Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 300 000,- for kr 3 300 000,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krokstadelva/Stenseth - Påkostet vertikaldelt bolig- Tak, drenering, 2 bad+ vaskerom fra 2016/17 - Garasje og 3 biloppstillingspl.

Uranusveien 49

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 300 000,-

Krokstadelva/Stenseth - Påkostet vertikaldelt bolig- Tak, drenering, 2 bad+ vaskerom fra 2016/17 - Garasje og 3 biloppstillingspl.: Krokstadelva/Stenseth - Påkostet vertikaldelt bolig- Tak, drenering, 2 bad+ vaskerom fra 2016/17 - Garasje og 3 biloppstillingspl.

Boligtype:
Tomannsbolig, Selveiet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 3 300 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
110 / 116 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen ligger solrikt og fint til i et etablert boligfelt med tomannsboliger, eneboliger og rekkehus. Området er veldig barnevennlig med mange barnefamilier. Bare 150 meter til balløkke og lekeplass. Det er kort gangavstand til barneskole (1.-7. klasse), barnehage og nærbutikk.

I Krokstadelva finner du bl.a. Buskerud storsenter med de fleste servicetilbud og Eknes idrettshall med svømmehall.

IF Birkebeineren er et aktivt idrettslag i nærmiljøet med eget klubbhus og flott idrettsanlegg med bla. kunstgressbane og tennisbaner. Idrettsanlegget og populære Årbogen med badestrand og sandvolleyballbane er kun 3 minutters kjøretur unna. Fra Årbogen kan du på skogsbilvei ta deg til Ulevann, som er et poulært utgansgpunkt for ski innover Finnemarka. Finnemarka byr på fantastisk natur, med fiskevann, milevis med skiløyper og tur/sykkelstier.

Fra boligen er det kort vei til sti til Solbergvarden og videre til Knabben. I tilegg er det gangavstand til Batteriet og lysløypen Solbergmoen - Åssiden. Her blir det kjørt med løypemaskin vinterstid når det er forhold for det.

Ca. 10 min. med bil til Drammen aktivitetspark med moderne skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling og klatrepark. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Aron Skiklubb med organisert trening, skileik m.m.

Kort vei til busstopp med bussforbindelse til Drammen og Mjøndalen (Se www.brakar.no for rutetider). Togforbindelse fra Mjøndalen sentrum, med p-muligheter ved togstasjon. Tog til Oslo tar ca 45 min., og ca 30 min. til Kongsberg. Fra Mjøndalen er det påkjøring til nye E134 mellom Mjøndalen og Drammen.

Det er ca. 55 minutters kjøring til Oslo, ca. 30 minutter til Kongsberg og ca. 15 minutter til Drammen sentrum.

Barnehager og skoler

Nedre Eiker kommune har god barnehagedekning bestående av både private og kommunale barnehager. Flere barnehager i området. For liste kontakt megler eller se www.bine.no.

Stenseth barneskole (1- 7. klasse), som også har skolefritidsordning, se: www.stenseth.nek-skole.no

Eknes ungdomsskole (8-10 klasse) ligger nær sentrum i Krokstadelva, se: www.eknes.nek-skole.no.

Videregående skoler i Hokksund, Kongsberg og Drammen. Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen Sørøst Norge, se www.usn.no.

Adkomst

Se kart i nettannonse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 300 000,-

Boligtype

Tomannsbolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1985

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

110m2

Bruksareal

116m2

Tomt

214m2

KR-kode

191869

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Uranusveien 49, 3055 Krokstadelva

Gnr. 42, bnr. 377 i Nedre Eiker kommune.

Tomten

Festet tomt på 214,8 kvm.

Festeavgiften på Stenseth er omtvistet. Ca. 270 huseiere står sammen mot et søksmål fra bortfester. Bortfester krever tomtefesteavgiften regulert til kr. 11.370,- pr. år. Huseiernes krav er at festeavgift kun skal kunne reguleres i henhold til konsumprisindeks og således utgjøre kr 560,- pr. år.

Selger har innbetalt festeavgift for 2019.

