

Gulv - Laminat og fliser.

Vegger - Malte-/tapetserte overflater, veggplater og malt panel.

Himling - Malt panel og malte overflater.

Oppvarming

Elementpipe uten tilkoblet peisovn. Pipeløp er kledd inn med sponplater. Om det foreligger pålegg på fyringsanlegget vites ikke. Videre opplyses det om at stedlig feiervesen bør kontaktes om det ønskes gjennomgang av fyringsanlegget. Vermekabler på bad.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.03.1993. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr. 29421, tinglyst: 15.11.1991: Pantsettelseserklæring:

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.

Dagboknr. 36175, tinglyst: 14.08.1990 : Erklæring/Avtale. Bestemmelse om vann/ kloakkledning.

Dagboknr. 47434, tinglyst: 12.11.1990 : Erklæring/Avtale. Erkl vedr private felles vann og klakkledninger.

Dagboknr. 47435, tinglyst: 12.11.1990 : Erklæring/avtale. Erkl vedr felles vann/ kloakkledninger. Gjelder denne eiendommen med flere.

Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Torpfjellet 6-18 sameie, med sameiebrøk 1/7.

Sameiet består av 7 rekkehus.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Formann i styret er: Siv Johansen Soriano.

Planlagte påkostninger: Rekkverk skal byttes på balkongene i regi av sameiet. Det øker ikke mnd. felleskostnader. Sameiet vurderer å bytte tak på enhetene. Dette er ikke vedtatt enda.

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Torp - Høymyr 160F datert 07.03.1990 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen er også regulert av bebyggelsesplan for Torp-Høymyr Felt B2-B16 datert 26.06.1990.

Eiendommen ligger i område for nåværende boligbebyggelse, type A - Boligområder med spesielle kvaliteter, iht. kommuneplan for Asker kommune 2018-2030.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 8.554,- for inneværende år. Eiendommen er tilknyttet vannmåler og kostnadene vil derfor avhenge av faktisk forbruk. Avregning foretas en gang pr. år.

Det betales felleskostrander på kr 300,- pr. mnd. som går på sameiets konto for vedlikehold av fellesarealer og fremtidige vedlikehold.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 14.500,- pr. år. / 14.200 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Altibox/Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på

kr 1.200 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.511.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Asker
Grunnkrets Torp
Kirkesogn Heggedal

Steder i nærheten

Rustad 0.8 km
Heggedal kirke 2.7 km
Hurtigbåtforbindelse Slemmestad-Aker Brygge 2.6 km
Slemmestad 2.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 80.9 km
Jernbanestasjon Heggedal 3.8 km
Bussholdeplass Høymyrfjellet 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Bjerkås idrettsplass 1.5 km
Idrettsanlegg Heggedalshallen 2 km
Treningssenter Asker tr.senter - Slemmestad 2.7 km
Treningssenter Aktiv Fysioterapi og Trening 2.8 km

Steder av interesse

Skoler

Heggedal skole (1-7 kl.) 3.1 km
Arnestad skole (1-7 kl.) 4.6 km
Blakstad skole (1-7 kl.) 5.7 km
Stiftelsen Vollen montessoriskole (1-7 kl.) 5.6 km
Hovedgården ungdomsskole (8-10 kl.) 2.6 km
Vollen ungdomsskole (8-10 kl.) 4.4 km
Stordammen skole (9-10 kl.) 4.7 km
Asker videregående skole 8.1 km
Bleiker videregående skole 8.2 km

Barnehager

Torp Høymyr andelsbarnehage 0.6 km
Høymyrmarka familiebarnehage (1-3 år) 1 km
Heggedalsskogen barnehage (1-5 år) 1.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Rortunet Senter 2.7 km
Kjøpesenter Røyken Sentrum 8 km
Postkontor Coop Prix Bjerkås 1.8 km
Postkontor Kiwi Heggedal 2.8 km
Apotek Vitusapotek Slemmestad Handelspark 2.5 km
Apotek Boots apotek Slemmestad 2.7 km
Vinmonopol Slemmestad Vinmonopol 2.7 km
Dagligvare Coop Prix Bjerkås 1.8 km
Dagligvare Rema 1000 Slemmestad 2.4 km
Kiosk/video Narvesen Slemmestad sentrum 2.7 km
Bensin Circle K Slemmestad 2.1 km
Bensin Uno-X Slemmestad 2.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,9 %
Andel kvinner 50,1 %
Gj.snittalder menn 31,5 %
Gj.snittalder kvinner 33,8 %
Husholdninger med barn 57,9 %
Husholdninger uten barn 42,1 %
Gj.snitt byggeår 1991
Gj.snitt tomtestørrelse 290
Område Personer Husholdninger
Kommune: Asker 60781 25205
Grunnkrets: Torp 910 316

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 15.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.900,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Ukens bolig: kr 2.900,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Ola Skarra Arnesen
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?