Saken er behandlet ved skjønn i Kongsberg og Eiker Tingrett, dom ble avsagt 03/04-2017. Dommen gir huseierne fullt medhold og fastslår at regulering skal skje i henhold til konsumprisindeks, slik huseierne krever.

Dommen er anket av grunneierne, og venter på overskjønn i Borgarting lagmannsrett. Grunneierne har varslet at de vil trekke nye huseiere inn som motpart. For en ny huseier vil det mest sannsynlig være ønskelig å delta i saken, uavhengig av grunneiers krav.

Huseierne har hittil gjennomført betaling av festeavgift, i henhold til sitt krav. Dette medfører at grunneier hevder en restanse for differansen opp til sine krav. For å sikre ny eier mot å bli ansvarlig for selgers eventuelt skyldige festeavgift vil et beløp tilsvarende differansen bli tilbakeholdt før utbetaling av kjøpesum til selger.

Når det gjelder utfallet av overskjønn i Borgarting lagmannsrett er ikke det klart før saken er behandlet og dom avsagt. Dato for saken er satt til 12. og 13. februar 2019. Risikoen for utfallet overføres til kjøper, som må betale den endelige fastsatte festeavgift fra eiendommen overtas.

Kopi av festekontrakt følger i salgsoppgave og dom fra Kongsberg og Eiker Tingrett kan fås ved henvendelse til megler.

Festetiden er avtalt til 80 år (til 2065). Festekontrakten gir rett til innløsning etter 50 år (år 2035).

Grunneier opplyser forøvrig at det er aktuelt å forhandle om pris for innløsning av festekontrakten, allerede nå.

Det kreves ikke godkjenning fra bortfester ved overdragelsen.

Kopi av lov om tomtefeste kan fås ved henvendelse til megler.

Parkering

Garasje for 1 bil, med aluminiums leddport med automatisk portåpner. Oppstillingsplass for opptil 3 biler på gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 129 kvm

Totalt bruksareal: 116 kvm

Totalt primærrom: 110 kvm

Primærrom:

Underetasje: Gang med trapp, vaskerom, bad med wc og 2 soverom: 40 kvm

1. etasje: Entré, stue med trapp og kjøkken: 47 kvm

2. etasje: Gang med trapp, bad med wc og soverom: 23 kvm

Gulvarealet i 2. etasje er større enn oppgitt grunnet lav takhøyde ved knevegger.

Sekundærrom:

Underetasje: Bod: 6 kvm

I tillegg kommer areal for garasje på 17 kvm med plass til 1 bil og noe lagring, samt dukkestue i hage på 3 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.08.2018 utført av Bjørnerud Takst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på betongplate med betongvegger mot grunn. Vegger over grunn består av bindingsverk av tre med isolasjon, kledd med liggende trekledning. Vinduer med trerammer og isolerglass fra 1985 for eldste glass og 2017 for nyeste glass. Saltakskonstruksjon i tre av typen saltakskonstruksjon. Pulttak for garasje. Taket er tekket med betongstein. Taket er fra 2017.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Takstmannen kommenterer at boligen fremstår som godt vedlikeholdt innvendig og utvendig ved befaringen. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: Boligens eldste vinuder er fra 1985 og terrassedører har noe slitte/stive pakninger og har derfor mindre god tettefunksjon.

Eiere har påkostet boligen i sin eiertid og følgende arbeider er bl. a. utført:

-Alle vegger mot grunn med gamle multimurvegger er fjernet og erstattet med utforede trevegger. Arbeidene er utført i regi av Kent Pedersen BBV (Prosjektleder for gjennoppbygging).

(Den fjernede multielement-konstruksjonen vurderes generelt som en risikokonstruksjon da gipselementer (innsiden) ligger inntil betongveggen mot grunn.

Dette medfører større sannsynlighet for fuktopptrekk i gipselementet som igjen kan medføre fuktskader.)

-Tre nye våtrom i 2016/17 (to bad og vaskerom) Rør, membran og elektriske arbeider er utført av fagfolk og eiere har dokumentasjon på utførelsen.

-Dreneringen med etterisolering utvendig er fornyet i 2016. Eier har dokumentasjon på utførelsen og arbeider er utført av Ivar Tanum Entreprenør AS.

-Nytt yttertak samt beslag mot pipe i 2016. Uført av firmaet Servicesnekkeren.

-Nytt sikringsskap og elsjekk i 2017. Utført av Elektriker1 AS.

-Etablert balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner.

-Takvindu med isolerglass fra 2017.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Feierseksjonen opplyser at de ved tilsyn 07.02.2014 hadde anmerkning på tilførsel av forbrenningsluft til ildstedet. De anbefaler å montere friskluftsventil i yttervegg for å sikre nok forbrenningsluft.

Selger har etter at tilsynet er utført fått installert balansert ventilasjon med tilluft i stue.

Standard

Overflater:

Vegger har MDF panelplater, malt tapet, panel, plater og våtromsplater. Gulv har parkett, vinylbelegg, laminat og fliser. Himlinger har MDF panelbord, tak-ess og malte ruteplater. Spotter i himling på bad i underetasje og i stue.

1. etasje:

Èntré med innhuk/garderobe med plass til å henge fra seg yttertøy.

Fra entré tas du videre inn forbi kjøkkenet og ut i den lyse stuen med utgang til romslig veranda. Stuen har plass til både sofagruppe, et par gode stoler foran peisovnen og kontorkrok. Verandaen er solrik og usjenert med flott utsikt og plass til sittegrupper og grill. Veranda stod ny i april 2018. Markise på terrasse og på enkelte vinduer. Fra stue har du adkomst til 2. etasje i tillegg til underetasje.

Kjøkkenet er delvis fornyet i 2017 og har godt med lagringsplass i skuffer og skap. Laminat benkeplate med kum i kompositt fra 2017 og bøkefronter på skap. Avtrekk (Villavent fra 2017) over platetopp. Flere nyere hvitevarer i god kvalitet. Integrert stekeovn og induksjon platetopp samt frittstående oppvaskmaskin fra 2017. Frittstående oppvaskmaskin medfølger. Integrert kjøleskap med fryserdel. Plass til spisebord ved vindu.

2.etasje:

Opp trappen fra stuen finner du gang med bodplass i knevegger, bad og soverom.

Etasjens soverom er romslig og har god plass til en sofakrok i tillegg til seng.

Badet er pusset opp i 2017. Våtromsplater på vegger og flislagt gulv med varmekabler. Innredet med toalett og dusjkabinett i tillegg til baderomsinnredning med servant og speilskap med lys.

U.etasje:

Fra gangen i underetasjen har du tilgang til to soverom, vaskerom, bad og bod. Utgang til terrasseplatting og hage via terrassedør på hovedsoverommet. Varmefolie i gulv på barnesoverommet.

Praktisk vaskerom fra 2017 med flislagt gulv, utslagsvask og opplegg for tilkobling for vaskemaskin. Varmtvannsbereder på 300 liter fra 2017.

Badet i underetasje er og fra 2017 og har flislagt gulv med varmekabler og våtromsplater på vegg. Rommet er utstyrt med vegghengt wc, badekar med dusjgarnityr og takdusj i tillegg til servantskap med speilskap og lys over.

Bod på ca. 6 kvm med adkomst fra vaskerommet. Sentral for sentralstøvsuger fra 2017 med uttak i alle etasjer.

Oppvarming

Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner.

Luft-luft varmepumpe fra 2009.

Varmekabel i begge bad og vaskerom.

Varmefolie i bod og barnerom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 06.09.1991. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av festekontrakt.

Dagboknr 7588, tinglyst 09.07.1986, type heftelse: Festekontrakt: Forskjellige bestemmelser i festekontrakten med bl.a. grunneiers rett til å anlegge og vedlikeholde ledninger, kabler ol., pliktig medlemskap i velforening, solidarisk ansvar for felles vann og avløp for naboer i nærværende husgruppe, og fordeling av eventuelle avgifter. Evnt. inngjerding mot gate eller vei påhviler festeren.

Forkjøpsretten omtalt i festekontrakten viser til "forkjøpsrett etter nærmere fastsatte regler". Kommunen har ikke kjennskap til hvilke regler det henvises til og det er usikkert om forkjøpsretten vil kunne gjøres gjeldene. Det er uansett innhentet bekreftelse fra kommunen på at de ikke kommer til å benytte seg av forkjøpsretten ved dette salget.

Kopi av festekontrakt med bestemmelser følger i salgsoppgave.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er målt radonverdi på 22 Bq/m3 i boligen, og dette er innenfor angitt grenseverdi.

Regulering

Eiendommen er uregulert og det er derfor kommuneplanens arealdel som gjelder vedrørende tomtens tillatte bebygde areal (BYA%).

Iht. Kommuneplanens arealdel, godkjent 07.10.2015, er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ”B”.

Boligområde B; I uregulerte områder merket B skal ikke grad av utnytting overstige 40%. Det henvises til kommuneplanen for ytterligere opplysninger.

Eiendommen er i henhold til kommuneplan registrert å ligge innenfor sone for vegstøy.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

TV seksjon i 2. etasje og prismelampe på kjøkken følger ikke.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter for år 2018 er kr 9.859 ,-, fordelt på tre terminer i året. Boligen har installert vannmåler og avgiften vil derfor variere med forbruket.

Renovasjonsavgift for år 2018 er kr 3.336,-. Avgiften deles på to terminer i året.

Festeavgift: se under punkt "tomten" for informasjon om årlig festeavgift.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000 kwh, eller kr. 19.500,- pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.815,-.

Boligen er tilknyttet Viken fiber som leverandør av Altibox med avgift for TV og internett på kr 999,- pr mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap med en årlig avgift på kr 5.508,-. Det er valgfritt for kjøper å fortsette abonnementet.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.383.722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Nedre Eiker
Grunnkrets Stenseth Terrasse Delfelt1
Kirkesogn Nedre Eiker

Steder i nærheten

Solbergmoen 2.5 km
Mjøndalen 2.8 km
Hokksund 10.2 km
Fylkeshuset 11.2 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 107 km
Jernbanestasjon Mjøndalen stasjon 3.5 km
Bussholdeplass Saturnveien 0.4 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Årbogen Idrettsanlegg 2.9 km
Idrettsanlegg Eknes idrettsanlegg 3.3 km
Treningssenter Stamina Mjøndalen 3.9 km
Treningssenter SKY Fitness Drammen 7.4 km

Steder av interesse

Skoler

Stenseth skole (1-7 kl.) 0.7 km
Eknes ungdomsskole (8-10 kl.) 3.1 km
Åssiden videregående skole 7.2 km
Akademiet Ypsilon vgs 10.3 km

Barnehager

Stenseth andelsbarnehage 1.3 km
Stensethalléen barnehage (1-3 år) 1.5 km
Langløkka barnehage (0-5 år) 2.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Buskerud Storsenter 4.1 km
Kjøpesenter Gulskogen Senter 11.1 km
Postkontor Coop Prix Mjøndalen 3.4 km
Postkontor Coop Obs! Krokstadelva 4.1 km
Apotek Apotek 1 Buskerud Storsenter 4.1 km
Apotek Apotek 1 Mjøndalen 4 km
Vinmonopol Buskerud Storsenter Vinmonopol 4.1 km
Dagligvare Kiwi Stenseth 0.7 km
Dagligvare Spar Krokstadelva 2.7 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Mjøndalen 3.3 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 4.1 km
Bensin Shell Mjøndalen 2.8 km
Bensin 1-2-3 Krokstadelva 3.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,8 %
Andel kvinner 51,2 %
Gj.snittalder menn 35,9 år
Gj.snittalder kvinner 33,2 år
Husholdninger med barn 47,1 %
Husholdninger uten barn 52,9 %
Gj.snitt byggeår 1985
Gj.snitt tomtestørrelse 397
Område Personer Husholdninger
Kommune: Nedre Eiker 24718 10510
Grunnkrets: Stenseth Terrasse Delfelt1 738 261

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,45% av salgssummen.

Minimumsprovisjon: kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
John Aksel Floberg Sirevåg
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?